Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zlo87 wrote:Ja se dobro sjećam kada nam je taj Zahirović bio svima dobar. Svi govorili beton na terenu, dominira sredinom, on je kralj, Tito, Bog, ovo, ono a sad bi ga tjerali. Eeee majko moja...
odigrati 2-3 utakmice dobro , ne znaci da je dobar . dobri igraci igraju u ligama 5ice.
- kao prvo nije u pitanju par utakmica, nego puno više.
- kao drugo dobri igrači ne igraju samo u ligama petice. Ima kvalitetnih i u drugim ligama.
zlo87 wrote:Ja se dobro sjećam kada nam je taj Zahirović bio svima dobar. Svi govorili beton na terenu, dominira sredinom, on je kralj, Tito, Bog, ovo, ono a sad bi ga tjerali. Eeee majko moja...
sta narod zna
ako nam izostanak zadnjeg veznog predstavlja hendikep, onda treba da ugasimo reprezentaciju
Uskoro je vakat za jos jednu prijateljsku utakmicu nase reprezentacije, ovoga puta idemo u goste Alziru koju vodi Vaha Halilhodzic. Alzir slavi 50 godina nezavisnosti pa su, naravno uz nagovor Vahe, pozvali nase "ljiljane" da im uljepsaju taj dan. Navodno, u opciji je bio veliki Brazil medjutim Vaha je donio odluku da se pozove BiH. Ako je istina, svaka mu cast mada sam siguran da je i cijena ovog derneka (Brazil puno puno skuplji pogotovo ako ih se zove da igraju izvan Evrope) imala uticaja na konacnu odluku.
Bilo kako bilo, Pape je objavio spisak za Alzir.
Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić,
Odbrana: Emir Spahić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić.
Vezni red: Ivan Sesar, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Muamer Svraka, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Avdija Vršajević, Senijad Ibričić, Miroslav Stevanovic,
Napad: Edin Džeko i Vedad Ibišević
Dakle, isti spisak kao protiv Grcke i Litvanije. Ima li mjesta kritikama? Naravno da ima.
Tri golmana za prijateljski mec u dalekom Alziru? Eto, vec tu imamo jednog turistu koji ide da mu guz'ca vidi puta. Al' haj' eto, da je pozvao dvojicu i da mu se jedan od njih ne daj Boze povrijedio ja bih ga prvi napao. No ipak mislim da je Buric iz Lecha malo bolje rjesenje za poziciju treceg golmana od Avdukica koji je na vrhuncu svoje karijere branio u Rudaru iz Prijedora a sada je u Borcu.
Odbrana regularna, stoperi pokriveni mladim momcima. Nadam se da ce bivsi reis (na engleskom x-rays) Ceric proglasiti vanredni Ramazan da izmolimo Boga da nam sacuva Spahu od povreda jer u protivnom smo donji samo tako. Doduse, ako Ogi ode u United onda.. Salu na stranu, raduje me sto je Zukanovic tu, moze zakrpiti dvije pozicije po potrebi.
Vezni red.. Avdija Vrsajevic.. Na proslom spisku je bio uvrsten kao centarfor, Pape ga je ubacio kao desnog beka. Sada je u veznom redu. Igrac kojem je poslo za rukom ono nemoguce a to je da kada ga vidimo na terenu, pocnemo zaliti sto vise nema Maletica. Iako u Kazahstanu, u poredjenju sa Vrsajevicem, dobri Darko izgleda kao Anthonio Valencia.
Vrsajevicu je 26 godina i njemu ce Poljska ("Slaba liga!" kaze Pape), Turska (Zec, Visca se ne zovu) ili mozda Skandinavija (Pape je ni na karti ne moze naci) biti vrh nakon epizode u Hajduku mada se necu iznenaditi ako ga njegov menadzer Sead Susic uspije uvaliti nekom belgijskom prvoligasu. Nadam se da ce toga doci vec u januaru pa da ga se kutarisemo..
Ostali u veznom redu su ocekivani.
Miske je na spisku. Ovo je jedini igrac koji bi vec sutra mogao biti u Alziru jer sve su prilike da je "oslobodjen" klupskih obaveza i da utakmice svog Dinama i onako gleda sa tribine ili u najboljem slucaju sa klupe. Sejo Salihovic je takodjer u "zamrzivacu" a i kad igra napravi pizdariju tako da je sada i on "svjez" za reprezentativnih nastupa.
Nisam u toku kako ide "turcima", Medunjaninu i Ibricicu pa ako ima ko da je malo vise upucen nek' se javi na komentarima. Isto vazi za Zahirovica, Sesara i Svraku.
PapeSusic wrote:Uskoro je vakat za jos jednu prijateljsku utakmicu nase reprezentacije, ovoga puta idemo u goste Alziru koju vodi Vaha Halilhodzic. Alzir slavi 50 godina nezavisnosti pa su, naravno uz nagovor Vahe, pozvali nase "ljiljane" da im uljepsaju taj dan. Navodno, u opciji je bio veliki Brazil medjutim Vaha je donio odluku da se pozove BiH. Ako je istina, svaka mu cast mada sam siguran da je i cijena ovog derneka (Brazil puno puno skuplji pogotovo ako ih se zove da igraju izvan Evrope) imala uticaja na konacnu odluku.
Bilo kako bilo, Pape je objavio spisak za Alzir.
Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić,
Odbrana: Emir Spahić, Mensur Mujdža, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Ervin Zukanović, Muhamed Bešić.
Vezni red: Ivan Sesar, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Muamer Svraka, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Avdija Vršajević, Senijad Ibričić, Miroslav Stevanovic,
Napad: Edin Džeko i Vedad Ibišević
Dakle, isti spisak kao protiv Grcke i Litvanije. Ima li mjesta kritikama? Naravno da ima.
Tri golmana za prijateljski mec u dalekom Alziru? Eto, vec tu imamo jednog turistu koji ide da mu guz'ca vidi puta. Al' haj' eto, da je pozvao dvojicu i da mu se jedan od njih ne daj Boze povrijedio ja bih ga prvi napao. No ipak mislim da je Buric iz Lecha malo bolje rjesenje za poziciju treceg golmana od Avdukica koji je na vrhuncu svoje karijere branio u Rudaru iz Prijedora a sada je u Borcu.
Odbrana regularna, stoperi pokriveni mladim momcima. Nadam se da ce bivsi reis (na engleskom x-rays) Ceric proglasiti vanredni Ramazan da izmolimo Boga da nam sacuva Spahu od povreda jer u protivnom smo donji samo tako. Doduse, ako Ogi ode u United onda.. Salu na stranu, raduje me sto je Zukanovic tu, moze zakrpiti dvije pozicije po potrebi.
Vezni red.. Avdija Vrsajevic.. Na proslom spisku je bio uvrsten kao centarfor, Pape ga je ubacio kao desnog beka. Sada je u veznom redu. Igrac kojem je poslo za rukom ono nemoguce a to je da kada ga vidimo na terenu, pocnemo zaliti sto vise nema Maletica. Iako u Kazahstanu, u poredjenju sa Vrsajevicem, dobri Darko izgleda kao Anthonio Valencia.
Vrsajevicu je 26 godina i njemu ce Poljska ("Slaba liga!" kaze Pape), Turska (Zec, Visca se ne zovu) ili mozda Skandinavija (Pape je ni na karti ne moze naci) biti vrh nakon epizode u Hajduku mada se necu iznenaditi ako ga njegov menadzer Sead Susic uspije uvaliti nekom belgijskom prvoligasu. Nadam se da ce toga doci vec u januaru pa da ga se kutarisemo..
Ostali u veznom redu su ocekivani.
Miske je na spisku. Ovo je jedini igrac koji bi vec sutra mogao biti u Alziru jer sve su prilike da je "oslobodjen" klupskih obaveza i da utakmice svog Dinama i onako gleda sa tribine ili u najboljem slucaju sa klupe. Sejo Salihovic je takodjer u "zamrzivacu" a i kad igra napravi pizdariju tako da je sada i on "svjez" za reprezentativnih nastupa.
Nisam u toku kako ide "turcima", Medunjaninu i Ibricicu pa ako ima ko da je malo vise upucen nek' se javi na komentarima. Isto vazi za Zahirovica, Sesara i Svraku.
svi ste imali priliku gledati kako igraju Vahine ekipe...orginal Grčka...što se izbora protivnika za pripremu protiv Grka u Zenici bolje nisu mogli ubosti
Mislim da ste malo "presrali" sa kritikama na račun Zahirovića i Vršajevića. Nije što su "moji" no nisu baš ni kriminalni koliko ih se kritikuje.
Vršajević je klupaš i to će i ostati. S obzirom da je za tu poziciju mogao konkurirati samo Hajrović, boljeg desnog krila nemamo a može biti upotrijebljen na još nekoliko pozicija. Maletićev nivo i to je jasno, neka ga.
Zahirović je stvarno u lošoj formi i ne napreduje brzinom kojom se od njega očekuje. Ipak mislim da je to produkt i forme u trenutnom klubu gdje nema previše jakih utakmica no nije korektno govoriti da je teški promašaj. Ni Ibiševića ljudi očima nisu mogli u reprezentaciji dok nije proigrao u Stuttgartu. Isto tako, ne treba zanemariti ni mogućnost da od njega Sušić i traži da igra prema nazad. Kada je igrao u Čeliku (iako je "odgojen" na poziciji zadnjeg veznog) bio je kreator igre u jednom periodu i definitivno zna pružiti pas na nivou makar Ibričića.