Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
miki.ba wrote:Problem je u tome što se pozicija krila u modernom fudbalu gubi, imaju bocni igraci, koji bi trebali pokrivati komplet jednu stranu uz liniju uz pomoc lijevog ili denog veznog.
Evo ja se trenutno samo Valencije mogu sjetiti da igra klasicno krilo, ma da i on ima def. zadataka.
Ko želi klasicna krila mora igrati formaciju 4-3-3, a to samo rijetki igraju.
nije baš tačno...dosta timova igra 4-3-3 koja je ustvari hibrid 4-5-1 Murinjo, Manćini, Guardiola, Di Mateo...među 3 tzv. napadača imaj jednog robusnog all round napadača + 2 krilna polušpica/ofanzivna krila
Ne slažem se, daj neke primjere igraca...pricam o klasicnim krilima.
Po tebi 4-5-1 ispade ofanzivnija od 4-3-3, Guardiola nije igrao 4-5-1.
4-5-1 se igra dosta, al 4-3-3 je nešto sasvim drugo, puno ofanzivnije...
Evo uzmimo City koji igra 4-5-1, ko su klasicna krila, nema ih.
Jedino klasicno krilo je bio Adam Johnson al se nije uklapao u tim, pa otišao.
Ako hocete klasicna krila, trebate se vratiti 20-25 godina unazad kada se igralo 3-2-2-3
Centarhalf i bekovi...onda halfovi...onda lijevi i desni vezni...onda l krilo, d krilo i centarfor...to su klasicna krila..
Izgleda fino jelde??? zato je to bio fudbal, a ovo dans je fudbalska "industrija".
jos jednom...onaj Zukanovic ce biti zvijer do SP . Ogi isto veoma dobar...malo samo da popravi postavljanje pri slobodnjacima/kornerima.
Zao mi je Pandze, ali mislim da je sa aktuelnim kadrom on odigrao svoju zadnju tekmu u BiH dresu.
Infaze Studio
Tesko je reci nakon jedne utakmice koja se igrala u nemogucim uslovima ali je ipak pokazao da zasluzuje da bude dio ovog tima.
Ono sto je dobro kod njega je da moze igrati na vise mjesta, mislim da cak moze i dobro odigrati zadnjeg veznog.
Kad se Pandza vrati imacemo ako nista alternativu a ako Sejo i Zahirovic dalje budu sjedili na klupi ili tribinama u svojim klubovima onda nije nemoguce da ga vidimo na zadnjem veznom.
Imati dobrog ljevaka u timu je neprocjenivo (znam po sebi )
Nema teme kojoj ovaj tekst odgovara, pa cu link zalijepiti ovdje. http://www.dw.de/nema-vi%C5%A1e-zemlje- ... 87-html-cb
UEFA planira od 2020. EP organizovati sirom kontinenta, a domacini bi bili 12 zemalja cije reprezentacije ostvare najbolje rezultate u kvalifikacijama.
Nadam se da cemo biti jedna od tih, ali onda nam ostaje da sredimo jedan stadion da pravo valja i da prima 40-50k gledalaca.
ljevoruki wrote:jos jednom...onaj Zukanovic ce biti zvijer do SP . Ogi isto veoma dobar...malo samo da popravi postavljanje pri slobodnjacima/kornerima.
Zao mi je Pandze, ali mislim da je sa aktuelnim kadrom on odigrao svoju zadnju tekmu u BiH dresu.
Infaze Studio
Tesko je reci nakon jedne utakmice koja se igrala u nemogucim uslovima ali je ipak pokazao da zasluzuje da bude dio ovog tima.
Ono sto je dobro kod njega je da moze igrati na vise mjesta, mislim da cak moze i dobro odigrati zadnjeg veznog.
Kad se Pandza vrati imacemo ako nista alternativu a ako Sejo i Zahirovic dalje budu sjedili na klupi ili tribinama u svojim klubovima onda nije nemoguce da ga vidimo na zadnjem veznom.
Imati dobrog ljevaka u timu je neprocjenivo (znam po sebi )
U pravu si da je tesko reci polsije jedne tekme, ali bio je on dobar i u Zenici onih 15-20 minuta...Ali sto najvise ukazuje na dobrog igraca je to da nije jedan od onih koji igraju super u klubu i onda dodju urepku i nista...Na ovom momku se vidi da je mentalno cvrst, prije svega// Ma da...pa kako nebi mogo zadnjeg veznog...momak takvih tehnickih kvaliteta,koji je obrambeni a najbolji strijelac sezone trenutno u klubu. Dobili smo bombu od igraca
Lulić u reprezentaciji ne pokazuje ni blizu onoga što pokazuje igrajući za Lazio, to je činjenica. Lulić iz reprezentacije nije igrač za kojeg bi se interesovali Bayern, Milan, Chelsea i ko sve ne. Nisam ekspert da objasnim zašto, ali realno, on ne spada u ovom momentu među igrače bez kojih reprezentacija ne može, a svojim renomeom koji je stekao igrajući za Lazio bi trebao.
na ovaj nacin bi se majke mnogima
Slicno kao protiv Alzira - samo mislim da je Medunjanin bolji od Salihovica na mjestu zadnjeg jer zna bolje "iznijeti" loptu naprijed.. mada je i Salihovic jako zahvalan igrac.
Onda mjenjati Salihovica i Lulica na lijevoj strani (kad se jedan istrosi ulazi drugi)
Isto tako mjenjati Vranjesa/Mujdzu i Stevanovica (zavisi od rezultata) ako cuvamo rezultat onda Mujdza umjesto Steve. Spahic-Pjanic-Miske-Dzeko (kostur) - Zuka-Medo-Lula-Ibisevic - druga linija
Last edited by solo2 on 16/11/2012 17:34, edited 1 time in total.
Da se ja pitam a ne pitam se:) Ja bi Salihovica u sredinu stavio a Stevanovica na krilo i Zukanovica na beka ili sa Spahicem u paru a Vranjesa na beka Miske meni ne bi igrao od pocetka jer njegov radijus kretenja je nikakav i fizicki je nula spreman...Znaci miske poslije 60 minuta ulazi
miki.ba wrote:Problem je u tome što se pozicija krila u modernom fudbalu gubi, imaju bocni igraci, koji bi trebali pokrivati komplet jednu stranu uz liniju uz pomoc lijevog ili denog veznog.
Evo ja se trenutno samo Valencije mogu sjetiti da igra klasicno krilo, ma da i on ima def. zadataka.
Ko želi klasicna krila mora igrati formaciju 4-3-3, a to samo rijetki igraju.
nije baš tačno...dosta timova igra 4-3-3 koja je ustvari hibrid 4-5-1 Murinjo, Manćini, Guardiola, Di Mateo...među 3 tzv. napadača imaj jednog robusnog all round napadača + 2 krilna polušpica/ofanzivna krila
Ne slažem se, daj neke primjere igraca...pricam o klasicnim krilima.
Po tebi 4-5-1 ispade ofanzivnija od 4-3-3, Guardiola nije igrao 4-5-1.
4-5-1 se igra dosta, al 4-3-3 je nešto sasvim drugo, puno ofanzivnije...
Evo uzmimo City koji igra 4-5-1, ko su klasicna krila, nema ih.
Jedino klasicno krilo je bio Adam Johnson al se nije uklapao u tim, pa otišao.
zato i kažem da je to 4-3-3 hibrid od 4-5-1 jer dosta trenera, u zavisnosti od situacije na terenu, radi brze transformacije...jedna čisti špic i dvije polušpice, a računa se kao 3 napadača
slično je bilo sa 3-5-2 i 5-3-2 sistemom gdje imaš istu fleksibilnost sa pravim igračima da praviš brze transformacije
al haj pogledaj iduću tekmu Reala pa vidi kako ih postroje pred utakmicu ili Čelzija...možda je Čelzi najbolji primjer za ovo...ja sam prvi put ovu postavku vidio kod Deportiva LC pod Iruretom...ono kad je igrao Makaay
meni se ovo svidja, formacije su inace kurac ako nemas odgovarajuce igrace. mozemo mi laprdat tri dana ovde 433,451 li 0-10-0 ko barselona kad nemamo igrace za to. na bekovima imamo najveci problem a stopere i mozemo nekako skupit sad, s tim da ko sto neko vec rece zahirovic ovde mora igrat jer ni pjanic ni medunjan nece meda, a i kad hoce samo faulove mogu pravit jer veze s odbranom nemaju. zahirovicu je to prirodna pozicija, zna se postavit samo ga treba malo smirit jer ga nekad ponese pa leta po terenu ko kreten i ostavi rupu na sredini.
e sad, kolko bi bilo pametno u po kvalifikacija ovo radit to je druga prica, vjerovatno bi se raspali u komade.
a i pape ionako ima samo jednu formaciju u glavi, tako da neznam ni sto pisem ovo al eto. uglavnom, da imam pojma o fudbalu i da sam uspio u zivotu il da sam bar alijin sin pa dodjem u poziciju da vodim ovu repku i ja bi ovako nesto pokuso.
meni se ovo svidja, formacije su inace kurac ako nemas odgovarajuce igrace. mozemo mi laprdat tri dana ovde 433,451 li 0-10-0 ko barselona kad nemamo igrace za to. na bekovima imamo najveci problem a stopere i mozemo nekako skupit sad, s tim da ko sto neko vec rece zahirovic ovde mora igrat jer ni pjanic ni medunjan nece meda, a i kad hoce samo faulove mogu pravit jer veze s odbranom nemaju. zahirovicu je to prirodna pozicija, zna se postavit samo ga treba malo smirit jer ga nekad ponese pa leta po terenu ko kreten i ostavi rupu na sredini.
e sad, kolko bi bilo pametno u po kvalifikacija ovo radit to je druga prica, vjerovatno bi se raspali u komade.
a i pape ionako ima samo jednu formaciju u glavi, tako da neznam ni sto pisem ovo al eto. uglavnom, da imam pojma o fudbalu i da sam uspio u zivotu il da sam bar alijin sin pa dodjem u poziciju da vodim ovu repku i ja bi ovako nesto pokuso.
jes da nebi nigdje dogurali jer bi mi u genima bilo da vracam igrace iz napada kad su u gol sansi al jbg
A Bajram samo sto je prosao a pobro se vec oduzeo.Pokusaj ledene obologe oko glave ako ne pomaze a ti tri ledene pive na ex,odmah dodjes sebi.Haj sad probaj
još jedna stranica ove teme konstatovat će se da je Zukanović bolji i od Pepea, Terija, Pujola i Vidića zajedno, dok je Spahić tek prosječan igrač i to sve nakon jedne prijateljske vaterpolo utakmice
JoseMujica wrote:još jedna stranica ove teme konstatovat će se da je Zukanović bolji i od Pepea, Terija, Pujola i Vidića zajedno, dok je Spahić tek prosječan igrač i to sve nakon jedne prijateljske vaterpolo utakmice
da smo bar fuce igrali u Alžiru pa haj
Pa gdje Spahu nadje spominjati...Ja ne skontah da iko prica da je Zuka za Spahu bog...