Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
žuti

#26 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by žuti »

Bilbija je zvjerka. Obavezno ga zvati u A repku u skorije vrijeme.
It_is_a_Leclerc

#27 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by It_is_a_Leclerc »

Admir_1984 wrote:kad cemo mi igrati neku normalnu prijateljsku tekmu. Umjesto da nadjemo nekoga ko igra bar malo slicno kao grcka mi idemo nekome uvelicavati proslave i slicno :roll:

predvidjam australija-bosna u februaru, da se i tamo raja malo proveseli :roll:
Možemo mi igrati i sa Španijom prijateljsku. Samo - ko će to platiti ?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#28 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Admir_1984 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Admir_1984 wrote:kad cemo mi igrati neku normalnu prijateljsku tekmu. Umjesto da nadjemo nekoga ko igra bar malo slicno kao grcka mi idemo nekome uvelicavati proslave i slicno :roll:

Trebaš igrati prijateljske da se pokušaš prilagoditi sljedecem protivniku, a ne da ti one budu u svakom terminu izvor finansiranja. I kad se tako bude radilo planski, onda nas možda sreca i pogleda i odemo negdje
zlajaBHF

#29 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by zlajaBHF »

Kakva je situacija sa Bicakcicevim drzavljanstvom???
Eborg

#30 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Eborg »

On teoretski moze zaigrati za nas protiv Alzira, ne treba mu drzavljanstvo za to. I Grlic je igrao za nas sa njemackim pasosem u prijateljskim utakmicama dok nije dobio nas pasos.
horion_bosona

#31 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by horion_bosona »

ovo bi mogla biti odlicna provjera, a vjerujem da ni igracima nece tesko pasti jer ce im usred jeseni prijati koji suncan dan na mediteranu... :D uz to da se ucvrste veze s bratskim narodom Alzira :) , koji je skupo platio svoju nezavisnost od Francuza...

oni su trenutno 24. reprezentacija svijeta, zlu ne trebalo ali ako bi nam se desio ponovo baraz, treba se truditi svim silama uci medju nosioce... ali ko ce vise pohvatati dvojake kriterije FIFA-e i UEFA-e kod odredjivanja nosioca, te samo ranking, te bodova iz zadnja dva ciklusa, plasmani...

Pape sigurno nece puno eksperimentisati kod pocetnog sastav, a poslije bi mogao probati par varijanti npr. Zukanovic na stoperu ili otpocetka na lijevom beku, Besic umjesto Zahirovica, mozda pozvati i Cocalica za tu poziciju, uz 1-2 igraca iz mlade reprezentacije kao nagradu za dobre kvalifikacije, da bi se uspostavio odredjeni red u reprezentativnim selekcijma...

ne treba biti previse pametan pa vidjeti da su nam to najkriticnije pozicije... u onih par utakmica za mladu selekciju u ovom ciklusu, Zahirovic nije pokazao nikakv ekstra kvalitet i iskustvo u odnosu na svoje saigrace, cak bi se usudio reci da je bio najlosiji protiv Bjelorusije... Besic je daleko kvaliteniji igrac, agresivniji i zna dati pas prema naprijed, a napokon je poceo redovno igrati za Ferencvaros...

ne bih da umanjujem ono sto se ostvarilo u ove dvije utakmice, jer su 4 boda odlican rezultat, medjutim bojim se da ova "asimetricna" formacija bez desnog krila nece biti upotrebljiva protiv Grka u Zenici, ali ni ubuduce protiv Slovaka ili nekog iole kvalitetnijeg protivnika... Susic ce prije ili kasnije morati izbrati izmedju jednog spica i Misimovica...
Dr. Kuca

#32 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Dr. Kuca »

Zukanovic na beku moze samo ako bi igrali protiv mnogo jacih pa da je odbrana malo cvrsca. Dosta je defanzivan za ganjanja rezultata.
jeza u ledja

#33 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by jeza u ledja »

Eborg wrote:On teoretski moze zaigrati za nas protiv Alzira, ne treba mu drzavljanstvo za to. I Grlic je igrao za nas sa njemackim pasosem u prijateljskim utakmicama dok nije dobio nas pasos.
Opet ti. :D
Ja mislim da ti za sve zvanicne utakmice treba sportsko drzavljanstvo te zemlje, a ovo je zvanicna utakmica.
bingov buraz

#34 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by bingov buraz »

Admir_1984 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Trebaš igrati prijateljske da se pokušaš prilagoditi sljedecem protivniku, a ne da ti one budu u svakom terminu izvor finansiranja. I kad se tako bude radilo planski, onda nas možda sreca i pogleda i odemo negdje
Tesko je i naci nekoga ko igra kao Grcka,mozda samo Paragvaj :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#35 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Chmoljo »

bingov buraz wrote:
Čečenija? :D
bingov buraz

#36 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by bingov buraz »

Chmoljo wrote:
bingov buraz wrote:
Ovaj Gibraltar je novi clan UEFE zar ne,da im budemo sefta sevap je :mrgreen:
Arteta

#37 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Arteta »

žuti wrote:Bilbija je zvjerka. Obavezno ga zvati u A repku u skorije vrijeme.
Bilbija nije ni u Vojvodini standardan,bolje da Susic zovne Adilovica. :roll:
hypko_nurko

#38 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by hypko_nurko »

bingov buraz wrote:
Chmoljo wrote:
bingov buraz wrote:
Ovaj Gibraltar je novi clan UEFE zar ne,da im budemo sefta sevap je :mrgreen:
kosovo zvati da igramo da ih konacno prime u uefu
Arteta

#39 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Arteta »

todd_smith wrote:Ja bih prije Bilbiju zvao, nego Djurica ako cemo iskreno, mislim drag mi je momak i odlican je igrac, ali Nemanja je kapiten mlade repke, zna nogama ko i glavom, redovno zabija za mladu repku u velikim utakmicama, dok mi je Djuric dosta slabija verzija Edina, i 2 Edina u napadu ne bi tako dobro djelovala
Bilbija ne igra u Vojvodini.
Djuric igra u trecoj Italijanskoj ligi.

Sta ce nam takvi igraci?
Artest

#40 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Artest »

horion_bosona wrote: ne treba biti previse pametan pa vidjeti da su nam to najkriticnije pozicije... u onih par utakmica za mladu selekciju u ovom ciklusu, Zahirovic nije pokazao nikakv ekstra kvalitet i iskustvo u odnosu na svoje saigrace, cak bi se usudio reci da je bio najlosiji protiv Bjelorusije... Besic je daleko kvaliteniji igrac, agresivniji i zna dati pas prema naprijed, a napokon je poceo redovno igrati za Ferencvaros...

ne bih da umanjujem ono sto se ostvarilo u ove dvije utakmice, jer su 4 boda odlican rezultat, medjutim bojim se da ova "asimetricna" formacija bez desnog krila nece biti upotrebljiva protiv Grka u Zenici, ali ni ubuduce protiv Slovaka ili nekog iole kvalitetnijeg protivnika... Susic ce prije ili kasnije morati izbrati izmedju jednog spica i Misimovica...
sve na mjestu.....

medjutim, ja sam spreman sad potpisati da ce susic protiv grcke izvesti IDENTICAN sastav kao protiv litvanije(ako ne bude povredjenih)...to ne bi promjenilo ni kad bi se , recimo kolasinac, ustalio u prvoj postavi šalkea (mada je to neizvodljivo u blize vrijeme), bićo usao u bundesligu, a cocalic potpisao za real madrid...

kad protiv levata kakva je litvanija, nisi u stanju testirati besica (koji realno tesko da moze zajebat stvar) umjesto mucenog zahirovica - ne postoje apsolutno nikakve sanse da taj momak igra protiv grcke...sad vidim i naivci sipaju hvalospjeve na racun vranjesove izvedbe...ono, nedzad fazllija uzeo medalju na turniru u novom sarajevu, i to je sigurno mjerilo njegove vjestine...

safet je rob svoj tvrdoglavosti a , sto je najgore, i mi smo robovi njegove tvrdoglavosti, tj ziherastva...na kraju ginemo u barazu, a velid lignjoslav spaho, koji nam patriJotski porucuje da se pakujemo za brazil, nastavlja kmecat o nedostatku srece i jos jednom propustenom takmicenju...
Arteta

#41 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Arteta »

Zasto onaj Cajic ne igra za mladu reprezentaciju?
todd_smith

#42 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by todd_smith »

Arteta wrote:
todd_smith wrote:Ja bih prije Bilbiju zvao, nego Djurica ako cemo iskreno, mislim drag mi je momak i odlican je igrac, ali Nemanja je kapiten mlade repke, zna nogama ko i glavom, redovno zabija za mladu repku u velikim utakmicama, dok mi je Djuric dosta slabija verzija Edina, i 2 Edina u napadu ne bi tako dobro djelovala

Sta ce nam takvi igraci?
Dzeko ne igra u Citiju
Salihovic ne igra u Hofenhajmu
Misimovic ne igra u Dinamu
Zahirovic igra u drugoj ligi Rusije

Sta ce nam takvi igraci?
palermo

#43 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by palermo »

todd_smith wrote: Dzeko ne igra u Citiju

Sta ce nam takvi igraci?
Pa mislim da poređenja baš i nisu na mjestu.

Meni su se i Đurić i Bilbija jako svidjeli u onim utakmicama, ali ima nešto u ovom što kaže Arteta......treća italijanska liga i nije standardan, Vojvodina i rezerva.........ipak mi pričamo o nekom drugom nivou fudbala u koji bi oni upali pozivom u reprezentaciju.....

Nisam protiv da se jedan od njih pozove.....hoću samo reći da ima smisla ovo što Arteta kaže
Arteta

#44 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Arteta »

todd_smith wrote:
Arteta wrote:

Sta ce nam takvi igraci?
Dzeko ne igra u Citiju

Sta ce nam takvi igraci?
Poredis City sa Vojvodinom? :roll:

Zahirovica treba otjerati.
BHF_Manijak

#45 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by BHF_Manijak »

Ne kontam majkemi sto ste svi tako na tog Zahirovica navalili?! Nije momak Essien, Xabi ili Scweinsteiger, ali nije vala ni Lazar Popovic na poziciji zadnjeg veznog! :roll: :roll:
Arteta

#46 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Arteta »

BHF_Manijak wrote:Ne kontam majkemi sto ste svi tako na tog Zahirovica navalili?! Nije momak Essien, Xabi ili Scweinsteiger, ali nije vala ni Lazar Popovic na poziciji zadnjeg veznog! :roll: :roll:
Momak za 90 minuta ne moze da posalje nijedan pas prema naprijed.
To bi nas protiv jaceg protivnika moglo kostati.
jeza u ledja

#47 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by jeza u ledja »

Arteta wrote:Zahirovica treba otjerati.
"Otjerati"? Cuj otjerati. :-)
Murat Sabanovic

#48 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Murat Sabanovic »

jeza u ledja wrote:
Arteta wrote:Zahirovica treba otjerati.
"Otjerati"? Cuj otjerati. :-)
ne treba ga otjerati,al na njegovoj poziciji imamo bolja rjesenja. zahirovic moze biti zamjena cocalicu.
jeza u ledja

#49 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by jeza u ledja »

Cocalica treba probati, ali ne znaci nuzno da ce biti bolji.

Ja i dalje tipujem na Salihovica na toj poziciji.
Murat Sabanovic

#50 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Murat Sabanovic »

jeza u ledja wrote:Cocalica treba probati, ali ne znaci nuzno da ce biti bolji.

Ja i dalje tipujem na Salihovica na toj poziciji.
ne moze sejo na toj poziciji maksimum dati...
sigurno,cocalic nece biti bolji prve 2-3 utakmice,dok se ne uhoda.poslije ce momak razvaljivati. uostalem kvaliteti ibricica su jako upitni,ne znam zasto nekog drugog ne isprobati...dalje,misimovicu se poslije brazila zahvaliti i ne zvati ga vise. ima tu jos par imena ...

imam osjecaj da se iz ove repke tesko izlazi, a jos teze ulazi ...
Post Reply