Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#1 Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Eborg »

Naša fudbalska reprezentacija će 14. novembra ove godine odigrati prijateljski susret sa reprezentacijom Alžira koju vodi naš proslavljeni trener Vahid Halilhodžić u čast 50. godišnjice nezavisnosti Alžira.

Tokom sinoćnjeg intervjua nakon utakmice, Sušić je rekao da će u Alžir "zbog svečane atmosfere i ispunjenog stadiona" voditi ekipu u punom sastavu koja neće biti generalna proba za Grčku jer ćemo i u februaru vjerovatno imati prijateljsku utakmicu kao vid pripreme za nastavak kvalifikacija.

Šta očekujete od utakmice?

Hoće li biti nekih novih imena?

Koliko je pametno (opet) ići sa najjačom ekipom i ganjati rezultat a ne isprobavati alternative u ekipi tokom cijele utakmice (Zukanović, Sesar, Svraka, Šehić. Šunjić od ovih koji su tu te neka nova imena)?
todd_smith

#2 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by todd_smith »

Prilicno sam siguran da ce Zukanovica od prve ubaciti protiv Alzira, isto kao i Stevanovica

Za Sesara i Svraku, najvjerovatnije ce ih ubaciti pred kraj, jer ionako nema namjeru da njih igra u velikim utakmicama, tako da nema sta "ekperimentisati" sa njima
Infaze Studio

#3 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Infaze Studio »

Mislim da nebi bilo zgoreg "ubaciti" u Sunjica koji minut igre. Stevanovic mislim da ce sigurno igrati. ISto je moguce da par igraca ne dodju zbog klupskih "obaveza" sto bih i volio, jer bi bili primorani staviti zamjene cak i u slucaju da "zelimo" igrati na rezultat :D :D .
Definitivno probati sa guscom sredinom i jednim spicem, da se vidi kako bi to islo. Al' u drugu ruku, ne moze covjek 100 varijanti u jednoj tekmi probati... :)
Logovan

#4 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Logovan »

Sa jedne strane Pape a sa druge strane Vaha. :bih: 8-) Borba divova. :D

Očekujem da se prvih 11 izmiješa i nek od prve minute igraju npr. Stevanović, Zukanović, Šunjić, itd, itd, a mogao bi se neko i novi pozvati za ovu utakmicu.
Infaze Studio

#5 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Infaze Studio »

Kad bi rek'o Papetu da bi se neko novi mogao pozvati, vjerovatno bi mu muka bila :D , ali mozda proUbati tog Cocalica na def. veznom i nekog spica..?? Dobro je, krpimo se polako na stoperima i eventualno lijevim bocnim (Zuka??) pa se okrecemo halfovima i centarforima sto b' se reklo u stara dobra vremena :) .
Eborg

#6 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Eborg »

Ja bih volio vidjeti nekoga iz mlade reprezentacije za provjeru (uz nepozivanje Bešića, neka se dokaže u U-21) protiv Alžira.

Odbrana: Josip Kvesić, Benjamin Čolić, Toni Markić
Vezni red: Edin Višća, Asmir Suljić
Napad: Nemanja Bilbija, Milan Đurić

Stevanovića ne brojim, on je već tu. Moji favoriti bi bili Kvesić, Bilbija i Đurić.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by JoseMujica »

Eborg wrote:Ja bih volio vidjeti nekoga iz mlade reprezentacije za provjeru (uz nepozivanje Bešića, neka se dokaže u U-21) protiv Alžira.

Stevanovića ne brojim, on je već tu. Moji favoriti bi bili Kvesić, Bilbija i Đurić.
:thumbup: o istom razmišljam

Alžire treba iskoristiti za probu nekih igrača, bilo iz mlade repke ili nekih starijih....osnovni cilj ove tekme treba biti da se pokuša stvoriti širina igračkog kadra

kad bi mogli maznuti i Kolašinca, probati i Šunjića...Bilbija je već odigrao tekmu za A tim

pade mi na pamet...šta je sa onim Dialibom iz Želje?..on je igra oza našu mladu repku i mislim da ima naše sportsko državljanstvo...čisto da imamo i alternativa za lijevo krilo
palermo

#8 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by palermo »

Eborg wrote:Ja bih volio vidjeti nekoga iz mlade reprezentacije za provjeru (uz nepozivanje Bešića, neka se dokaže u U-21) protiv Alžira.

Pa zašto bi te uligravao, za kvalifikacije za svjetsko 2018?

Mislim, budite ozbiljno, uzakmicu treba iskoristiti za eventualno neke taktčke provjere, recimo Zukanović na belu, ili igra bez Misketa, ali sad zvati igrače koji sasvim sigurno neće igrati u ovim kvalifikacijama i od pripremne napraviti revijanu utakmice, to baš i nema smisla
Eborg

#9 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Eborg »

JoseMujica wrote::thumbup: o istom razmišljam

Alžire treba iskoristiti za probu nekih igrača, bilo iz mlade repke ili nekih starijih....osnovni cilj ove tekme treba biti da se pokuša stvoriti širina igračkog kadra

kad bi mogli maznuti i Kolašinca, probati i Šunjića...Bilbija je već odigrao tekmu za A tim

pade mi na pamet...šta je sa onim Dialibom iz Želje?..on je igra oza našu mladu repku i mislim da ima naše sportsko državljanstvo...čisto da imamo i alternativa za lijevo krilo
Nema veze što je zaigrao Bilbija (a mislim da je igrao za B), treba ga vidjeti kako se sada snalazi u našoj igri jer može igrati i lijevo krilo.

Dialiba je već zaigrao za A reprezentaciju Senegala. Iako je bila prijateljska utakmica, mislim da je iskoristio tu promjenu sportskog državljanstva. Nisam siguran zašto ali navodno nije imao pravo ni igrati za nas u U-21 pa nije mogao ni igrati za A.
palermo wrote:Pa zašto bi te uligravao, za kvalifikacije za svjetsko 2018?

Mislim, budite ozbiljno, uzakmicu treba iskoristiti za eventualno neke taktčke provjere, recimo Zukanović na belu, ili igra bez Misketa, ali sad zvati igrače koji sasvim sigurno neće igrati u ovim kvalifikacijama i od pripremne napraviti revijanu utakmice, to baš i nema smisla
Ko govori i o kakvom uigravanju? Ja govorim o provjeri igrača i njihovom navikavanju na tim da čovjek vidi može li se na njih računati u slučaju povreda i suspenzija. Pa nećemo valjda svaki put ovako pred važnu utakmicu zvati Zukanovića i slične da ih vidimo na djelu kada zagusti.
palermo

#10 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by palermo »

Eborg wrote:
Ko govori i o kakvom uigravanju? Ja govorim o provjeri igrača i njihovom navikavanju na tim da čovjek vidi može li se na njih računati u slučaju povreda i suspenzija. Pa nećemo valjda svaki put ovako pred važnu utakmicu zvati Zukanovića i slične da ih vidimo na djelu kada zagusti.
Pa ti u ovom trenutku imaš 15, 16 igrača koji su prvi izbor........ja ne vidim bilokakvu mogućnost da se untar ovog kvalifikacijskog ciklusa još neko nametne......ne vidim nikoga toliko ozbiljnog na pomolu.......i ne vidim nikakvog smisla sad zvati neke nove igrače, posebno više njih (haj da se tu radi o jednom igraču, pa i nekako) samo eto...neka i njih....
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by JoseMujica »

aaa divu fakat Dialiba odigrao za Senegal i to ove godine

hebga nekako mi žao :( bar je kao mladi igrač bio talenat

ma ima februarski termin za taktičko uigravanje
Edin H.

#12 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Edin H. »

Bez veze utakmica da se cvakne cifra, nesigurna zemlja, niko od jacih igraca nece htjeti putovati, osim ako u klubovima sjede na klupi. Potencijalni problemi.
Ne treba folirati raju da ce ici najjaci tim, ali dobra sansa da se probaju novi igraci.
Eborg

#13 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Eborg »

palermo wrote:Pa ti u ovom trenutku imaš 15, 16 igrača koji su prvi izbor........ja ne vidim bilokakvu mogućnost da se untar ovog kvalifikacijskog ciklusa još neko nametne......ne vidim nikoga toliko ozbiljnog na pomolu.......i ne vidim nikakvog smisla sad zvati neke nove igrače, posebno više njih (haj da se tu radi o jednom igraču, pa i nekako) samo eto...neka i njih....
Ja ne govorim o nametanju već "širenju šireg spiska".

Povrijedi se Vranješ ili Šunjić. Koga zoveš?

Povrijedi se Zukanović. Koga zoveš?

Povrijedi se Vršajević. Koga zoveš?

Jedini kojeg se mogu sjetiti je Bešić za ove tri pozicije.

O tome ti govorim. Niko neće mijenjati prvi tim ali kod nas bi sad panika nastala da recimo nemamo Vranješa ili Šunjića.

Jesi li ti svjestan da osim Vršajevića koji igra krilo/beka mi uopće nemamo rezervnog napadača? Bilbija, Đurić?

Osim Salihovića i Lulića koji igraju na lijevom krilu i obojica su u prvoj postavi mi uopće nemamo lijevo krilo. Bilbija?
palermo

#14 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by palermo »

Eborg wrote:
palermo wrote:Pa ti u ovom trenutku imaš 15, 16 igrača koji su prvi izbor........ja ne vidim bilokakvu mogućnost da se untar ovog kvalifikacijskog ciklusa još neko nametne......ne vidim nikoga toliko ozbiljnog na pomolu.......i ne vidim nikakvog smisla sad zvati neke nove igrače, posebno više njih (haj da se tu radi o jednom igraču, pa i nekako) samo eto...neka i njih....
Ja ne govorim o nametanju već "širenju šireg spiska".

Povrijedi se Vranješ ili Šunjić. Koga zoveš?

Povrijedi se Vršajević. Koga zoveš?

Jedini kojeg se mogu sjetiti je Bešić za ove tri pozicije.

O tome ti govorim. Niko neće mijenjati prvi tim ali kod nas bi sad panika nastala da recimo nemamo Vranješa ili Šunjića.

Jesi li ti svjestan da osim Vršajevića koji igra krilo/beka mi uopće nemamo rezervnog napadača? Bilbija, Đurić?

Osim Salihovića i Lulića koji igraju na lijevom krilu i obojica su u prvoj postavi mi uopće nemamo lijevo krilo. Bilbija?
Si ozbiljan ?? Sad trebamo utakmicu potrošiti na traženje zamjene Vršajeviću ???......

U dvije riječi, ne slažem se
Eborg

#15 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Eborg »

Vala ja ne vidim razliku ili izgubili 5:0 ili pobijedili 0:5 na toj prijateljskoj utakmici ako ništa novo ne naučimo glede ekipe. Klupa nam je ionako tanka, pretanka. Neka neko izleti sa klupe (a da ne govorim iz prvog tima) zbog povrede ili suspenzije već moramo da izmišljamo nove igrače i kombinujemo kada to najmanje treba.

Vala da ga jebeš ima mjesta na spisku za jednog iz grupe Kvesić, Bilbija i Đurić.
palermo

#16 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by palermo »

Eborg wrote:Vala ja ne vidim razliku ili izgubili 5:0 ili pobijedili 0:5 na toj prijateljskoj utakmici ako ništa novo ne naučimo glede ekipe. Klupa nam je ionako tanka, pretanka. Neka neko izleti sa klupe (a da ne govorim iz prvog tima) zbog povrede ili suspenzije već moramo da izmišljamo nove igrače i kombinujemo kada to najmanje treba.

Vala da ga jebeš ima mjesta na spisku za jednog iz grupe Kvesić, Bilbija i Đurić.
Ima za Đurića ili Bilbiju, to je ok, jednog novog zvati, dobro.......ali sad nešto zvati kamaru njih je , po meni, bezveze.

Mislim, ako nas povrede napadnu i ne mognu igrati recimo ni Pjanić ni Džekson, svakako smo jebali majku......džaba ti što si našao zamjenu za Vršajevića-----

Mislim da se razumijemo, nisam ja protiv probanja, ali usred kvalifikacionog ciklusa smo, imamo rekativno sigruna spisak igrača (kao što rekoh, njih 16 do 18) nije ovo vrijeme za neke nove igračko-kadrovske popune......ovo je vrijeme da ova generacija, ova grupa ljudi pokaže šta može....a ko su oni uglavnmom znamo
frngla

#17 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by frngla »

Đurića obavezno zvati! Ali obavezno, oduševio me poslije utakmice sa Njemačkom na Koševu!
amoninan

#18 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by amoninan »

Edin H. wrote:Bez veze utakmica da se cvakne cifra, nesigurna zemlja, niko od jacih igraca nece htjeti putovati, osim ako u klubovima sjede na klupi. Potencijalni problemi.
Ne treba folirati raju da ce ici najjaci tim, ali dobra sansa da se probaju novi igraci.
Misliš da će nam Alžirci dati lovu da gledaju naš C tim?! Tekam ej u zvaničnom terminu, ugovor je potpisan, ima da putuju.
It_is_a_Leclerc

#19 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by It_is_a_Leclerc »

Društvo, ako niste znali, u ovakvim situacijama, savezi potpisuju službene ugovore kojim se jedan savez (u ovom slučaju alžirski) obavezuje isplatiti premije igračima i gostujućem savezu, ali uz uslov da gostujuća reprezentacija dođe u najboljem sastavu.
Nema tu Sušić mnogo pametovati. Savez je potpisao ugovor, mora se ići u najjačem sastavu, pa makar i na samo 10 minuta utakmice. :)

Plus, sve se ovo organizuje povodom Dana nezavisnosti Alžira, pa će atmosfera biti svečarska, itd., itd.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#20 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Admir_1984 »

kad cemo mi igrati neku normalnu prijateljsku tekmu. Umjesto da nadjemo nekoga ko igra bar malo slicno kao grcka mi idemo nekome uvelicavati proslave i slicno :roll:

predvidjam australija-bosna u februaru, da se i tamo raja malo proveseli :roll:
Edin H.

#21 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Edin H. »

Admir_1984 wrote:kad cemo mi igrati neku normalnu prijateljsku tekmu. Umjesto da nadjemo nekoga ko igra bar malo slicno kao grcka mi idemo nekome uvelicavati proslave i slicno :roll:

Ja se pak nadam tekmi sa Iranom :D
Logovan

#22 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Logovan »

Edin H. wrote:
Admir_1984 wrote:kad cemo mi igrati neku normalnu prijateljsku tekmu. Umjesto da nadjemo nekoga ko igra bar malo slicno kao grcka mi idemo nekome uvelicavati proslave i slicno :roll:

Ja se pak nadam tekmi sa Iranom :D
Ili sa Rijekom, da im se osvetimo za onaj poraz. :mrgreen:
todd_smith

#23 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by todd_smith »

Ja bih prije Bilbiju zvao, nego Djurica ako cemo iskreno, mislim drag mi je momak i odlican je igrac, ali Nemanja je kapiten mlade repke, zna nogama ko i glavom, redovno zabija za mladu repku u velikim utakmicama, dok mi je Djuric dosta slabija verzija Edina, i 2 Edina u napadu ne bi tako dobro djelovala
Point.

#24 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Point. »

A ko to igra ziheraski ko Grcka pa da nadjemo? :-) :)

Alzir je solidna reprezentacija.
Rob_Atl

#25 Re: Alžir - Bosna i Hercegovina 14.11.2012.

Post by Rob_Atl »

Ma nikog ne zvati , sa ovom ekipom ici do Brazila sve, ako se neko drugi ne probije kroz ove dvije godine u klubu svom ili ode u jaci klub...Nema kalkulisanja u reprezentaciji ako si dobar , dobices poziv ako nisi vozdra, kakvo testiranje i pm u klubu se dokazi, pa ces imati mjesta u reprezentaciji. Oderati Alzir i to bi nam bila 6 utakmica bez poraza, i ja mislim da bi ladno skocili na 20 mjesto na onoj fifinoj listi :oops: :D
Post Reply