Aluminijska ili drvena stolarija???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Maystor

#26 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by Maystor »

E ovako prijatelju: kvalitetna drvena stolarija je bez premca. Bez namjere da ih pretjerano reklamiram, firma Kontinental iz Kiseljaka radi vrhunske drvene prozore. Ja sam imao na kuci prozore slovenacke Jelovice jos od prije rata, fantasticni su, ali i skupi ko da su od zlata pravljeni. Sada sam uzeo ove Kontinental, Top-line, ma vrhunski prozori po svemu. Cuvaj se jeftine drvene stolarije, meni su nudili i do 3 ili 4 puta jeftinije drvene prozore (prozor koji sam platio preko 600 KM mogao sam naci za 200 KM). Savjet: doplati za bolje staklo (argon, low-e reflektori).
phadzic

#27 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by phadzic »

drvena
čim švabe vamo izvoze aluminijsku a uvoze od nas drvenu to ti nešto govori
elcho71

#28 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by elcho71 »

phadzic wrote:drvena
čim švabe vamo izvoze aluminijsku a uvoze od nas drvenu to ti nešto govori
Nije istina da svabe izvoze nama Alu bravariju vec nam poklanjaju za djaba PVC samo da je se oni rijese. Alu bravarija je rame uz rame sa dobrom drvenom stolarijom. PVC stolarija je bio jedan eksperiment koji se i nije najbolje pokazao. Kod nas jos prolazi sto je PVC prilicno jeftin a takve stvari kod nas imaju prolaza.
elcho71

#29 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by elcho71 »

Maystor wrote:E ovako prijatelju: kvalitetna drvena stolarija je bez premca. Bez namjere da ih pretjerano reklamiram, firma Kontinental iz Kiseljaka radi vrhunske drvene prozore. Ja sam imao na kuci prozore slovenacke Jelovice jos od prije rata, fantasticni su, ali i skupi ko da su od zlata pravljeni. Sada sam uzeo ove Kontinental, Top-line, ma vrhunski prozori po svemu. Cuvaj se jeftine drvene stolarije, meni su nudili i do 3 ili 4 puta jeftinije drvene prozore (prozor koji sam platio preko 600 KM mogao sam naci za 200 KM). Savjet: doplati za bolje staklo (argon, low-e reflektori).
Jelovica jeste odlicna firma ali ne valja zastupnik Jelovice za BiH, cijene su zara. Imaju oni odlicne prozore, sa vanjske strane aluminij a sa unutrasnje drvo. Ti prozori kostaju cijelo bogatstvo. Cuo sam za Kontinental da radi prilicno dobro ali neznam kako ce se drzati lak (lazura) na prozorima za cca 10god?? Znam da Jelovica ima problema nakon izvjesnog vremena sa lakom (lazurom) na mjestima koja mnogo kisnu i izlozena su suncu.
Last edited by elcho71 on 15/05/2009 10:06, edited 1 time in total.
8. sekretar SKOJ-a

#30 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by 8. sekretar SKOJ-a »

arman1 wrote:
8. sekretar SKOJ-a wrote:SAPLAST - Stup ALU/PVC najbolja stolarija!
Respect.
Ja na kući mijenjam staru drvenu i naručio sam PVC kod njih. Em što je dobra roba i usluga je profesionalna.
Oh, da i USLUGA, k'o da sam negdje na Zapadu, a ne u BiH!
ahmed_dv

#31 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by ahmed_dv »

Ako si zainteresovan za drvenu stolariju mogu ti preporuciti i JANJ Donji Vakuf. Njemacki okov u kombinaciji sa finim EKO lazurama, odlicni prozori.
http://www.janjtgs.com.ba/katalog/katalog.pdf
Maystor

#32 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by Maystor »

elcho71 wrote:
Maystor wrote:E ovako prijatelju: kvalitetna drvena stolarija je bez premca. Bez namjere da ih pretjerano reklamiram, firma Kontinental iz Kiseljaka radi vrhunske drvene prozore. Ja sam imao na kuci prozore slovenacke Jelovice jos od prije rata, fantasticni su, ali i skupi ko da su od zlata pravljeni. Sada sam uzeo ove Kontinental, Top-line, ma vrhunski prozori po svemu. Cuvaj se jeftine drvene stolarije, meni su nudili i do 3 ili 4 puta jeftinije drvene prozore (prozor koji sam platio preko 600 KM mogao sam naci za 200 KM). Savjet: doplati za bolje staklo (argon, low-e reflektori).
Jelovica jeste odlicna firma ali ne valja zastupnik Jelovice za BiH, cijene su zara. Imaju oni odlicne prozore, sa vanjske strane aluminij a sa unutrasnje drvo. Ti prozori kostaju cijelo bogatstvo. Cuo sam za Kontinental da radi prilicno dobro ali neznam kako ce se drzati lak (lazura) na prozorima za cca 10god?? Znam da Jelovica ima problema nakon izvjesnog vremena sa lakom (lazurom) na mjestima koja mnogo kisnu i izlozena su suncu.
To jeste problem kod drvenih prozora. Svaki lak se vremenom ljusti i trebao bi se obnoviti (neki preporucuju cak svake godine). Kada je prozor izlozen suncu, ultraljubicasti zraci razaraju strukturu laka i on se vremenom pocne ljustiti.
slavkoimamodilera

#33 Re: Aluminijska ili drvena stolarija???

Post by slavkoimamodilera »

Maystor wrote:To jeste problem kod drvenih prozora. Svaki lak se vremenom ljusti i trebao bi se obnoviti (neki preporucuju cak svake godine). Kada je prozor izlozen suncu, ultraljubicasti zraci razaraju strukturu laka i on se vremenom pocne ljustiti.
Zasto ljudi ne citaju sta se pise? :-) To je bilo prije 20 godina (ili je i danas kod proizvodjaca koji nisu makli kvalitetom zadnjih 20 godina), danas vise ne :wink:
Post Reply