Ovo kao da je kuhano u nekoj srpskoj kuhinji, sve urota do urote protiv casnog HDZa i precasnog Dragutina koji nema nigdje nista ,go ko kuracmoa wrote:Novak20 wrote:Malo šale nije naodmet.
Sad će isplivati na površinu mnogi koji su učestvovali u pljahi Aluminija. Nadam se da će bar dio biti procesuiran.
https://ero.tel/vijesti/donosimo-tko-je ... ni-mediji/
Također, naš izvor tvrdi kako će ovih dana biti objavljeni ugovori sa liječnicima koji su vlasnici velikih privatnih poliklinika, a koji su imali velike ugovore sa propalom tvornicom za intelektualne usluge. Na platnom spisku su bili i pojedini visoki bošnjački politički dužnosnici i savjetnici Bakira Izetbegovića kojima su isplaćivane tranše u visini 50 000 dolara. Navodno će i ti dokumenti biti objavljeni uskoro. Tu su i ugovori pojedinim “neovisnim” medijima, osobito portalima koji se navodno bore za prava građana, a mjesečno su od Aluminija dobivali iznose 3500 maraka i više. Upravo su oni cijelo vrijeme usmjeravali priču o odgovornosti Čovića za pad Aluminija, dok nisu spominjali one koji ih plaćaju već godinama i njihovu ulogu u cijeloj priči. Čak su neki navodno prije samog gašenja tvornice dobili i veće iznose novca i postavlja se pitanje zašto i po kojem osnovu.
Uglavnom, dokumenti iz Aluminija bi mogli otkriti mnogo toga. Od toga tko je novac otimao zbog osobne koristi, do toga tko je financirao paralelnu političku struju u HDZ-u koja je imala za konačni cilj smjenu Čovića i aktualnog vodstva HDZ-a BiH. Iako čelnik HDZ-a BiH godinama nije želio vjerovati u takav scenariji, izgleda kako se on doista odigravao jer samo on opravdava niz događaja u Aluminiju. Istrage koje je Čović najavio na zadnjoj sjednici HNS-a trebale bi dati odgovore na ova pitanja.
hahahahaha hahahahaha ma daj novak ovo ni ti ne vjerujes
Aluminij Mostar
Moderator: anex
- spreca
#5301 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
- spreca
#5302 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Pa zato je izabrao titulu Hafiza....ima pravo na toKejn wrote:Dobro je on je Bošnjak katolik svakako
- spreca
#5303 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Sutra lijeze ali u kunama 2700biske wrote:osjećaćemo se dobro, jer smo pomogli susjedu u nevolji.jajara wrote:kako cete se osjecat kad nam 20.7 legne 2700 kermica?
na današnjoj džumi raja se baš ispružila za sergiju, zato što se skupljala za radnike aluminija.
-
jajara
#5304 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
procitaj moj prethodni post sprecko...nemoj se srditi
- spreca
#5305 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ne se sekiraj....eto sva hercegovina se slomiste da dovedete ruse u Aluminij..izgleda da vas neHafis wrote:Kako li je tek našem @spreči, arslanu iz Kalesije kojeg je Rusija zapala. Možeš misliti tog šoka kada je stigao i kada ga je skinulo s furgonajajara wrote:eh jesi me zajebo. morat cu u irskoj zivit a ne u nasoj lijepoj bosni i hercegovini. uh cir mi puce od sekirancijepici wrote:tamam otpremnina za irsku... imaju oni ledolomce pa se more led tucat
- spreca
#5306 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ne razmem ja hrvatski....pa reci opet,sto se stidisjajara wrote:procitaj moj prethodni post sprecko...nemoj se srditi
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#5307 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
glockov kolac wrote:https://vijesti.ba/clanak/454740/nakon- ... d-kolapsom
Radi se inače o Elektroprivredi koja ne uplaćuje niti jednu KM dobiti u budžet FBiH. Za razliku od javnih preduzeća sa sarajevskom adresom, mostarska EP HZHB redovno Vladu FBiH obavijesti da nema akumulirane dobiti i da se Odlukom Skupštine društva tekuća dobit raspoređuje za pokriće gubitaka iz ranijih godina.
No potkraj 2018.godine situacija je bila nešto drugačija. Elektroprivreda HZHB poslovala je sa 20 miliona KM dobiti, ali je odlučila da novac ne uplati u federalni budžet. Umjesto toga, radnicima su, suprotno kolektivnom ugovoru, isplaćivane naknade, optreminine, božićnice i slično kako dividende ne bi bile isplaćene.
Interesantno, HDZ je kao politička partija u prethodnom periodu potpuno kontrolisala i kontroliše "Aluminij" i Elektroprivredu HZHB u skladu sa svojim interesima ne vodeći računa o Federaciji BiH. Osim kada u tim kompanijama nestane novca.
-
jajara
#5308 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
a koji si jezik ucio u skoli? da vidim sa kim pricam. baabom ili sinomspreca wrote:ne razmem ja hrvatski....pa reci opet,sto se stidisjajara wrote:procitaj moj prethodni post sprecko...nemoj se srditi
- spreca
#5309 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
s babom sine pricas,s babomjajara wrote:a koji si jezik ucio u skoli? da vidim sa kim pricam. baabom ili sinomspreca wrote:ne razmem ja hrvatski....pa reci opet,sto se stidisjajara wrote:procitaj moj prethodni post sprecko...nemoj se srditi
-
jajara
#5310 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
de napisi nam onda svima da vidimo koji si jezik ucio u skolispreca wrote: s babom sine pricas,s babom
- spreca
#5311 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
babo je Titu rahmetli sluzio.....da mu bog podari raj na onom svjetu....a jezik je Slovenskijajara wrote:de napisi nam onda svima da vidimo koji si jezik ucio u skolispreca wrote: s babom sine pricas,s babom
-
jajara
#5312 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
sto to ne smijes rec koji si jezik ucio? priznaj samo bola ne trebas se nikog bojat. ja te stojim
- spreca
#5313 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Zato bih lagao samo da bi ugodio tvojoj sujeti....hrvatski i srpski nikada ...uvijek bosanski, jazuk ti je bolan da od sebe pravis nekog ficfirica, a i sam pricas Bosanskim jezikom...taj vas SH jezik u stvari je Bosanski, smjesno vas je slusati kad na silu hocete pricati hrvatski a niste nikada pricali taj jezik...moRel vako nekako
-
jajara
#5314 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
aj uslikaj svjedoĐbu da vidim gdje pise jezik bosanski. pa cu ja onda tebi svoju
ne kazem da je nemoguce da si ucio bosanski. samo onda mogu zakljucit koje si godiste i stavit te na ignore
ne kazem da je nemoguce da si ucio bosanski. samo onda mogu zakljucit koje si godiste i stavit te na ignore
Last edited by jajara on 19/07/2019 17:29, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5315 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
naturizovani zagorci, samo jos im fali ercegovaČkije beČarac ala gange 
- Hajvan
#5316 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
crpcki, rvacki- sve je to bosanski s vecom ili manjom govornom manom… od kumrovca do kumanova...
-
jajara
#5317 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
tako je. mi smo ustvari svi bosanci. nego znas kad smo se podijelili? kad su dosli turci onda si imao bosance koji su skinuli gace i naguzili se. e ti su i dan danas ostali bosanci. a vamo na drugoj strani imas bosance koji su na istoku derali turke to su ti bosanci srbi. pa onda na trecoj strani imas bosance koji su na zapadu derali turke e to su ti bosanci hrvati. ima tu jos mnogo povijesnih cinjenica o slovencima,makedoncima pa cak i grcima al za sad ne bih isao u takve dubine. ima grceva
-
howdy
#5318 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Treba sode bikarbone posut po vama. Puno tuknete.
- mO k3
#5319 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Drugar Ti pričaš bosanskijajara wrote:aj uslikaj svjedoĐbu da vidim gdje pise jezik bosanski. pa cu ja onda tebi svoju
- Point.
#5320 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Šta kaže i Bakirovi ubirali od Aluminija a jedino naivan ko ćeška sobarica Draganče, merhametli ko što jest nevin, ništa jadan nije znao. BH Hrvati baš prave kult ličnosti od Dragančeta. Žalosno.
-
jajara
#5321 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
interesantno kad upitas nesto konkretno i da se prilozi kakav dokaz maca pojela jezik. al se zato javi crna lista sa vjerojatno potpuno nebitnim komentarima koji su ih i doveli na smetljiste historije
http://prntscr.com/ohdn5r
http://prntscr.com/ohdn5r
-
glockov kolac
#5322 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Gori ste vi sto se raspravljate s ovim skutorskim trolovima.
De nek neko stavi naslovnicu onog rjecnika bosanskog jezika, pa nek vidi godinu izdavanja.
De nek neko stavi naslovnicu onog rjecnika bosanskog jezika, pa nek vidi godinu izdavanja.
-
hzsa22
#5323 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Jasta, sve Ahmed do Muhameda u Aluminiju, selamom se kapija otvarala.
- spreca
#5324 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
jajara wrote:aj uslikaj svjedoĐbu da vidim gdje pise jezik bosanski. pa cu ja onda tebi svoju
-
howdy
#5325 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Vidi brata mosnjare sto je filteriso moketa i mene