Aluminij Mostar
Moderator: anex
- dustaban
#4951 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Dakle ovako
JEBEM MATER svakome ko izjednacava Aluminij i Mittal, Vares i Stolac, Sarajevo i Banjaluku... i opcenito bilo koji slucaj gdje nema jednih sa slucajem gdje nema drugih.
i nemojte upadati u klopku pa se braniti od takvih pasjaluka i prebrojavati koliko je IPAK OSTALO Hrvata i u Mittalu i u Sarajevu i Srba u Federaciji... sa podacima koliko je NESTALO nesrba u RS-u, nehrvata u Aluminiju itd.
Tu je iskljucivo vazno KAKO JE KOGA NESTALO. Dakle NACIN. Nacin na koji su se "povukli" nehrvati iz Aluminija i nebosnjaci iz Mittala, gospodo draga je NEUPOREDIV!
I da vise nisam cuo nijedno takvo poredjenje, jel jasno?!
JEBEM MATER svakome ko izjednacava Aluminij i Mittal, Vares i Stolac, Sarajevo i Banjaluku... i opcenito bilo koji slucaj gdje nema jednih sa slucajem gdje nema drugih.
i nemojte upadati u klopku pa se braniti od takvih pasjaluka i prebrojavati koliko je IPAK OSTALO Hrvata i u Mittalu i u Sarajevu i Srba u Federaciji... sa podacima koliko je NESTALO nesrba u RS-u, nehrvata u Aluminiju itd.
Tu je iskljucivo vazno KAKO JE KOGA NESTALO. Dakle NACIN. Nacin na koji su se "povukli" nehrvati iz Aluminija i nebosnjaci iz Mittala, gospodo draga je NEUPOREDIV!
I da vise nisam cuo nijedno takvo poredjenje, jel jasno?!
-
propuh1975
#4952 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
.
Last edited by propuh1975 on 16/07/2019 18:14, edited 1 time in total.
-
propuh1975
#4953 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Nema tu mrznje to je realnost .Isto sto je realnos logori dretelj heliodrom u kojem sam imao cast osijetit vasu ljubaznost sa hiljadama drugih jel ti jasnije .Kako sam te uvrijedio sto sam rekao istinu.Ziv ti meni bio ne mrzim ja vas suocite se s istinom izvinite se ko ljudi svoim kosijama kao na primjer Nijemci pa da zivimo ko ljudi .Kad to shvatite svima nama ce biti bolje .Evo ja ti se izvinjavam za par pogrdnih rijeci isto se izvinjavam sto sam prezivio logor .Ako ti imas jos neku ideju zasto se ja trebam vama izvinut napisi.
-
Ci-Nick
#4954 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Vlada FBiH je imala nulu vlasti kao što ima i u HT Mostar ali isto tako i u BH Telecomu.Humljanin wrote:Odakle ti to? Jel to imaš neka saznanja kako je kompanija poslovala i kako su se odluke donosile?Ci-Nick wrote:Možeš se popišati i na 49,99 % vlasništva ako su ostali dioničari udruženi, a zna se da su uvijek bili na istoj strani,. mali dioničati i predstavnik Hrvatskog dijela.Humljanin wrote: Da. Drzava je najveći pojedinacni vlasnik. I ima najvise poluga odlucivanja. Ima i drugih suvlasnika, ali najve i broj dionica ima Vlada FBIH.
Sta je tu nejasno?
Ja sam za to da tužiteljstvo sve živo ispita i da odgovorne za propuste i štetne ugovore privede licu pravde.
Na vrhu hranidbenog lanca Aluminija su bile (po učešću):
Vlada FBiH
Predstavnici malih dioničara
Vlada RH
Nikada nisam čuo da su se ljudi iz Nadzornog odbora koje je postavila Vlada FBIH ili ljudi iz Uprave koje je postavila Vlada FBIH pobunili protiv nekih odluka ili da su otkrili nekakav kriminal.
Btw, najveće honorare je imao Ivo Bradvica kojeg je postavila Platformaška vlast. On je također uveo Vladu FBIH u 44% vlasniatva u Aluminiju. Pocetak sunovrata Aluminija se poklapa bas tada.
Ja osobno ne bi amnestirao nikoga tko je imao učešća i utjecaja u Aluminiju!
S obzirom da nikada nisam cuo da se HDZ bunio protiv odluka Vlade FBIH, a niti sam vuo da se Vlada FBIH bunila na poteze HDZovih ljudi u Aluminiju, to je po meni jasan znak da su svi oni skupa radili.
Tako da nema tu ovaj onaj, svi koji su imali nadzor, uvid, učešće i utjecaj u periodima kada su bili na pozicijama su direktno odgovorni za situaciju u kojoj se nasla kompanija.
Te price "muslimani" , "ustase" , "cetnici" pricaj nekome drugome.
HDZ je imao 100% upravljanja Aluminijem jer su i mali dioničari HDZ.
-
Nivelacija
#4955 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Na redu su kladionice i ratna zastupnistva 
Uzivati u kmecanju, neprocjenivo.
Uzivati u kmecanju, neprocjenivo.
- ovo_malo_duse
#4956 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Haj eto ti pravednik argumentovano sta nije tacno u njegovog postu?Humljanin wrote:Ovaj komentar je ogledalo tebe, tvog odgoja, tvojih učitelja, roditelja, tvog mentalnog sklopa, i tvog stanja duše.propuh1975 wrote:Ujke se prave ludi.Cuj sto ih nema u Kaknju Zenici Varesu itd gospodo pitajte stozernika sto su vas prebacivali u Mostar to jest planski napravljena naselja koja nose ime suskovo bobanovo a u svrhu toga da bi od Mostara napravili glavni grad hb.Mnogima ovdije vidim nije jasno Mostar prije rata je bio vecinski Bosnjacki grad a I trenutno je zato nema izbora u stolnom gradu.Stavljaju obiljezja po brdima zapusavaju teritoriju ko kerovi. Izvrsili agresiju na BiH prebacivali pucanstvo sve presudjeno u Hagu uzp.Sto se tice aluminijuma to je klasicni ratni plijen .Mostar ce tek da prodise punim plucima alminiski je nas podsijcao na 90 te I nek se ugasio .Moj ga je stari I pravio I radio u njemu do 92 .Rat je stao 95 ali su latini odlucili to je njihovo privatno vlasnistvo ,cuj 44 % vlasnici radnici pitanje koi .Moj stari ima 8 dionica a svaki latin po 80 to nije diskriminacija .Da skratim .Zasto se lomite dokazivati ovim uzp ovcima sta je bilo ,oni to gospodo vrlo dobro znaju pozz
Odavno vise mržnje ispoljene u komentaru nisam vidio.
Sretno u zivotu momak
- mO k3
#4957 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Mislim da je vrijeme sa napustimo sjednicu i prepustimo je HDZ delegatima ..... sve je rečeno nema tu vise ništa dodati ....
- bilic
#4958 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
mO k3 wrote:Mislim da je vrijeme sa napustimo sjednicu i prepustimo je HDZ delegatima ..... sve je rečeno nema tu vise ništa dodati ....
- Matzan
#4959 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Da je Aluminij bio profitabilan i imao perspektivu davno bi bio uknjižen na tatu od Bernardice.
-
belfy
#4960 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
ti o Zeljezari bi mogao dobiti dovoljno informacija samo ako pitas. ona ne spada u ovaj domen nikako, ali bas nikako. Indijci nemaju pojma ko je koje nacionalnosti...Humljanin wrote:gold'n'brown wrote:Ja fakat ne mogu da razumijem da neko ocekuje empatiju prema radnicima jednonacionalne kompanije u koju niko drugi nije mogao prismrditi i onda jos kao traze dokaze za neke plakate. Dokaz ti je da su 99,9% zaposlenih hrvati u gradu u kojem nije 99,9% hrvata. Jedino kod "bosanskih hrvata" imas ovakve fenome tipa Aluminijuma i jednonacionalnih (cak i "jednoreligijskih") sportskih klubova kao sto je Siroki Brijeg. Sa Zrinjskim je nesto bolja situacija. Cak je i u RS bolja situacija u ovom segmentu.
Da te parafraziram...
Šta će ti dokaz da su Bošnjaci fašisti kad je teritorij koji je držala ABiH 99% očišćen od neBošnjaka, kad je u sarajevu lakše pronaći čovječju ribicu nego Hrvata na čelnom mjestu neke državne institucije, kada se protivUSTAVNO složi vlada kantona Sarajevo bez iti jednog Hrvata... i tako dalje i tako dalje.
Jel to ta priča?
Gdje su Hrvati u Željezari Zeničkoj? Gdje su Hrvati u TE u Kaknju?
Šta sad, Hrvati su fašisti, a Bošnjavi koji su isto tako očistili vlastite kompanije od nepoćudnih, su merhametli?
Koga lažete, sebe ili mislite da druge mozete lagati?
- bilic
#4961 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
propuh1975 wrote:Nema tu mrznje to je realnost .Isto sto je realnos logori dretelj heliodrom u kojem sam imao cast osijetit vasu ljubaznost sa hiljadama drugih jel ti jasnije .Kako sam te uvrijedio sto sam rekao istinu.Ziv ti meni bio ne mrzim ja vas suocite se s istinom izvinite se ko ljudi svoim kosijama kao na primjer Nijemci pa da zivimo ko ljudi .Kad to shvatite svima nama ce biti bolje .Evo ja ti se izvinjavam za par pogrdnih rijeci isto se izvinjavam sto sam prezivio logor .Ako ti imas jos neku ideju zasto se ja trebam vama izvinut napisi.
-
L u c i f e r
#4962 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Neprocjenjivo doista 
-
glockov kolac
- bilic
#4964 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ušo mi sinoć svitac u sobu ja mislio neko s cigarom hoda po sobi,L u c i f e r wrote:Neprocjenjivo doista
kad se nisam šlagiro tobe jarabi...
-
Korisničkoime
#4965 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Opravdavas u smislu sta ste vise navalili sa fasisti, UZP nisu svi itd. jok eto jebene demokrate sve.Humljanin wrote:I sve to mozes preslikati i na "bošnjačke" stranke i firme. I šta sad?Korisničkoime wrote:
Ne znam sta zelis da kazes da Aluminiji nije bila firma pod kontrolom HDZ BiH, sa Aluminiju nije zaposljevao podobne starci pod cijom je kontrolom, da HDZ nije postavljao rukovodeci kadar od 92 do 2013, da vlasnistvo nad Aluminijem nije uknjzeno na Hrvatsku, pati sad - male dionicare i pazi jos bolje HNK Zupaniju, da Vladi FBiH nije bio potreban dugogodisnji sudski spor kako bi se upisala sa jebenih i bijednih 44%, hoces reci da je HDZ multietniĆna stranka koja pri zaposljavanju podobnog kadra pazi na nacionalnu strukturu, hoces reci da od HDZ odabrani podobni zaposlenici nisu imali place u iznosi 2 do 3 puta vecem od prosjecne plate FBiH a o UO i NO da ne govorim sa desetinama hiljada KM mjesecnih primanja, hoces reci da u tu multietnicku kompaniju koja je bila otvorena za sve bez obzira na stranacku, nacionalnu i vjersku pripadnost struju nije mogla da isporucuje balijska EPBiH nego je samo cisto hrvatska HZHB, hos reci da ista ta HZHB nije Aluminiju prodavala struju po 68€ iako je prethodno od balisjke EPBiH dobijala struju po 48€ jer je balijskoj EPBiH tako nalozio FERK, hos reci da nije nastao opsti haos kada je Platforma 2000/2001 pokusala da kontrolise rad Aluminija da isti ti radnici nisu blokirali ulazak inspekcija u firmu jer su tu Hrvati svoji na svome itd.
I DA JEBENI SIROKI JE FASISTICKI KLUB
Ima li takvih primjera kod Bosnja vjerovatno ima cini li to stvar sa Aluminijem boljom ispravnijom ne cini jednostavno oboje je nakaradno.
Jel to opravdava nekako HDZ? Jel opravdava uprave i NO-e Aluminija? Jel opravdava ove druge?
Šta sad hoćeš od mene?
Koga ja to opravdavam?
Cuj koji je to Bosnjak zelio da igra u Sirokom a nije, kralju da je Edin Dzeko na vrhuncu karijere izrazio zelju da ode u Siroki nebi inao mjesta i ti jos imas obraza da se pravis lud.
NE NISMO ISTI, NEKA JE SVIMA JEBENO JASNO NE NISMO ISTI I NIKADA NECEMO BITI ISTI.
Isto smo glupi to stoji da jedni vjeruju HDZ a drugi SDA dok nas pokradose ali jebeno nismo isti u mom gradu jos uvijek stoji katolicka i pravoslavna crkva jedan pored druga da katolickim i pravoslavnim grobljem, nije bilo jebemih konc logora za Hrvate i Srbe ni jedno Hrvatsko ili Srpsko dijete nije "slucajno" snajperom pogodjeno u glavu, ni jedna srspka ili hrvatska kuca nije spaljena od sttane Bosnjaka a moj grad je bio na prvoj liniji i sada u mom gradu zvone zvona katolicke crkve odrzavaju se mise itd, jeste manje je Hrvata nego sto je bilo prije rata al ni jednog nije ARBiH etnicki ocistila i ne mi nismo imali i nemamo ni jednu jebenu firmu samo za Bosnjake.
MI BOSNJACI I UZP-ovci NISMO I NIKADA NECEMO BITI ISTO I ISTI.
Mada se bojim da bi neki pozelili da smo isti i kad bi imali priliku ko zna sta bi uradili ali nadam da su jos uvijek u manjini
Last edited by Korisničkoime on 16/07/2019 20:18, edited 1 time in total.
-
Guadalajara
#4966 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
bilic wrote:Ušo mi sinoć svitac u sobu ja mislio neko s cigarom hoda po sobi,L u c i f e r wrote:Neprocjenjivo doista
-
propuh1975
#4967 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
A onda je nastala tisinaGuadalajara wrote:bilic wrote:Ušo mi sinoć svitac u sobu ja mislio neko s cigarom hoda po sobi,L u c i f e r wrote:Neprocjenjivo doista
- bilic
#4968 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Ušo mi sinoć svitac u sobu ja mislio neko s cigarom hoda po sobi,
kad se nisam šlagiro tobe jarabi...[/quote]
[/quote]
A onda je nastala tisina
[/quote]
Ovdje svi vole zastaveeee
kad se nisam šlagiro tobe jarabi...[/quote]
A onda je nastala tisina
Ovdje svi vole zastaveeee
-
propuh1975
#4969 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
bilic wrote:Ušo mi sinoć svitac u sobu ja mislio neko s cigarom hoda po sobi,
A onda je nastala tisina
Ovdje svi vole zastaveeee[/quote]
- Matzan
-
propuh1975
#4971 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Aluminijum ti je sad kao pijesma. My Humps Zamolio bih nekog da je postavi s YouTube ko razumije plakat ce 
- biske
#4972 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
A sada, dame i gospodo, pogledajte pišanje po novopečenoj sirotinji:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/americk ... /190716117
Ta će on, derpe.
Ta će on, derpe.
- problemnatravunu
- mO k3
#4974 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Odatle duva , neko je prije par dana/sedmica nanpisao da je amerika naredila da se alu pusti niz vodu , ako se ne varam bio je @155mmbiske wrote:A sada, dame i gospodo, pogledajte pišanje po novopečenoj sirotinji:
Ta će on, derpe.
-
propuh1975
#4975 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?
Gospodin Nelson obijasnio .Ovdije mnogi jos me kontaju ovo je diplomaski pendrek. Ovo za Aerodrom je golemo zato sto hdz vise voli da se slijece u Dubrovnik I Split .Stoli da mi je znati .biske wrote:A sada, dame i gospodo, pogledajte pišanje po novopečenoj sirotinji:
Ta će on, derpe.