Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
ovo_malo_duse

#4776 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by ovo_malo_duse »

Hafis wrote:
jajara wrote:hafa ne lozi ih i ne iznosi ove insajderske
A morao sam hin malo pogurati s nekim insajderskim informacijama i tako malo uglaviti u kolosijek. Počeli ono baš gluposti pisati...jebote mene stid zbog njihA, ipak ovo ljudi čitaju. Inače, jebe se mene za mene, ionako imam masu fanova.
De ti nas jednom plagijatorskom analizom to ce da nas vrati u zivot.
Silos

#4777 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Silos »

Više donese Stari most para u grad nego 100 Aluminijskih kombinata, a još ne troši struju.
zrakomlat

#4778 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

Silos wrote:Više donese Stari most para u grad nego 100 Aluminijskih kombinata, a još ne troši struju.
Troši, al jeftinu. Osvjetljen je po noći :D
Hafis

#4779 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Silos wrote:Više donese Stari most para u grad nego 100 Aluminijskih kombinata, a još ne troši struju.
Pa jest..doduše u razdoblju od 4. do 10 mjeseca....nekih 150-200 milijuna maraka prometa godišnje, s tendencijom rasta :) .
Eh, još kada jednoga dana uvedu i oni fiskalne kase i račune, prijave one cure što rade, moglo bi se to i osjetiti i na većoj razini.
Škobo Habu

#4780 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote:Dragan jest lopina, ali jebat ga naša lopina. Nemamo drugog.
Gledam onaj vaš gradžanski delegat klanja proslavu godišnjice vojnog udara u Turskoj. Pa jesmo li se za to borili majka mu stara?? A gdje je tek ona borba 1941.-45, pa 1948. kada smo rekli povijesno NE drugu Staljinu i itd. itd..
Ali jok...ovaj sredio onakav Aluminij, a onaj klanja k'o sretni na tuđoj proslavi, sve probleme kući riješio.
SDA je već odavno stranačka ekspozitura AKP u Bosni. Za nju i onako glasaju ovi koji su prvo Turci, pa Bošnjaci, pa sve ostalo.

Ali, pobogu, hajd' to i nekako, ali sa komemoracije na Blaiburgu razguliš Miletu na brifing, ili, pak, sa parastosa srpskim žrtvama RSK pravo u Mostar kod Dragana na lozovaču.
Last edited by Škobo Habu on 15/07/2019 18:22, edited 1 time in total.
propuh1975

#4781 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by propuh1975 »

Afizaga posto si osto bez posla zelim ti pomoci dodji u stari grad povedi i jajaru treba nam kovaca za dzezve i ibrike vi ste iskusni metralci iz alumuniskog imat ces 300 maraka i topli obrok buirum :D
choxnox

#4782 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by choxnox »

Hafis wrote:
Pa jest..doduše u razdoblju od 4. do 10 mjeseca....nekih 150-200 milijuna maraka prometa godišnje, s tendencijom rasta :) .
Eh, još kada jednoga dana uvedu i oni fiskalne kase i račune, prijave one cure što rade, moglo bi se to i osjetiti i na većoj razini.
Opa, nisam znao da vi dole znate sta je fiskalna kasa i racun.
Hafis

#4783 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
SDA je već odavno stranačka ekspozitura AKP u Bosni. Za nju i onako glasaju ovi koji su prvo Turci, pa Bašnjaci, pa sve ostalo.
Obzirom da je bakir odvalio već dva mandata u predsjedništvu, a sve su prilike čekaju ga još dva za redom, onda takvih ima podosta.

[/quote] Ali, pobogu, hajd' to i nekako, ali sa komemoracije na Blaiburgu razguliš Miletu na brifing, ili, pak, sa parastosa srpskim žrtvama RSK pravo u Mostar kod Dragana na lozovaču.[/quote]
Bolje da se druže, nego da ratuju.
Jebat ga, ovo nam je naša borba dala.
Hafis

#4784 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

choxnox wrote:
Hafis wrote:
Pa dobro, postoje stereotipi o bijelim čarapama, mercedesima i neizdavanju računa.
Volio bih da ima još koji mostarac ovdje pa da ti potvrdi da još niti jedna fiskalna kasa nije ušla u Stari grad u Mostaru. Niti je itko prijavljen da radi. Bilo je pokušaja, međutim i to se dogovorilo....da ti sad ne razglabam. Uostalom, raspitaj se. Definitivno najcrnja porezna rupa u BiH.
Hafis

#4785 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Jedina obveza zakupaca prostora je izmiriti kiriju Islamskoj zajednici koja je vlasnik većine prostora i vozi Miško :D
Humljanin

#4786 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Humljanin »

Hafis wrote:
choxnox wrote:
Pa dobro, postoje stereotipi o bijelim čarapama, mercedesima i neizdavanju računa.
Volio bih da ima još koji mostarac ovdje pa da ti potvrdi da još niti jedna fiskalna kasa nije ušla u Stari grad u Mostaru. Niti je itko prijavljen da radi. Bilo je pokušaja, međutim i to se dogovorilo....da ti sad ne razglabam. Uostalom, raspitaj se. Definitivno najcrnja porezna rupa u BiH.
Možda se na njih i misli kad se priča o fiskalnim kasama i neplaćanju poreza?

Eno gledam neki dan opet prosla porezna i zatvorila par objekata. Koliko se priča o ne plaćanju čoek bi očekivo sve objekte zapečaćene, a ne 2-3.

Zanima me izvješće iz starog grada. :mrgreen:
Silos

#4787 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Silos »

Humljanin wrote:
Hafis wrote:
choxnox wrote:

Eno gledam neki dan opet prosla porezna i zatvorila par objekata. Koliko se priča o ne plaćanju čoek bi očekivo sve objekte zapečaćene, a ne 2-3.

Ovamo ne dolaze, mi smo se borili za ovu državu
Hafis

#4788 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Humljanin wrote:
Hafis wrote:
choxnox wrote:

Zadnji put je poreska ušla prije 3-4 godine. Bilo je degenečanja, vozanja u gepeku i sl.
To je sređeno i na županijskoj i na federalnoj razini.
Pa što misliš ti da je stadion pod Bijelim Brijegom bio džaba??
Humljanin

#4789 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Humljanin »

Silos wrote: Ovamo ne dolaze, mi smo se borili za ovu državu
Čuj to? Koju drzavu? :mrgreen:
choxnox

#4790 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by choxnox »

Humljanin wrote:
Silos wrote: Ovamo ne dolaze, mi smo se borili za ovu državu
Čuj to? Koju drzavu? :mrgreen:
Neko za svoju, a neko protiv svoje.
Hafis

#4791 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

To je dogovoreno ispod stola još krajem devedesetih, dok je Safa bio...1999-2000. godine, da porezna ne ulazi u Stari grad. Amenovano i u Sarajevu. I dan danas taj dogovor vrijedi.
propuh1975

#4792 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by propuh1975 »

Hafis wrote:To je dogovoreno ispod stola još krajem devedesetih, dok je Safa bio...1999-2000. godine, da porezna ne ulazi u Stari grad. Amenovano i u Sarajevu. I dan danas taj dogovor vrijedi.
Ima jedno mijesto zove se medjunozje i tu su htijeli da vide ali nade ima sabura moj afizaga :D
Hafis

#4793 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

propuh1975 wrote:
Hafis wrote:To je dogovoreno ispod stola još krajem devedesetih, dok je Safa bio...1999-2000. godine, da porezna ne ulazi u Stari grad. Amenovano i u Sarajevu. I dan danas taj dogovor vrijedi.
Ima jedno mijesto zove se medjunozje i tu su htijeli da vide ali nade ima sabura moj afizaga :D
Ako ti nije problem ubaci koji zarez u rečenicu. Ovako te ne bi skontali ni Moša Pijade ni Edvard Kardelj zajedno, a beli su bili pametni ljudi.

P.S.
Au - mijesto :-D . Pretpostavljam i oružije i područije.
Sekundica te dijeli od filtera.
Hafis

#4794 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

I ova je na mijestu :D

Image
propuh1975

#4795 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by propuh1975 »

Hafis wrote:
propuh1975 wrote:
Ako ti nije problem ubaci koji zarez u rečenicu. Ovako te ne bi skontali ni Moša Pijade ni Edvard Kardelj zajedno, a beli su bili pametni ljudi.

P.S.
Au - mijesto :-D . Pretpostavljam i oružije i područije.
Sekundica te dijeli od filtera.
Imam sada tebe bespolicara da me ipravljas.Porezna afisaga stavi mi zares ili tacku po zelji bok stari :D
propuh1975

#4796 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by propuh1975 »

propuh1975 wrote:Afizaga posto si osto bez posla zelim ti pomoci dodji u stari grad povedi i jajaru treba nam kovaca za dzezve i ibrike vi ste iskusni metralci iz alumuniskog imat ces 300 maraka i topli obrok buirum :D
Cekam
Hafis

#4797 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Čoviječe, svaka ti je na mijestu.
Hafis

#4798 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Ode i @propuK kod ostale raje.
Pošlo me je danas. Dvojica. Doduše ovo su novi tići, pa se moraju malo oprobati.
Bok stari, pozdravi raju u filteru :)
L u c i f e r

#4799 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by L u c i f e r »

Na trenutak sam se bio zabrinuo.
Al evo poglavnik kae,
Slijedi SNAZAN ZAOKRET! :thumbup: Image 8-)

Vjerovatno od ponedeljka.
Sa pravnom drzavom pride.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4800 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by un1ted »

Hafis wrote:I ova je na mijestu :D

Image

Image

Kada se slozimo da su i na jednoj i na drugoj strani, a bogami i na trecoj šljam, odnosno govna koja nisu ni za kanalizacije, možda, ali veliko možda, nam bude i bolje, ako neko ostane i doceka to bolje :)
Post Reply