Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
VladaFBiH

#4701 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote:Nemoj bezveze postavljati cijene aluminija. Sve to nije ništa važno. Važno je da Bošnje nisu htjele da daju džabane struju. Samo taj narativ je važan.

:(
jašta ba, važno je da se optuže bošnje za sve a društvo jednog lica (HNS) će to danas i potvrditi...svi su krivi osim onih koji su upravljali s kompanijom jer im nije data cijena struje koju žele, jer su prestali da im plaćaju doprinose već godinu i pol (ta Vlada FBiH je stvarno bezobrazna jer ne uplaćuje doprinose za radnike) pa još im ne plaćaju dugove za struju... stvarno su fuj

i pored toga što su živjeli u nekom HDZ balonu sve ove godine meni je i dalje žao radnika jer svi oni imaju porodice, kredite, djecu koju školuju,...
hizo ramidovic

#4702 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by hizo ramidovic »

Укидање испоруке електричне енергије Хрватском комбинату Алуминијуму од стране муслимана је кап која је прелила чашу и показује до које је мјере дошла мајоризација и зулум над хрватским пуком и колико је угрожен његов опстанак у овој тзв. БиХ.
Председних Човић сигурно ће пронаћи начин како да узврати ударац муслићима и натера их да плате сву штету коју су проузроковали гашењем прозводње у Хрватском комбинату Алуминијуму. Уколико муслићи не пристану и одбију да плате, уследиће жесток одговор ХНС-а ХР ХБ и прећи ће се на план Ц.

СТОП ТУРСКОМ ЗУЛУМУ!!!
Hafis

#4703 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Prekenja ga i ti kume.... bolji su folovi u Vizi za budućnost :zzzz:
spreca

#4704 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

Jel mi zao radnika?...nije mi zao,osim mozda nekih 5%koji su bili bez HDZ iskaznica ako uopste je i bilo takvih...zao mi je onih koji bi radili a nemaju posla i onih radnika u privatnom sektoru koji nemogu uticati ni na sto kako i sta firma radi i vjerovatno nemaju pravo ni na sindikate itd, dok su ovi to mogli i imali sindikat.Kako je tak sindikat radio i dali je uopste sta radio osim primanja plate to sad nek rjese medju sobom....ako je sindikat bio samo glasnik i kurir HDZa, onda nek radnici nalupaju vodje sindikata i Dragutina e onda ce imati pravo da nesto traze i siru podrsku...ovo ne mislim samo na radnike Aluminija nego na sve firme sa drzavnim udjelom koje pljacka neka iz stranaka sa svojim licnim sindikatima,tad ce narod aktivno stati uz radnike i bandi iz stranaka i drugih organizacija jebati mater
155_mm

#4705 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

palermo wrote:
horkesh wrote:
palermo wrote:šta je ovo.....opet ne valja Mostar Bošnjacima......onim bosanskim, nije da me čudi....zapravo pomalo se i naviukavam, u svemu se mogu politički i ideološki razlikovati.....al u ovome se nađu.....
A zbog čega to misliš?
pa eno ti ona dva posta od silosa i norma (ako sam dobro upamtio nickove).....šta bi mogao misliti drugo nakon takvih postova ??
mislim da je nesporazum sto neki kazu "mostar" a misle na "zapadni mostar" ili kako ga ja cesto nazivam "zapadna obala".

iako danas jedan grad i opstina, podjele itekako i danas postoje u mostaru.

da su bosnjaci HNK bili dio kupovanja mira sa HDZ znamo svi. ne zato sto sarajevo mrzi bosnjake mostara nego zato sto covic nije trazio ustupke u tuzli i srednjoj bosni nego bas u hercegovini. jer ga drugo nista i ne interesuje. bar bi to danas svima trebalo biti jasno.

a o znacaju dijelova HNK istocno od neretve, za sve bosnjake, ne bih trosio rijeci.
Norm

#4706 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Norm »

Hafis wrote: A moj jadni Norme, pa zašto se nisu kandidirali pored takvih kapaciteta?
...pa nisu MAJORIZIRANI, moj jadni hafise...a ko kaze da se nece kandidovati?
ja kako god skontam, za sve su krivi svi drugi (Balije) samo ADZ nije...i kako ono neko rece 'muslimanska' struja, sto iako duplo jeftinija od 'rvatske' nije jos i dZabna...
e moj jadni hafise, nije lose ni u Njemackoj ni u Irskoj...imaju ta ADZ druzenja i gore ;-) ...a nemoras kontat cija je struja u uticnici... :lol:
Haris.ba

#4707 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Haris.ba »

Kakav je ovo plan Čovketa?

Da tvornica Aluminija radi na havu? Sad im ne treba struja? A šta su dosada čekali? :D :bih:
howdy

#4708 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by howdy »

Haris.ba wrote:Kakav je ovo plan Čovketa?

Da tvornica Aluminija radi na havu? Sad im ne treba struja? A šta su dosada čekali? :D :bih:
Plan je da se ovce vrate u tor. Opet prica o ugrozbi.
Hafis

#4709 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Norm wrote:
Hafis wrote: A moj jadni Norme, pa zašto se nisu kandidirali pored takvih kapaciteta?
...pa nisu MAJORIZIRANI, moj jadni hafise...a ko kaze da se nece kandidovati?
ja kako god skontam, za sve su krivi svi drugi (Balije) samo ADZ nije...i kako ono neko rece 'muslimanska' struja, sto iako duplo jeftinija od 'rvatske' nije jos i dZabna...
e moj jadni hafise, nije lose ni u Njemackoj ni u Irskoj...imaju ta ADZ druzenja i gore ;-) ...a nemoras kontat cija je struja u uticnici... :lol:
Moj jadni Norme, ja te pitam zašto niste tu moćnu Zenicu kandidirali za Europsku prijestolnicu kulture a ti meni šuplje o nekakvoj muslimanskoj struji (gluho bilo) Irskoj i Njemačkoj i ADZ udruženjima.
Jebo ga ti, osjećam se isto kao defektolog na satu inkluzivne nastave.
Hafis

#4710 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

@hizo kućo stara, oprosti na onoj gore upadici. Ako ništa, trudiš se biti smiješan...doduše bezuspješno. Ali ovi delegati se trude biti pametni... to je već viši level. Jebote svaki drugi post se može pretvoriti u vic o Muji i Sulji.
Slobodno ti piši...ja te stojim :thumbup:
Ci-Nick

#4711 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Ci-Nick »

Hoće li ljevaonica moći hraniti 900 radnika,.. teško,.. istina gubici će biti manji jer neće na svakoj toni aluminija koja izroni iz elektrolize imati gubitak od 700 KM ( toliko reče gospođa Cenić).
славянин

#4712 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by славянин »

Cirilica je inace anti Bosansko - anti Bosnjacko pismo.Jesam li dobro razumio ? :lol:
Hafis

#4713 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Ci-Nick wrote:Hoće li ljevaonica moći hraniti 900 radnika,.. teško,.. istina gubici će biti manji jer neće na svakoj toni aluminija koja izroni iz elektrolize imati gubitak od 700 KM ( toliko reče gospođa Cenić).
Što neće moći. Kada Sabit iztarčina radi za 350 KM, može i Mario iz Mostara za 900-1000 KM. To ti ga je tu negdje uzevši u obzir cijene u Mostaru i Tarčinu.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4714 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by un1ted »

славянин wrote:Cirilica je inace anti Bosansko - anti Bosnjacko pismo.Jesam li dobro razumio ? :lol:
Ko to kaže, nema druge nego da je ortodoksna budala. Isto kao i onaj što pored zemlje u kojoj je rođen, odrastao i živi, glorifikuje drugu državu, sa kojom nema apsolutno ništa.
славянин

#4715 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by славянин »

un1ted wrote:
славянин wrote:Cirilica je inace anti Bosansko - anti Bosnjacko pismo.Jesam li dobro razumio ? :lol:
Ko to kaže, nema druge nego da je ortodoksna budala. Isto kao i onaj što pored zemlje u kojoj je rođen, odrastao i živi, glorifikuje drugu državu, sa kojom nema apsolutno ništa.
Pa ne znam vidim da se "nabija" na nos covicu to sa cirilicom.. iako nisam bas skontao zasto ocito je da cirilica je nesto neprijateljsko.. dole cirilica :evil: :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4716 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by pici »

Radile su se istrage i ti papiri su negdje nestali. Ljevaonica može početi raditi uz određene uvjete. Riječ je o maloj količini struje. Aluminij je do sada radio na 143 megavat sata, a sada će to biti znatno manje"
PONOVO BEZ IZJAŠNJENJA
|
Čović opet "pobjegao" novinarima nakon sastanka u Aluminiju, ministrica mu se pridružila
ISTUPIO I HRAST
|
Još jedna stranka napustila HNS, Pero Barbarić tvrdi da je sve služilo samo HDZ-u

ovo neTko siHre baČijo :shock:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4717 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by un1ted »

Cirilicar radi haverisanja sa Dodikom. To je vise pogrdan naziv, jer DodiCk pretjeruje sa ciliricom i vezivanjem samo za srbe.

Ko kaze da cirilica nije i njegovo pismo, za njega Bosna ne postoji.
Škobo Habu

#4718 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Škobo Habu »

Hafis wrote: Moj jadni Norme, ja te pitam zašto niste tu moćnu Zenicu kandidirali za Europsku prijestolnicu kulture a ti meni šuplje o nekakvoj muslimanskoj struji (gluho bilo) Irskoj i Njemačkoj i ADZ udruženjima.
Isti je to qrac!

Ni Mostar, ni Banja Luka, ni Zenica ne ispunjavaju ni minium norme za kandidaturu.

Al', opet, nešto kontam, u Zenici "Alba" redovno odvozi kontejnere sa smećem... :wink:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4719 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by pici »

Afizaga ovo dolje se uvaske sve raspada... trebal sintelana
Thorgerson

#4720 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Thorgerson »

Ovi iz Aluminija fkt vise nisu zanimljivi. Barem ne nama, koji smo ovo prošli više puta ili neko iz naših porodica i familija.

Firma, državno vlasništvo, većinski ili manjinski, propala...big deal. Kao eto prvi put da se desi...idemo dalje, ni prva ni zadnja firma koja ce propasti...

:run:
mO k3

#4721 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by mO k3 »

Još jedna stranka napustila HNS, Pero Barbarić tvrdi da je sve služilo samo HDZ-u
Hafis

#4722 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Škobo Habu wrote:
Hafis wrote: Moj jadni Norme, ja te pitam zašto niste tu moćnu Zenicu kandidirali za Europsku prijestolnicu kulture a ti meni šuplje o nekakvoj muslimanskoj struji (gluho bilo) Irskoj i Njemačkoj i ADZ udruženjima.
Isti je to qrac!

Ni Mostar, ni Banja Luka, ni Zenica ne ispunjavaju ni minum norme za kandidaturu.

Al', opet, nešto kontam, u Zenici "Alba" redovno odvozi kontejnere sa smećem... :wink:
Nek' se i ja i ti jednom složimo. Ne postoji grad u BiH koji može biti pretendent za tako zvučnu titulu.
Mostar je ušao u igru zahvaljujući nekim davnim, sada mogu reći povijesnim kulturološkim događajima, ali i nekium njegovim ljudima. Danas je to sve samo prošlost, i grad je kulturološki žešća rupa.
BTW Zenice. Svaka čast gradu, porediti Mostar i Zenicu u vremenu i prostoru je smiješno.
Zenica po meni može kandidirati za eko grad, obzirom da je od nekadašnjeg - u ekološkom smislu horor grada, danas uspjela potpuno promijeniti i sve više počinje ličiti na grad u svakom smislu.
славянин

#4723 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by славянин »

un1ted wrote:Cirilicar radi haverisanja sa Dodikom. To je vise pogrdan naziv, jer DodiCk pretjeruje sa ciliricom i vezivanjem samo za srbe.

Ko kaze da cirilica nije i njegovo pismo, za njega Bosna ne postoji.

:thumbup:
Hafis

#4724 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

pici wrote:Afizaga ovo dolje se uvaske sve raspada... trebal sintelana
Kako ba. Zrinjski nakanta u gostima one košpicare, a vaši nargilaši u po bijele kotline popiše trojku od onih alkosa iz Škotske :izet:
Alfons Kauders

#4725 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Alfons Kauders »

Thorgerson wrote:Ovi iz Aluminija fkt vise nisu zanimljivi. Barem ne nama, koji smo ovo prošli više puta ili neko iz naših porodica i familija.

Firma, državno vlasništvo, većinski ili manjinski, propala...big deal. Kao eto prvi put da se desi...idemo dalje, ni prva ni zadnja firma koja ce propasti...

:run:
Ni meni nije jasno. Bilo je zanimljivo prošle sedmice, a sad ne znam do kad misle biti u vijestima. Ni prva, ni posljednja stranačka firma koja je upropaštena, ali život ide dalje.

Nećemo sad godinu dana pričati o Aluminiju...
Post Reply