Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Škobo Habu

#3401 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Škobo Habu »

Bakir1 wrote:@škobo
plasiran od strane istih koji su se ustolicili u toj firmi kao apsolutni vladari univerzuma.
iskreno nije mi zao ni sekunde, posebno ne demografske katastrofe za te "radnike"
Daj te ljudi malo stanite na loptu.

Ovo što sada vidimo veće je viđeno sa zavidovačkom "Krivajom", sa "Hidrogradnjom", sa "Željezarom" Zenica, sa Šemsom Mehmedovićem, koji je onomad kao ministar policije ZDK, posl'o specijalce na rudare iz Kaknja da ih porazbijaju.

Izbijte taj nacionalni prefix ispred tih ljudi i dobićete isto sranje.

Ja koji sam proš'o već sve ovo, od onih najmasovniji radničkih demonstracija pred Brankovićevom Vladom 2007. ili 2008. godine, kada je lagao u oči okupljenima radnicima od Bihaća do Goražda, razumijem one dole ljude.

Samo što je njih tada bolio kurac za nas, jer su mislili da žive u Švicarskoj, a mi u Kurdistanu.
Bakir1

#3402 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Bakir1 »

samo tu jos paralelu povuci plate koju si spomenuo kao prvi argument pa ces vidjeti koliko je degutantno u istu ravan staviti radnika krivaje iz zavidovica i radnika aluminijuma
tandmand

#3403 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by tandmand »

Hafis wrote:Ponovio bih mudre i nadahnute riječi stožerne stranke koje je uputila svojim glasačima, ali i uposlenicima Aluminija: ''U ovom trenutku ključna je smirenost''.

Normalno, to se ne odnosi na vas patrijote, i slobodno nastavite s ejakulacijama na suho :D
I bez ovoga slučaja sa AL je dovoljno nesmireno. Odlazi narod u Njemačku, Irsku, poprima razmjere panike. Odlaze svi i Bošnjaci i Hrvati. Sada nakon kraha Aluminija krenut će stampedo. Ovo u BiH mi liči na Titanik, gdje budžetskim korisnicima svira orkestar a voda potapa mašine. Nije ovo dobro ni za koga u BiH.
invincible1921

#3404 Re: Privatizacija Aluminija - finale

Post by invincible1921 »

Thorgerson wrote:
invincible1921 wrote:Zamislite..

Drzavna firma:
-drzava je ne kontrolise
-placaju porez po slobodnom nahodjenju odnosno koliko oni zele
-inspekcija moze svugdje uci ali u tu firmu ne moze
-plate celnih ljudi skoro 6 cifara
-mogu raditi iskljucivo pripadnici jednog naroda iako bi po zakonu moralo da bude odredjen procenta i ostalih jer je drzavna firma
-glavni ljudi koji su politicki vezani za tu firmu konstantno nipodastavaji drzavu cija je firma vlasnistvo i opstruiraju rad vlade

KAO SLAG NA TORTU TRAZE OD TE ISTE VLADE I DRZAVE DA IH SAD VADI IZ GO.VANA U KOJA SU SAMI UPALI.

Jos bih uputio pitanje da li ce ako se kojim slucajem spase dozvolit ulaz bosnjacima...ili makar psima?
Pa imas firmi i po Sarajevu koje su radile nesto slicno. Ili rade. I u RS-u.

Hocu da kazem. Svi smo isti govna. I jednu i drugi i treci.

Samo se treba pogleda u ogledalo nekad.

p.s. Naša država tj fbih ima koliko znam 44% vlasnistva. Ne razumijem se previse u dionicka drustva, ali laicki sumnjam da mozes ti nesto sam kontrolisati sa 44%.
Koja drzavna firma u sarejevu ne placa porez? Haj da cujem..u koji to firmu privatnu ili drzavnu u sarajevu ne smijr inspekcija? Izmeses gajbe da prodajes dodje tu inspekcija.

Vamo sa druge strane banda skutorska ogradila sebi dio zemlje i tamo vlada njijov zakon. Nema poreza osim koliko se odobrovolje da plate, nema inspekcije jer ne smkje da ide tamo...

BOSNA I HERCEGOVINA JE IMALA VISE KORISTI OD PILJARE U HADZICIMA NEGO OD ALUMINIJA.

Nek su se ugasili pa nek opet glasaju za covica i hdz, nek opet pale zastave po sirokom ...
Škobo Habu

#3405 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Škobo Habu »

stakasa wrote:
Grijesis. Iza Hercegovacke banke su stajali stranci na koje se je moglo sve svalit, Aluminij je organski pad, suocavanje sa sobom. To im je bila paradna grana, sponzor Zrinjskog i bankomat Herceg Bosne, tu su se uhljebljivali zasluzni, u Aluminij ti i Hafis upire kad se podsmijava rudarima iz Bosne. Boli ovo puno vise nego sto mislis
Vidjećemo.

To da je kolaps Aluminija kolaps kompletne političke scene u Hrvata je smješna tvrdnja. To ja kažem.

Preuveličavate stvari.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3406 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by pici »

HDZ se oglasio o Aluminiju: U ovom trenutku ključna je smirenost
Image
Thorgerson

#3407 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Thorgerson »

Bakir1 wrote:samo tu jos paralelu povuci plate koju si spomenuo kao prvi argument pa ces vidjeti koliko je degutantno u istu ravan staviti radnika krivaje iz zavidovica i radnika aluminijuma
Znaci po tvojoj logici ovi dole imali vece plate jer su hrvati.

O jebem ti daj mi lopatu da se zakopam.
stakasa

#3408 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by stakasa »

Škobo Habu wrote:
stakasa wrote:
Grijesis. Iza Hercegovacke banke su stajali stranci na koje se je moglo sve svalit, Aluminij je organski pad, suocavanje sa sobom. To im je bila paradna grana, sponzor Zrinjskog i bankomat Herceg Bosne, tu su se uhljebljivali zasluzni, u Aluminij ti i Hafis upire kad se podsmijava rudarima iz Bosne. Boli ovo puno vise nego sto mislis
Vidjećemo.

To da je kolaps Aluminija kolaps kompletne političke scene u Hrvata je smješna tvrdnja. To ja kažem.

Preuveličavate stvari.
Nisam ja rekao da je kolaps ali je mozda pocetak kraja. Mozda ne kraja ali pocetak pretumbavanja
stakasa

#3409 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by stakasa »

Thorgerson wrote:
Bakir1 wrote:samo tu jos paralelu povuci plate koju si spomenuo kao prvi argument pa ces vidjeti koliko je degutantno u istu ravan staviti radnika krivaje iz zavidovica i radnika aluminijuma

Naravno da su imali vece plate jer su Hrvati. Kao sto su i bojovnici HVO imali visestruko veca primanja od pripadnika Armije. Ti ko da si s Marsa pao. Oni su bolje zivjeli nego Hrvati u RH
Bakir1

#3410 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Bakir1 »

Thorgerson wrote:

eto vidis, ne nego su radnici krivaje bila mrtva sirotinja koja se par puta odricala dohodaka da se nesto promjeni, dok se radnik aluminij-a moglo biti sa clanskom HDZ-a i primati platu bez da se uplacuju doprinosi, i to kakvu platu.
slobodno se ti zakopaj ili se fataj irske :D
Last edited by Bakir1 on 10/07/2019 14:36, edited 1 time in total.
Škobo Habu

#3411 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Škobo Habu »

Niko nije kriv prosječnom Bošnji što je tada hrvatska država stala iz radnika Aluminija, pa im dala 1000 maraka platu, a Alija dao Krivaju svakakoj fukari da od nje pravi "giganta".

Zavidovaćku "Krivaju" su uništili Polić, Džaferović, Ferimpex i slična bošnjačka govna, a ne Mijo Brajković.

Polića su za to nagradili premijerskim mjestom u ZDK vladi, a onda na mjesto savjetnika u BH Telecomu gdje je brao po 8.000 km plate, prije nekih cca 10 godina.
invincible1921

#3412 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by invincible1921 »

Škobo Habu wrote:
Niko nije kriv prosječnom Bošnji što je tada hrvatska država stala iz radnika Aluminija, pa im dala 1000 maraka platu, a Alija dao Krivaju svakakoj fukari da od nje pravi "giganta".

Zavidovaćku "Krivaju" su uništili Polić, Džaferović, Ferimpex i slična bošnjačka govna, a ne Mijo Brajković.

Polića su za to nagradili premijerskim mjestom u ZDK vladi, a onda na mjesto savjetnika u BH Telecomu gdje je brao po 8.000 km plate, prije neki 10 godina.
Bitna i kljucna stvar...Bosna i Hercegovina je imala vise koristi od pijace neke nego li od jednog od najvecih izvoznika u drzavi. Toliko.

Ne zalim sekunde .
Bakir1

#3413 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Bakir1 »

@škobo
jel to malo spinujes ali sasvim malo?
koga ba briga za firmu od 900 radnika sa rupom od koliko 200, 300, 400 miliona maraka?
stakasa

#3414 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by stakasa »

Škobo Habu wrote:

Polića su za to nagradili premijerskim mjestom u ZDK vladi, a onda na mjesto savjetnika u BH Telecomu gdje je brao po 8.000 km plate, prije nekih cca 10 godina.
Nije niko kriv ali mi cudno da se onaj cudi da su imali vece plate jer su Hrvati. Stace njih RH opet na ovaj ili na onaj nacin
He1972

#3415 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by He1972 »

invincible1921 wrote:
Škobo Habu wrote:

Polića su za to nagradili premijerskim mjestom u ZDK vladi, a onda na mjesto savjetnika u BH Telecomu gdje je brao po 8.000 km plate, prije neki 10 godina.
Bitna i kljucna stvar...Bosna i Hercegovina je imala vise koristi od pijace neke nego li od jednog od najvecih izvoznika u drzavi. Toliko.

Ne zalim sekunde .

šta žalim, radujem se :mrgreen:
tandmand

#3416 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by tandmand »

Bakir1 wrote:... dok se radnik aluminij-a moglo biti sa clanskom HDZ-a i primati platu bez da se uplacuju doprinosi, i to kakvu platu.
slobodno se ti zakopaj ili se fataj irske :D
A šta je sa onim pravilom da banka ne smije proslijediti platu na radnikov tekući račun, ukoliko mu nisu uplaćeni doprinosi ili je nešto slično tako bilo?
Hajlac

#3417 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hajlac »

Thorgerson wrote:

ccc :-)

Svak iole normalan shvata zasto je nepojmljivo uporedjivati radnike Krivaje, ili pak rudnika, sa ovim ukruhljenima.

Nije pitanje "hrvatstva" nego KRIMINALA pod krinkom nacionalizma, vjestackog uzdizanja i uljepsavanja gubitaskog Aluminija zarad odrzavanja mita o paradrzavi Herceg-Bosni, zatim tajkuna i privredne mafije koja je zauzela i "suvereno" vladala Aluminijem i EP HZHB 20-ak godina te krčmila obje strateske firme izvlacenjem miliona preko, izmedju ostalog i basnoslovno velikih plata, "nagrada", otpremnina itd.
A i preko tajkunsko-stranackih "kooperanata" Aluminija poput FEAL-a...
Da bi jedna privatna firma FEAL imala milionske godisnje profite, nazivno drzavni Aluminij smisljeno je dovodjen u poziciju da pravi milionske dugove/gubitke.
Dugove drzavi, profit raznim Brajkovicima...
https://www.radiosarajevo.ba/metromahal ... rea/340821
Last edited by Hajlac on 10/07/2019 14:47, edited 1 time in total.
Thorgerson

#3418 Re: Privatizacija Aluminija - finale

Post by Thorgerson »

invincible1921 wrote: Koja drzavna firma u sarejevu ne placa porez? Haj da cujem..u koji to firmu privatnu ili drzavnu u sarajevu ne smijr inspekcija? Izmeses gajbe da prodajes dodje tu inspekcija.

Vamo sa druge strane banda skutorska ogradila sebi dio zemlje i tamo vlada njijov zakon. Nema poreza osim koliko se odobrovolje da plate, nema inspekcije jer ne smkje da ide tamo...

BOSNA I HERCEGOVINA JE IMALA VISE KORISTI OD PILJARE U HADZICIMA NEGO OD ALUMINIJA.

Nek su se ugasili pa nek opet glasaju za covica i hdz, nek opet pale zastave po sirokom ...
Brukaš se drug.
Škobo Habu

#3419 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Škobo Habu »

koga ba briga za firmu od 900 radnika sa rupom od koliko 200, 300, 400 miliona maraka?
Ako se vodimo logikom da je svako radno mjesto u ovoj zemlji bitno onda bi trebalo nekoga da je briga. Mene i tebe ne mora, ali mora vlast.
Bakir1

#3420 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Bakir1 »

jah drzavu koje se braca rvati sjete kad dogori do nokata :lol:
He1972

#3421 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by He1972 »

Škobo Habu wrote:
Ako se vodimo logikom da je svako radno mjesto u ovoj zemlji bitno onda bi trebalo nekoga da je briga. Mene i tebe ne mora, ali mora vlast.

kakvo bolan radno mjesto, šta valjaš gluposti, to su bila mjesta za krađu
invincible1921

#3422 Re: Privatizacija Aluminija - finale

Post by invincible1921 »

Thorgerson wrote:
invincible1921 wrote: Koja drzavna firma u sarejevu ne placa porez? Haj da cujem..u koji to firmu privatnu ili drzavnu u sarajevu ne smijr inspekcija? Izmeses gajbe da prodajes dodje tu inspekcija.

Brukaš se drug.
Objasni cekam ?
bingov buraz

#3423 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by bingov buraz »

horkesh wrote:
"Ostavljeni smo od svih struktura vlasti. Zamislite sada pet, šest hiljada porodica koji sada moraju ići u inostranstvo. Ja sa 53 godine ne mogu ništa raditi u Njemačkoj, samo prositi. Ovo je ovdje sve sirotinja i bijeda, i za ovo je kriv svak osim radnika, nema niko nevin", istakao je Samir Anić.
Kome se srce ne bi steglo? :sad:

Inače, Samir Anić:

Image

A i ovo voli isticati na profilu:

Image

Mislim, čisto da imamo na umu.
Je li ovo onaj što ga Hafis uze kao primjer da u Aluminiju rade i Bošnjaci :lol:

Vidim spominje se likovanje,zašto niko ne priželjkuje propast Fisa ili Violete nek se zapitaju.Mislim ako se mrzi sve hrvatsko logično bi bilo zar ne?
Thorgerson

#3424 Re: Privatizacija Aluminija - finale

Post by Thorgerson »

invincible1921 wrote:
Thorgerson wrote:

Brukaš se drug.
Objasni cekam ?
Pa šta da ti objašnjavam.

Da ti objasnim evo kako mom amidži u Hidrogradnji nije uplaćen pio mio ravnih 10 godina. Jel može to? Njemu i još stotinama drugih radnika. Ili se to ne pika jer su većinom bošnjaci? Ono 70 miliona koliko radnici potrazuju to se ne pika jelde kod nas u Sarajevu?

Koliko ste zaslijepljeni nacionalizmom, pred očima vam se gase redom Hidrogradnje, Energoinvesti, FDS, kradu sa svih strana, uzeše lopatom...al neka, naši smo.

Fuj.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#3425 Re: Gubitaš Aluminij na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by pici »

Nakon nešto više od jednog sata okončan je skup radnika Aluminija ispred sjedišta Hrvatske demokratske zajednice BiH u Mostaru.
Skup je počeo nakon sastanka Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija s članovima Uprave kompanije na kojem je zaključeno da firma ide u stečaj. Radnici su se potom uputili u Mostar, tačnije pred zgradu HDZ-a u nadi da će im se neko od predstavnika obratiti.

Ipak, naišli su samo na praznu zgradu jer su, kako je rekla sekretarica, funkcioneri partije izašli još u 10 sati.
bjez te noge usra vas gujica
Post Reply