Evo šta dragan reče na to:daddy-kool wrote:Bake je kao zvao Čovića neki dan na "zdogovor", ali je takođđunaprijed odbio subvencioniranje putem EP BiH.vivaldi wrote:i ja sam se bas iznenadio jedino ne mislim da su ga pustili niz vodu vec jednostavno nisu mogli bez baketa, a on ocigledno nije pristao.daddy-kool wrote:Ovakav rasplet nisam predviđao iako je očigledno da je HDZ pustio Aluminij niz vodu.
e sad boga pitaj kako ce ici sastavljanje vlasti, politicki i ekonomski revansizam, hoce li ovi radnici u blokade puteve...moglo bi biti razne drame u narednom periodu
Nigdje nijedan HDZ političar da se oglasi, osim Ljubića koji je u svom stilu optužio Bošnjake za propast Aluminija.
Da je htio Čović mogao je produžiti životarenje Aluminija putem EP HZ HB barem još pola godine. Ali nije.
Zato i kažem da je HDZ namjerno ovo uradio, a pošto se ne sikiraju vjerovatno je proračunat i isplativ potez. Vjerovatno je ovo način da nestane onaj dug od 400 miliona.
Pušten niz vodu od strane hadezea sto posto. A ovo je sve bila predstava za javnost, da im Hrvati ne zamjere, nego gnjev da ostane usmjeren na Bošnju.Procjena je da na aluminiju kao strateškoj sirovini BiH može imati svoj razvoj, kroz preradu aluminija. Nažalost, sve to se nije napravilo i sad smo mi iscrpili sve mogućnosti koje su do sad postojale. I naravno, dolazimo u onu političku utakmicu u kojoj bi netko želio igrati upravo preko leđa tih ljudi (radnika)", rekao je Čović za BHT izjava počinje od 3. minute videa
https://www.dnevnik.ba/vijesti/covic-o- ... 9dBPiiqXow