Aluminij Mostar

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sanjarko

#1501 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

General War wrote:
cranberries wrote:Sasvim je logicno da ce Bosnje biti donji opet, zbog nesposobnih pro-bosanskih politicara
Nisu oni nesposobni, znaju oni sta rade, ko ce im biti opozicija ako narod opametni? Ovako po starom dogovoru.
Pa ja sam govorio davno da nisu nesposobni. Sve dr, mr, pr itd. Oportunisti i hostapleri. Kao nesposobni su, jasta su.
155_mm

#1502 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

veoma bitno za napomenuti.

vlada federacije je, za razliku od rudnika, elektroprivrede, zeljeznice i namjenske industrije, manjinski vlasnik u aluminiju.

veoma, veoma, veoma bitna cinjenica.

i nebi imala ni ovih 44% da niksicova vlada nije na to pristala.

do kraja 2013. vlada federacije nije smijela ni prici ovoj firmi.
jajara

#1503 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by jajara »

evo pocela pjena na usta
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1504 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by _BataZiv_0809 »

howdy wrote:Kako da muslimani preuzmu Aluminij kad im je ulaz zabranjen?
:lol:
spreca

#1505 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

155_mm wrote:vlada treba pokusati naci investitora sa realnim zahtjevima izaci u javnost sta se nudi a igrokazna grupa nek vidi da li ce prihvatiti ili ne. ako odbiju nek sami traze. vlada je i onako manjinski dionicar i samim tim su njene mogucnosti ogranicene.
Vlada pod hitno treba neku revizorsku(inostranu) kucu koja ce utvrditi pravo stanje na osnovu cega ce poceti hapsiti i suditi a Aluminij ako nema nekog realnog investitora staviti katanac na kapiju....zasto da neko finansira lopovluke HDZa iz dzepova gradjana ostatka federacija...SDA ako im da povlastice na struju treba u TK organizovati proteste i blokadu i rudnika i Termo elektrane pa nek im Bakir negdje drugo nadje jeftinu struju....ovo mi lici na dogovor SDA i HDZa koji inace negi mogli egzistirati jedni bez drugih....Bakir je veci rusilac BiH od Dodika i Covica....on je zadovoljan da mu osta ne KS kao njegov licni Emirat
General War

#1506 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by General War »

Vizionar 1985 wrote:
General War wrote:
cranberries wrote:Sasvim je logicno da ce Bosnje biti donji opet, zbog nesposobnih pro-bosanskih politicara
Nisu oni nesposobni, znaju oni sta rade, ko ce im biti opozicija ako narod opametni? Ovako po starom dogovoru.
Pa ja sam govorio davno da nisu nesposobni. Sve dr, mr, pr itd. Oportunisti i hostapleri. Kao nesposobni su, jasta su.
Tako je, budale propadaju a ne da drze vlast 30 godina...budale su oni koji misle da su ovi budale.
spreca

#1507 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

155_mm wrote:veoma bitno za napomenuti.

vlada federacije je, za razliku od rudnika, elektroprivrede, zeljeznice i namjenske industrije, manjinski vlasnik u aluminiju.

do kraja 2013. vlada federacije nije smijela ni prici ovoj fir
mi.
Zato sada spustiti gace do koljena i pokazati im kurchinu....navikli na pljacku jos od konvoja...svi su haman zaboravili sta je bilo sa humanitarnim konvojem za TZ...mamu im maminu
General War

#1508 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by General War »

jajara wrote:evo pocela pjena na usta
Uzmi malo sode bikarbone i casu vode, trebalo bi pomoci.
spreca

#1509 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

jajara wrote:evo pocela pjena na usta
Pa reci nek malo izvadi da dahnes dusom :lol:
zrakomlat

#1510 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by zrakomlat »

spreca wrote:
155_mm wrote:veoma bitno za napomenuti.

do kraja 2013. vlada federacije nije smijela ni prici ovoj fir
mi.
Zato sada spustiti gace do koljena i pokazati im kurchinu....navikli na pljacku jos od konvoja...svi su haman zaboravili sta je bilo sa humanitarnim konvojem za TZ...mamu im maminu
Ideju podržavam samo me stra' da se "naši" ne zajebu pa, nakon spuštanja gaća, po navici ne okrenu guscu.
Sanjarko

#1511 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

General War wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa ja sam govorio davno da nisu nesposobni. Sve dr, mr, pr itd. Oportunisti i hostapleri. Kao nesposobni su, jasta su.
Tako je, budale propadaju a ne da drze vlast 30 godina...budale su oni koji misle da su ovi budale.
Istina tad me pucao bipolarni poremecaj, pa sam svasta govorio, cak u konflikte ulazio ovdje sa mnogima. Ali sam u tom poremecaju ipak istinu govorio i ono sto sam primjecivao. Da su sve ove tzv. Elite i Vlastodrsci sposobni, podobni, pismeni ljudi, sa diplomama dr, mr, pr itd. Da su oportunisti i hostapleri.

A vadiona tih, tzv. Elita i Vlastodrzaca, da su nesposobni. :lol:

Ali sta znam. Nisam ja nekom pamecu velikom obdaren. Mediokritet sam.
spreca

#1512 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by spreca »

zrakomlat wrote: Ideju podržavam samo me stra' da se "naši" ne zajebu pa, nakon spuštanja gaća, po navici ne okrenu guscu.
:lol: :lol: od Bakira svasta se moze ocekivati...mozda voli dobijati :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1513 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by _BataZiv_0809 »

Vlada je 67% vlasnik Hidrogradnje pa sta bi? Pustise ih niz vodu.
General War

#1514 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by General War »

_BataZiv_0809 wrote:Vlada je 67% vlasnik Hidrogradnje pa sta bi? Pustise ih niz vodu.
Pa sta ce im, kad imovina posebno u sarajevu za male pare se privatizovala.
Politika je jedno a ekonomija drugo...ne zive od plate.
jajara

#1515 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by jajara »

glencore uzima arapi iššš
155_mm

#1516 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

od gasenja aluminija za sada nema nista. pustite ove igrokaze evo gase nam struju u ponoc. gotovi smo. sve dok coviceva elektroprivreda bude u mogucnosti svojom vrijednoscu da se zaduzuje za struju koju isporucuje aluminiju, gasenja nema.

u covicevoj elektroprivredi ne smiju ni malu nuzdu da obave bez njegovog odobrenja a kamo li da ugase struju aluminiju.
mO k3

#1517 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by mO k3 »

jajara wrote:glencore uzima arapi iššš
Polako pa će Arapi u Hrvatskoj da se prošire
daddy-kool

#1518 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by daddy-kool »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nermin- ... /190704101

Prema njegovim riječima, nakon finansijske analize i tehničkog pregleda planiraju povećati proizvodnju za 100 posto.

"Razgovarali smo o modelu finansiranja. Dobili smo čvrste garancije da će program biti ozbiljan i neće biti finansijski uslovljen; da se uđe u razgovor sa elektroprivredama za otkup električne energije u narednih pet do deset godina", kazao je on.

Naveo je također da će se napraviti jedan trogodišnji, a zatim desetogodišnji plan rada Aluminija.

"Taj plan bi podrazumijevao potpuni oporavak Aluminija", poručio je on.

Naveo je da, kada uporedi dva sastanka, oba su bila uspješna, ali je Emirates Global Aluminium imao konkretniju ponudu - "bez uslovljavanja".
horkesh

#1519 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by horkesh »

Glencore Aluminiju platio i struju i sirovine za još četiri dana života!

Ishod krajnje neizvjesnoga dana u ovim dramatičnim trenucima za mostarski Aluminij koje, pokazalo se, ni pojedini visoki dužnosnici nažalost nisu ozbiljno shvatili, jest da se javio Glencore i osigurao financijska sredstva za kupnju i struje i sirovina za rad Aluminija za sljedećih četiri dana.

Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona.

Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala prijeći će u itekako glasnu tišinu, stoji u priopćenju Uprave Aluminija.
daddy-kool

#1520 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by daddy-kool »

horkesh wrote:

Mi nemamo mjesece za dubinska snimanja! Mi novca za rad nemamo! To će, ujedno, biti i posljednji put da oni koji su previše puta čuli kako se gasimo – čuju rad naših pogona.

Ako u ponedjeljak rješenje ne bude na stolu, buka iz naših proizvodnih hala prijeći će u itekako glasnu tišinu, stoji u priopćenju Uprave Aluminija.
:D

U prevodu, Arapi niks, daj vamo na brzinu Glencore.
155_mm

#1521 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

a ovaj dio igrokaza odlaska na noge i skute ljubit begovima sarajskim ko u najcrnje tursko doba je izgleda trebao da stvori dojam u javnosti kako vlada federacije ima neke zakonske obaveze prema aluminiju.

a u stvari vlada hrvatske i mali dionicari mogu prodati ili cak pokloniti aluminij kome hoce. i da sarajevske begove nista i ne pitaju.

zbog cega to ne urade

:?
escobar__

#1522 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by escobar__ »

Ma boli mene qrac ko će njima plaćat dugove i produžavat život, važno je da to ne budu Federacija i njeni građani. Hoće li to biti Glencore, Arapi ili neka treća p-materina nije ni važno.
Sanjarko

#1523 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Sanjarko »

jajara wrote:glencore uzima arapi iššš
Pa i Glenkor su Arapi, sad. Pun afera samo takvih Glenkor. Oportunisti i hostapleri zesci. Ne bi me iznenadilo da kad bi usli smanje broj zaposlenih za bruku kao i visinu plata, pa se opet mnogi ovi radnici na ulici nadzu.

A tek kako se za okolis i ljude brinu, dovoljno ti govori Wikipedi-ja i Kolumbija i njihova saradnja sa paravojskama raznim ne samo u Kolumbiji.

Jbg takav je svijet. Melje, gazi itd. Drzati ce Aluminijum koliko mogu i dokad im se isplati.
Last edited by Sanjarko on 04/07/2019 18:14, edited 1 time in total.
155_mm

#1524 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by 155_mm »

horkesh wrote:

Ishod krajnje neizvjesnoga dana u ovim dramatičnim trenucima za mostarski Aluminij koje, pokazalo se, ni pojedini visoki dužnosnici nažalost nisu ozbiljno shvatili, jest da se javio Glencore i osigurao financijska sredstva za kupnju i struje i sirovina za rad Aluminija za sljedećih četiri dana.

pauza prosla igrokaz se nastavlja.

:lol: :lol: :lol: :lol:
Hafis

#1525 Re: Gubitaš Alminiji na izdisaju: Rješenje? - formiranje vlasti SDA/ HDZ?

Post by Hafis »

Čekajte, nisam u tijeku. Jel' to znači ništa od gašenja te ustaške HDZ-ovske firme. Znači džaba ovolika prolivena sperma u ova dva dana slavlja, i one dvije postarije jajne stanice iz lijevog i desnog jajnika? I sad oni bi da biraju između Švicaraca i Arapa, a nama mudo Marijanovo.
A jebote, nema boga da je k'o zrno bibera.
Post Reply