ALU FELGE 17" PASSAT B7

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
MGB

#1 ALU FELGE 17" PASSAT B7

Post by MGB »

Zdravo, nisam bio na forumima 100 godina, zaboravio sam kako se koriste...

Imam pitanje, kupio sam felge 17" 7.5J 5x112 ET32 za Passata B7 Variant 2013.

Narucio Replica DEZENT TE, preko Maja Gume Sarajevo. Sad me malo "jebe" ovaj ET32 jer sam po netu naletio na info da za moje vozilo treba ET47 na ovakve felge, a prodavac u Maja Gume mi je rekao da ove koje imaju pasu za moje vozilo, ne rekavsi tacno koji je ET. Tek kad sam preuzeo felge, vidio sam da je ET 32.

Nisam ih jos montirao jer su namjenjene za ljetne gume, ali se bojim da ce mi zbog malog ET-a felga previse viriti van blatobrana?

HELJP!

Image
nivla

#2 Re: ALU FELGE 17" PASSAT B7

Post by nivla »

15mm prema vani ne bi trebalo praviti problem, ali ako se bojis da ce strsiti fino kljuc->popusti sarafe na jednom tocku->dizalica->demontaza tocka->stavis felgu i provjeris

inace za to auto si mogao 17ke originalne polovne naci za duplo manju cijenu od tih dezentovih, nije novo auto pa da ganjas nove felge
emotivac

#3 Re: ALU FELGE 17" PASSAT B7

Post by emotivac »

I te replike se nisu baš nešto Bog zna pokazale, čuo sam od ljudi da lako pucaju, sad da li je istina ili ne, nisam iskusio na svojoj koži :D

Više volim uzeti polovne originalne pa ako treba i ofarbat sredit, samo je bitno da nisu previše krive i varene :thumbup: :thumbup:
Post Reply