to nisam mjerio nakon stavljanja na auto - kod elektricara je bio ok 13-14Vmk ultra wrote:Imas li ikakav napon na alternatoru?
BTW hvala za odgovor
Moderators: _BataZiv_0809, anex
to nisam mjerio nakon stavljanja na auto - kod elektricara je bio ok 13-14Vmk ultra wrote:Imas li ikakav napon na alternatoru?
provjericu ih opetNed071 wrote:Pitam za kleme jer sam imao problem s njima. Padao napon, slabo punio, ujutro jedva vergla. A one naoko bile ok. Promijenio kleme, sad sve ok
neki dan pasatcina isti problem ,pukla zica od pobude u samom konektoru mamicu joj jebem,dzabe skidao alternatorcommendatore wrote:naci boze....
repariran alternator, promijenjena 2 reglera, akumulator ne puni, lampica baterijica ne pali na kontaktu iz nekog razloga, sta bi moglo bit, proban drugi akumulator, remen ok, elektricar za alternatore testiro alternator meni na oci, provjerena D+ zica pobude.... prije nego odem elektricaru ima l ko kakav savjet![]()
dje u kontektorubitanga_sa_otesa wrote:neki dan pasatcina isti problem ,pukla zica od pobude u samom konektoru mamicu joj jebem,dzabe skidao alternatorcommendatore wrote:naci boze....
repariran alternator, promijenjena 2 reglera, akumulator ne puni, lampica baterijica ne pali na kontaktu iz nekog razloga, sta bi moglo bit, proban drugi akumulator, remen ok, elektricar za alternatore testiro alternator meni na oci, provjerena D+ zica pobude.... prije nego odem elektricaru ima l ko kakav savjet![]()
![]()
pa dvije tanke zice sto dolaze na alternator,pobuda i impuls za sijalicucommendatore wrote:
dje u kontektorude mi reci rahmeta ti
haj sta ima veze i ja sam se porodio