alternator ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
SuperNova232

#1 alternator ?

Post by SuperNova232 »

Pozdrav,

Ovako imam slijedeći problem sa autom, zezao me jedno vrijeme tako što sam mislio da je vukao struju iz akumulatora, onda sve normalno slijedeća 2,5 mjeseca, evo sad opet nije htio upaliti ispraznio akumulator.
Da li je moguće da je stvar u alternatoru tj. da on nekad radi nekad ne radi, tj. nekad ga normalno puni odjednom ne puni ?
Jer mi ništa nije jasno juče vozio auto ujutru neće da upali pa to nema sile da ga za 12 sati isprazni, jedino mi je objašnjenje da je akumulator radio bez alternatora pa izvukao struju i sad nece. Auto je GOLF IV TDI.

Hvala unaprijed i pozdrav. :) :)
goran16v

#2 Re: alternator ?

Post by goran16v »

U principu ako alternator ne radi morala bi se upaliti lampica na kom. tabli. Kad upalis auto unimjerom premjeri napon punjenja, ako je sve uredu voltmetar bi trebao pokazati oko 14V. Takodjer pogledaj kad das kontakt da li lampica od aku svijetli jer se preko nje zatvara krug, ako ne svjetli moguce je da je problem tu negdje.
Ako nisi vican tome otidji kod autoelektricara, to je za njih elementarna provjera ili u Vesprom u Hrasnom i zamoli momka da ti ispita akumulator i punjenje i da li imas kakav pasivni potrosac.
Mozes uraditi jos jednu stvar a to je da pogledas stanje anlasera koji ako je prljav i neispravan zna stvarati toliko otpor i padove napona da djeluje kao da je aku prazan.
muha_sa

#3 Re: alternator ?

Post by muha_sa »

odeš kod Seje na parkingu iznad fahdove džamije i vozdra :) šta imaš kontat il ne kontat vec drito majstoru :)
bmw740i

#4 Re: alternator ?

Post by bmw740i »

Najprije će biti Akumulator s obzirom na vrijeme kad se dešava.
Post Reply