Takodje me zanima da li ovdje medju forumasima ima bosanskih srba, odnosno bosanskih pravoslavaca, koji sebe mogu prepoznati u tome da su produktivni gradjani BiH kojima je cilj istinsko pomirenje i zajednicki zivot, da li i kako oni utjecu na genocidase da promjene svoje radikalnogenocidaski nacin zivota?
Ispod je citat Blaze Stevovica, koji zbog svog rada u AKT i zalaganja ka pomirenju, povratku nesrba u Trebinje, i prozivanjem ratnih zlocinaca i ratnih i poslijeratnih profitera biva izvrgnut napadima i prijetnjama te genocidne masinerije.
Jebem li vam mater genocidnu!
Blažo Stevović
Samo ću nekoliko redova, u stilu koji nije svojstven meni.
piše: Blažo Stevović
Jutros ste mi ostavili svijeću zapaljenu u dvorištu. Niste smjeli pičke genocidne gore da Vas barut omiriše!
Znam da ćete i unuke žrtvovati u borbi sa mnom jer ako mi se išta desi, a ne smije mi se desiti, neki ljudi, ni ja neće birati metu. Zaboljeće Vas tamo gdje najviše boli.
Svijeću zapalite Vučureviću, Ćuku, Vučiniću. Njima, koji su sa puške, lomljave automobila, upada u kuću, prešli na paljenje svijeća. Jebam li vam mater genocidnu!
A vi pozicijo i opozicijo, kupljeni nevladin sektore, čast izuzecima, da znate da će Vaši kućni ljubimci, Božo, Dobro, Đoko, uskoro iza rešetaka. Ne samo radi etničkog čišćenja regije, već zbog višemilionskog lopovluka koji je proizveo sirotinju po Trebinju i istočnoj Hercegovini. Ne javljajte mi se više i ne pozdravljajte me više. Ni u gradu, ni u kafani. Svi koji ste Trebinje unakazili.
Za vas milosti nemam! Ni strahova! Čekam vas! Sam, a vi svi. Pa krenite ako imate muda.
Ovo sa svijećom vam nije pametna igra. Ali znam da je đavo odnio šalu i da nema te policije koja vam može nauditi kao što može ova moja odbrambena nagonska!
A natjerali ste me da se branim, samo zato što sam razotkrio da ste zlikovci, lopovi i ljudi koji neće od 2012. godine gospodariti Trebinjem.
Znam da sam ovim tekstom bio onakav kakav treba biti prema ovoj bagri, ali ujedno se izvinjavam svima onima koji su u ovom tekstu prepoznali previše vulgaran jezik Blaža Stevovića.
Oprostite, to je zbog svijeće koja mi je jutros izgorjela u dvorištu porodične kuće.
Blažo Stevović, 20. 4. 2011. godine. [protest.ba]