Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
zgonic

#1 Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by zgonic »

dobar dan dobri ljudi,

molio bih pomoc ako netko zna da li ima za nabaviti neke adaptere ili zamjenske brisace za renault scenic II. originali kostaju 140 KM.
TheGodfather001

#2 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by TheGodfather001 »

Ja mislim da mogu zamjenski Valeo.
zgonic

#3 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by zgonic »

bio jucer sve pretrazio, imaju neke 95 KM im je cijena i cak na njima pise Scenic II ali kod mene je verzija koja na sebi imaju neke nosace koji se ne skidaju :(
TheGodfather001

#4 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by TheGodfather001 »

Pa jesi pricao sa nekim majstorom oko toga?? Jesi isao u Velas ili A-net?? Oni imaju dosta tih zamjenskih verzija brisaca, plastika,itd...
Idi na http://www.bhtuning.com ima tamo dosta ljudi koji ti mogu pomoci, pa pitaj.
zgonic

#5 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by zgonic »

Bio jucer u A-netu a sada zvao velas, sada cu da priupitam bhtuning momke :)
adnan.BIH

#6 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by adnan.BIH »

zgonic wrote:Bio jucer u A-netu a sada zvao velas, sada cu da priupitam bhtuning momke :)
Šta je bilo molim te - jesi li uspio naći ? Naime, vidio sam da si zadnji odgovorio na temu koju sam ja pokrenuo ("porodično auto - šta kupiti"), te si naveo da voziš Scenica II. Živo me interesuje kakva su tvoja iskustva generalno gledajući. Ne mogu da vjerujem da su brisači toliko skupi... :roll:
Kažeš da je pogon kombinacija benzina i plina. Naime, kontam i ja sve više o benzinskom agregatu, jer ja ne prelazim mnogo km godišnje, vjerovatno će ove godine biti ispod 10 000 km, možda čak na granici 5-6 hiljada km.
slavkoimamodilera

#7 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by slavkoimamodilera »

Idi u A-net i trazi Valeo brisace bez konstrukcije za svoj auto... ;-)

Mada nemoj sanjati da su nesto pretjerano jeftini mimo renault salona, jer su za Clia npr., isto asimetricni, nekih 75 maraka. Poskupo, ali meni vrijede svake marke, drasticno su bolji od klasicnih brisaca.

EDIT: dakle govorimo o ovakvim brisacima

Image

ne ovim klasicnim

Image
zgonic

#8 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by zgonic »

[quote="slavkoimamodilera"]Idi u A-net i trazi Valeo brisace bez konstrukcije za svoj auto... ;-)

Mada nemoj sanjati da su nesto pretjerano jeftini mimo renault salona, jer su za Clia npr., isto asimetricni, nekih 75 maraka. Poskupo, ali meni vrijede svake marke, drasticno su bolji od klasicnih brisaca.

EDIT: dakle govorimo o ovakvim brisacima

ne ovim klasicnim

ma evo na kraju cu se morati odluciti za bunju, halilovica ili neurona i ode 14o KM. ovi sada na autu su tvornicka ugradba a ako mogu izdrzati 125000km onda i vrijede svake marke.

a imali su ih u a netu i bili su 90 KM (50 KM mi nije malo)
zgonic

#9 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by zgonic »

adnan.BIH wrote:
zgonic wrote:Bio jucer u A-netu a sada zvao velas, sada cu da priupitam bhtuning momke :)
Šta je bilo molim te - jesi li uspio naći ? Naime, vidio sam da si zadnji odgovorio na temu koju sam ja pokrenuo ("porodično auto - šta kupiti"), te si naveo da voziš Scenica II. Živo me interesuje kakva su tvoja iskustva generalno gledajući. Ne mogu da vjerujem da su brisači toliko skupi... :roll:
Kažeš da je pogon kombinacija benzina i plina. Naime, kontam i ja sve više o benzinskom agregatu, jer ja ne prelazim mnogo km godišnje, vjerovatno će ove godine biti ispod 10 000 km, možda čak na granici 5-6 hiljada km.
E ovako vec sam presao 1500 km sa autom i nemam nikakvih problema. sve vozim na plin i 100 km me dodje nekih 10tak maraka (prosjecna potrosnja GASA je 11.1l malo sto sam vozio na benzin je 8,5l) uglavnom izuzetno prostrano auto koje me iznenadjujuce malo doslo (zahvaljujuci krizi najvjerovatnije).

Nista ne lupka i nista ne kucka, auto super na gas vuce (a dobro imao prije njega skodu 1.2 12v pa mi sada i fico dobro bi vuko) i puno je bjesniji na benzin ono malo km sta sam na benzin prosao.

A brisaci nisu oni klasicni, ne moze im se samo guma zamijenit i mirna bosna nego sve moras kupit :(. Valeo im je prva ugradnja (kod bunje mi trazili za veliki servis 850KM a ja nasao covjeka koji radi u bunji i ima svoj servis i uzeo mi za taj servis 550 KM) bunjo za brisace trazi 140 KM a kod aneta su 90 KM tako da cu sacekat da ih anet dobije ide proljece nebi trebalo da bude kisno proljece.

A sve u svemu koliko elektronike ima u autu odlicno je pa jos sve radi (tempomat, klima, cd radio, sve na dugme, board kompjuter, a posto je tvornicki gas imam i pregled potrosnje gasa i prosjecnu potrosnju gasa na board kompjuteru).

ako ima jos sta da te interesuje pitaj ovaj lik sto mi ga je prodao ima ih jos na stanju a ja kome god sam reko koliko sam ga platio pitali su me jel eura :)
ado-šampion

#10 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by ado-šampion »

Da ne otvaram novu temu, znate li gdje imaju kupit dobre gumice brisača? Znači, ne metlice, nego samo gumice, one što se odrežu. Ja sam dosad kupovao u Savi na stupu, čini mi se 6-7 maraka dođe 2 komada, i nisu bile loše, trajale po godinu, sve do zadnji put kad sam kupio. Nisam obraćao pažnju jesu li to iste il je neka druga marka, ali ove zadnje što sam uzeo qrcu nisu valjale, od prvog dana do danas, pola godine kasnije, škripe i ne brišu dobro.

Ja sam mislio uzeti kompletne metlice, par bi me došao oko 40 KM, međutim prelistavajući razne forume vidim raja se žale i na Bosch i Valeo metlice, koje su najrasprostranjenije. Znači da dam 40 KM na tu glupost i da onda ne valjaju, ne daje mi se.

Mislio sam možda ako ima u A-netu, pa probat uzet samo Valeo gumice, kontam ako se zeznem bolje 10-15 kerma nego 40. :-)

Nervira me pravo, u čije god auto sjednem, brisači tiho rade, kod havera u Golfu I, samo kod mene škripe, mamu im spalim. :D
Qler

#11 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by Qler »

ja sam kupovao i bosch, valeo, champion, svi su skripali, sad imam one plave sto ih ima u robotu, fol aero twin, 13KM jedan meni se cini. Nevjerovatno ali su mi do sada najbolji...
ado-šampion

#12 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by ado-šampion »

Qler wrote:ja sam kupovao i bosch, valeo, champion, svi su skripali, sad imam one plave sto ih ima u robotu, fol aero twin, 13KM jedan meni se cini. Nevjerovatno ali su mi do sada najbolji...
Super, pogledaću onda te, hvala.
ado-šampion

#13 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by ado-šampion »

Evo ako je ikome zanimljivo, uzeo sam gumice u Robotu i - gledaj čuda - ne škripe :) I to su me došle 5 i nešto. :)

Nije bilo tih aerotwin, a cijena na ovim je bila oko 13 kerma, tako da sam mislio da je to to, međutim na kasi izbaci petaka. Mora da je neko koga boli qrac kad je nestalo tih aerotwin tu stavio ove obične.

Nekome se možda ne čini kao "big deal" ali vjerujte kad sam danas upalio brisače i ono ne škripi, presretan sam bio, kontam "pa fala qrcu više". Inače, mrzim kad na auto nešto kucka, lupa, škripi, daj nek odbija bubrege samo nek se ništa ne čuje. :-)
johntra

#14 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by johntra »

uvijek su bili dobri ti...to su oni u plavom pakovanju, što im je uvoznik ona firma što ima prodavnicu kod suda, zaboravih ime...?
ja odavno uzimam te, samo imam problema da sparim dužinu, ali sam konto također pokušati te aerotwin....
ado-šampion

#15 Re: Alternativni brisaci za Renault Scenic II

Post by ado-šampion »

johntra wrote:uvijek su bili dobri ti...to su oni u plavom pakovanju, što im je uvoznik ona firma što ima prodavnicu kod suda, zaboravih ime...?
ja odavno uzimam te, samo imam problema da sparim dužinu, ali sam konto također pokušati te aerotwin....
Avanti. :) Ja isto nisam mogao naći pakovanje da mi dužine odgovaraju, zato i uzmam samo ove gumice, što se montiraju pa odrežu.
Post Reply