Savjeti, pitanja, pomoc. Ovdje!
ALTERNATIVNA MEDEICINA
Moderator: anex
-
factotum
#1 ALTERNATIVNA MEDEICINA
Zelim da cujem vase misljenje o alternativnoj medicini te da li ste se kada koristili istom.
- vazi
#2 Re: ALTERNATIVNA MEDEICINA
hajd kad zelis
alternativna medicina je prilicno razvijena i stara, po nekad i efikasna. Klasicna, tradicionalna medicina radi sve sto moze da onemoguci i diskredituje alternativnu.
Ja sam velika pristalica alternativne medicine
uz duzno postovanje tradicionalnoj
zavisno od bolesti, za neke stvari nista bez tradicionalne; alternativna se moze koristiti cesto paralelno s tradicionalnom.
za neke bolesti je cesto alternatvna dovoljno efikasna.
homeopatija, kineska medicina, fitoterapija i dr su metode koje imaju svojih pristalica kao i protivnika... Farmaceutska industrija poduzima velike korake da ih oslabi...Trenutno je u toku donosenje nekog zakona na evropskom nivou glede fitoterapije koji ce nase cajeve i travare gurnuti u zapecak...Uredno sam potpisala sam peticiju
Alternativno lijecenje cesto iziskuje vise vremena od tradicionalne a danas je takav tempo zivota da je svakom lakse uzeti bocicu antibiotika npr i rijesiti se hunjavice za tili cas, no ako gledamo na duge staze onda to mozda i nije najbolji nacin...
alternativna medicina je prilicno razvijena i stara, po nekad i efikasna. Klasicna, tradicionalna medicina radi sve sto moze da onemoguci i diskredituje alternativnu.
Ja sam velika pristalica alternativne medicine
zavisno od bolesti, za neke stvari nista bez tradicionalne; alternativna se moze koristiti cesto paralelno s tradicionalnom.
za neke bolesti je cesto alternatvna dovoljno efikasna.
homeopatija, kineska medicina, fitoterapija i dr su metode koje imaju svojih pristalica kao i protivnika... Farmaceutska industrija poduzima velike korake da ih oslabi...Trenutno je u toku donosenje nekog zakona na evropskom nivou glede fitoterapije koji ce nase cajeve i travare gurnuti u zapecak...Uredno sam potpisala sam peticiju
Alternativno lijecenje cesto iziskuje vise vremena od tradicionalne a danas je takav tempo zivota da je svakom lakse uzeti bocicu antibiotika npr i rijesiti se hunjavice za tili cas, no ako gledamo na duge staze onda to mozda i nije najbolji nacin...
- thousands of voices
#3 Re: ALTERNATIVNA MEDEICINA
Kad neko spomene alternativnu medicinu uvijek se sjetim Djurinih kucnih carolija 
http://www.youtube.com/watch?v=ZYD1CuUKLb8
Salu na stranu, licno sam se uvjerila u djelotvornost fitoterapije
, probala jos sto sta, nesto uspjesno nesto ne ali ne odustajem 
Uvijek prvo probam sa mojim kucnim carolijama, ako ne pomognu, idem doktoru.
http://www.youtube.com/watch?v=ZYD1CuUKLb8
Salu na stranu, licno sam se uvjerila u djelotvornost fitoterapije
Uvijek prvo probam sa mojim kucnim carolijama, ako ne pomognu, idem doktoru.