Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?
-
senada
#1 Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?
Mozemo li se u sljedecoj godini na novim izborima nadati pravoj, istinskoj opoziciji "demokratama '90.?"
-
vratnik
#4 Re: Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?
Mislis kad dodje do smjene na vlasti i danasnje demokrate (trenutno na vlasti) postanu opozicija, ili sta?senada wrote:Mozemo li se u sljedecoj godini na novim izborima nadati pravoj, istinskoj opoziciji "demokratama '90.?"
-
senada
mozemo li objektivno od sebe dati vise od nadanja, vise od pustih snovaaddem wrote:Nadati se mozemo, nadu nam niko uzeti ne moze. Iako mislim da je tesko ocekivati ista drugacije.![]()
Vratnik i Mr_M, mislim na smjenu "demokrata" - SDA, SDS, HDZ, SBiH, SDP, SNSD i PDP?
-
Vingo
#6 Re: Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?
Senada, darling, ako ocekujes i prizeljkujes demokratiju koja ce se pojaviti tek sljedece godine i tek na izborima, ja sam sigurna da ce se pojavit. A i pobrojani nacionalisti ce se urokati od demokratije. I sebe i nas.senada wrote:Mozemo li se u sljedecoj godini na novim izborima nadati pravoj, istinskoj opoziciji "demokratama '90.?"
Pa hajmo opet zedni preko vode. Demokratski.
-
vratnik
Ljevica kao jedina alternativa za gorstake. Koalicija lijevo orijentisanih stranaka bi bila super alternativa. Dok to ne postane (politicka) realnost glasati za SDP, posto oni jedini mogu pobijediti Audache. Druge nema.
Ili po setacu ima: glasati za stranke crvenih rakova ili nesto slicno, posto je smjena svakako nemoguca. Svaki glas koji se dâ premalim strankama je izgubljen. To je fakt. Svako ko hoce, a zna da misli ce doci do tog zakljucka.. Obavezno ici na glasanje, mozda natjerati i neke starije tetke / strine da urade isto. To je to.
Mi mozemo sve.
Ili po setacu ima: glasati za stranke crvenih rakova ili nesto slicno, posto je smjena svakako nemoguca. Svaki glas koji se dâ premalim strankama je izgubljen. To je fakt. Svako ko hoce, a zna da misli ce doci do tog zakljucka.. Obavezno ici na glasanje, mozda natjerati i neke starije tetke / strine da urade isto. To je to.
Mi mozemo sve.
-
vratnik
Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..wanderer wrote:Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.
A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)
-
wanderer
vratnik wrote:Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)wanderer wrote:Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.
vratnik, ti si vrlo dobra ilustracija ovoga o cemu govorim. Zato, da podebljam.vratnik wrote:Ljevica kao jedina alternativa za gorstake.
-
vratnik
To bi bio idealan slucaj, ali dok ne dodje do stvaranja takve koalicije?senada wrote:Vratnik, SDP ne moze pokupiti sve dosaasnje apstinente, pa vjerujem da bi bilo bolje da se sve progradjanski orijentirane stranke uvezu u koaliciju, jer ni jedna samostalno nema moc da se odupre dosadasnjim patrnerima?
-
vratnik
Ti bez prestanka nesto podebljavas, potvrdjujes ono sto mi kazemo pa to negiras, tako da stvarno ne znam nista o tvojim stavovima sem sljedeceg: Ti si ili smutljivac koji radi za stranke na vlasti (nikad nisam sreo nikog na forumima od bosne preko njemacke do amerike ko se toliko trudi da kaze da je sve svakako bez nade, pa nije ni bitno glasanje posto svakako nema za koga, a taj neko ce valjda doci u svemirskom brodu za deset godina....) ili si do te mjere politicki zbunjen covjek da ti stvarno treba pomoc. Prva lekcija: manje pisanja, vise citanja.wanderer wrote:vratnik wrote:Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)wanderer wrote:Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.vratnik, ti si vrlo dobra ilustracija ovoga o cemu govorim. Zato, da podebljam.vratnik wrote:Ljevica kao jedina alternativa za gorstake.
Samo ti debljaj..
Last edited by vratnik on 22/12/2005 14:52, edited 1 time in total.
-
vratnik
..i da ne zaboravim: smijesan si.wanderer wrote:vratnik wrote:Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)wanderer wrote:Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.vratnik, ti si vrlo dobra ilustracija ovoga o cemu govorim. Zato, da podebljam.vratnik wrote:Ljevica kao jedina alternativa za gorstake.
-
Herc
Kako te nije stid stavljati SDP u istu skupinu sa ovom bandom?senada wrote:mozemo li objektivno od sebe dati vise od nadanja, vise od pustih snovaaddem wrote:Nadati se mozemo, nadu nam niko uzeti ne moze. Iako mislim da je tesko ocekivati ista drugacije.![]()
?
Vratnik i Mr_M, mislim na smjenu "demokrata" - SDA, SDS, HDZ, SBiH, SDP, SNSD i PDP?