Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?

senada

#1 Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?

Post by senada »

Mozemo li se u sljedecoj godini na novim izborima nadati pravoj, istinskoj opoziciji "demokratama '90.?"
addem

Post by addem »

Nadati se mozemo, nadu nam niko uzeti ne moze. Iako mislim da je tesko ocekivati ista drugacije. :sad: :sad:
Mr_M

Post by Mr_M »

SNSD
vratnik

#4 Re: Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?

Post by vratnik »

senada wrote:Mozemo li se u sljedecoj godini na novim izborima nadati pravoj, istinskoj opoziciji "demokratama '90.?"
Mislis kad dodje do smjene na vlasti i danasnje demokrate (trenutno na vlasti) postanu opozicija, ili sta?
senada

Post by senada »

addem wrote:Nadati se mozemo, nadu nam niko uzeti ne moze. Iako mislim da je tesko ocekivati ista drugacije. :sad: :sad:
mozemo li objektivno od sebe dati vise od nadanja, vise od pustih snova :-??

Vratnik i Mr_M, mislim na smjenu "demokrata" - SDA, SDS, HDZ, SBiH, SDP, SNSD i PDP?
Vingo

#6 Re: Alternativa SDA-u, SDS-u, HDZ-u, SBiH, SDP-u,PDP-u?

Post by Vingo »

senada wrote:Mozemo li se u sljedecoj godini na novim izborima nadati pravoj, istinskoj opoziciji "demokratama '90.?"
Senada, darling, ako ocekujes i prizeljkujes demokratiju koja ce se pojaviti tek sljedece godine i tek na izborima, ja sam sigurna da ce se pojavit. A i pobrojani nacionalisti ce se urokati od demokratije. I sebe i nas.
Pa hajmo opet zedni preko vode. Demokratski.
wanderer

Post by wanderer »

Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.
vratnik

Post by vratnik »

Ljevica kao jedina alternativa za gorstake. Koalicija lijevo orijentisanih stranaka bi bila super alternativa. Dok to ne postane (politicka) realnost glasati za SDP, posto oni jedini mogu pobijediti Audache. Druge nema.
Ili po setacu ima: glasati za stranke crvenih rakova ili nesto slicno, posto je smjena svakako nemoguca. Svaki glas koji se dâ premalim strankama je izgubljen. To je fakt. Svako ko hoce, a zna da misli ce doci do tog zakljucka.. Obavezno ici na glasanje, mozda natjerati i neke starije tetke / strine da urade isto. To je to.
Mi mozemo sve.
senada

Post by senada »

Mislim da vec imamo stranke koje traju decenijama, ili grijesim? nije li svaka druga stranka bolja opcija od aktuelnih "drzavotvornih" :-?
vratnik

Post by vratnik »

wanderer wrote:Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.
Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..
A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)
Vingo

Post by Vingo »

Senada, hajd osnuj jednu zacas!
senada

Post by senada »

Vratnik, SDP ne moze pokupiti sve dosaasnje apstinente, pa vjerujem da bi bilo bolje da se sve progradjanski orijentirane stranke uvezu u koaliciju, jer ni jedna samostalno nema moc da se odupre dosadasnjim patrnerima?
wanderer

Post by wanderer »

vratnik wrote:
wanderer wrote:Preko noci tesko. To se treba graditi godinama, ako ne decenijama, a mi slabo i zapocinjemo.
Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)
vratnik wrote:Ljevica kao jedina alternativa za gorstake.
vratnik, ti si vrlo dobra ilustracija ovoga o cemu govorim. Zato, da podebljam.
vratnik

Post by vratnik »

senada wrote:Vratnik, SDP ne moze pokupiti sve dosaasnje apstinente, pa vjerujem da bi bilo bolje da se sve progradjanski orijentirane stranke uvezu u koaliciju, jer ni jedna samostalno nema moc da se odupre dosadasnjim patrnerima?
To bi bio idealan slucaj, ali dok ne dodje do stvaranja takve koalicije?
Vingo

Post by Vingo »

...Zna se.
vratnik

Post by vratnik »

wanderer wrote:
vratnik wrote:
Ne koristi plural kad govoris o VAMA. ako ne znas kako da drukcije kazes mi huskaci reci: mi SDA poslanici, ili mi prodane duse ili sta ti ja znam..A u pravu si za to: bolje je da mi spavamo dok vi gradite (vile, restorane sto se okrecu, pivare...)
Ti bez prestanka nesto podebljavas, potvrdjujes ono sto mi kazemo pa to negiras, tako da stvarno ne znam nista o tvojim stavovima sem sljedeceg: Ti si ili smutljivac koji radi za stranke na vlasti (nikad nisam sreo nikog na forumima od bosne preko njemacke do amerike ko se toliko trudi da kaze da je sve svakako bez nade, pa nije ni bitno glasanje posto svakako nema za koga, a taj neko ce valjda doci u svemirskom brodu za deset godina....) ili si do te mjere politicki zbunjen covjek da ti stvarno treba pomoc. Prva lekcija: manje pisanja, vise citanja.
Samo ti debljaj..
Last edited by vratnik on 22/12/2005 14:52, edited 1 time in total.
vratnik

Post by vratnik »

wanderer wrote:
vratnik wrote:
..i da ne zaboravim: smijesan si.
wanderer

Post by wanderer »

Ocito nismo slicnog mentalnog sklopa, jer za sebe ipak ne bih rekao da sam gorstak. Nije ni cudo da se ne razumijemo.
vratnik

Post by vratnik »

wanderer wrote:Ocito nismo slicnog mentalnog sklopa, jer za sebe ipak ne bih rekao da sam gorstak. Nije ni cudo da se ne razumijemo.
Pa vidis i nismo, mi smo nekad bili slicna vrsta, ali sam se ja srecom dalje razvijao.
wanderer

Post by wanderer »

Mislim da se bar vidi i u kom pravcu je taj razvoj tekao...
gavrilo

Post by gavrilo »

Mr_M wrote:SNSD

ozbiljno bi dao glas dodiku :?
Herc

Post by Herc »

senada wrote:
addem wrote:Nadati se mozemo, nadu nam niko uzeti ne moze. Iako mislim da je tesko ocekivati ista drugacije. :sad: :sad:
mozemo li objektivno od sebe dati vise od nadanja, vise od pustih snova :-??

Vratnik i Mr_M, mislim na smjenu "demokrata" - SDA, SDS, HDZ, SBiH, SDP, SNSD i PDP?
Kako te nije stid stavljati SDP u istu skupinu sa ovom bandom?
Vingo

Post by Vingo »

Ja bih rekla da je osnovna misija wanderera (ko god nam ga salje...dz.sh. himself?) da nas malo "troshi"...
Vratnik, nakon sto si ga briljantno definisao, sad fino ignore :zzzz:
wanderer

Post by wanderer »

Upravo tako Vingo, hajmo svi glave u pijesak pa demokratija i kultura dijaloga mozda padnu s neba. U medjuvremenu, hajmo i svi u glas "SDP - deeemooookrattiiiijaaaaaaaaaa".

Na koga li ovo potsjeca?
Vingo

Post by Vingo »

Ja nemam problema sa kulturom dijaloga, sa demokratijom jos manje...
Evo lijepo te i prijateljski molim da me ubijedis da ne glasam za SDP i da mi objasnis zasto.
Trudis se ti...ali nisi ubjedljiv.
Post Reply