Alternativa kablovskoj televiziji

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
karanana

#1 Alternativa kablovskoj televiziji

Post by karanana »

Mozda vec ima nekih prijedloga ali su razbacani po desetinama stranica nekoliko tema o kablovskim televizijama. Znaci, ozbiljno razmisljam o ukidanju kablovske televizije zbog nedostatka (i ukidanja) kvalitetnih programa. Dajte mi prijedloge sta se moze instalirati od ovih satelitskih! Koji programi? Ko instalira? Gdje? Koliko para......? Dajte mi neke telefone ili web stranice gdje se mogu vise informisati.
alphonse kauders

#2 Re: Alternativa kablovskoj televiziji

Post by alphonse kauders »

karanana wrote:Mozda vec ima nekih prijedloga ali su razbacani po desetinama stranica nekoliko tema o kablovskim televizijama. Znaci, ozbiljno razmisljam o ukidanju kablovske televizije zbog nedostatka (i ukidanja) kvalitetnih programa. Dajte mi prijedloge sta se moze instalirati od ovih satelitskih! Koji programi? Ko instalira? Gdje? Koliko para......? Dajte mi neke telefone ili web stranice gdje se mogu vise informisati.
Hoću i ja. Zanima me koliko bi ukupno koštalo uspostavljanje digitalne antene sa receiver-om, izrada crack-ovane kartice i posebno me zanima podatak da li se satelitska mora moći okrenuti za 360 stepeni pošto bih je najradije pričvrstio za zid.
Osim toga, interesuje me kod koga se mogu zbaviti kartice za digitalnu i koliko koštaju.
uhljupce

Post by uhljupce »

Digitalni resiver i LNB Universal na tanjiru ... mozda i neki motoric za antenu ... i onda te ceka skoro svaki dan stalna "nadogradnja kodovima" resivera da bi imao sve kanale ... zahmetli posao ...
Borej

Post by Borej »

najbolja alternativa je digitalna svakako.....ima likova koji rade to nekakvo otkljucanje i vecinu programa mogu otkljucat i to jako dugo cak i po godinu dana......ne mogu sredit samo programe na karticu, ostalo sve otkljucaju... s tim da kod njih moras kupit reciver.....ti likovi nisu u sarajevu...ali vjerujem da se to moze i ovdje naci...... na 3 ili 4 satelita je par hiljada programa..... premiera, hrvatski, bosanski i ostalih jako popularnih programa...jedino sto je meni pegla su oni motori i promjena satelita, to se vrlo cesto zna zakomplikovat ali ako je fiksiras na hot bird gdje je puno domaci programa, kao i ovi najbolji strani...uglavnom tu je oko 80% interesanti programa.... valjda se neko javi odavde ko je upucen..... :roll:
uhljupce

Post by uhljupce »

nemoguce je otkljucati "nase" programe na vise od 10-tak dana ...
marchelina

Post by marchelina »

Imala sam digitali resiver prije kablovske, i ne bih je nikom preporucila. Razlog slijedeci: imas preko 5000 programa, ali jako malo kvalitetnih. Svi dobri kanali su kodirani, i uvijek moras nositi resiver da se to dekodira, platis 20 KM, i to ti traje cca mjesec dana, dok se kljucevi ne promjene. HRT-ove ne mozes hvatati, za to treba kartica original (nije bilo pirata prije godinu dana, ne znam kako je sad) koja kosta oko 400 kuna i traje tacno godinu dana. Drugo, za Novu moras imati motor na satelitskoj anteni, sto jos povecava cijenu.. Zahmetli posao, sto rece neko...
arctic

Post by arctic »

marchelina wrote:Imala sam digitali resiver prije kablovske, i ne bih je nikom preporucila. Razlog slijedeci: imas preko 5000 programa, ali jako malo kvalitetnih. Svi dobri kanali su kodirani, i uvijek moras nositi resiver da se to dekodira, platis 20 KM, i to ti traje cca mjesec dana, dok se kljucevi ne promjene. HRT-ove ne mozes hvatati, za to treba kartica original (nije bilo pirata prije godinu dana, ne znam kako je sad) koja kosta oko 400 kuna i traje tacno godinu dana. Drugo, za Novu moras imati motor na satelitskoj anteni, sto jos povecava cijenu.. Zahmetli posao, sto rece neko...
Ovo je samo dijelom tačno. Tačno je da je gotovo sve što valja kodirano, ali na ovom linku možete vidjeti koji se sve kodirani programi mogu gledati piratski (film, sport, muzika; šta god hoćeš). http://www.parabolexperten.se/VPSList.htm
Nije potrebno nikom nositi risiver radi dekodiranja i programiranja kartica - to je porez na- znate već šta. To je danas tako pojednostavljeno da svaki prosječni korisnik računara može downloadirati ključeve i ubaciti ih u risiver za manje od 2 min. Što se tiče motora, solidan košta oko 150 KM, ali imati sat TV bez motora znači fokusirati se na 2 satelita umjesto najmanje 10-ak kvalitetnih. HRT i NOVA ne idu piratski, na žalost, ali se brzo nađe
supstitucija.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

HRT, NOVA su jos uvijek zasticeni i nema piratskih kartica za njih. Isto vazi i za Hayat, Pink. Na 19 stepeni istocno moze se gledati trenutno Premiere i D+ s tim da malte ne svaki dan mijenjaju kljuceve. Na 13 stepeni cini mi se da nema vise nista interesantno. Doduse ja gledam preko SkyStar 2.
karanana

Post by karanana »

Znaci generalno, slabe su alternative kablovskoj i ove satelitske sa hiljadama kanala su u stvari problematicne zbog kodiranih programa? OK moram se raspitati kod ovih nekih kafica koji imaju dosta programa a moram vidjeti i u Bet-Live kladionici sta oni koriste jer imaju milione programa sa tonama sportskih dogadjaja.
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

karanana wrote:Ja ti te satelite i frekvencije nista ne kontam. Daj ti meni fino objasni a i otvorio sam i novu temu na to, sta je alternativa kablovskoj tv, gdje mogu gledati sve ove programe koji se gase a i vise od ovoga? Objasni mi kako fercera onaj dreambox receiver i gdje se moze nabaviti i kako fercera to dekodiranje tih nekih kartica i koliko to para ispadne mjesecno?

Dekodiranje kartica, koliko ja znam više nema smisla, jer se neki ključevi mijenjaju nekoliko puta dnevno.
Ne košta te ništa, ključeve možeš direktno ubacivati u resiver. Kad jednom otključaš sve kanale koji se mogu otključati (ja na svom Neotion-u imam pakete Premiere, Digital+, Multivision, TPS) neće ti nikada pasti na pamet da gledaš NovuTV i sl. (cca 50ak kanala sa filmovima i serijama non-stop. 20-30 muzičkih,10ak crtani filmovi...)

Više informacija na:
http://sathelp.info/upload/index.php?&d ... DIA%20Zone

http://sathelp.info/ - na ovom forumu imaš Dreambox sekciju, pitaj i neko će ti sigurno pomoći.
Ja nemam iskustva sa Dreambox-om, ali ključevi se sigurno mogu ubacivati.
Post Reply