ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manki

#851 Re: ALTA Centar

Post by manki »

chuchumbamayumbe wrote:
Kenan-sa wrote:BBI centar je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,nije mu ALTA ni do koljena! hvala braci Arapima na toj investiciji,hvala im sto su obnovili Bristol i sto sada izgleda 5 puta ljepse nego prije rata,hvala im sto grade impozantni SCC koji ce biti jedinstven objekat na cijelom Balkanu,kvala braci Arapima sto su obnovili Unisove nebodere! ukratko Arapi volimo vas!
-Sad da predjem na Altu,solidan trzni centar,koji ce uljepsati Sarajevo i koji ce se zatvoriti cim se otvori SCC!
Ja kont'o da su nam Turci braća, kad ono Arapi, WTF?! :shock:
Šalu na stranu, ovaj Burger House, zna li neko nešto više?!
Ovo im stoji na web siteu
What do you get when you combine great food, quick service and the Alta Shopping Center? You get Burgerhouse! A fast food restaurant located in the Alta Shopping Center Food Court. Serving a wide variety of fast food items such as Burgers, fries, sandwiches and salads Burgerhouse's motto is Fresh and Fast with guaranteed freshness in every bite.
Ja sam mislio da će biti ovi

Image

(burgerhouse.com)

Jer su također iz Texasa i daju franšize, a i registrovan je site burgerhouse.ba, ali sad vidim da logo nije isti. Ostaje nam da pričekamo i vidimo. Ne bi trebalo loše biti, sigurno na fazon McDonaldsa, Amerikanci se razumiju u burgere, ako ništa drugo. :-)
pametolog

#852 Re: ALTA Centar

Post by pametolog »

na www.vapiano.ba se moze skinuti lep PDF meni sa cenama u dinarima. Ima i spanaca, i pilecih grudi, i lepog belog vina, i sve to za samo 800 dinara.
Ja mislio da se u BiH ne primaju strane valute :bih:
Havarija!

#853 Re: ALTA Centar

Post by Havarija! »

Kenan-sa wrote:BBI centar je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,nije mu ALTA ni do koljena! hvala braci Arapima na toj investiciji,hvala im sto su obnovili Bristol i sto sada izgleda 5 puta ljepse nego prije rata,hvala im sto grade impozantni SCC koji ce biti jedinstven objekat na cijelom Balkanu,kvala braci Arapima sto su obnovili Unisove nebodere! ukratko Arapi volimo vas!
-Sad da predjem na Altu,solidan trzni centar,koji ce uljepsati Sarajevo i koji ce se zatvoriti cim se otvori SCC!
Allahu Ekber!
limeni

#854 Re: ALTA Centar

Post by limeni »

Havarija! wrote:
Allahu Ekber!
:lol:
nova_korisnica

#855 Re: ALTA Centar

Post by nova_korisnica »

kad sam vidjela cijene avalon fitnessa...zamantalo mi se....wtf?? dnevna karta 20 KM?? je li me to neko nosa i radi vjezbe za mene ili kako??
johntra

#856 Re: ALTA Centar

Post by johntra »

Šta je sa onom pričom da je u Alti trebao biti salon Cadillaca i Corvette za BiH?
adnan_hz

#857 Re: ALTA Centar

Post by adnan_hz »

ja mislim da u ovu teretanu nece niko uci.. cuj mjesec 95 maraka.. pa ljudi ovo je bosna nije bijeli svijet....
karanana

#858 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

T -11
Neelix

#859 Re: ALTA Centar

Post by Neelix »

adnan_hz wrote:ja mislim da u ovu teretanu nece niko uci.. cuj mjesec 95 maraka.. pa ljudi ovo je bosna nije bijeli svijet....
:lol: sto je previse previse je, cuj 95. rata kredita, jebote :D
karanana

#860 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

pa jebo vas, koliko je ona u centralu ili ona u bbi-u? nisu nista jeftinije.
BSn

#861 Re: ALTA Centar

Post by BSn »

Neelix wrote:
adnan_hz wrote:ja mislim da u ovu teretanu nece niko uci.. cuj mjesec 95 maraka.. pa ljudi ovo je bosna nije bijeli svijet....
:lol: sto je previse previse je, cuj 95. rata kredita, jebote :D
More jedino ako se tegovi sami dizu. Fino zalegnes na bench sahatak, a probudis se zategnut... :D
and

#862 Re: ALTA Centar

Post by and »

Dado dijasporitus wrote:Pricajte sta hocete ali Alta je jedina cista i najveca privatna investicija Amerikanaca u privredu BiH u toj kategoriji. Ako vam smeta ne idite u nju. Eto vam BBI centar gdje vam Arapi zabranjuju da kupujete alkohol i svinjetinu. Neznam kako drugi gledaju na to i nije da sam alkoholicar niti da jedem svinjetinu ali i ne podnosim kad mi tudji obicaji sufliraju sta i kako trebam da trosim svoje pare.Takva politika nikad nije zazivjela niti je ikad dugo opstala na ovim prostorima.
da hoće više ući taj kapital.
manjeg centra da se duže pravi odavno nisam vidio.ljudi kad imaju pare to sad pa sad završe.ovo nekakvi kokuzi?
čuj arapi nam zabranjuju da kupujemo krmetinu?što će nam zabranjivati kad je uopšte ne jedemo?
za taj alkohol bi ih trebalo malo pritisnuti.
u svakom slučaju niko nikoga ne tjera da negdje ide.svak će sam izabrati ono šta mu odgovara,a nek ljudi prave,grade i ameri i arapi i ostali.ko god ima para nek ulaže.
Comrad

#863 Re: ALTA Centar

Post by Comrad »

Pa ova cijena od 95KM je ustvari poruka da ne zele kojekakve klosare da se motaju tamo. Znaci samo gradska sminka da dodje podigne koju kilu.

A to da nece niko ici, ne bih bas rekao...Kad skontas njima je 20 clanova, ko ovome gdje je 30KM 60clanova...a to nema 20-ak guzonja u nasem gradu :D
Neelix

#864 Re: ALTA Centar

Post by Neelix »

guzonje imaju svoje teretane :D
burek_in_space

#865 Re: ALTA Centar

Post by burek_in_space »

Zheljezo je zheljezo, pa placao ti 25 ili 95 KM. :D
BSn

#866 Re: ALTA Centar

Post by BSn »

Ta bi teretana trebala biti sva u staklu. Nece valjda ljudi placati stoju mjesecno, a da ne budu vidjeni. :-)
Hemera

#867 Re: ALTA Centar

Post by Hemera »

nova_korisnica wrote:kad sam vidjela cijene avalon fitnessa...zamantalo mi se....wtf?? dnevna karta 20 KM?? je li me to neko nosa i radi vjezbe za mene ili kako??
samo se od sebe sve obavi,kada uđeš...stegeš se i fit... :-)
manki

#868 Re: ALTA Centar

Post by manki »

karanana wrote:pa jebo vas, koliko je ona u centralu ili ona u bbi-u? nisu nista jeftinije.
BBI je 80KM, 4x mjesečno..
banovan

#869 Re: ALTA Centar

Post by banovan »

...Za kraj su dodali da će UNITIC-u biti pušteno grijanje ako potpišu novi ugovor, uplate sedam zaostalih rata u iznosu od gotovo pola miliona KM, dozvole popravak kvara i puštanje grijanja u objekat Alta Shopping Centar. :lol:
mahalik

#870 Re: ALTA Centar

Post by mahalik »

banovan wrote:...Za kraj su dodali da će UNITIC-u biti pušteno grijanje ako potpišu novi ugovor, uplate sedam zaostalih rata u iznosu od gotovo pola miliona KM, dozvole popravak kvara i puštanje grijanja u objekat Alta Shopping Centar. :lol:
znaci ništa od otvaranja Alte jer nemaju grijanje
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#871 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

Teretana ce navodno imati kompletnu opremu uvezenu iz Amerike. Mislim da je cijena uglavnom zbog lokalne americke ambasade i generalno radi stranaca koji se ocekuju kao glavni korisnici.

Burger House nije Texaska franchiza vec Beogradska. Isti takav ima u Delti u Beogradu. Mada nisam siguran i ovo je nepotvrdjena informacija
Ma.Le.Na

#872 Re: ALTA Centar

Post by Ma.Le.Na »

meni ono ne izgleda ni priblizno blizu zavrsetka radova...a kamoli da se otvori u subotu...
johntra

#873 Re: ALTA Centar

Post by johntra »

znači, dolazi New Yorker u centar grada? :D
manki

#874 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Dado dijasporitus wrote:Teretana ce navodno imati kompletnu opremu uvezenu iz Amerike. Mislim da je cijena uglavnom zbog lokalne americke ambasade i generalno radi stranaca koji se ocekuju kao glavni korisnici.

Burger House nije Texaska franchiza vec Beogradska. Isti takav ima u Delti u Beogradu. Mada nisam siguran i ovo je nepotvrdjena informacija
Gdje ima Burger House u Delti u Beogradu? Ja ga nigdje ne vidjeh, a nema ni na web siteu. :?
VenomousV

#875 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

meni je suhveli da ce se alta otvorit' 18...

eventualno 18. januara :-D
Post Reply