ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sa2101

#76 Re: ALTA Centar

Post by sa2101 »

mislim da je otvorenje zakazano za oktobar.
legendo_moja

#77 Re: ALTA Centar

Post by legendo_moja »

Iris31 wrote:Da li neko zna kad se otvara i šta nam nude? :)
Ništa što već nema.
Iris31

#78 Re: ALTA Centar

Post by Iris31 »

Neelix wrote:Pivu, kladionice, svinjetinu! :-D znam da imaju moj "glas" :D
:lol: :lol: znači biće to jedan svjetski centar :)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#79 Re: ALTA Centar

Post by -LIBERO- »

ALTA VS. BBI

(blud i nemoral :D VS. cednost i poboznost :D )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#80 Re: ALTA Centar

Post by Romeo 80 »

Razlika je u tome što će Alta raditi dok je BBI prno u fenjer! :lol: :D
MmeDeLafayette

#81 Re: ALTA Centar

Post by MmeDeLafayette »

BBI je jedno obicno sr*nje :) prvo sto su takvi kakvi su, drugo sto
su zaklonili DC Shop :D :D :D

a za ovaj novi veze nemam... ev sam malo guuuuuglala i nista, nemaju web prezentaciju kao BBI tako da
nam ostaje da cekamo oktobar i otvorenje :)
mayab

#82 Re: ALTA Centar

Post by mayab »

Mc Donalds :D

Samo da malo zakuham.... :lol:
hakazvaka

#83 Re: ALTA Centar

Post by hakazvaka »

mayab wrote:Mc Donalds :D

Samo da malo zakuham.... :lol:
Američki ambasador u BiH Daglas Meklheni (Douglas McElhaney) jučer je ( 25.04.2007.) u prisustvu brojnih zvanica položio kamen-temeljac budućeg šoping centra "Alta" na Marindvoru u Sarajevu.

slucajnost ? :D :D :D
sarajevsko_pivo

#84 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

100% Nece biti MC Donalds, ali hoce NewYorker.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#85 Re: ALTA Centar

Post by anjusha »

ima li taj famozni centar neku svoju web stranicu, ili samo se informacije mogu naci na stranici Triland Development koji ga prave? nesto sam sekundu progooglala i kazu vijesti (od oktobra prosle godine) da ce se Alta otvoriti septembra 2009, a taj septembar i dosao i prolazi a nista se ne prica o otvaranju.
ima li neko neku informaciju?
travar

#86 Re: ALTA Centar

Post by travar »

Yet another one
ALi samo nek se pravi, nije važno šta :D
sarajevsko_pivo

#87 Re: ALTA Centar

anjusha wrote:ima li taj famozni centar neku svoju web stranicu, ili samo se informacije mogu naci na stranici Triland Development koji ga prave? nesto sam sekundu progooglala i kazu vijesti (od oktobra prosle godine) da ce se Alta otvoriti septembra 2009, a taj septembar i dosao i prolazi a nista se ne prica o otvaranju.
ima li neko neku informaciju?

Kazu krajem septembra, ali sigurno nece:

Image
Image
karanana

#88 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

meni nesto malo smrdi oko ovog centra i nesto sumnjam da ce se otvoriti brzo. zasto? naime, triland development je kao svog zastupnika, odnosno menadzera prostora centra koji je zaduzen za dovodjenje zakupaca i brandova, izbarao i dogovorio sa firmom colliers international. to je velika firma koja se bavi ovim biznisom svugdje u svijetu. dakle triland napravi, "izda" cijeli centar colliersu, a onda colliers izdaje brendovima za vecu lovu i tako zaradjuje. ali meni se cini da se colliers povukao. na njihovom sajtu nema informacija o alti, a prije je na trilandovom sajtu bilo baner colliersa a sada ga nema. takodjer je i na gradjevini bio logo colliersa i njihova web adresa. sada nista. tako da bi ovaj centar mogao duze vrijeme ostati napusten ili prepusten "bosanskim brendovima" u formi kafica, imamexa, lutrije bih, kladionice, robot komerca i slicnih giganata.
starii

#89 Re: ALTA Centar

Post by starii »

nelogično je da na tako malom prostoru mogu postajati toliki tržni centri i da svi dobro rade...
Van Halen

#90 Re: ALTA Centar

Post by Van Halen »

Ma hoću samo najskuplje marke tipa npr: Ermengildo Zegna :D
alica.k

#91 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

karanana wrote:meni nesto malo smrdi oko ovog centra i nesto sumnjam da ce se otvoriti brzo. zasto? naime, triland development je kao svog zastupnika, odnosno menadzera prostora centra koji je zaduzen za dovodjenje zakupaca i brandova, izbarao i dogovorio sa firmom colliers international. to je velika firma koja se bavi ovim biznisom svugdje u svijetu. dakle triland napravi, "izda" cijeli centar colliersu, a onda colliers izdaje brendovima za vecu lovu i tako zaradjuje. ali meni se cini da se colliers povukao. na njihovom sajtu nema informacija o alti, a prije je na trilandovom sajtu bilo baner colliersa a sada ga nema. takodjer je i na gradjevini bio logo colliersa i njihova web adresa. sada nista. tako da bi ovaj centar mogao duze vrijeme ostati napusten ili prepusten "bosanskim brendovima" u formi kafica, imamexa, lutrije bih, kladionice, robot komerca i slicnih giganata.
http://www.colliers.rs/en/real-estate/?rId=213
eto ti na stranici colliersa.

alta se trebala otvoriti u oktobru, znaci ima jos vremena, ali sumnjam da ce na vrijeme. u svakom slucaju ako colliers ne dovede bershku, zaru, pull&bear, stradivarius, onda nista od alte :S
ja.neron

#92 Re: ALTA Centar

Post by ja.neron »

Iris31 wrote:Da li neko zna kad se otvara i šta nam nude? :)

Image
sarajevsko_pivo

#93 Re: ALTA Centar

alica.k wrote:
karanana wrote:meni nesto malo smrdi oko ovog centra i nesto sumnjam da ce se otvoriti brzo. zasto? naime, triland development je kao svog zastupnika, odnosno menadzera prostora centra koji je zaduzen za dovodjenje zakupaca i brandova, izbarao i dogovorio sa firmom colliers international. to je velika firma koja se bavi ovim biznisom svugdje u svijetu. dakle triland napravi, "izda" cijeli centar colliersu, a onda colliers izdaje brendovima za vecu lovu i tako zaradjuje. ali meni se cini da se colliers povukao. na njihovom sajtu nema informacija o alti, a prije je na trilandovom sajtu bilo baner colliersa a sada ga nema. takodjer je i na gradjevini bio logo colliersa i njihova web adresa. sada nista. tako da bi ovaj centar mogao duze vrijeme ostati napusten ili prepusten "bosanskim brendovima" u formi kafica, imamexa, lutrije bih, kladionice, robot komerca i slicnih giganata.
http://www.colliers.rs/en/real-estate/?rId=213
eto ti na stranici colliersa.

alta se trebala otvoriti u oktobru, znaci ima jos vremena, ali sumnjam da ce na vrijeme. u svakom slucaju ako colliers ne dovede bershku, zaru, pull&bear, stradivarius, onda nista od alte :S
Samo oni te marke moze dovesti u Sarajevu!
karanana

#94 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

a ovo je bilo pod colliers srbija. ja na njihovom glavnom sajtu trazio link za bosniu i vidim nema, kontam odustali.

dobra mala u bijelim tolama.
sarajevsko_pivo

#95 Re: ALTA Centar

Samo mislim da je Alta mali shoppingcentar za Zaru.

Zara kupi skoro vazda jedan ili vise spratova.

Ja sam cuo da ce Zara biti u Importanne.
alica.k

#96 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

sarajevsko_pivo wrote:Samo mislim da je Alta mali shoppingcentar za Zaru.

Zara kupi skoro vazda jedan ili vise spratova.

Ja sam cuo da ce Zara biti u Importanne.
zaru nigdje ni u zagrebu ni u bg nisam vidjela da je CITAV sprat zakupila. nego prostor i prostor odmah iznad. nervira me kad ljudi ovo govore.

inace i ja sam cula da se colliers povukao, ali eto, jos je na stranici...
klixober

#97 Re: ALTA Centar

Post by klixober »

Alta mi je jedna od najuznijih zgrada u Sarajevu.Bijela,bezlicna,ne uklapa se u okolinu..
fixer

#98 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

komeba wrote:Alta mi je jedna od najuznijih zgrada u Sarajevu.Bijela,bezlicna,ne uklapa se u okolinu..
Pa kad joj je okolina HI. Sta se tu moze uklopiti?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#99 Re: ALTA Centar

Post by -LIBERO- »

Ma ovo je cista sizofrenija,i to potrosacko/kupovna/kolonijalna :D

Prave na reonu MarinDvora tri velika shoping centra u relaziji duzine 200 metara.

Ma puno i za Monako,a kamoli Sarajevo. Pitanje je samo koji ce prvi propasti,bez obzira sto ni jedan od ova buduca tri jos nije ni otvoren :D :run:
aze

#100 Re: ALTA Centar

Post by aze »

-LIBERO- wrote:Ma ovo je cista sizofrenija,i to potrosacko/kupovna/kolonijalna :D

Prave na reonu MarinDvora tri velika shoping centra u relaziji duzine 200 metara.

Ma puno i za Monako,a kamoli Sarajevo. Pitanje je samo koji ce prvi propasti,bez obzira sto ni jedan od ova buduca tri jos nije ni otvoren :D :run:
Ne sekiraj se ti nece niti jedan propasti (jel iko zna da je makar jedan veci trgovacki centar/robna kuca propala?) Brate prije nego oni pocnu graditi oni dobro sagledaju situaciju- znaci imaju u planu gdje ce se sta graditi i ocel im biti isplativo da nesto grade....
Post Reply