ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
manki

#701 Re: ALTA Centar

Post by manki »

^^ Jest, slažem se u potpunosti. Navodno će biti Waikiki, Colin's i Koton, sve neke turske fush marke. Kad nas neće, onda nas neće. :x
alica.k

#702 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

a u bl danas otvoren peacocks!
manki

#703 Re: ALTA Centar

Post by manki »

alica.k wrote:a u bl danas otvoren peacocks!
U ZADRU danas otvorili Zara, Bershka, C&A, Deichmann, Hervis, Muller, Humanic, Stradivarius, Pull&Bear... Eto šta Sarajevo dočeka, da ga dalmatinske kasabe prestigoše. Tuga i žalost, treba ovu Bosnu poravniti skroz sa zemljom, uvesti neke normalne ljude, i sve ispočetka početi. :(
Klon

#704 Re: ALTA Centar

Post by Klon »

manki wrote:
alica.k wrote:a u bl danas otvoren peacocks!
U ZADRU danas otvorili Zara, Bershka, C&A, Deichmann, Hervis, Muller, Humanic, Stradivarius, Pull&Bear... Eto šta Sarajevo dočeka, da ga dalmatinske kasabe prestigoše. Tuga i žalost, treba ovu Bosnu poravniti skroz sa zemljom, uvesti neke normalne ljude, i sve ispočetka početi. :(
treba samo ovaj dio Bosne poravniti koji koci i rusi ovu zemlju zadnjih 20 gondina.
ma hajd ako su kod njih otvorili otvorice i koad na koju godinu.
oni uvijek prvio probaju kako im ide u Hrvatskoj
manki

#705 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Klon wrote:treba samo ovaj dio Bosne poravniti koji koci i rusi ovu zemlju zadnjih 20 gondina.
Svi smo mi ista go*na, isti mentalitet...

Jeste, samo je problem što su Zara & Co. otvorili u Hrvatskoj prije "koju godinu"... Ali nema veze, kad će kod nas otvoriti kad mi služimo kao odlagalište propalih turskih "brandova", počevši od Alte pa nadalje.
mahalik

#706 Re: ALTA Centar

Post by mahalik »

manki wrote:
Klon wrote:treba samo ovaj dio Bosne poravniti koji koci i rusi ovu zemlju zadnjih 20 gondina.
Svi smo mi ista go*na, isti mentalitet...

Jeste, samo je problem što su Zara & Co. otvorili u Hrvatskoj prije "koju godinu"... Ali nema veze, kad će kod nas otvoriti kad mi služimo kao odlagalište propalih turskih "brandova", počevši od Alte pa nadalje.
bitno je da nama kisne glOOva
beautyfool

#707 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

manki wrote:^^ Jest, slažem se u potpunosti. Navodno će biti Waikiki, Colin's i Koton, sve neke turske fush marke. Kad nas neće, onda nas neće. :x
LC waikiki fush ??? :-) ja mogu reci hvala Bogu da dolaze, da nemoram u Istanbulu da ih kupujem, samo se nadam da ce imati ogroman prostor sa razovrsnom ponudom kao sto imaju i u stambolu od beba pa do odrasli ;-) jos kad bi Defacto dosao i meni ne treba vise :D a sto se colinsa tice oni vaze za jednu od najacih jeans firmu u turskoj i sire. Toliko o tvom fushu.
Ambrozija

#708 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

Evo za LC waikiki izasao konkurs u novinama za popunu radnih mjesta :)
Better Man

#709 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

beautyfool wrote:
manki wrote:^^ Jest, slažem se u potpunosti. Navodno će biti Waikiki, Colin's i Koton, sve neke turske fush marke. Kad nas neće, onda nas neće. :x
LC waikiki fush ??? :-) ja mogu reci hvala Bogu da dolaze, da nemoram u Istanbulu da ih kupujem, samo se nadam da ce imati ogroman prostor sa razovrsnom ponudom kao sto imaju i u stambolu od beba pa do odrasli ;-) jos kad bi Defacto dosao i meni ne treba vise :D a sto se colinsa tice oni vaze za jednu od najacih jeans firmu u turskoj i sire. Toliko o tvom fushu.

Mani te se turskih i sličnih trečerazrednih brendova. Kad neko otvori svjetski cd shop gdje će mo moći nabaviti svjetske novitete čim se objave i gdje ćemo moći nabavljati bilo nove bilo stare filmske klasike na dvd-u i blu-rayu, onda će biti nešto. I naravno tu je nezaobilazni Diesel.
Gospoda Ministarka

#710 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

beautyfool wrote:

Ovaj LC Waikiki ima odlicnih stvari. :thumbup:
Ambrozija

#711 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

Ekipa internet portala Sarajevo Construction je medju prvima uspjela da obiđe objekat novog shopping centra Alta na Marijin Dvoru čija se izgradnja ovih dana privodi kraju. Po rječima radnika na gradilištu ostalo je još samo 10 dana do završetka građevinskih radova na objektu. Nakon toga, zakupci poslovnih prostora će imati rok od 30 dana da individualno urede i opreme svoje pojedinacne objekte koje su zakupili i tek onda se može očekivati otvaranje objekta, odnosno puštanje u rad.

Uprava Triland Developmenta, firme koja je investitor ovoga objekta, priprema za desetak dana press konferenciju i promociju ovog projekta, kada će i biti objavljen tačan datum svečanog otvaranja shopping centra Alta.

Ovaj projekat predstavlja jednu od najvećih američkih investicija u BiH nakon njenog proglašenja nezavisnosti. Alta shopping centar se prostire na 24.000 kvadratnih metara ukupne površine, odnosno 11.500 kvadratnih metara prodajnog prostora za iznajmljivanje. Predviđeno je 200 parking mjesta u podzemnoj garaži.

Nezvanično smo saznali da se među zakupcima prostora nalaze neki poznati brendovi, kao što su: Mango, New Yorker, Mercator, Vapiano, Koton, Colin's, LC Waikiki i mnogi drugi.

Internet portal Sarajevo Construction će i dalje nastaviti da vas ekskluzivno informise o novostima vezanim za ovaj projekat.

www.sa-c.info
alibaba_i_30_godina

#712 Re: ALTA Centar

Post by alibaba_i_30_godina »

Ambrozija wrote:Evo za LC waikiki izasao konkurs u novinama za popunu radnih mjesta :)
Hajde ako imas vremena skeniraj pa posvati da vidimo sta traze ... :mrgreen:
xsk

#713 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

mahalik wrote:
manki wrote: Svi smo mi ista go*na, isti mentalitet...

bitno je da nama kisne glOOva
:lol: :lol: :lol:
Gospoda Ministarka

#714 Re: ALTA Centar

Better Man wrote: Mani te se turskih i sličnih trečerazrednih brendova. Kad neko otvori svjetski cd shop gdje će mo moći nabaviti svjetske novitete čim se objave i gdje ćemo moći nabavljati bilo nove bilo stare filmske klasike na dvd-u i blu-rayu, onda će biti nešto. I naravno tu je nezaobilazni Diesel.
Doduse mi smo gradani zemlje u kojoj je ofirno u granapu se pojaviti u outfitu najmanje svjetskim drugorazrednim, a svi smo na platama od 5.000 € i imamo regulisana autorska prava pa nam je nista priustiti traperice od 150$ i CD od 15€. :? :roll:
beautyfool

#715 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

Gospoda Ministarka wrote:
beautyfool wrote:

Ovaj LC Waikiki ima odlicnih stvari. :thumbup:
Ko zna zna :D :thumbup:
Ambrozija

#716 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

NeyDan wrote:
Ambrozija wrote:Evo za LC waikiki izasao konkurs u novinama za popunu radnih mjesta :)
Hajde ako imas vremena skeniraj pa posvati da vidimo sta traze ... :mrgreen:
Nisam skenirala, ali evo ispisala sam :D
Traze managera prodajnog objekta, racunovodju i radnika na kasi, magacionera i prodavaca (vise izvrsilaca)

MANAGER:
VSS (poslovna administracija, ekonomija ili drugi smjer)
Minimalno 3 godine radnog iskustva u vodjenju maloprodaje
Prodajne vjestine
Fleksibilnost pri radu u multinacionalnom/multikulturalnom okruzenju
Marljivost
Orjenitsanost ka uspjehu
Dobre sposobnosti planiranja i organiziranja
Obavezno poznavanje engleskog ili turskog jezika

RACUNOVODJA:
VSS
Radno iskustvo racunovodje 5 do 10 godina – prednost
Sposobnost suradnje sa financijskim savjetnikom
Sposobnost vrsenja placanja i naplate
Pracenje novih zakonskih propisa i sprovodjenje istih
Poznavanje rada na racunaru
Fleksibilnost pri radu u multinacionalnom/multikulturalnom okruzenju
Marljivost, otvorenost
Tecno poznavanje engleskog ili turskog jezika
Timski igrac

RADNIK NA KASI, MAGACIONER, PRODAVAC (vise izvrsilaca)
1 godina radnog iskustva na slicnim poslovima – prednost
Orjentisanost ka kupcu
Marljivost
Prodajne vjestine
Timski igrac

Svi kandidati trebaju poslati kopije svog CV-a i pismo preporuke na sljedeci e-mail: [email protected] do 30.11.2010

Eto, nadam se da sam pomogla :D
manki

#717 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Better Man wrote: Mani te se turskih i sličnih trečerazrednih brendova. Kad neko otvori svjetski cd shop gdje će mo moći nabaviti svjetske novitete čim se objave i gdje ćemo moći nabavljati bilo nove bilo stare filmske klasike na dvd-u i blu-rayu, onda će biti nešto. I naravno tu je nezaobilazni Diesel.
Doduse mi smo gradani zemlje u kojoj je ofirno u granapu se pojaviti u outfitu najmanje svjetskim drugorazrednim, a svi smo na platama od 5.000 € i imamo regulisana autorska prava pa nam je nista priustiti traperice od 150$ i CD od 15€. :? :roll:
Nije niko to rekao, ali bi meni bilo draže da od tog Waikikia (koji eto kao može proći za ove normalne ljude koji nemaju plate od 5.000€ i koji ne moraju ići u granap u Armaniu), dođe npr. C&A koji je čak i jeftiniji i pristupačniji, a prisutan je npr u Hrvatskoj i Rumuniji.
Klon

#718 Re: ALTA Centar

Post by Klon »

ma ljudi kakav C & A.
to je nekada bilo ok. sad je to najgora roba koja postoji.
bolje su cak ove turske
Gospoda Ministarka

#719 Re: ALTA Centar

manki wrote:
Nije niko to rekao, ali bi meni bilo draže da od tog Waikikia (koji eto kao može proći za ove normalne ljude koji nemaju plate od 5.000€ i koji ne moraju ići u granap u Armaniu), dođe npr. C&A koji je čak i jeftiniji i pristupačniji, a prisutan je npr u Hrvatskoj i Rumuniji.
Pa volila bih i ja ali nema :sad: i sad zato sto nema C&A treba da pljujemo po Kotonu i ostalim turskim markama koji nam dolaze, i za koje sam 1000 % sigurna da su boljeg kvaliteta od C&A i H&M, NewYorker, Tally Weil i sl., i to samo zato sto nisu izvikane i sto ih nema na zapadu???
Neka malo raznovrsnosti u ponudi...
manki

#720 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Gospoda Ministarka wrote:Pa volila bih i ja ali nema :sad: i sad zato sto nema C&A treba da pljujemo po Kotonu i ostalim turskim markama koji nam dolaze, i za koje sam 1000 % sigurna da su boljeg kvaliteta od C&A i H&M, NewYorker, Tally Weil i sl., i to samo zato sto nisu izvikane i sto ih nema na zapadu???
Pa ne kažem ja, neka raznovrsnosti, ko voli nek' izvoli, ali daj neka nam ponude tu raznovrsnost, a ne raznorazne turske marke, i nekakvi naši Dinnally-i, Tiffany-i, Bellissime, i sl.
Gospoda Ministarka

#721 Re: ALTA Centar

manki wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Pa volila bih i ja ali nema :sad: i sad zato sto nema C&A treba da pljujemo po Kotonu i ostalim turskim markama koji nam dolaze, i za koje sam 1000 % sigurna da su boljeg kvaliteta od C&A i H&M, NewYorker, Tally Weil i sl., i to samo zato sto nisu izvikane i sto ih nema na zapadu???
Pa ne kažem ja, neka raznovrsnosti, ko voli nek' izvoli, ali daj neka nam ponude tu raznovrsnost, a ne raznorazne turske marke, i nekakvi naši Dinnally-i, Tiffany-i, Bellissime, i sl.
Da nas vide kao dobro tržište dosli bi.
sarajevsko_pivo

#722 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Poslije Jokera se u Splita otvara jos jedan veliki shoppingcentar.

Image
respo

#723 Re: ALTA Centar

Post by respo »

joj manki poredis nas sa hrvatskom i rumunijom
rumunija u eu hrvatska samo sto ne udje a mi nismo ni blizu

pomenu neko onaj u zadru trzni centar
inspekcija izlazi narod ulazi pa gdje to ima
izgleda da nemaju nikako uporabnu dozvolu ili kako se vec to kaze
kod nas bar manje vise dovrse objekat :D
manki

#724 Re: ALTA Centar

Post by manki »

respo wrote:joj manki poredis nas sa hrvatskom i rumunijom
rumunija u eu hrvatska samo sto ne udje a mi nismo ni blizu

pomenu neko onaj u zadru trzni centar
inspekcija izlazi narod ulazi pa gdje to ima
izgleda da nemaju nikako uporabnu dozvolu ili kako se vec to kaze
kod nas bar manje vise dovrse objekat :D
Pa eto ne mora s Hrvatskom i Rumunijom, može sa Srbijom i Crnom Gorom, i one nas šišaju po ovom pitanju, ni blizu EU-a. ;)
Kenan-sa

#725 Re: ALTA Centar

Post by Kenan-sa »

Triland u aprilu naredne godine pocinje sa gradnjom nebodera na M.D. odmah iza Alte,svaka cast investitoru!
Post Reply