ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#676 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

ja bih rekao da je zara prodavnica za zapadnjacke tinejdzere i za visociji dio nizeg staleza odraslih na zapadu, tzv upper lower class, pa na gore.
ekonomski pokazatelji govore da su plate u srbiji nize nego ovdje a zara je otvorila, tako da mislim da cijenovni nivo njihove robe nije problem ovdje.
manki

#677 Re: ALTA Centar

Post by manki »

fixer wrote:
manki wrote:
Gospoda Ministarka wrote:

Bas tako... mislim nek nam otvore Zaru, sta je nama dati 100 KM za kosulju, ili 150 KM za suknjicu...
McDonalds da imamo gdje jeftino jesti za 15ak KM :)
Izvini, ali ovo je šuplja da je nema veće. Ne znam kakve su cijene za suknjice, ali majice i hlače, i patike se mogu naći povoljno do 80-100KM, a kvalitet je neuopredivo bolji od naših springfieldova, terranovi i sl. koji su u nekim slučajevima i skuplji.

I za McDonalds ti također ne stoji, neće garant biti skuplji od uobičajene srednje porcije ćevapa kod Želje.
Moci ces kupiti ti, mozda cu moci ja, ali jesi svjestan koliko se toga mora prodati da bi njima bilo isplativo po toj cijeni prodavat kvalitet? Zara ide na fazon haman ekonomije obima, sto je kod nas tesko ostvarivo. Ovo sto oni prodaju u vecini zemalja moze priustiti srednji stalez, dok kod nas to ipak nije rijec.
Hajd sve i da se ne poredimo s Beogradom, vala ako su mogli otvoriti u Podgorici i Zaru i Bershku, mogu i u Sarajevu. Jbt čitava Podgorica je manja od Novog Sarajeva, a koliko znam nisu nešto toliko bolji od nas na ekonomskoj osnovi... :bih:
alibaba_i_30_godina

#678 Re: ALTA Centar

Post by alibaba_i_30_godina »

NeyDan wrote:

Bas tako... mislim nek nam otvore Zaru, sta je nama dati 100 KM za kosulju, ili 150 KM za suknjicu...
McDonalds da imamo gdje jeftino jesti za 15ak KM :)
Ne lupaj, Zara uopce nije toliko skupa.
Ko kaze?
Nemozes kvalitetnu zimsku suknjicu kupiti ispod 100 KM, a kosulju ispod 80KM.
Za suknjice ne znam, ipak to nije moj domen interesovanja. :mrgreen: :lol: :lol:

Ali, vise volim dati 100 KM za neke pantole ili dzemper u Zari nego 150 ili vise u Tom Tailoru koji je kod nas precijenjen.
chuchumbamayumbe

#679 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

Samo vi otvorite McD, KFC, ili bilo šta slično, neće biti problema za njih, uvijek će biti posla, uprkos pesimistima.
Ja da imam uslove sutra bih otvorio McD ili BK, bez straha da ću propasti u Sarajevu.
respo

#680 Re: ALTA Centar

Post by respo »

onaj ispred alte "trg" izgleda mnogo mnogo manji nego na slikama

steta sad se nece moci parkirati 5 Q7-ica i jos 14 kvazi limuzina od bmw-a preko mercedesa do golfa 2 nego ce moci svaki primjerak po 1 :D
jaskolo

#681 Re: ALTA Centar

Post by jaskolo »

Super je to što se nešto otvara, ali mislim da je vrijeme da se počenemo razumno otvarati i razmišljati ne "gladne oči" nego raznovrsnost i opstanak.

Ne može mi niko reći da SAMO te marke će biti u Alti bez jasnog objašnjenja zašto. Jer NIJE moguće da niti jedna od sljedećih marki neće/ne može biti u Alti. Više nije bitno ni kakva je ta marka (kvalitet) nego bitna je konkurecija, tržište i ekonomski aspekt i brendiranje,a svaka roba ima svog kupca.

Stoga, nadam se da će neko uskoro sjesti, pregovarati sa dobavljaćima, skontati šta i kako, jer eto, možemo se porediti sa Zagrebom i Beogradom, ali i oni se porede sa Londonom i nNew Yorkom, pa idu dalje - nikada kraja. Otvoriti centar sa najpoželjnijim dijelom ponude restoranom Vapiaono je smiješno, ali eto on možda i opstane s obzirom na to da je tu business cenatar i pauze i njegovu reputaciju.

Evo npr. ako bi se ESPRIT prebacio u Altu iz glavne ulice, možda bi uštedio na renti prostora, ali napravio bolju ponudu ili asortiman. Njegov odjel za kozmetiku je presmješan u pređenju sa DM-om, a niko ništa na tome ne radi. Bar na oko 'običnom kupcu' niko ništa ne radi.

Ako neko u Alti ovo čita a treba mu inspiracija šta bi mogao dovesti, evo par primjera:
ACCESSORIZE, ADIDAS, ALGORITAM, APPLE
BAKINA ŠPAJZA BALDININI BATA BENETTON BERSHKA BIJU BIO & BIO BLITZ CINESTAR CALVIN KLEIN CELIO CIGAR HOP CHURCHILL CIPELICA CMOK CROATA DEICHMANN DROGERIE MARKT DVIJE ŠMIZLE ESCOBAR ESPRIT ESPRIT – TIME & JEWELRY FARMACIA FOX FRESH OPTIKA FUNKY FISH GAASTRA GALILEO GANT GUESS GULIVER HEAVEN HOME SWEET HOME HORAK IRIS JEGERSTAR KAPPA KOZMO KRONA KUĆA ZELENOG ČAJA LA CHOCOLATE LA PETITE SECONDE LA RIVE LACOSTE LAMBO LEVEL2 LISCA LIVING L'OCCITANE EN PROVENCE MANGO MANIKIRA MARAS MARKS AND ENCER
MBT TRGOVINA MEXX MINUS 417 MOTIVI MR JOSEPH NEOFORM NEW YORKER NIKE NOVA OLTRE ONE2PLAY O'NEILL
oRSAY OSH KOSH PARIS LINGERIE PEKO PLAYSTATION REPLAY RITUALS SEMARK SEPHORA SHOE BE DO SHOE BOX SIMPLE SKINY SONY SPORT WAY SPORTS LIFE SUPER KONZUM SVILANIT TALLY WEIJL TAMARIS T-CENTAR TELE 2 TENDENZE TIME OUT TISAK TOM TAILOR TOMMY HILFIGER TOP SHOP MISS SELFRIDGE TRILAB TRIUMPH TURBO LIMAČ TURBO SPORT VERO MODA V.O.O.D.O.O. WATCH CENTAR VAIO LOGITECH ZAKS ZARA

Te i:
Apotheke Mandic Berisic projekt Bipa Cmok Croata Potomac Croit De Tempore dm drogerie markt domi Douglas DUPIN Exclusie change Funky Fish Gardenia Ghetaldus Guess Hallmark Ignis Lidero Lidoli Limoni Lush Martimex Martimex Nanini Mic Style Mozaik Müller Naklada Nera/Prenatal Niki Animi O'Neil Kruna Parfols Pet Shop Profil Megastore Roma Salmoiraghi Saloni Marko Samsonite Smoking SophosLab Sport Way Svilanit Tabernus Living Tele 2 Tisak Zepter Zlatarna Celje K&K Electronic Powercom - Apple Sancta Domenica TechnoMax Watch Centar Endi Krona Modni Dodaci Perla Ruth Six Swarovski Varga Gienni Rossini Bambi Bata Crocs Deichmann Dekathlon ecco Gabor Guliver Högl Humanic Pittarello Stiefelkönig Takko Tamaris Tamaris Levis Mustang Jeans Nara Camice adidas Ann Christine Avokado Benetton Bershka Blabla BOA Multibrand Simic Butlers C & A C & A moda Cakovec Calvin Klein Calzedonia Chacharel Champion Communis- Oktan Consule Devic Di Caprio Diadema Elva-Mio Esprit Fox Trend Goldenpoint Intimissimi Kenvelo moda Lacoste Lisca M.Dutti Mama Nova Mana Moda Mango Marco Polo Marks&Spencer Mix Mix more & more Motivi New Yorker Nike Nolita Notos Com OKAIDI Only Orsay Ostojic Oviesse Peek & Cloppenburg Palmers Peek Perfomance Perena Peter Murray Pimkie Pull & Bear Retro Jeans s.OLIVER HR Salsa Jeans Skandal Kasteli Skiny Sportina Star Sport Stradivarius-Inditex Tally Weijl Tao Terranova Tezenis Tubla The North Face Tom Tailor Triumph UPIM Vera Moda, Jack&Jones Vidmar Sport X-Nation Zara Hervis Intersport Bomboncek Candy Land Dubravica Dupin GEA Horak Konfiserie Leonidas Mercator

Napomena: Pobrojane su prodavnice iz dva shopping centra u Zagrebu koja se nalaze blizu centra grada. Poredjenje ne radim sa Zagrebom, nego listam moguću ponudu koja postoji u SAMO dva shopping centra i namjerno ponavljam prodavnice. Dakle, ne trebaju ni Zagrebu tolike prodavnice, ali najjači opstaje. Konkurencija = zadovoljstvo kupaca, a kod nas će uskoro na prostoru M.Dvora biti 4 centra (Unitic, Importane, Alta SCC)...pa kad se sastavi ponuda sva 4 - ko opstaje nek se pitaju dobavljači i PR i Management. Ovo govorim zbog njih...mi kupci se ne pitamo.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#682 Re: ALTA Centar

Post by ladyblue18 »

Koliko me sjecanje sluzi tema o Mc-u je zatvorena, ali ste je vi nekako uspjeli prebaciti ovdje.

Molim vas da se smanji ta prica, bar dok ne bude potvrdjeno da ce Mc zaista jednog dana doci i u nas grad, tj. ako nekada bude potvrdjeno.

Ostali offtopic sa teme ce biti pociscen.
alica.k

#683 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

lol.
Ambrozija

#684 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

Znaci zaista se otvara 21.11. Odlicno, jedva cekam, isto toliko jedva cekam da skinu onu ogradu...
manki

#685 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Ambrozija wrote:Znaci zaista se otvara 21.11. Odlicno, jedva cekam, isto toliko jedva cekam da skinu onu ogradu...
Nadajmo se da ćemo se imati čemu radovati, samo da ne ispadne ko' Importanne na kraju. :lol:

Doduše, vi žeMske barem imate Lindex... :-)
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#686 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

Ambrozija wrote:Znaci zaista se otvara 21.11. Odlicno, jedva cekam, isto toliko jedva cekam da skinu onu ogradu...
Ko vam je to provalio :lol:
manki

#687 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Dado dijasporitus wrote:
Ko vam je to provalio :lol:
Pisalo pozada na stražnjem dijelu centra. Nije pisalo da se tad otvara, već da se tad radovi završavaju.
zvrcak

#688 Re: ALTA Centar

Post by zvrcak »

sta tacno ocekujete, da truhe ko i importane???
u krugu od 200 metara za koju godinu imat cemo 4 trzna centra, u drzavi u kojoj je 50% siromasnih, to je previse za cijeli grad!!!
bit ce to ko importane, 2-3 butika, 4-5 kafica, i to je to, ostali boxovi ce da budu obljepljeni papirima Alte, iznajmte poslovni prostor, za .... km po kvadratnom metru....

Importane, Unitic, Alta, i preko puta onaj sto se tek gradi, ono arapsko cudo :)
♥ Julianna ♥

#689 Re: ALTA Centar

Post by ♥ Julianna ♥ »

jaskolo wrote:Super je to što se nešto otvara, ali mislim da je vrijeme da se počenemo razumno otvarati i razmišljati ne "gladne oči" nego raznovrsnost i opstanak.

Ne može mi niko reći da SAMO te marke će biti u Alti bez jasnog objašnjenja zašto. Jer NIJE moguće da niti jedna od sljedećih marki neće/ne može biti u Alti. Više nije bitno ni kakva je ta marka (kvalitet) nego bitna je konkurecija, tržište i ekonomski aspekt i brendiranje,a svaka roba ima svog kupca.

Stoga, nadam se da će neko uskoro sjesti, pregovarati sa dobavljaćima, skontati šta i kako, jer eto, možemo se porediti sa Zagrebom i Beogradom, ali i oni se porede sa Londonom i nNew Yorkom, pa idu dalje - nikada kraja. Otvoriti centar sa najpoželjnijim dijelom ponude restoranom Vapiaono je smiješno, ali eto on možda i opstane s obzirom na to da je tu business cenatar i pauze i njegovu reputaciju.

Evo npr. ako bi se ESPRIT prebacio u Altu iz glavne ulice, možda bi uštedio na renti prostora, ali napravio bolju ponudu ili asortiman. Njegov odjel za kozmetiku je presmješan u pređenju sa DM-om, a niko ništa na tome ne radi. Bar na oko 'običnom kupcu' niko ništa ne radi.

Ako neko u Alti ovo čita a treba mu inspiracija šta bi mogao dovesti, evo par primjera:
ACCESSORIZE, ADIDAS, ALGORITAM, APPLE
BAKINA ŠPAJZA BALDININI BATA BENETTON BERSHKA BIJU BIO & BIO BLITZ CINESTAR CALVIN KLEIN CELIO CIGAR HOP CHURCHILL CIPELICA CMOK CROATA DEICHMANN DROGERIE MARKT DVIJE ŠMIZLE ESCOBAR ESPRIT ESPRIT – TIME & JEWELRY FARMACIA FOX FRESH OPTIKA FUNKY FISH GAASTRA GALILEO GANT GUESS GULIVER HEAVEN HOME SWEET HOME HORAK IRIS JEGERSTAR KAPPA KOZMO KRONA KUĆA ZELENOG ČAJA LA CHOCOLATE LA PETITE SECONDE LA RIVE LACOSTE LAMBO LEVEL2 LISCA LIVING L'OCCITANE EN PROVENCE MANGO MANIKIRA MARAS MARKS AND ENCER
MBT TRGOVINA MEXX MINUS 417 MOTIVI MR JOSEPH NEOFORM NEW YORKER NIKE NOVA OLTRE ONE2PLAY O'NEILL
oRSAY OSH KOSH PARIS LINGERIE PEKO PLAYSTATION REPLAY RITUALS SEMARK SEPHORA SHOE BE DO SHOE BOX SIMPLE SKINY SONY SPORT WAY SPORTS LIFE SUPER KONZUM SVILANIT TALLY WEIJL TAMARIS T-CENTAR TELE 2 TENDENZE TIME OUT TISAK TOM TAILOR TOMMY HILFIGER TOP SHOP MISS SELFRIDGE TRILAB TRIUMPH TURBO LIMAČ TURBO SPORT VERO MODA V.O.O.D.O.O. WATCH CENTAR VAIO LOGITECH ZAKS ZARA

Te i:
Apotheke Mandic Berisic projekt Bipa Cmok Croata Potomac Croit De Tempore dm drogerie markt domi Douglas DUPIN Exclusie change Funky Fish Gardenia Ghetaldus Guess Hallmark Ignis Lidero Lidoli Limoni Lush Martimex Martimex Nanini Mic Style Mozaik Müller Naklada Nera/Prenatal Niki Animi O'Neil Kruna Parfols Pet Shop Profil Megastore Roma Salmoiraghi Saloni Marko Samsonite Smoking SophosLab Sport Way Svilanit Tabernus Living Tele 2 Tisak Zepter Zlatarna Celje K&K Electronic Powercom - Apple Sancta Domenica TechnoMax Watch Centar Endi Krona Modni Dodaci Perla Ruth Six Swarovski Varga Gienni Rossini Bambi Bata Crocs Deichmann Dekathlon ecco Gabor Guliver Högl Humanic Pittarello Stiefelkönig Takko Tamaris Tamaris Levis Mustang Jeans Nara Camice adidas Ann Christine Avokado Benetton Bershka Blabla BOA Multibrand Simic Butlers C & A C & A moda Cakovec Calvin Klein Calzedonia Chacharel Champion Communis- Oktan Consule Devic Di Caprio Diadema Elva-Mio Esprit Fox Trend Goldenpoint Intimissimi Kenvelo moda Lacoste Lisca M.Dutti Mama Nova Mana Moda Mango Marco Polo Marks&Spencer Mix Mix more & more Motivi New Yorker Nike Nolita Notos Com OKAIDI Only Orsay Ostojic Oviesse Peek & Cloppenburg Palmers Peek Perfomance Perena Peter Murray Pimkie Pull & Bear Retro Jeans s.OLIVER HR Salsa Jeans Skandal Kasteli Skiny Sportina Star Sport Stradivarius-Inditex Tally Weijl Tao Terranova Tezenis Tubla The North Face Tom Tailor Triumph UPIM Vera Moda, Jack&Jones Vidmar Sport X-Nation Zara Hervis Intersport Bomboncek Candy Land Dubravica Dupin GEA Horak Konfiserie Leonidas Mercator

Napomena: Pobrojane su prodavnice iz dva shopping centra u Zagrebu koja se nalaze blizu centra grada. Poredjenje ne radim sa Zagrebom, nego listam moguću ponudu koja postoji u SAMO dva shopping centra i namjerno ponavljam prodavnice. Dakle, ne trebaju ni Zagrebu tolike prodavnice, ali najjači opstaje. Konkurencija = zadovoljstvo kupaca, a kod nas će uskoro na prostoru M.Dvora biti 4 centra (Unitic, Importane, Alta SCC)...pa kad se sastavi ponuda sva 4 - ko opstaje nek se pitaju dobavljači i PR i Management. Ovo govorim zbog njih...mi kupci se ne pitamo.

Nije žvaka za seljaka.
sarajevsko_pivo

#690 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Jedino dobro radi BBI centar.

Ja mislim da ce i Alta dobro raditi, ipak tu je New Yorker, Vapiano i Mango.
alica.k

#691 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

odakle li tebi ideja da bbi dobro radi?
to su sve setaci...niko nis ne kupuje.
Kenan-sa

#692 Re: ALTA Centar

Post by Kenan-sa »

alica.k wrote:odakle li tebi ideja da bbi dobro radi?
BBI je ubjedljivo najbolji trzni centar u BIH,i radi on sasvim dobro! mada ja zeljno iscekujem otvaranje SCC,to ce biti grad u gradu,nesto po cemu ce Sarajevo biti prepoznatljivo!..
Sto se Alte tice,pa mislim da ce biti jedan od boljih trznih centaa u ovoj drzavi,mada sumnjam da ce se ovo otvoriti prije nove godine...pa ni LED ekran na fasadi nisu u stanju postaviti,o kakvom otvaranju vi pricate...
Ambrozija

#693 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

Slazem se, ali je makar pozitivno sto jos uvijek svaka radnja radi...
Lion_Sa

#694 Re: ALTA Centar

Post by Lion_Sa »

Ambrozija wrote:
Pitaj one u Hilfigeru ili US Polu ili Timberlandu kako rade! Sve su zivo rasprodali! A da ne pricam ove ostale radnje. Pa eto garant bi do sada bili otovreni da lose rade. Raspitaj se malo;-)
Pacificgirl

#695 Re: ALTA Centar

Post by Pacificgirl »

Lion_Sa wrote:
Ambrozija wrote:
Pitaj one u Hilfigeru ili US Polu ili Timberlandu kako rade! Sve su zivo rasprodali! A da ne pricam ove ostale radnje. Pa eto garant bi do sada bili otovreni da lose rade. Raspitaj se malo;-)
Za US Polo znam i sama jer sam tamo kupovala, i cim dobiju nove majice npr. sve se rasproda,kasnije je nemoguce naci broj, a za Hilfiger sam cula licno od prodavacice da jako dobro prodaju, tako da, stvarno, BBI radi dobro. :)
manki

#696 Re: ALTA Centar

Post by manki »

LUSH i XYZ (Jack&Jones i Vero Moda) također idu ko' halva.. :-)
sarajevsko_pivo

#697 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

A kako radi Replay u BBI centru?
Pacificgirl

#698 Re: ALTA Centar

Post by Pacificgirl »

manki wrote:LUSH i XYZ (Jack&Jones i Vero Moda) također idu ko' halva.. :-)
Oviesse i Carpisa isto, kad god stojim pred BBI-em neko nosi kese iz jedne ili druge radnje. :)
Ambrozija

#699 Re: ALTA Centar

Post by Ambrozija »

Za Oviesse i Carpisu si u potpunosti upravu, mada mi je mnogo bolji Oviesse u Interexu...A sto se tice BBI, odlicno rade i u Urban Republic-u...
mahalik

#700 Re: ALTA Centar

Post by mahalik »

ponuda očajna
sve neke turske marke
da nema NY i Vapiano ovo ne bi trebalo ni otvarati
Post Reply