ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
atko

#301 Re: ALTA Centar

Post by atko »

elSaik wrote:
komi wrote:nama treba jedna dobra prodavaonica knjiga sa aktualnim izdanjima i prijevodima iz SRB i CRO
+ prateća izdanja sa engleskog govornog područja
I ja sam za ovo. Al'... :(
E dje bi nam bio kraj da nism osmotani ... mogla bi se vjecnica uraditi u tom fazonu ... da bude i biblioteka i citaona i da ima par mocnih radnji sa knjigama ... itd itd ... ali ... uvijek nas jebe ovo ali :x

U Alti ce vejrovatno biti repriza iz BBI + svinjetina i alkohol :D ... u cetiri radnje imas 3 cipele :-) ... dajte nekih zanimljivih i egzoticnih shopova ...
StupskaBitanga

#302 Re: ALTA Centar

Post by StupskaBitanga »

ew više ni u kutku info za posjetioce nema aprila 2010.
http://alta.ba/?jezik=bos&x=25

ispostavilo se izgfleda tačnim da se alta neće otvoriti u aprilu
minjonja

#303 Re: ALTA Centar

Post by minjonja »

StupskaBitanga wrote:ew više ni u kutku info za posjetioce nema aprila 2010.
http://alta.ba/?jezik=bos&x=25

ispostavilo se izgfleda tačnim da se alta neće otvoriti u aprilu
ja bas maloprije prolazila pored alte i jos uvijek je objesena reklama na kojoj pise da je 2.4. svecano otvorenje, na strani prema crkvi.
Skyfox

#304 Re: ALTA Centar

Post by Skyfox »

Onda evo ideje neka otvore vrata beskucnicima i socijalno ugrozenim preko zime... Mozda u Utopiji :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#305 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

:mrgreen: baš pišem nešto o toj crkvi koja je trebala biti katedrala
i usput ima da kritikujem taj tržni centar :mrgreen: :lol: :lol:
alibaba_i_30_godina

#306 Re: ALTA Centar

Post by alibaba_i_30_godina »

komi wrote::mrgreen: baš pišem nešto o toj crkvi koja je trebala biti katedrala
i usput ima da kritikujem taj tržni centar :mrgreen: :lol: :lol:
A gdje to Vi kolega forumas pisete? :-D

Usput, nikako mi se ne svidja izgled trznog centra, niti mi pase na onoj lokaciji ... samo su zaklonjeni Uniticovi neboderi ... :roll: :roll:

Kakav bi na tom mjestu bio lijep parkic sa nekim malim jezercetom il' nekom fontanicom ... eeeeh
Truba

#307 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

svaka čast na arhitektonskom pobačaju, građevinskoj abominaciji, estetskoj eutanaziji kvarta, prekršenom zakonu protiv nacionalnog spomenika BiH, podzemnoj onaniji vlage koja se diže uz zidove konkatedralne crkve u kojoj po pokopan drugi vrhbosanski biskup nakon decenija izbjeglištva, pogled na jednu od najljepših crkava u BiH je neutralisan i s treće strane

evo slika iz kripte crkve :-) :-) :-) :-)

komotno se može napraviti ribnjak

čestitamoooooo.... sil.... hm... para boga ne moli :roll: :roll: :roll: :roll: nisu ulagači krivi nego oni što su im dali dozvolu :sax:

Image
karanana

#308 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

jesu ovo zeljini manijaci provalili u centar?
Truba

#309 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

:mrgreen: kakvi manijaci :skoljka: :sax: ovo je ispod crkve :o :shock:
karanana

#310 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

a ovo je crkva. ja reko iz podruma alta centra. pa jeli ono zeljin sal na slici ili mi se cini?
Truba

#311 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

ma neka cerada ili od vreće :mrgreen:
zonbirile

#312 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

pa crkvi ionako nije tu mjesto,eno livada na vrh Sokolja koliko hočeš.Ionako će plato ipred crkve sada postati parking.
Truba

#313 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

pravit će se fin trg tu s fontanom u budućnosti

za sada je parking... izgleda drotovi tu parkiraju :D koliko sam saznao
cpt.picard

#314 Re: ALTA Centar

Post by cpt.picard »

zonbirile wrote:pa crkvi ionako nije tu mjesto,eno livada na vrh Sokolja koliko hočeš.Ionako će plato ipred crkve sada postati parking.
Crkvi je mjesto tu. A to gdje ti predlazes, tu cemo tebe zavezati cobane.. Kakvih likova ima..

I onda se mi ibretimo kad nam neko brani gradnju dzamije :-) Pored ovakvih.. :run:
delightful

#315 Re: ALTA Centar

Post by delightful »

cpt.picard wrote:
zonbirile wrote:pa crkvi ionako nije tu mjesto,eno livada na vrh Sokolja koliko hočeš.Ionako će plato ipred crkve sada postati parking.
Crkvi je mjesto tu. A to gdje ti predlazes, tu cemo tebe zavezati cobane.. Kakvih likova ima..

I onda se mi ibretimo kad nam neko brani gradnju dzamije :-) Pored ovakvih.. :run:
tebi opomena pred ban zbog vrijedjanja.
zonbirile

#316 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

cpt.picard wrote:

-----------------------------------------------------
drug moj,ne volim stavljati smajliće,inače da znaš moje postanje od prije skontao bi da se zezam.Izvini mogao si popiti ban.
krusty

#317 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

komi wrote:svaka čast na arhitektonskom pobačaju, građevinskoj abominaciji, estetskoj eutanaziji kvarta, prekršenom zakonu protiv nacionalnog spomenika BiH, podzemnoj onaniji vlage koja se diže uz zidove konkatedralne crkve u kojoj po pokopan drugi vrhbosanski biskup nakon decenija izbjeglištva, pogled na jednu od najljepših crkava u BiH je neutralisan i s treće strane

evo slika iz kripte crkve :-) :-) :-) :-)

komotno se može napraviti ribnjak

čestitamoooooo.... sil.... hm... para boga ne moli :roll: :roll: :roll: :roll: nisu ulagači krivi nego oni što su im dali dozvolu :sax:

kakve veze ima alta sa podrumom crkve

gradiliste Alte je osigurano onim betonskim sipovima prije nego je pocelo iskopavanje jame... uostalom altu i crkvu dijele 4 trake i 3 trotoara :-) :-)

po toj logici unitic bi se uskoro mogao srusiti zato sto je alta izgradjena :run:
karanana

#318 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

ni meni to nije bilo jasno ali nisam nista pitao jer sam konto da se ne obrukam. ja prvo konto da je alta poplavila, kontam podzemne vode ili nesto, ali valjda je to slika crkve. ne znam ni ja zasto je alta kriva sto je u crkvenom podrumu poplava.
Truba

#319 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

crkva je nacionalni spomenik
ne bi se smjelo ništa graditi u blizini rečeno mi je 50 metara... da se provjeriti na vebu... a alta je bukvalno preko puta nisam mjerio ali oko 20 metara je

rečeno mi je da je nakon početka gradnje počela plaviti kripta crkve dolje ispod nivoa zemlje

komisije su izlazile
stručnjaci arhitekte...
neki su se i dolazili sipričati na ruglu

uglavnom uzročnoposljedične veze poplave i gradnje postoje :?
Haris.ba

#320 Re: ALTA Centar

Post by Haris.ba »

karanana wrote:ni meni to nije bilo jasno ali nisam nista pitao jer sam konto da se ne obrukam. ja prvo konto da je alta poplavila, kontam podzemne vode ili nesto, ali valjda je to slika crkve. ne znam ni ja zasto je alta kriva sto je u crkvenom podrumu poplava.
Vjerovatno ista situacija ko i sa podrumima osmospratnice uz Bosmal čiji su podrumi postali akvarijumi(ne znam jesu li ovo riješili). A do tada bili suhi ko pustinja. Alta je sebe spasila podzemnih voda, ali vjerovatno ih preusmjerila. Al' to se kod nas puno i ne gleda.

Alta je napravljena, džaba je sada kukat. Ali u svakom pogledu to je suvišan objekat na onome mjestu.

Meni će biti zanimljivo kako će uticati Al Šidi na okolne austrougarske zgrade(a moguće je i da je on uticao na plavljenja crkve).

P.S.
Znate onu pjesmu - da sam ja netko: zabranio bih pravljenje podzemnih prostorija u Sarajevu (jedini izuzetak prostorije civilne zaštite).
Truba

#321 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

dobro je
već sam se počeo brinuti da nisam možda sanjao
hm... crkva nije konkatedralna nego je trebala biti katedrala :mrgreen: ali 2. sv rat poremeti to :-x
alibaba_i_30_godina

#322 Re: ALTA Centar

Crkva lijepo izgleda, ali nisam znao da je vec proglasena nacionalnim spomenikom?!

Sarajevo je puno podzemnih voda, vjerovatno je i to jedan od razloga zasto ovdje nece nikad biti podzemne zeljeznice, tj. metro ...
Control panel

#323 Re: ALTA Centar

Post by Control panel »

eh da je kojim slucajem umjesto crkve dzamija mislite li da bi se taj monstrum od centra tu izgradio.
alibaba_i_30_godina

#324 Re: ALTA Centar

Control panel wrote:eh da je kojim slucajem umjesto crkve dzamija mislite li da bi se taj monstrum od centra tu izgradio.
Treba se ostaviti tih scenarija 'sta bi bilo da je tu nesto drugo', bespotrebno je ... uostalom jedan nacionalni spomenik je u opasnosti, bez obzira o kojem je rijec, i treba nesto da se uradi po tom pitanju ... dal' mogu opet izaci neke komisije? komi rekao si da je vec izlazila, sta je bilo od tada ?!
krusty

#325 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

komi wrote:crkva je nacionalni spomenik
ne bi se smjelo ništa graditi u blizini rečeno mi je 50 metara... da se provjeriti na vebu... a alta je bukvalno preko puta nisam mjerio ali oko 20 metara je

nadam se da se salis ???

koje je godine crkva napravljena ?

ti se uhvatio alte koja je udaljena 20 metara, a jesi svjestan da je na 5 metara od crkve sa svih strana osim od glavne ceste citav niz zgrada, duplo blize od alte i cisto sumnjam da je sve to sagradjeno prije crkve, pogotovo ne ona zgrada gdje je onaj kafic fashion i slicno

nadji mi ijedan nacionalni spomenik oko kojeg u krugu 50 metara nista nije gradjeno ???
Post Reply