ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sarajevsko_pivo

#276 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Importanne se otvara u aprilu ove godine.

Alta nema vise sta traziti, u importannu su skoro svi poslovni prostori prodani.
van Basten

#277 Re: ALTA Centar

Post by van Basten »

StupskaBitanga wrote:
karanana wrote:prave su americke demokrate. neko na njihovom facebook sajtu postavio pitanje jeli istina da otvaranje kasni i pitao da se nabroji par prodavnica koje ce biti tu, a danas odem i vidim ne da nisu odgovorili nego su i izbrisali to pitanje. nece nista od ovog biti. ocigledno je da ne mogu da nadju klijente pa zato prolongiraju zavrsetak radova. ma karine, nije njih dzaba colliers odjebo. a vjerovatno su ovi iz colliersa i vidjeli da ovdje i nema neke perspektive i da nece ni biti previse zainteresovanih investitora za otvaranje novih brendova i radnji.
Karanana tako je bilo sa ovim brendom
Vidjeli su da je Alta neozzbiljna jer je stvarno previše da 3x odgađaju otvorenje i vidjeli su da u tom centru nema perspektive.

Isto tako je bilo sa WOG(Hayatovim centrom u Vogošći). Iznajmili prostor i vidjeli koja je to katastrofa i da tamo nema živog roba a kamol kakve prodavnice (osim Mercatora i Planike) vidjelinema perspektivu i odustali i neće otvoriti.
Također su mi rekli da onaj u Vrtovima Riverine se neće ni otvoriti jer je u nekom sporu tako da to piši propalo a i tamo su zakupili i danas dan stokji ime tog brenda na web site
izgleda da se colliersu baš neda :D . pehovi nekakvi veliki... čovjeku se samom od sebe nameće zaključak: ako želiš da ti tržni centar uspije, ne daj colliersu prostor u najam :D
chuchumbamayumbe

#278 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

Na stranici jos uvijek pise da je otvaranje 02 Aprila.
Ako i ovaj put prolongiraju otvaranje, to ce biti veliki minus.
Trebalo je dati gospodi iz Robot-a, Radonu ili braci iz BBI da im pokaze kako se gradi zdanje za manje od godinu dana.
Ne mislim da su pare toliki problem, a mozda i jesu?!
Uglavnom, nisu ni otvorili a vec toliko istriga, nezadovoljstva i odgadjanja.
karanana

#279 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

ja mislim da pare nisu problem, nego je problem otvoriti poluprazan centar i zato su usporili sa gradnjom dok pokusavaju naci klijente za prostore.
Vragolan

#280 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

a hoce li biti u toj alti McDonalds
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#281 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

zaista grozno izgledaju ona 2-3 neiznajmljena poslovna prostora u BBIu
mogu misliti kako to izgleda da ih je 30% ili 50 % :D
zonbirile

#282 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

hoče li biti koke bez kole
sarajevsko_pivo

#283 Re: ALTA Centar

Onda nije do nji nego do Sarajeva/BiH.

Mozda ti brendovi poput Zara, MCD uopce nece da dodju u BiH.

Moze Alta otvoriti centar, ali ako ce tu da bude Azel, Urban Republic, DM i ostale radnje koje vec imamo...
Better Man

#284 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

Otvaranje bilo kakvog novog šoping centra koji neće imati jedan vrhunski cd- shop gdje mogu nabaviti šta želim od svjetske muzike bilo kojeg žanra, radnju Camper obuće i Dieselovu radnju je smiješno i bespotrebno. Kad pogledamo šta se kupcima nudi u Sarajevu, a šta u Zagrebu, da se vrlo lako zaključiti da smo mi obična rupetina i selendra.
Vragolan

#285 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

Better Man wrote:Otvaranje bilo kakvog novog šoping centra koji neće imati jedan vrhunski cd- shop gdje mogu nabaviti šta želim od svjetske muzike bilo kojeg žanra, radnju Camper obuće i Dieselovu radnju je smiješno i bespotrebno. Kad pogledamo šta se kupcima nudi u Sarajevu, a šta u Zagrebu, da se vrlo lako zaključiti da smo mi obična rupetina i selendra.
to je sve vec otvoreno
sirano, otoka i nedjeljom auto pijaca
Vragolan

#286 Re: ALTA Centar

Post by Vragolan »

Better Man wrote:Otvaranje bilo kakvog novog šoping centra koji neće imati jedan vrhunski cd- shop gdje mogu nabaviti šta želim od svjetske muzike bilo kojeg žanra, radnju Camper obuće i Dieselovu radnju je smiješno i bespotrebno. Kad pogledamo šta se kupcima nudi u Sarajevu, a šta u Zagrebu, da se vrlo lako zaključiti da smo mi obična rupetina i selendra.
...
Last edited by Vragolan on 09/02/2010 15:29, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#287 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

Iskreno, ne mislim da je do zakupaca.
Radi se o tome da ALTA sa svakim danom koji je zatvorena gubi ogromne pare.
Ne znam sta su oni planirali tamo da "ture", ali sta god da jesu, to je trebalo davno da se ozvanici.
Velika imena nece dolaziti mjesec dana ranije i ulaziti u zakup, to su duze pripreme.
Sta god da su oni tamo skontali, cini mi se da su u nekom zajebu.
A web prezentacija...isto kao da su vec otvoreni, kafa, hrana, ovo-ono, nista konkretno, nidje veze, shuplja da ne moze biti shupljija.
Nazalost.
LDxxxxxx

#288 Re: ALTA Centar

Post by LDxxxxxx »

A gdje ce tacno biti taj importtane , ako je isti vlasnik onda bi i prodavnice trebale biti kao u importtaneu u ZG, ima li ko kakvih naznaka o brandovima?
sarajevsko_pivo

#289 Re: ALTA Centar

LDxxxxxx wrote:A gdje ce tacno biti taj importtane , ako je isti vlasnik onda bi i prodavnice trebale biti kao u importtaneu u ZG, ima li ko kakvih naznaka o brandovima?
Vlasnik je Sarajevski Teleoptic. Jedino sigurno je da ce biti Konzum u Importanne :-)
mayab

#290 Re: ALTA Centar

Post by mayab »

LDxxxxxx wrote:A gdje ce tacno biti taj importtane , ako je isti vlasnik onda bi i prodavnice trebale biti kao u importtaneu u ZG, ima li ko kakvih naznaka o brandovima?
Koliko sam ja vec prije o tome procitao, ovaj Sa Importane nema bas nikakve veze sa zagrebackim
respo

#291 Re: ALTA Centar

Post by respo »

vlasnik sarajevskog importanea je vlasnik milkosa teleoptica i ko zna cega sve ne i nesto ne vjerujem da on ima ikakve veze sa zagrebackim jer bi bio tamo vjerovatno
a uz pitanje kako je dobio ove sve firme pitanje bi bilo bili tamo uopste mogao otvoriti bila sta vise od piljare
StupskaBitanga

#292 Re: ALTA Centar

Post by StupskaBitanga »

DAa završimo sa importanneom i telopticom
Teloptic je dobio dćabe firmu Klimavent( kroz certifikate)
Sada je na osnou tih barakicai halica na MD napravio ovo

i na kraju on topic
Alta se neće otvoriti u aprilu i kada se otvorii-ako ne bude high exclusive ala McD ili neš high piši propalo tipa Vila Park na šta odavno upozoravam
zonbirile

#293 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

StupskaBitanga wrote:DAa završimo sa importanneom i telopticom

i na kraju on topic
Alta se neće otvoriti u aprilu i kada se otvorii-ako ne bude high exclusive ala McD ili neš high piši propalo tipa Vila Park na šta odavno upozoravam
----------------------------------------
bez plazanja niz štangu ne može ga izvaditi ni McD,ni jedan od ovih centara.Samo sex,droga i alkohol,ostalo je ključ u bravu.
sarajevsko_pivo

#294 Re: ALTA Centar

StupskaBitanga wrote:DAa završimo sa importanneom i telopticom

i na kraju on topic
Pricas gluposti! Ovde ce sigurno biti par brendova, centar izgleda izunutra fenomenalno, centar je poslije BBI najveci u Sarajevu.

Po tebi bi sve propalo u Sarajevu!

Sto nisu propali 100 mercatora, merkura i konzuma, ni oni nemaju nekakve brendove :thumbup:

U Alti ce biti VAPIONO RESTORAN :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
alica.k

#295 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

zivi bili pa vidjeli da se ikad otvore ove prodavnice kod nas.

i ja sam cula da ce bit vapiano u alti, njam.
Truba

#296 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

što više centara
to više wca

još da rade noću :D :skoljka:
Truba

#297 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

nama treba jedna dobra prodavaonica knjiga sa aktualnim izdanjima i prijevodima iz SRB i CRO
+ prateća izdanja sa engleskog govornog područja
Better Man

#298 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

mmf wrote:
Ovo je najbolji pokazatelj kolika smo selendra. Ako vam treba McDonalds da se osjecate svjetski, onda smo stvarno selendra. Ja nemam kompleks nize vrijednosti prema svijetu i smatram se pametnijim, kulturnijim i obrazovanijim od vecine stanovnika Evrope i SAD. Ne treba da imam 200 Kg da bi se osjecao ljepse jer licim na "superiornog" amerikanca.
Pretpostavljam da cuvas sve racune da pokazes raji u kojem si butiku kupio koji komad odjece, da ne bi neko pomislio da je sa Sirana? :D
Ko je spominjao McDonalds? Mene McDonalds ne interesuje. Govorio sam o nekim drugim stvarima. Jesmo selendra kad ja ne mogu u Sarajevu da kupim sebi hlaće na peglu, jer naši dobavljači ne nabavljaju moj broj ili ne mogu da kupim traperice jer ih moram kratiti i zato moram kupovati vani. isto važi i za muziku, odnosno cd-ove. Račune čuvam dok postoji mogučnost reklamacije ukoliko se desi nešto sa prozvodom a das ne bi trebalo, a račune od tehnike čuvam dok važi garancija.
BiH-x

#299 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

Image
elSaik

#300 Re: ALTA Centar

Post by elSaik »

komi wrote:nama treba jedna dobra prodavaonica knjiga sa aktualnim izdanjima i prijevodima iz SRB i CRO
+ prateća izdanja sa engleskog govornog područja
I ja sam za ovo. Al'... :(
Post Reply