ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krusty

#1926 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

ima mjesta u Sarajevu dosta, kad bi se ukinule ove papanske mahale po brdima, nabacane kuce bez ikakvog reda i naravno bez ikakvih dozvola
zecko_kupuz

#1927 Re: ALTA Centar

Post by zecko_kupuz »

zonbirile wrote:zbog mediokriteta iz balkanskih vukojebina Sarajevo je "veliko",a Ljubljana "mala".Samo mala Ljubljana je grad,a Sarajevo brdska kasaba.
Ovo vrijedi :thumbup: , pogotovo to sada primijećujemo kada je nestao taj prijeratni sarajevski duh. Jednostavno, grad su nam nekada činili ljudi, a ne zgrade. Sada nemamo ni jedno ni drugo. :-?
fixer

#1928 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.
suspect_zero

#1929 Re: ALTA Centar

Post by suspect_zero »

Tema bi Alta :-? :roll:
zecko_kupuz

#1930 Re: ALTA Centar

Post by zecko_kupuz »

suspect_zero wrote:Tema bi Alta :-? :roll:
Jah, i tako Alta stoji na istom mjestu i dan-danas. Vidim ne miče, definitivno. :D
sarajevsko_pivo

#1931 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Postavljen jos jedan screen na Alti :) :bih:

Image
Skyfox

#1932 Re: ALTA Centar

Post by Skyfox »

nisam primjetio da radi onaj na zgradi?!
zecko_kupuz

#1933 Re: ALTA Centar

Post by zecko_kupuz »

Skyfox wrote:nisam primjetio da radi onaj na zgradi?!
I ja slično vidjeh, ili je dnevna svjetlost ubitačna ili je ekran prosto off. :?
Kalajdzija

#1934 Re: ALTA Centar

Post by Kalajdzija »

fixer wrote:Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.
:thumbup:

Svaka cast za post. I ja se radujem svakom novom centru u gradu. Ako nista drugo, otvaraju se nova radna mjesta a toga nam najvise treba. I u tome je poenta.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1935 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

na jednom se mjestu otvaraju na drugom zatvaraju zbog otvranja na prvom :D
zonbirile

#1936 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

Kalajdzija wrote:
fixer wrote:Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.

Svaka cast za post. I ja se radujem svakom novom centru u gradu. Ako nista drugo, otvaraju se nova radna mjesta a toga nam najvise treba. I u tome je poenta.
-----------------------------------------
ta logika je i bacila Bosnu na koljena ,a grad svela na nivo kasabe.
fixer

#1937 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

zonbirile wrote:
Kalajdzija wrote: :thumbup:

Sastavni dio ove mocvare si i ti. Ne vidim da icim udises neku svjezinu u njega. Dobro, staro, neobavezno prdjenje.
Bez-smislu daje prividnu smisao.
cakana caki

#1938 Re: ALTA Centar

Post by cakana caki »

E da i ja nesto kazem za tu Altu... Centar ko centar mi se svidja , i bolji je od mnogih u gradu . Ima sve sto treba , od naj savremenijih radnji, novih radnji, pa do dobre hrane. Meni se najvise svidja onaj Burger House i Yam Yam , al i Krumpir je super..... :) Sad vise vremana provedem na kafi tamo , nego u bilo kojem drugom centru
mrtva kokoš

#1939 Re: ALTA Centar

Post by mrtva kokoš »

cakana caki wrote:E da i ja nesto kazem za tu Altu... Centar ko centar mi se svidja , i bolji je od mnogih u gradu . Ima sve sto treba , od naj savremenijih radnji, novih radnji, pa do dobre hrane. Meni se najvise svidja onaj Burger House i Yam Yam , al i Krumpir je super..... :) Sad vise vremana provedem na kafi tamo , nego u bilo kojem drugom centru
karanana wrote:zdravo cakana, u potpunosti se slazem sa tobom. nego, gdje obicno sjedis kada si na kafici, i ja sam u alti cesto samo te nisam bas upratio?! mogli bi spojiti ugodno skorisnim, sta mislis da nakon kafice narucimo stogod u jednom od restorana i idemo kod mene gledati filmove, prazna gajba nas ceka, pive su u frizderu!!
nova na forumu pa da ne propadne :mrgreen:

oprosti karanana, morao sam urgirati, ali u tvoju je korist :mrgreen:
zonbirile

#1940 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

fixer wrote:
zonbirile wrote:
Kalajdzija wrote: :thumbup:

Sastavni dio ove mocvare si i ti. Ne vidim da icim udises neku svjezinu u njega. Dobro, staro, neobavezno prdjenje.
Bez-smislu daje prividnu smisao.
---------------------------
i mirisnu aromu.Žalosno je da se urbanisti nisu ni oglasili,nakon sve pljačke u postupku,to je i normalno.
saibaba

#1941 Re: ALTA Centar

Post by saibaba »

zonbirile wrote:
Kalajdzija wrote:

kako BBI, alta, SSC, Bosmal, avazov toranj, zgrada na otoci ( kumrovec), importane itd.. mogu svesti grad na nivo kasabe, to su objekti kojih se nebi postidili ni daleko veci centri ... mene licno svode na nivo kasabe one stambene zgrade na stupu koje su na metar jedna od druge, one rusevine na marin dvoru, papagajka i sl ...
xsk

#1942 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

saibaba wrote:
zonbirile wrote:-----------------------------------------
kako BBI, alta, SSC, Bosmal, avazov toranj, zgrada na otoci ( kumrovec), importane itd.. mogu svesti grad na nivo kasabe, to su objekti kojih se nebi postidili ni daleko veci centri ... mene licno svode na nivo kasabe one stambene zgrade na stupu koje su na metar jedna od druge, one rusevine na marin dvoru, papagajka i sl ...
VjecitiStudent

#1943 Re: ALTA Centar

Post by VjecitiStudent »

xsk wrote:
saibaba wrote:
zonbirile wrote:-----------------------------------------
Samo u kasabama investitor moze graditi gdje god pozeli i kako god pozeli. Inace se ne bi desio neboder u dijelu grada gdje je oduvijek urbanistickim planom bila predvidjena gradnja zgrada do maksimalno cetiri sprata, betonski trzni centar odmah pored kulturnog spomenika, itd.
Svugdje urbanisticki planovi strogo propisuju kako mogu gradjevine izgledati, cak su i boje fasada strogo propisane, no u kasabi se lako moze desiti da npr. Triglav osiguranje oboji cijeli sprat stare austrougarske zgrade u jarko crvenu boju kompanije (kod Muzeja Mlade Bosne ili kako se vec sada zove) ...
U gradovima su veliki trzni centri po pravilu izvan grada, ako se i desi da su u samom gradu onda su arhitektonski tako uklopljeni da ih je nemoguce razlikovati od ostalih zgrada osim po izvjesenom imenu ...
Za primjer iz bliskog komsiluka, pogledajte gdje ce se graditi Ikea u Hrvatskoj.
http://wikimapia.org/10818106/IKEA-shop ... ia-Rugvica
sarajevsko_pivo

#1944 Re: ALTA Centar

^^ Pricas glupost.

Normala da Ikea gradi izvan grada, jeli ti znas da su Ikea centri mega veliki.

Super je sto se gradi SCC tamo gdje jest, tako da ce taj dio grada oziviti, vec je posto zivlje otkad je tu Alta.

Gradi ce se centri isto izvan grada, Airport Center na Butmiru.

Sada kad se izgradi SCC, vise nece biti potrebe za shoppingcentre u gradu, i tada nek pocnu graditi izvan grada.
VjecitiStudent

#1945 Re: ALTA Centar

Post by VjecitiStudent »

sarajevsko_pivo wrote:^^ Pricas glupost.

Super je sto se gradi SCC tamo gdje jest, tako da ce taj dio grada oziviti, vec je posto zivlje otkad je tu Alta.

Sada kad se izgradi SCC, vise nece biti potrebe za shoppingcentre u gradu, i tada nek pocnu graditi izvan grada.
Jasno je da je tebi svaki komad novog betona mio gdje god bio.
Jos uvijek nisi poceo odbrojavanje za SCC????
HomeSweetHome

#1946 Re: ALTA Centar

Post by HomeSweetHome »

VjecitiStudent wrote:...U gradovima su veliki trzni centri po pravilu izvan grada, ako se i desi da su u samom gradu onda su arhitektonski tako uklopljeni da ih je nemoguce razlikovati od ostalih zgrada osim po izvjesenom imenu ...
U velikim gradovima su i luksuzna, otmjena stambena naselja izvan grada, a kod nas svi hoce u Titovu... U velikim gradovima je sistem zivljena u kondominijumu prestiz, kod nas Bosmal haman prop'o. U metropolama je lijepo sredjena basta stvar kulture zivljenja, a kod nas stvar penzionerske dosade... To je takav mentalitet...

Zaboravih dodati da je i u zapadnoevropskim manjim gradovima, bar u onima koje sam ja posjetila, najnormalnija stvar da se u strogom centru grada nalazi neki trzni centar... i to nikome ne smeta.
sarajevsko_pivo

#1947 Re: ALTA Centar

VjecitiStudent wrote:
sarajevsko_pivo wrote:^^ Pricas glupost.

Jasno je da je tebi svaki komad novog betona mio gdje god bio.
Jos uvijek nisi poceo odbrojavanje za SCC????
iduce godine pocinjem.

SCC je na top lokaciji, uglavnom bolje od oni rusevina. :bih:

I sigurno ce biti jos vise poslovni centara po Sarajevu.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1948 Re: ALTA Centar

Post by ladyblue18 »

Ovdje se zadnje 2,3 stranice prica o svemu osim o Alti, i ja sve ocekujem da sami prestanete, ali nista od toga, tako da cete prestati ovako. :sax:
saibaba

#1949 Re: ALTA Centar

Post by saibaba »

VjecitiStudent
Malo brkas stvari ... Farbanje fasade, gradnja nebodera, Ikea, SCC, to su razlicite stvari ...
Meni je licno drago da je jedan investitor spreman uloziti tolike pare u sarajevo ...a marijin dvor nije nikakav nacionalni park ni stambena zona ...a SCC kako sam vidio nece biti ni bingo, ni salon jeftinog namjestaja od iverice sa mesnim kulicama ...
cappuccino

#1950 Re: ALTA Centar

Post by cappuccino »

cakana caki wrote:E da i ja nesto kazem za tu Altu... Centar ko centar mi se svidja , i bolji je od mnogih u gradu . Ima sve sto treba , od naj savremenijih radnji, novih radnji, pa do dobre hrane. Meni se najvise svidja onaj Burger House i Yam Yam , al i Krumpir je super..... :) Sad vise vremana provedem na kafi tamo , nego u bilo kojem drugom centru
A tiiiii si ona sto jede u Burger House-u :D :D :D :D :D
Post Reply