ALTA Centar
-
krusty
#1926 Re: ALTA Centar
ima mjesta u Sarajevu dosta, kad bi se ukinule ove papanske mahale po brdima, nabacane kuce bez ikakvog reda i naravno bez ikakvih dozvola
- zecko_kupuz
#1927 Re: ALTA Centar
Ovo vrijedizonbirile wrote:zbog mediokriteta iz balkanskih vukojebina Sarajevo je "veliko",a Ljubljana "mala".Samo mala Ljubljana je grad,a Sarajevo brdska kasaba.
-
fixer
#1928 Re: ALTA Centar
Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.
- zecko_kupuz
#1930 Re: ALTA Centar
Jah, i tako Alta stoji na istom mjestu i dan-danas. Vidim ne miče, definitivno.suspect_zero wrote:Tema bi Alta![]()
-
sarajevsko_pivo
#1931 Re: ALTA Centar
Postavljen jos jedan screen na Alti

- Skyfox
#1932 Re: ALTA Centar
nisam primjetio da radi onaj na zgradi?!
- zecko_kupuz
#1933 Re: ALTA Centar
I ja slično vidjeh, ili je dnevna svjetlost ubitačna ili je ekran prosto off.Skyfox wrote:nisam primjetio da radi onaj na zgradi?!
-
Kalajdzija
#1934 Re: ALTA Centar
fixer wrote:Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.
Svaka cast za post. I ja se radujem svakom novom centru u gradu. Ako nista drugo, otvaraju se nova radna mjesta a toga nam najvise treba. I u tome je poenta.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1935 Re: ALTA Centar
na jednom se mjestu otvaraju na drugom zatvaraju zbog otvranja na prvom 
-
zonbirile
#1936 Re: ALTA Centar
-----------------------------------------Kalajdzija wrote:fixer wrote:Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.![]()
Svaka cast za post. I ja se radujem svakom novom centru u gradu. Ako nista drugo, otvaraju se nova radna mjesta a toga nam najvise treba. I u tome je poenta.
ta logika je i bacila Bosnu na koljena ,a grad svela na nivo kasabe.
-
fixer
#1937 Re: ALTA Centar
Sastavni dio ove mocvare si i ti. Ne vidim da icim udises neku svjezinu u njega. Dobro, staro, neobavezno prdjenje.zonbirile wrote:-----------------------------------------Kalajdzija wrote:![]()
Bez-smislu daje prividnu smisao.
-
cakana caki
#1938 Re: ALTA Centar
E da i ja nesto kazem za tu Altu... Centar ko centar mi se svidja , i bolji je od mnogih u gradu . Ima sve sto treba , od naj savremenijih radnji, novih radnji, pa do dobre hrane. Meni se najvise svidja onaj Burger House i Yam Yam , al i Krumpir je super.....
Sad vise vremana provedem na kafi tamo , nego u bilo kojem drugom centru
- mrtva kokoš
#1939 Re: ALTA Centar
nova na forumu pa da ne propadnecakana caki wrote:E da i ja nesto kazem za tu Altu... Centar ko centar mi se svidja , i bolji je od mnogih u gradu . Ima sve sto treba , od naj savremenijih radnji, novih radnji, pa do dobre hrane. Meni se najvise svidja onaj Burger House i Yam Yam , al i Krumpir je super.....Sad vise vremana provedem na kafi tamo , nego u bilo kojem drugom centru
karanana wrote:zdravo cakana, u potpunosti se slazem sa tobom. nego, gdje obicno sjedis kada si na kafici, i ja sam u alti cesto samo te nisam bas upratio?! mogli bi spojiti ugodno skorisnim, sta mislis da nakon kafice narucimo stogod u jednom od restorana i idemo kod mene gledati filmove, prazna gajba nas ceka, pive su u frizderu!!
oprosti karanana, morao sam urgirati, ali u tvoju je korist
-
zonbirile
#1940 Re: ALTA Centar
---------------------------fixer wrote:Sastavni dio ove mocvare si i ti. Ne vidim da icim udises neku svjezinu u njega. Dobro, staro, neobavezno prdjenje.zonbirile wrote:-----------------------------------------Kalajdzija wrote:![]()
Bez-smislu daje prividnu smisao.
i mirisnu aromu.Žalosno je da se urbanisti nisu ni oglasili,nakon sve pljačke u postupku,to je i normalno.
- saibaba
#1941 Re: ALTA Centar
kako BBI, alta, SSC, Bosmal, avazov toranj, zgrada na otoci ( kumrovec), importane itd.. mogu svesti grad na nivo kasabe, to su objekti kojih se nebi postidili ni daleko veci centri ... mene licno svode na nivo kasabe one stambene zgrade na stupu koje su na metar jedna od druge, one rusevine na marin dvoru, papagajka i sl ...zonbirile wrote:-----------------------------------------Kalajdzija wrote:fixer wrote:Ja stvarno ne kontam da se u ovom gradu neki bune sto je zgrada, koja predstavlja investiciju od 300 miliona, zaklonila sunce, a u Sarajevu, pored ovih desavanja iz crne hronike, na sunce uskoro i neces smjeti pomoliti. Mi smo stvarno cudan narod. Kad treba osporiti nesto sto sami ne mozemo ostvariti, onda smo prvi. Pa zbog toga imamo qurac pjevace, qurac manekenke, qurac umjetnike, i radujemo se da jos naleti neko od stranih pjevaca, manekenki, umjetnika, samo kako bi imali mogucnost da ovim nasima kazemo da ipak nisu najbolji. Ne kazem, mnogi nasi i nisu najbolji. Ali mi cemo radije podnijeti da imamo nekog "najboljeg" daleko od nas, nego da je tu - dio nas. Valjda nam njegovo prisustvo stalno ukazuje kako smo prosjek.![]()
- xsk
#1942 Re: ALTA Centar
saibaba wrote:kako BBI, alta, SSC, Bosmal, avazov toranj, zgrada na otoci ( kumrovec), importane itd.. mogu svesti grad na nivo kasabe, to su objekti kojih se nebi postidili ni daleko veci centri ... mene licno svode na nivo kasabe one stambene zgrade na stupu koje su na metar jedna od druge, one rusevine na marin dvoru, papagajka i sl ...zonbirile wrote:-----------------------------------------
-
VjecitiStudent
#1943 Re: ALTA Centar
Samo u kasabama investitor moze graditi gdje god pozeli i kako god pozeli. Inace se ne bi desio neboder u dijelu grada gdje je oduvijek urbanistickim planom bila predvidjena gradnja zgrada do maksimalno cetiri sprata, betonski trzni centar odmah pored kulturnog spomenika, itd.xsk wrote:saibaba wrote:kako BBI, alta, SSC, Bosmal, avazov toranj, zgrada na otoci ( kumrovec), importane itd.. mogu svesti grad na nivo kasabe, to su objekti kojih se nebi postidili ni daleko veci centri ... mene licno svode na nivo kasabe one stambene zgrade na stupu koje su na metar jedna od druge, one rusevine na marin dvoru, papagajka i sl ...zonbirile wrote:-----------------------------------------
Svugdje urbanisticki planovi strogo propisuju kako mogu gradjevine izgledati, cak su i boje fasada strogo propisane, no u kasabi se lako moze desiti da npr. Triglav osiguranje oboji cijeli sprat stare austrougarske zgrade u jarko crvenu boju kompanije (kod Muzeja Mlade Bosne ili kako se vec sada zove) ...
U gradovima su veliki trzni centri po pravilu izvan grada, ako se i desi da su u samom gradu onda su arhitektonski tako uklopljeni da ih je nemoguce razlikovati od ostalih zgrada osim po izvjesenom imenu ...
Za primjer iz bliskog komsiluka, pogledajte gdje ce se graditi Ikea u Hrvatskoj.
http://wikimapia.org/10818106/IKEA-shop ... ia-Rugvica
-
sarajevsko_pivo
#1944 Re: ALTA Centar
^^ Pricas glupost.
Normala da Ikea gradi izvan grada, jeli ti znas da su Ikea centri mega veliki.
Super je sto se gradi SCC tamo gdje jest, tako da ce taj dio grada oziviti, vec je posto zivlje otkad je tu Alta.
Gradi ce se centri isto izvan grada, Airport Center na Butmiru.
Sada kad se izgradi SCC, vise nece biti potrebe za shoppingcentre u gradu, i tada nek pocnu graditi izvan grada.
Super je sto se gradi SCC tamo gdje jest, tako da ce taj dio grada oziviti, vec je posto zivlje otkad je tu Alta.
Sada kad se izgradi SCC, vise nece biti potrebe za shoppingcentre u gradu, i tada nek pocnu graditi izvan grada.
-
VjecitiStudent
#1945 Re: ALTA Centar
Jasno je da je tebi svaki komad novog betona mio gdje god bio.sarajevsko_pivo wrote:^^ Pricas glupost.
Jos uvijek nisi poceo odbrojavanje za SCC????
- HomeSweetHome
#1946 Re: ALTA Centar
U velikim gradovima su i luksuzna, otmjena stambena naselja izvan grada, a kod nas svi hoce u Titovu... U velikim gradovima je sistem zivljena u kondominijumu prestiz, kod nas Bosmal haman prop'o. U metropolama je lijepo sredjena basta stvar kulture zivljenja, a kod nas stvar penzionerske dosade... To je takav mentalitet...VjecitiStudent wrote:...U gradovima su veliki trzni centri po pravilu izvan grada, ako se i desi da su u samom gradu onda su arhitektonski tako uklopljeni da ih je nemoguce razlikovati od ostalih zgrada osim po izvjesenom imenu ...
Zaboravih dodati da je i u zapadnoevropskim manjim gradovima, bar u onima koje sam ja posjetila, najnormalnija stvar da se u strogom centru grada nalazi neki trzni centar... i to nikome ne smeta.
-
sarajevsko_pivo
#1947 Re: ALTA Centar
iduce godine pocinjem.VjecitiStudent wrote:Jasno je da je tebi svaki komad novog betona mio gdje god bio.sarajevsko_pivo wrote:^^ Pricas glupost.
Jos uvijek nisi poceo odbrojavanje za SCC????
SCC je na top lokaciji, uglavnom bolje od oni rusevina.
I sigurno ce biti jos vise poslovni centara po Sarajevu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1948 Re: ALTA Centar
Ovdje se zadnje 2,3 stranice prica o svemu osim o Alti, i ja sve ocekujem da sami prestanete, ali nista od toga, tako da cete prestati ovako. 
- saibaba
#1949 Re: ALTA Centar
VjecitiStudent
Malo brkas stvari ... Farbanje fasade, gradnja nebodera, Ikea, SCC, to su razlicite stvari ...
Meni je licno drago da je jedan investitor spreman uloziti tolike pare u sarajevo ...a marijin dvor nije nikakav nacionalni park ni stambena zona ...a SCC kako sam vidio nece biti ni bingo, ni salon jeftinog namjestaja od iverice sa mesnim kulicama ...
Malo brkas stvari ... Farbanje fasade, gradnja nebodera, Ikea, SCC, to su razlicite stvari ...
Meni je licno drago da je jedan investitor spreman uloziti tolike pare u sarajevo ...a marijin dvor nije nikakav nacionalni park ni stambena zona ...a SCC kako sam vidio nece biti ni bingo, ni salon jeftinog namjestaja od iverice sa mesnim kulicama ...
- cappuccino
#1950 Re: ALTA Centar
A tiiiii si ona sto jede u Burger House-ucakana caki wrote:E da i ja nesto kazem za tu Altu... Centar ko centar mi se svidja , i bolji je od mnogih u gradu . Ima sve sto treba , od naj savremenijih radnji, novih radnji, pa do dobre hrane. Meni se najvise svidja onaj Burger House i Yam Yam , al i Krumpir je super.....Sad vise vremana provedem na kafi tamo , nego u bilo kojem drugom centru