ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gospoda Ministarka

#1751 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

krusty wrote:
iSwagga wrote:Ako ti Waikiki skup onda ti nije dobro..
neko ko radi za 300 KM ne moze ni tamo da kupuje

takvi nemaju ni kompjuter, pa ne mogu ovdje to napisati... a ovdje su inace svi lovatori, imaju velike plate, pisu po forumu po citav dan i svi brandovi u Sarajevu su im prejeftini
Radila sam i ja za 600 KM pa kad se otvorio BBI nisam pljuvala po njemu zato sto mi je skup.Prenijela sam svoje prve utiske i rekla da mi je Koton malo skup a pogotovo za kvalitet koji nudi pa opet nisam popljuvala Altu i bila razocarana. Uz to, nemogu da vjerujem da neko ocekuje nesto jeftinije od Waikikija i dzempera od 20 KM, kaputa od 90 KM, New Yorkera i njihovih cizama od 30 KM :roll: .
babyline wrote:jeste li kad culi za segmentaciju trzista... znaci imas neki luxuszni shopping mall sa D&G etc i neki obicnije ala Alta.. u cemu je problem.. eto imamo BBI za ove malo zahtjevnije i sa dubljim djepom... i altu kao neku alternativu.. mislim nije trzni centar nesto sto ti treba uljepsati zivot da pomislis da zivis u Disneyland-u...
volim kvalitet ali ne moram vala ni sve najskuplje/brendirano imati... hibridni potrosac ;-)
:thumbup:
bumboo

#1752 Re: ALTA Centar

Post by bumboo »

Ima li u Alti dječija igraonica?
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1753 Re: ALTA Centar

Post by F&N »

bumboo wrote:Ima li u Alti dječija igraonica?
Ja mislim da se josh nije otvorila ali da ce biti vrlo brzo na onom 3. spratu, gdje je kumpir kumpir i to :)
Kad sam zadnji put posjetio altu bila je u pripremi.
klixober

#1754 Re: ALTA Centar

Post by klixober »

Djeluje mi kao dom zdravlja na koji su postavljene reklame,BBI neuporedivo ukusnija i ljepsa gradevina o ALTE.Na onoj lokaciji se trebalo nesto puno ljepse napraviti.
fixer

#1755 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

nidokralj wrote:Danas bio u Alti sa prijateljem iz Slovenije,covjek ne moze vjerovati odakle nama ovi brendovi za koje oni nikada nisu culi,a od jacih svjetskih brendova nista :( BBi mu se u svakom slucaju daleko vise svidio :bih:
Ne brukaj se. Znam o cemu pricam. Imaju Emporium i Factory outlet. Zara, Bershika, P&B. Ma sve.
alcho

#1756 Re: ALTA Centar

Post by alcho »

fixer wrote:
nidokralj wrote:Danas bio u Alti sa prijateljem iz Slovenije,covjek ne moze vjerovati odakle nama ovi brendovi za koje oni nikada nisu culi,a od jacih svjetskih brendova nista :( BBi mu se u svakom slucaju daleko vise svidio :bih:
Ne brukaj se. Znam o cemu pricam. Imaju Emporium i Factory outlet. Zara, Bershika, P&B. Ma sve.
Nemoj tako, covjek je iz slovenije - valjda on zna!

:lol:
krusty

#1757 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

pa kako ce taj iz Slovenije ocekivati jake svjetske brandove ovdje kad je ovo siromasna zemlja... ne kaze se dzaba svjetski brandovi, sam ti naziv sve govori znaci nesto sto ovdje nema, sto je nama daleko i nedostupno... inace ne bi bili svjetski nego "nasi" :D onda bosna ne bi bila rupa kakva jeste i onda bi siromasnije zemlje od nase, prema nama gledale kako mi gledamo prema zapadnim zemljama
Urban B.

#1758 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

Better Man wrote:
Pacificgirl wrote:
karanana wrote:da pardon, otvaraju je sad na proljece. lijepo. mocno je to da imaju i gap. e sad ne znam da li su u zg gapu cijene napumpane ili su kao recimo u americkim i zapadnoevropskim gap radnjama.
Bila sam u Areni prije mjesec dana, ali nisam ulazila u GAP, ono sto mogu reci za ZG opcenito je da je svugdje jako skupo, recimo u u su obicne crne hlace bile po 500 kn, sto je dosta vise nego u Europi.

Evo spisak sta ima u Areni:
http://www.arenacentar.hr/brandovi/?page=1
Marks and Spencer u Engleskoj je pravo jeftin, a isto i GAP. Gapove bokserice ako uzimate jedne koštaju 8 funti, ali imate mogučnost da uzmete 3 para i tada to košta 18 funti. Dakle 3-oje bokserice za 18 funti i to niste ograničeni u izboru modela, već možete da birate šta vam se sviđa. Kvalitet bokserica im je odličan. Imam par modela koje nosim već 3 godine i dan danas su kao nove. Nisu ni sekunde se promjenile u odnosu na izgled kad su tek kupljene, tj nisu izgubile na kvaliteti. Dok npr. Benettonove bokserice nakon prvog pranja izgledaju kao da im je par godina, a jedne platite kao 3-oje GAP-ove.

Naleti do Alte poklonit cu ti ja jos 3 para bokserica da imas promjenit kad setas Londonom :wink:
Urban B.

#1759 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

Gospoda Ministarka wrote:Meni fakat nije jasno sta ocekuju i sta su ocekivali ovi sto su se razocarali u Altu. :?
Da kupuju do iznemoglosti al da ne potrose vise od cenera a jos da se i najedu i napiju :D
manki

#1760 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Dobra Urban B! :lol: :thumbup:

Danas bio u Alti, Waikiki krcat i New Yorker, po običaju, do kase se nije moglo ni doći od reda.. Išao jeo onu azijsku hranu u YamYam-u, fakat je odlična, porcija 7,5 KM, mada ima i jeftinijih, ali sam se baš najeo, a i ukusna je.

Meni je Alta okej.. :thumbup:
Sunrise00

#1761 Re: ALTA Centar

Post by Sunrise00 »

Gospoda Ministarka wrote:Meni fakat nije jasno sta ocekuju i sta su ocekivali ovi sto su se razocarali u Altu. :?
nesto drugacije od 843872403280940328948032089 istih centara koje imamo u sarajevu, sto je dovrseno i estetski lijepo uredjeno :wink: oni kafici isto ko da su stavili stolice samo eto tako, ko skladiste :roll: prodavnice tu i tamo..
kojeime

#1762 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 10/03/2011 14:22, edited 1 time in total.
Gospoda Ministarka

#1763 Re: ALTA Centar

Post by Gospoda Ministarka »

Sunrise00 wrote:
nesto drugacije od 843872403280940328948032089 istih centara koje imamo u sarajevu, sto je dovrseno i estetski lijepo uredjeno :wink: oni kafici isto ko da su stavili stolice samo eto tako, ko skladiste :roll: prodavnice tu i tamo..

Pa evo imamo nekih novih brendova koje nismo imali prije(Koton, Waikiki, Kolins, jeste da nisu svjetski ali Boze moj ocito da nas svijet ne vidi kao dobro trziste sto i ne cudi, jer evo imamo ljudi koji otvoreno kazu da im je Waikiki i New Yorker skup, e zamislite sad da se otvori recimo Peek& Cloppenburg koja bi to pljuvacina bila) :D , imamo Burger House i Yam Yam, te Kumpir, novu trgovinu kozmetike i novu trgovinu accessoara zar nije raznoliko???
Kaficu su barem meni isti sjedila u Sarajevu u Alti, Rijeci u Rijeka Tower Centru, Busimpesti u Arena Plazi, Mc Cafeu ili u bilo kom drugom kaficu/trznom centru i sl.
Otvara nam se ubrzo Sarajevo City Centar nadam se i ja da cemo napokon dobiti McDonalds,KFC, Zaru, Bershku i sl. samo mogu da zamislim koje ce onda pljuvanje biti: "Ponio ja 50 KM, konto razletiti cu se, napit-najest, iznijet pune kese a ono nista.... nevalja SCC nista". :lol:
meksikana

#1764 Re: ALTA Centar

Post by meksikana »

uopce mi s ene dopada Alta...nije sputnoio, nekako je nabacana reklamama...ali svako ima svoj ukus..postujem...meni je daleko najbolji i na najboljem mjestu svima sputno BBI i Robot u Novom Sarajevu...
Urban B.

#1765 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

kojeime wrote:
Urban B. wrote:
Da kupuju do iznemoglosti al da ne potrose vise od cenera a jos da se i najedu i napiju :D
Pa, ako zena napravi u Bangladesu relativno kvalitetnu pamucnu suknju i proda je za oko 5 feninga, a ta ista suknja dok dodje do Sarajeva u neki trgovacki centar kosta 50KM, onda je ocekivanje da se dobije relativno kvalitetan odjevni predmet za manje novca razumljivo. Ali, nazalost, nije realno jer lesinari hoce da ostvare ekstra profit.

Znam, znam, Waikiki, Cotton... su turski brendovi, nisu Bangladeski, ali i Nike je USA brend pa se tene prave u Vijetnamu, Indoneziji, Kini... ne u USA. Tako da ko zna, mozda je kosulja koja u Waikikiju kosta 25 KM napravljena u Bangladesu za 2 feninga, ne u Turskoj.
Sto se tice cijena u Alti mislim da su bas prihvatljive za nase uslove,waikiki i NY su jeftini i osrednje kvalitetni,Koton je malo skuplji a ko zeli markiranu odjecu ima u BBI-u par radnji gdje obicna pamucna majica kosta 200KM pa nek izvoli :D
Urban B.

#1766 Re: ALTA Centar

Post by Urban B. »

ima li Alta u Bangladešu?
bila je al se ljudima nije svidjelo sto nema CD shop-a pa su je zatvorili :(
saibaba

#1767 Re: ALTA Centar

Post by saibaba »

To " iz slovenije " ..... znaci kao on bi trebao da zna nesto vise o brendovima ?
kurty

#1768 Re: ALTA Centar

Post by kurty »

Svako ima misljenje i postujem... Ali vala da mi je vidjeti nesto novo da se nece popljuvati...
Nije vam Alta elektrodistribucija da morate ici svaki put... Udjes jednom, nije ti se svidjelo i zdravo... Nemoj vise ulaziti i to je to...

Inace, pokusavam da zaobilazim radnje u kojima se u tri metra prodaje i muska i zenska odjeca... I to mi je jedino sto zaobilazim... Ostalo je sve meni ok
kojeime

#1769 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
bullmastiff

#1770 Re: ALTA Centar

Post by bullmastiff »

hoce li biti kakva teretana sa saunom u alti?
krusty

#1771 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

bullmastiff wrote:hoce li biti kakva teretana sa saunom u alti?
hoce

Avalon fitness

20toj se otvara ja mislim
bullmastiff

#1772 Re: ALTA Centar

Post by bullmastiff »

super ce to biti..da naprave konkurenciju centralu

http://www.avalonfitness.ba/avalon-membership.php

samo pise ovo:
◦Korištenje ženske saune/parne sobe
◦Korištenje muške saune/parne sobe

nije valjda sauna biti odvojena za zene i muskarce? :D
krusty

#1773 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

trebalo bi biti ovdje jeftinije dosta... 95 je puno za nekog ko zeli da ide 2-3 puta sedmicno, tako da ce sigurno ubaciti jos neke pakete kad pocnu raditi
fixer

#1774 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

saibaba wrote:
To " iz slovenije " ..... znaci kao on bi trebao da zna nesto vise o brendovima ?
Ma Murska Sobota ima mozda bolji izbor, mada ja fkt ne patim od tog.
kojeime

#1775 Re: ALTA Centar

Post by kojeime »

.
Post Reply