norah wrote:Evo da i ja dam svoj komentar. Nisam uopce odusevljena Altom, i mislila sam da ce sve to biti mnogo bolje. Sam prostor je nekako klaustrofobican i zagusljiv. Mada, izvana, a pogotovo nocu, izgleda predivno. Radnje su mi bezveze, osim Kotona i one portugalske bizuterije u prizemlju. Ne znam sta je Mangu trebalo da otvori onako malu radnju. Ja manjeg Manga od ovog jos ne vidjeh. Srecom, nema Belissime, Carpise i ostalih vec vidjenih brandova.New Yorker i Waikiki su mi obicno smece. Pa, roba sa pijace je klasa za ono sto se tamo prodaje. New Yorker je ok. za tinejdzere. Imam osjecaj da je to bilo zamisljeno da bude mnogo bolje i da su planirali neke popularnije i vece brendove, ali su zbog recesije i slabe kupovne moci stanovnistva odustali od toga. I onda su uletjeli Turci sa njihovim brendovima i spasili stvar, tako da sada imamo to sto imamo. Nije losa ona mala radnjica sa nekom holandskom kozmetikom, ali je premalena i covjek se nikako ne osjeca prijatno u njoj. Food court je definitivno promasaj. Slazem se sa onima koji su rekli da bi bilo bolje da su otvorili jedan McDonalds, Subway i sl. Jela sam u Yam Yam-u. Dadoh 7,5 Km nizasta. Poslije sat vremena sam bila gladna i kad sam dosla kuci posteno sam se najela. Jos je sve to u povojima, vjerovatno ce biti mnogo bolje kada to jos zazivi. Lift je katastrofa. Neko je pitao za cenife. Dosta su male. Najveci promasaj je ona skupa radnja u kojoj se prodaju Cavalli, GF Ferre i jos neke marke. Niko tu ne ulazi, a i onaj koji zaluta, poput mene, brzi je od tamo:) Mercator mi i nije nista posebno. Osim nekog egzoticnog voca i svjezih salata, sve je vec vidjeno. Sve u svemu, BBI mi se ipak vise dopada. A Importanne mi je onako estetski najljepsi, ali je isto promasena investicija. Eto, toliko od mene.
morala sam da reagujem..našem narodu ama baš niikad niko neće moći ugoditi!!, pa alta je nesto najljepše dosad otvoreno na ovim prostorima, naravno najljepše samo do otvorenja City centra (odmah preko puta)..Pa cure trebate biti sretne sto sada imamo radnju (LCW) gdje se mozemo za 100 km obuci od glave do pete !! pa sta više ocekivati za te pare i sa ovom kupovnom moći građana naše drzave !! Citam ova preseravanja, BBI ( da mi je samo znati ko se to oblaci u Salsi, Navigatoru, Polu (osim 5 % stanovništva babinih sinova ).. , ako ne godisnje 1- 2 puta za rodendane i bajrame !!!) ne znam dakle iz kojeg razloga je BBi bolji od Alte ???presretna sam sto je konacno ubijena monotonija ferhadije ulice i reda orsay, mango i bellissima (uzgred receno zadnja kolekcija katastrofa )....zato, manje preseravanja nepotrebnog po forumima molim , kad svi isto zivimo i deveramo danas u ovaoj napacenoj Bosni !!!