ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
krusty

#1476 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

sjever76 wrote: graraža poprilično loša. parkirah na -3 (iako sam se spustio 2 sprata :? ) i dok sam izašao morao sam kilometarske krugove praviti. o uključenju na parking kod holiday-a da i ne govorimo. ako im je ono saobraćajno rješenje onda su dobro uprskali. istini za volju garaža se još ne plaća pa je to malo ublažilo gorak okus.
nisam nikakav ljubitelj bbi ali je on las vegas za altu.
sta ti je nejasno sa garazom, garaza je na -2 i -3, na -1 je mercator i DM... kad ulazis u garazu direktno se spustas na -2.
al haj tesko je primjetiti 2 nizbrdice na ulazu u garazu golim okom kad si tako fokusiran da sto vise popljujes sve :lol:

sto se tice ulice ko holidaya, treba ukinuti parkiranje u onoj jednoj od glavne ulice do ulaza u garazu i to je to, da kad skrenes sa glavne imas traku za pravo i desnu traku za garazu... sad je tu neki kontejner, a lijevo parkirana auta pa se stvaraju guzve jer u jednoj traci voze i oni sto ce produziti kao i oni sto hoce u garazu...
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1477 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

BiH-x wrote:
Dado dijasporitus wrote:Inace produzetak te ulice ce se potpuno mjenjati. Isti amerikanac ulaze u izgradnju velike poslovne zgrade na poljani pored unitica i holiday-a sa jos jednom podzemnom parking garazom. U to ulazi i reorganizacija te dijagonale koja je trenutno u potpunom saobracajnom rasulu. Radovi bi trebali poceti sredinom iduce godine mada kakva je ekonomija ko zna kad ce realno poceti
Da nemas neke rendere kako bi sve to trebalo izgledati? Super zvuci...
Zasigurno znam samo lokaciju. Uostalom mozes je vidjeti na Trilandovoj stranici. Izgled zgrade mi je kolega pokazao samo onako iz njegove ruke mada pitanje je da li ce se jos kojih 16 puta izmjeniti. Ni Alta ne izgleda kako je trebala u prvom idejnom rjesenju.
Dado dijasporitus

#1478 Re: ALTA Centar

krusty wrote:
sjever76 wrote: graraža poprilično loša. parkirah na -3 (iako sam se spustio 2 sprata :? ) i dok sam izašao morao sam kilometarske krugove praviti. o uključenju na parking kod holiday-a da i ne govorimo. ako im je ono saobraćajno rješenje onda su dobro uprskali. istini za volju garaža se još ne plaća pa je to malo ublažilo gorak okus.
nisam nikakav ljubitelj bbi ali je on las vegas za altu.
sta ti je nejasno sa garazom, garaza je na -2 i -3, na -1 je mercator i DM... kad ulazis u garazu direktno se spustas na -2.
al haj tesko je primjetiti 2 nizbrdice na ulazu u garazu golim okom kad si tako fokusiran da sto vise popljujes sve :lol:

sto se tice ulice ko holidaya, treba ukinuti parkiranje u onoj jednoj od glavne ulice do ulaza u garazu i to je to, da kad skrenes sa glavne imas traku za pravo i desnu traku za garazu... sad je tu neki kontejner, a lijevo parkirana auta pa se stvaraju guzve jer u jednoj traci voze i oni sto ce produziti kao i oni sto hoce u garazu...
Kontejner ce valjda ukloniti ali dzaba to kad uvijek ima dzibera koji parkiraju po ulicama koje bi trebale biti prometnice. Vidio sam na glavnoj ulici parkiranih auta od policijskih i diplomatskih auta do ratno-profiterskih dzipova i Audija osmica iz kojih papci izlaze u trenerkama. Dakle "usual suspects" :D .Fakat dok se ne pocnu busiti gume i praviti steta na autu nece se promjeniti.
sjever76

#1479 Re: ALTA Centar

Post by sjever76 »

posto sam popljuvao waikiki i garazu red je i da nesto pohvalim :D mercator je izuzetno lijep i dobro opskrbljen i mislim da je pun pogodak. nek sam se samo rijesio dp-a u uniticu pa makar.
minjonja

#1480 Re: ALTA Centar

Post by minjonja »

samo da se zna da ja ne pljujem po waikikiju :D ja sam presretna sto mi se otvorio bukvalno pred nosom, takodjer i new yorker. jeste da ono i nije bas garderoba za mene (previse sljokica), ali nadje se pokoja dobra stvar. sad necemo svi uniformisani po gradu hodati kako se izbor povecao :D
paprica29

#1481 Re: ALTA Centar

Post by paprica29 »

chejf wrote:jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
krasno :D
MmeDeLafayette

#1482 Re: ALTA Centar

Post by MmeDeLafayette »

Ljudi, nisam imala prilike otici do Alte, vise iz ljenosti nego nekih obaveza ali haaaaaaj'd :D
Je li zna neko da li se slucajno otvorila prodavnica kafe i cajeva Julius Meinl? Cula sam od prijateljice da su neke radnje jos u pripremi (sto ne cudi za nase be-ha šoKing centre) - naprosto obozavam tu kafu i bas sam bila happy kad sam vidjela u reklami da ce i oni imati svoju trgovinu u istoimenom centru :)
O'zone
Globalni moderator

#1483 Re: ALTA Centar

Post by O'zone »

BlackCaviar wrote:Vidim da na njihovoj stranici nemaju mapu objekta sa svim ucrtanim prodavnicama, pa se moram ovako snalaziti.
Zna li neko ima li prodavnica satova, naročito mehaničkih.
Nisam još bio u Alti, tako da mogu suditi samo po slikama. Lijepo.
Na samom ulazu će biti Tissot,Longines, Jacques Lemans i Bulova ali nisu još izložili robu (trebali bi do kraja sedmice) dok na spratu imaš radnju u kojoj su Certina,Hamilton, Boss, Gucci, Casio, Tommi Hilfiger i još neki kojima sad ne mogu se sjetiti imena.
xsk

#1484 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

MmeDeLafayette wrote:Ljudi, nisam imala prilike otici do Alte, vise iz ljenosti nego nekih obaveza ali haaaaaaj'd :D
Je li zna neko da li se slucajno otvorila prodavnica kafe i cajeva Julius Meinl? Cula sam od prijateljice da su neke radnje jos u pripremi (sto ne cudi za nase be-ha šoKing centre) - naprosto obozavam tu kafu i bas sam bila happy kad sam vidjela u reklami da ce i oni imati svoju trgovinu u istoimenom centru :)
nije jos!
zonna

#1485 Re: ALTA Centar

Post by zonna »

xsk wrote:
MmeDeLafayette wrote:Ljudi, nisam imala prilike otici do Alte, vise iz ljenosti nego nekih obaveza ali haaaaaaj'd :D
nije jos!
ja ti komentara... :-) mozes ti bona i bolje :wink:
Dado dijasporitus

#1486 Re: ALTA Centar

Probao danas i Burger House. Nista posebno, klasicni fast food bez puno kreativnosti. Jedino sto je porcija obilna pa se mozes barem najesti mada nisam siguran da je bas vrijedno 6KM. Iskreno receno, Yam Yam je puno bolji ali kao sto sam rekao ostanes gladan.

Sutra po svemu sudeci je na redu ascinica :D
iSwagga

#1487 Re: ALTA Centar

Post by iSwagga »

Dado dijasporitus wrote:Probao danas i Burger House. Nista posebno, klasicni fast food bez puno kreativnosti. Jedino sto je porcija obilna pa se mozes barem najesti mada nisam siguran da je bas vrijedno 6KM. Iskreno receno, Yam Yam je puno bolji ali kao sto sam rekao ostanes gladan.

ma sigurica burazeru 8-)
BlackCaviar

#1488 Re: ALTA Centar

Post by BlackCaviar »

O'zone wrote:
Na samom ulazu će biti Tissot,Longines, Jacques Lemans i Bulova ali nisu još izložili robu (trebali bi do kraja sedmice) dok na spratu imaš radnju u kojoj su Certina,Hamilton, Boss, Gucci, Casio, Tommi Hilfiger i još neki kojima sad ne mogu se sjetiti imena.
Hvala!
Znači, Hamilton je već otvoren? Ajd, nek su više otvorili i kod nas.
xsk

#1489 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

zonna wrote:
xsk wrote: nije jos!
ja ti komentara... :-) mozes ti bona i bolje :wink:
:wink:
manki

#1490 Re: ALTA Centar

Post by manki »

Koliko znam Julius Meinl je otvoren na prizemlju u sklopu kafiću (ako se ne varam?) odmah kad se uđe prema desno. Neka me neko ispravi ako sam fulo'. :)
metar_drva

#1491 Re: ALTA Centar

Post by metar_drva »

chejf wrote:vala baš Alta nevalja
sad tek vidimo kako nam je rodjo slao kvalitet p i prico o najboljem izboru
nama nemoze niko da ugodi hos jeftino a dobro to ima samo na zapafu
jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
a nasa rqja i u tom smecu izgleda ko gospoda
a vanjskim oruzanim snagama djaba i ferari kad iga vidis vidis da je fukara u glavi
neka p centara da parim oci ioako nema love za kupnju samo da mi ovi iz vana ne seru tamo je skupo i tamo je kvalitett
a kad dodju vamo ko biva u goste poglodjase sve ko skakavci
nek onn
i imaju orginale a ja cu uzivati u kopijama
samo nek manje seru
cent4i otvaraju oci namqa a zatvaraju njima :lol: :-)
šta ba?!
Comrad

#1492 Re: ALTA Centar

Post by Comrad »

LSD.

Eto sta.

I to kvalitetan.

:D
citroen

#1493 Re: ALTA Centar

Post by citroen »

Comrad wrote:LSD.

Eto sta.

I to kvalitetan.

:D
Nesto jace od toga :D :D :D :D
shin

#1494 Re: ALTA Centar

Post by shin »

Dado dijasporitus wrote:Probao danas i Burger House. Nista posebno, klasicni fast food bez puno kreativnosti. Jedino sto je porcija obilna pa se mozes barem najesti mada nisam siguran da je bas vrijedno 6KM. Iskreno receno, Yam Yam je puno bolji ali kao sto sam rekao ostanes gladan.

btw ovaj burger house nema veze sa ranije spomenutim
http://www.burgerhouse.com/index.php/home/c/home/

Ovo je neki nas menager dosao na ideju da popali ime i zareze na hamburgerima, i ja sam probao, mogu reci samo da je katastrofa. Meso je Ž klase, gorko, suho, bas ono sto ocekujes od pripremljenih haburgera kupljenih u trznim centrima za naknadno przenje.

edit:
sto se tice ostatka alte, ja sam imao strahovit flesh da sam u villa parku sa onim terasama
SadaMeHuseine

#1495 Re: ALTA Centar

Post by SadaMeHuseine »

babyline wrote:
metar_drva wrote:
chejf wrote:vala baš Alta nevalja
sad tek vidimo kako nam je rodjo slao kvalitet p i prico o najboljem izboru
nama nemoze niko da ugodi hos jeftino a dobro to ima samo na zapafu
jer djbalesku je orginalno i skupo a do juce su nam slsli robu i pricali o skupoci a sad kad imas jeftinjak i to dobar to za njih je smece
a nasa rqja i u tom smecu izgleda ko gospoda
a vanjskim oruzanim snagama djaba i ferari kad iga vidis vidis da je fukara u glavi
neka p centara da parim oci ioako nema love za kupnju samo da mi ovi iz vana ne seru tamo je skupo i tamo je kvalitett
a kad dodju vamo ko biva u goste poglodjase sve ko skakavci
nek onn
i imaju orginale a ja cu uzivati u kopijama
samo nek manje seru
cent4i otvaraju oci namqa a zatvaraju njima :lol: :-)
šta ba?!
citam ponovno i ne vjerujem, definitivno najbolji post dosada na Temi :)
Ja ne kontam ovo........o čemu on????
SadaMeHuseine

#1496 Re: ALTA Centar

Post by SadaMeHuseine »

babyline wrote:citaj dok se slova ne istope...
Ma pokušao sam, stil me oduševio, mada me malo rukopis razočarao....
iceman ze

#1497 Re: ALTA Centar

Post by iceman ze »

Htio popiti kafu na zadnjem spratu, medjutim vratise me sa ulaza, jer je u pitanju neka zurka za sarajevsku kremu.Necu im halaliti one stepenice koje sam odglavinjao...... :zoka:
mojaliza

#1498 Re: ALTA Centar

Post by mojaliza »

norah wrote:Evo da i ja dam svoj komentar. Nisam uopce odusevljena Altom, i mislila sam da ce sve to biti mnogo bolje. Sam prostor je nekako klaustrofobican i zagusljiv. Mada, izvana, a pogotovo nocu, izgleda predivno. Radnje su mi bezveze, osim Kotona i one portugalske bizuterije u prizemlju. Ne znam sta je Mangu trebalo da otvori onako malu radnju. Ja manjeg Manga od ovog jos ne vidjeh. Srecom, nema Belissime, Carpise i ostalih vec vidjenih brandova.New Yorker i Waikiki su mi obicno smece. Pa, roba sa pijace je klasa za ono sto se tamo prodaje. New Yorker je ok. za tinejdzere. Imam osjecaj da je to bilo zamisljeno da bude mnogo bolje i da su planirali neke popularnije i vece brendove, ali su zbog recesije i slabe kupovne moci stanovnistva odustali od toga. I onda su uletjeli Turci sa njihovim brendovima i spasili stvar, tako da sada imamo to sto imamo. Nije losa ona mala radnjica sa nekom holandskom kozmetikom, ali je premalena i covjek se nikako ne osjeca prijatno u njoj. Food court je definitivno promasaj. Slazem se sa onima koji su rekli da bi bilo bolje da su otvorili jedan McDonalds, Subway i sl. Jela sam u Yam Yam-u. Dadoh 7,5 Km nizasta. Poslije sat vremena sam bila gladna i kad sam dosla kuci posteno sam se najela. Jos je sve to u povojima, vjerovatno ce biti mnogo bolje kada to jos zazivi. Lift je katastrofa. Neko je pitao za cenife. Dosta su male. Najveci promasaj je ona skupa radnja u kojoj se prodaju Cavalli, GF Ferre i jos neke marke. Niko tu ne ulazi, a i onaj koji zaluta, poput mene, brzi je od tamo:) Mercator mi i nije nista posebno. Osim nekog egzoticnog voca i svjezih salata, sve je vec vidjeno. Sve u svemu, BBI mi se ipak vise dopada. A Importanne mi je onako estetski najljepsi, ali je isto promasena investicija. Eto, toliko od mene.

morala sam da reagujem..našem narodu ama baš niikad niko neće moći ugoditi!!, pa alta je nesto najljepše dosad otvoreno na ovim prostorima, naravno najljepše samo do otvorenja City centra (odmah preko puta)..Pa cure trebate biti sretne sto sada imamo radnju (LCW) gdje se mozemo za 100 km obuci od glave do pete !! pa sta više ocekivati za te pare i sa ovom kupovnom moći građana naše drzave !! Citam ova preseravanja, BBI ( da mi je samo znati ko se to oblaci u Salsi, Navigatoru, Polu (osim 5 % stanovništva babinih sinova ).. , ako ne godisnje 1- 2 puta za rodendane i bajrame !!!) ne znam dakle iz kojeg razloga je BBi bolji od Alte ???presretna sam sto je konacno ubijena monotonija ferhadije ulice i reda orsay, mango i bellissima (uzgred receno zadnja kolekcija katastrofa )....zato, manje preseravanja nepotrebnog po forumima molim , kad svi isto zivimo i deveramo danas u ovaoj napacenoj Bosni !!! :bih:
MmeDeLafayette

#1499 Re: ALTA Centar

Post by MmeDeLafayette »

iceman ze wrote:Htio popiti kafu na zadnjem spratu, medjutim vratise me sa ulaza, jer je u pitanju neka zurka za sarajevsku kremu.Necu im halaliti one stepenice koje sam odglavinjao...... :zoka:
Ma hajde bolan, kao da si sta bitno propustio :D dodji kod mene, ja cu da nam je sameljem rucno i zakuham pa da vidis meraka :D :lol:
Dado dijasporitus

#1500 Re: ALTA Centar

MmeDeLafayette wrote:
iceman ze wrote:Htio popiti kafu na zadnjem spratu, medjutim vratise me sa ulaza, jer je u pitanju neka zurka za sarajevsku kremu.Necu im halaliti one stepenice koje sam odglavinjao...... :zoka:
Ma hajde bolan, kao da si sta bitno propustio :D dodji kod mene, ja cu da nam je sameljem rucno i zakuham pa da vidis meraka :D :lol:
Predpostavljam da mislis na Milan's. Cuo sam da se veceras otvara ali ne znam da li je za raju ili za kremu. @Mme..itd.. nezakuhavaj :D

Inace danas popust u Mangu 50%. Hajmo zeneee!!! :lol:
Post Reply