Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
FIFYSA wrote:namjera mi nije bila da spustim ni tebi ni bilo kome vec da prokomentarisem nekonzistentnost komentarisanja... i ne znam sta nisam znala procitati. te rodjaku se razvukla waikiki dukserica, te se oznojio, te newyorker je samo za carape...pa sta ocekujes od onih cijena?! cijena odgovara kvalitetu i ne kontam poentu tvojih komentara. a kad ti je lijepo u bingu, hajde brate u bingo, a pusti narod da bar pari oci po alti na miru, kupuje jeftinocu u waikikiju, jer i ti samo paris oci po kotonu koliko vidim, a pare ostavljas negdje drugo.
pa ja nisam nigdje napisala da je samo za carape, vec da ja tamo samo carape kupujem.
neko pitao kakve su cijene, rekla kao i kvalitet, male cijene takav i kvalitet.
sta sam samo ppogresno napisala da mi je znati? a taj komentar za bingo ej bio cisto iz pakosti kao da mene nesto spustis.
inace, ja svoje pare ne ostavljam u sarajevu ni u bih. a fala bogu ja imam i da kupim i u bingu, i waikikiju i u dioru u isto vrijeme.
calm down! Moj cilj je bio da ti ukazem na principe "odgovornog forumiranja" - dakle, razmislis o implikacijama onoga sto imas za reci prije nego napises. ako shopingujes van bih, onda znas da na zapadu postoji kodeks ponasanja (pisanja) na forumima. istovremeno, ne razumijem potrebu da ljudi govore o sebi i svojim navikama na forumu u previse intimnom kontextu (koliko mogu potrositi, sta si mogu priustiti, gdje kupuju gace, a gdje carape). mi ovdje razmjenjujemo informacije o alti, shopovima, cijenama, sta nam se svidja, sta ne, a ne o vlastitim mogucnostima i dostignucima
ps znam da prebires krpice po bingu i vogosci, diorove naravno
FIFYSA wrote: calm down! Moj cilj je bio da ti ukazem na principe "odgovornog forumiranja" - dakle, razmislis o implikacijama onoga sto imas za reci prije nego napises. ako shopingujes van bih, onda znas da na zapadu postoji kodeks ponasanja (pisanja) na forumima. istovremeno, ne razumijem potrebu da ljudi govore o sebi i svojim navikama na forumu u previse intimnom kontextu (koliko mogu potrositi, sta si mogu priustiti, gdje kupuju gace, a gdje carape). mi ovdje razmjenjujemo informacije o alti, shopovima, cijenama, sta nam se svidja, sta ne, a ne o vlastitim mogucnostima i dostignucima
ps znam da prebires krpice po bingu i vogosci, diorove naravno
vidim da ti je to bio cilj.
kakve veze ima shopping sa forumima?
lol, koji si ti snob, to sve ova zadnja recenica govori. sori, zao mi je sto nemas srece u zivotu da si mozes priustiti neke stvari, ali tome nisam ja kriva.
ovdje zavrsavam diskusiju s tobom, jer si u povlastenom polozaju, nemam pojma ko si pa se ne mogu gadjati stvarima iz tvojih prethodnih postova.
semlaca wrote:Bila i ja u Alti. Hrana za studente skupa . Što se odjeće tiče New Yorker ima finih stvari, Waikiki isto tako, što se kvaliteta tiče kakve cijene - takav kvalitet, mada mislim nema razloga da je roba loša. Imam par Waikiki maica sve su jako kvalitetne, kupljene prije dvije - tri godine u Turskoj. U Koton nisam ni ušla, čini mi se ništa za mene, Guliver isto tako. Mercator fino uređen. Sve u svemu, nije loše. Unutrašnjost objekta mi se sviđa. Fali jedna rada tipa Carpise sa torbama i novčanicima.. Eto sve u svemu fino je, što se mene tiče dovoljni su mi New Yorker za farmerke, DM, Mercator i to je to.
Pa imas onu Parfois, drzi tasne i novcanike, mene bas podsjeca na Carpisu.
Bili smo ja i moja prijateljica jucer u ALTA i htjele probati kumpir. Dok smo cekale u redu taj covek koji je pravio i mjesao smjesu za krompire je pola minute radio pola minute pusio i cesao se po prsima i tako u krug. Sve radio istim rukavicama. Jos je rekao glasno i jasno da "ide pisat" misleci da niko od ljudi koji cekaju u redu nezna Turski jezik sto je se prevario!!! Kada smo cule to ja i moja prijateljica smo zatrazile povrat novca i otisle kuci jest:) Bolje se namucit i napravit nesto za pojest nego jest kod ljudi koji misle da mogu sve odvratluke raditi i ponizavati ljude kojima serviraju jelo!Fuj!!
amra_ca wrote:Bili smo ja i moja prijateljica jucer u ALTA i htjele probati kumpir. Dok smo cekale u redu taj covek koji je pravio i mjesao smjesu za krompire je pola minute radio pola minute pusio i cesao se po prsima i tako u krug. Sve radio istim rukavicama. Jos je rekao glasno i jasno da "ide pisat" misleci da niko od ljudi koji cekaju u redu nezna Turski jezik sto je se prevario!!! Kada smo cule to ja i moja prijateljica smo zatrazile povrat novca i otisle kuci jest:) Bolje se namucit i napravit nesto za pojest nego jest kod ljudi koji misle da mogu sve odvratluke raditi i ponizavati ljude kojima serviraju jelo!Fuj!!
amra_ca wrote:Bili smo ja i moja prijateljica jucer u ALTA i htjele probati kumpir. Dok smo cekale u redu taj covek koji je pravio i mjesao smjesu za krompire je pola minute radio pola minute pusio i cesao se po prsima i tako u krug. Sve radio istim rukavicama. Jos je rekao glasno i jasno da "ide pisat" misleci da niko od ljudi koji cekaju u redu nezna Turski jezik sto je se prevario!!! Kada smo cule to ja i moja prijateljica smo zatrazile povrat novca i otisle kuci jest:) Bolje se namucit i napravit nesto za pojest nego jest kod ljudi koji misle da mogu sve odvratluke raditi i ponizavati ljude kojima serviraju jelo!Fuj!!
iz ovih pisanja sam skonto
lepo je sve to i aferim!!
turske i srpske firme i njihova radna snaga.......ja znam jed(in)og srbina koji je šurovao sa turcima CRNI GRUJA http://www.youtube.com/watch?v=CZaLDTV2 ... re=related
od sada tako ga nazivam.............
Naravno da moramo:) No, stvar je u tome sto je to rekao glasno i to je neprofesionalno. Ne moraju ljudi koji cekaju da ih posluzi znati sta ce to on raditi. Vjerujem da je u Turskoj to ne bi mogao reci da sve musterije cuju!
amra_ca wrote:Naravno da moramo:) No, stvar je u tome sto je to rekao glasno i to je neprofesionalno. Ne moraju ljudi koji cekaju da ih posluzi znati sta ce to on raditi. Vjerujem da je u Turskoj to ne bi mogao reci da sve musterije cuju!
Nemam nikakve veze sa ugostiteljskim objektima ili restoranima. Imala sam potrebu ispricati svoje iskustvo koje nije najljepse. Svako ima da se uvjeri za sebe i da bira gde ce da jede:) Prije nego sto pomislite da neko nekoga crni ili brani zasto se ne sjetite da to moze stvarno biti istina?!
FIFYSA wrote:namjera mi nije bila da spustim ni tebi ni bilo kome vec da prokomentarisem nekonzistentnost komentarisanja... i ne znam sta nisam znala procitati. te rodjaku se razvukla waikiki dukserica, te se oznojio, te newyorker je samo za carape...pa sta ocekujes od onih cijena?! cijena odgovara kvalitetu i ne kontam poentu tvojih komentara. a kad ti je lijepo u bingu, hajde brate u bingo, a pusti narod da bar pari oci po alti na miru, kupuje jeftinocu u waikikiju, jer i ti samo paris oci po kotonu koliko vidim, a pare ostavljas negdje drugo.
pa ja nisam nigdje napisala da je samo za carape, vec da ja tamo samo carape kupujem.
neko pitao kakve su cijene, rekla kao i kvalitet, male cijene takav i kvalitet.
sta sam samo ppogresno napisala da mi je znati? a taj komentar za bingo ej bio cisto iz pakosti kao da mene nesto spustis.
inace, ja svoje pare ne ostavljam u sarajevu ni u bih. a fala bogu ja imam i da kupim i u bingu, i waikikiju i u dioru u isto vrijeme.
amra_ca wrote:Nemam nikakve veze sa ugostiteljskim objektima ili restoranima. Imala sam potrebu ispricati svoje iskustvo koje nije najljepse. Svako ima da se uvjeri za sebe i da bira gde ce da jede:) Prije nego sto pomislite da neko nekoga crni ili brani zasto se ne sjetite da to moze stvarno biti istina?!
Ma nije toliko bitno sta je covjek rekao. Bitno je da li je oprao ruke kad je zavrsio
lc waikiki=arizona. bofl roba-blato-jad što bi rekli u jednoj pjesmi. doduše ne sumnjam da će ubijati od posla sa onim cjenama. dvije kase na onoliku radnju jadnice na kasama pogiboše pod naletom svjetine koji stvari od 6,90 km plaćaju karticom. stisli se turci sa radnicima iako su mogli predpostaviti kakva će im gužva biti prvih 15 dana.
dva mala lifta koji od -3 do T (ovo valjda znači terasa ili šta???? ) voze 15 minuta. možda ima još liftova ali ih ja ne viđoh. kumpir od 5 km realno vrijedi jedno 1,20 km i poprilično sam ubjeđen da će ga malo ljudi probati više od jednput.
graraža poprilično loša. parkirah na -3 (iako sam se spustio 2 sprata ) i dok sam izašao morao sam kilometarske krugove praviti. o uključenju na parking kod holiday-a da i ne govorimo. ako im je ono saobraćajno rješenje onda su dobro uprskali. istini za volju garaža se još ne plaća pa je to malo ublažilo gorak okus.
nisam nikakav ljubitelj bbi ali je on las vegas za altu.
sjever76 wrote:lc waikiki=arizona. bofl roba-blato-jad što bi rekli u jednoj pjesmi. doduše ne sumnjam da će ubijati od posla sa onim cjenama. dvije kase na onoliku radnju jadnice na kasama pogiboše pod naletom svjetine koji stvari od 6,90 km plaćaju karticom. stisli se turci sa radnicima iako su mogli predpostaviti kakva će im gužva biti prvih 15 dana.
dva mala lifta koji od -3 do T (ovo valjda znači terasa ili šta???? ) voze 15 minuta. možda ima još liftova ali ih ja ne viđoh. kumpir od 5 km realno vrijedi jedno 1,20 km i poprilično sam ubjeđen da će ga malo ljudi probati više od jednput.
graraža poprilično loša. parkirah na -3 (iako sam se spustio 2 sprata ) i dok sam izašao morao sam kilometarske krugove praviti. o uključenju na parking kod holiday-a da i ne govorimo. ako im je ono saobraćajno rješenje onda su dobro uprskali. istini za volju garaža se još ne plaća pa je to malo ublažilo gorak okus.
sta je problem buraz ja placam stvari od euro do dva karticom tako da mislim ako nije za njih problem sta bi bio tebi problem ?? ?
sjever76 wrote:lc waikiki=arizona. bofl roba-blato-jad što bi rekli u jednoj pjesmi. doduše ne sumnjam da će ubijati od posla sa onim cjenama. dvije kase na onoliku radnju jadnice na kasama pogiboše pod naletom svjetine koji stvari od 6,90 km plaćaju karticom. stisli se turci sa radnicima iako su mogli predpostaviti kakva će im gužva biti prvih 15 dana.
sta je problem buraz ja placam stvari od euro do dva karticom tako da mislim ako nije za njih problem sta bi bio tebi problem ?? ?
Ja nekad i sokic od 30 euro centi Sve placam karticom skoro.
U Holandija glasi slogan: ''Klein bedrag pinnen mag''
Nisam citao sve a ne mogu da ne upitam: "jeli to onaj brand LC Waikiki sto se u ratu mogao naci? One fuš maice?
Inace cuo sam da su cijene klope žara, jel istina? Ako jeste neka se ne sekiraju ima ovkdje dosta snobova kojima je bitno gdje jedu a ne sta jedu.
Moja pametnija polovica je kupila sakoić u New Yorkeru, u Džananoviću.
Ma kakva sezona, trajao je 29 dana.
Meni je kupila džemper, i dan danas gura.
Tako da je iluzorno raspravljati o (ne)kvalitetu neke robne marke.
Ulaz je slobodan,
a izlaz se, na sreću, ne naplaćuje.
Ja bio u Alti,
kupih nešto,
da se ne vraćam kući praznih ruku.
Vidim da na njihovoj stranici nemaju mapu objekta sa svim ucrtanim prodavnicama, pa se moram ovako snalaziti.
Zna li neko ima li prodavnica satova, naročito mehaničkih.
Nisam još bio u Alti, tako da mogu suditi samo po slikama. Lijepo.
Meni je ljepši od BBI, osim food courta koji nema ništa povoljno (pored skupljih jela), kao spomenuta konkurencija
A i što bi za neki hamburger insan davao 6-7 km, kad se u Dundee fast foodu može uzeti extra pileći burger+ porcija pomfrija+ Coca cola gratis izađe oko 4- 5 km?