ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FIFYSA

#1426 Re: ALTA Centar

Post by FIFYSA »

alica.k wrote:
FIFYSA wrote:namjera mi nije bila da spustim ni tebi ni bilo kome vec da prokomentarisem nekonzistentnost komentarisanja... i ne znam sta nisam znala procitati. te rodjaku se razvukla waikiki dukserica, te se oznojio, te newyorker je samo za carape...pa sta ocekujes od onih cijena?! cijena odgovara kvalitetu i ne kontam poentu tvojih komentara. a kad ti je lijepo u bingu, hajde brate u bingo, a pusti narod da bar pari oci po alti na miru, kupuje jeftinocu u waikikiju, jer i ti samo paris oci po kotonu koliko vidim, a pare ostavljas negdje drugo.
pa ja nisam nigdje napisala da je samo za carape, vec da ja tamo samo carape kupujem.
neko pitao kakve su cijene, rekla kao i kvalitet, male cijene takav i kvalitet.

sta sam samo ppogresno napisala da mi je znati? a taj komentar za bingo ej bio cisto iz pakosti kao da mene nesto spustis.

inace, ja svoje pare ne ostavljam u sarajevu ni u bih. a fala bogu ja imam i da kupim i u bingu, i waikikiju i u dioru u isto vrijeme.
:) calm down! Moj cilj je bio da ti ukazem na principe "odgovornog forumiranja" - dakle, razmislis o implikacijama onoga sto imas za reci prije nego napises. ako shopingujes van bih, onda znas da na zapadu postoji kodeks ponasanja (pisanja) na forumima. istovremeno, ne razumijem potrebu da ljudi govore o sebi i svojim navikama na forumu u previse intimnom kontextu (koliko mogu potrositi, sta si mogu priustiti, gdje kupuju gace, a gdje carape). mi ovdje razmjenjujemo informacije o alti, shopovima, cijenama, sta nam se svidja, sta ne, a ne o vlastitim mogucnostima i dostignucima

ps znam da prebires krpice po bingu i vogosci, diorove naravno ;)
alica.k

#1427 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

FIFYSA wrote::) calm down! Moj cilj je bio da ti ukazem na principe "odgovornog forumiranja" - dakle, razmislis o implikacijama onoga sto imas za reci prije nego napises. ako shopingujes van bih, onda znas da na zapadu postoji kodeks ponasanja (pisanja) na forumima. istovremeno, ne razumijem potrebu da ljudi govore o sebi i svojim navikama na forumu u previse intimnom kontextu (koliko mogu potrositi, sta si mogu priustiti, gdje kupuju gace, a gdje carape). mi ovdje razmjenjujemo informacije o alti, shopovima, cijenama, sta nam se svidja, sta ne, a ne o vlastitim mogucnostima i dostignucima

ps znam da prebires krpice po bingu i vogosci, diorove naravno ;)
vidim da ti je to bio cilj.
kakve veze ima shopping sa forumima?

lol, koji si ti snob, to sve ova zadnja recenica govori. sori, zao mi je sto nemas srece u zivotu da si mozes priustiti neke stvari, ali tome nisam ja kriva.
ovdje zavrsavam diskusiju s tobom, jer si u povlastenom polozaju, nemam pojma ko si pa se ne mogu gadjati stvarima iz tvojih prethodnih postova.
Pacificgirl

#1428 Re: ALTA Centar

Post by Pacificgirl »

semlaca wrote:Bila i ja u Alti. Hrana za studente skupa :x . Što se odjeće tiče New Yorker ima finih stvari, Waikiki isto tako, što se kvaliteta tiče kakve cijene - takav kvalitet, mada mislim nema razloga da je roba loša. Imam par Waikiki maica sve su jako kvalitetne, kupljene prije dvije - tri godine u Turskoj. U Koton nisam ni ušla, čini mi se ništa za mene, Guliver isto tako. Mercator fino uređen. Sve u svemu, nije loše. Unutrašnjost objekta mi se sviđa. Fali jedna rada tipa Carpise sa torbama i novčanicima.. Eto sve u svemu fino je, što se mene tiče dovoljni su mi New Yorker za farmerke, DM, Mercator i to je to.
Pa imas onu Parfois, drzi tasne i novcanike, mene bas podsjeca na Carpisu. :)
amra_ca

#1429 Re: ALTA Centar

Post by amra_ca »

Bili smo ja i moja prijateljica jucer u ALTA i htjele probati kumpir. Dok smo cekale u redu taj covek koji je pravio i mjesao smjesu za krompire je pola minute radio pola minute pusio i cesao se po prsima i tako u krug. Sve radio istim rukavicama. Jos je rekao glasno i jasno da "ide pisat" misleci da niko od ljudi koji cekaju u redu nezna Turski jezik sto je se prevario!!! Kada smo cule to ja i moja prijateljica smo zatrazile povrat novca i otisle kuci jest:) Bolje se namucit i napravit nesto za pojest nego jest kod ljudi koji misle da mogu sve odvratluke raditi i ponizavati ljude kojima serviraju jelo!Fuj!!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1430 Re: ALTA Centar

Post by ladyblue18 »

@ alica.k, @ FIFYSA svoje prepucavanje mozete nastaviti na pp.

Inace, jako je ljigavo, klonirati se samo da bi nekoga prozivao, fuj.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1431 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

amra_ca wrote:Bili smo ja i moja prijateljica jucer u ALTA i htjele probati kumpir. Dok smo cekale u redu taj covek koji je pravio i mjesao smjesu za krompire je pola minute radio pola minute pusio i cesao se po prsima i tako u krug. Sve radio istim rukavicama. Jos je rekao glasno i jasno da "ide pisat" misleci da niko od ljudi koji cekaju u redu nezna Turski jezik sto je se prevario!!! Kada smo cule to ja i moja prijateljica smo zatrazile povrat novca i otisle kuci jest:) Bolje se namucit i napravit nesto za pojest nego jest kod ljudi koji misle da mogu sve odvratluke raditi i ponizavati ljude kojima serviraju jelo!Fuj!!
A sta ti i prijateljica ne morate nikad piskiti :D
EUROBIH

#1432 Re: ALTA Centar

Post by EUROBIH »

amra_ca wrote:Bili smo ja i moja prijateljica jucer u ALTA i htjele probati kumpir. Dok smo cekale u redu taj covek koji je pravio i mjesao smjesu za krompire je pola minute radio pola minute pusio i cesao se po prsima i tako u krug. Sve radio istim rukavicama. Jos je rekao glasno i jasno da "ide pisat" misleci da niko od ljudi koji cekaju u redu nezna Turski jezik sto je se prevario!!! Kada smo cule to ja i moja prijateljica smo zatrazile povrat novca i otisle kuci jest:) Bolje se namucit i napravit nesto za pojest nego jest kod ljudi koji misle da mogu sve odvratluke raditi i ponizavati ljude kojima serviraju jelo!Fuj!!
:thumbup: :thumbup:
iz ovih pisanja sam skonto
lepo je sve to i aferim!!
turske i srpske firme i njihova radna snaga.......ja znam jed(in)og srbina koji je šurovao sa turcima
CRNI GRUJA :lol: :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=CZaLDTV2 ... re=related
od sada tako ga nazivam.............
amra_ca

#1433 Re: ALTA Centar

Post by amra_ca »

Naravno da moramo:) No, stvar je u tome sto je to rekao glasno i to je neprofesionalno. Ne moraju ljudi koji cekaju da ih posluzi znati sta ce to on raditi. Vjerujem da je u Turskoj to ne bi mogao reci da sve musterije cuju!
madner

#1434 Re: ALTA Centar

Post by madner »

amra_ca wrote:Naravno da moramo:) No, stvar je u tome sto je to rekao glasno i to je neprofesionalno. Ne moraju ljudi koji cekaju da ih posluzi znati sta ce to on raditi. Vjerujem da je u Turskoj to ne bi mogao reci da sve musterije cuju!
Ohvo iz Mutvaka konkurenciju ocrnjavaju :D
amra_ca

#1435 Re: ALTA Centar

Post by amra_ca »

Nemam nikakve veze sa ugostiteljskim objektima ili restoranima. Imala sam potrebu ispricati svoje iskustvo koje nije najljepse. Svako ima da se uvjeri za sebe i da bira gde ce da jede:) Prije nego sto pomislite da neko nekoga crni ili brani zasto se ne sjetite da to moze stvarno biti istina?!
citroen

#1436 Re: ALTA Centar

Post by citroen »

alica.k wrote:
FIFYSA wrote:namjera mi nije bila da spustim ni tebi ni bilo kome vec da prokomentarisem nekonzistentnost komentarisanja... i ne znam sta nisam znala procitati. te rodjaku se razvukla waikiki dukserica, te se oznojio, te newyorker je samo za carape...pa sta ocekujes od onih cijena?! cijena odgovara kvalitetu i ne kontam poentu tvojih komentara. a kad ti je lijepo u bingu, hajde brate u bingo, a pusti narod da bar pari oci po alti na miru, kupuje jeftinocu u waikikiju, jer i ti samo paris oci po kotonu koliko vidim, a pare ostavljas negdje drugo.
pa ja nisam nigdje napisala da je samo za carape, vec da ja tamo samo carape kupujem.
neko pitao kakve su cijene, rekla kao i kvalitet, male cijene takav i kvalitet.

sta sam samo ppogresno napisala da mi je znati? a taj komentar za bingo ej bio cisto iz pakosti kao da mene nesto spustis.

inace, ja svoje pare ne ostavljam u sarajevu ni u bih. a fala bogu ja imam i da kupim i u bingu, i waikikiju i u dioru u isto vrijeme.

INCEPTION :D :D :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1437 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

amra_ca wrote:Nemam nikakve veze sa ugostiteljskim objektima ili restoranima. Imala sam potrebu ispricati svoje iskustvo koje nije najljepse. Svako ima da se uvjeri za sebe i da bira gde ce da jede:) Prije nego sto pomislite da neko nekoga crni ili brani zasto se ne sjetite da to moze stvarno biti istina?!

Ma nije toliko bitno sta je covjek rekao. Bitno je da li je oprao ruke kad je zavrsio :D

Sta da je rekao da ide da ser. :lol: :run:
sjever76

#1438 Re: ALTA Centar

Post by sjever76 »

lc waikiki=arizona. bofl roba-blato-jad što bi rekli u jednoj pjesmi. doduše ne sumnjam da će ubijati od posla sa onim cjenama. dvije kase na onoliku radnju :roll: jadnice na kasama pogiboše pod naletom svjetine koji stvari od 6,90 km plaćaju karticom. stisli se turci sa radnicima iako su mogli predpostaviti kakva će im gužva biti prvih 15 dana.
dva mala lifta koji od -3 do T (ovo valjda znači terasa ili šta???? ) voze 15 minuta. možda ima još liftova ali ih ja ne viđoh. kumpir od 5 km realno vrijedi jedno 1,20 km i poprilično sam ubjeđen da će ga malo ljudi probati više od jednput.
graraža poprilično loša. parkirah na -3 (iako sam se spustio 2 sprata :? ) i dok sam izašao morao sam kilometarske krugove praviti. o uključenju na parking kod holiday-a da i ne govorimo. ako im je ono saobraćajno rješenje onda su dobro uprskali. istini za volju garaža se još ne plaća pa je to malo ublažilo gorak okus.
nisam nikakav ljubitelj bbi ali je on las vegas za altu.
Troll_Happens

#1439 Re: ALTA Centar

Post by Troll_Happens »

sjever76 wrote:lc waikiki=arizona. bofl roba-blato-jad što bi rekli u jednoj pjesmi. doduše ne sumnjam da će ubijati od posla sa onim cjenama. dvije kase na onoliku radnju :roll: jadnice na kasama pogiboše pod naletom svjetine koji stvari od 6,90 km plaćaju karticom. stisli se turci sa radnicima iako su mogli predpostaviti kakva će im gužva biti prvih 15 dana.
dva mala lifta koji od -3 do T (ovo valjda znači terasa ili šta???? ) voze 15 minuta. možda ima još liftova ali ih ja ne viđoh. kumpir od 5 km realno vrijedi jedno 1,20 km i poprilično sam ubjeđen da će ga malo ljudi probati više od jednput.
graraža poprilično loša. parkirah na -3 (iako sam se spustio 2 sprata :? ) i dok sam izašao morao sam kilometarske krugove praviti. o uključenju na parking kod holiday-a da i ne govorimo. ako im je ono saobraćajno rješenje onda su dobro uprskali. istini za volju garaža se još ne plaća pa je to malo ublažilo gorak okus.
sta je problem buraz ja placam stvari od euro do dva karticom tako da mislim ako nije za njih problem sta bi bio tebi problem ?? ?
sarajevsko_pivo

#1440 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Jedan001 wrote:
sjever76 wrote:lc waikiki=arizona. bofl roba-blato-jad što bi rekli u jednoj pjesmi. doduše ne sumnjam da će ubijati od posla sa onim cjenama. dvije kase na onoliku radnju :roll: jadnice na kasama pogiboše pod naletom svjetine koji stvari od 6,90 km plaćaju karticom. stisli se turci sa radnicima iako su mogli predpostaviti kakva će im gužva biti prvih 15 dana.
sta je problem buraz ja placam stvari od euro do dva karticom tako da mislim ako nije za njih problem sta bi bio tebi problem ?? ?
Ja nekad i sokic od 30 euro centi :) Sve placam karticom skoro.

U Holandija glasi slogan: ''Klein bedrag pinnen mag''
nidokralj

#1441 Re: ALTA Centar

Post by nidokralj »

danas sam u Vapianu dobio racun br.1725,a sve se nema.Vapiano ni u Hrvatskoj nije mogao proci,u Zg su vec zatvorili,a ovdje razvaljuju :?
manki

#1442 Re: ALTA Centar

Post by manki »

nidokralj wrote:danas sam u Vapianu dobio racun br.1725,a sve se nema.Vapiano ni u Hrvatskoj nije mogao proci,u Zg su vec zatvorili,a ovdje razvaljuju :?
Otkud ti to da je zatvorio Vapiano u Zagrebu?

Vapiano Zagreb, radnička cesta 37
Image

Inače, drago mi je čuti da Vapiano i kod nas tako dobro radi. :thumbup: :bih:
nidokralj

#1443 Re: ALTA Centar

Post by nidokralj »

manki wrote:
nidokralj wrote:danas sam u Vapianu dobio racun br.1725,a sve se nema.Vapiano ni u Hrvatskoj nije mogao proci,u Zg su vec zatvorili,a ovdje razvaljuju :?
Otkud ti to da je zatvorio Vapiano u Zagrebu?

Vapiano Zagreb, radnička cesta 37
Image

Inače, drago mi je čuti da Vapiano i kod nas tako dobro radi. :thumbup: :bih:
to mi danas rece prijatelj koji zivi u Zg,ja nisam provjeravao.Ja sam proljetos bio u Bg,TC Usce i Vapiano je zjapio poluprazan. :bih:
zateznistub

#1444 Re: ALTA Centar

Post by zateznistub »

Nisam citao sve a ne mogu da ne upitam: "jeli to onaj brand LC Waikiki sto se u ratu mogao naci? One fuš maice?
Inace cuo sam da su cijene klope žara, jel istina? Ako jeste neka se ne sekiraju ima ovkdje dosta snobova kojima je bitno gdje jedu a ne sta jedu.
manki

#1445 Re: ALTA Centar

Post by manki »

nidokralj wrote: to mi danas rece prijatelj koji zivi u Zg,ja nisam provjeravao.Ja sam proljetos bio u Bg,TC Usce i Vapiano je zjapio poluprazan. :bih:
Svašta... Sve je moguće... Da vidimo koliko će ovaj naš izdržati. :D
hakimo

#1446 Re: ALTA Centar

Post by hakimo »

Moja pametnija polovica je kupila sakoić u New Yorkeru, u Džananoviću.
Ma kakva sezona, trajao je 29 dana.
Meni je kupila džemper, i dan danas gura.
Tako da je iluzorno raspravljati o (ne)kvalitetu neke robne marke.
Ulaz je slobodan,
a izlaz se, na sreću, ne naplaćuje.
Ja bio u Alti,
kupih nešto,
da se ne vraćam kući praznih ruku.
*mima*

#1447 Re: ALTA Centar

Post by *mima* »

Ja nikad nista ljepse ne vidjoh.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1448 Re: ALTA Centar

Post by Truba »

wc je odličan
BlackCaviar

#1449 Re: ALTA Centar

Post by BlackCaviar »

Vidim da na njihovoj stranici nemaju mapu objekta sa svim ucrtanim prodavnicama, pa se moram ovako snalaziti.
Zna li neko ima li prodavnica satova, naročito mehaničkih.
Nisam još bio u Alti, tako da mogu suditi samo po slikama. Lijepo.
because_of_you

#1450 Re: ALTA Centar

Post by because_of_you »

Meni je ljepši od BBI, osim food courta koji nema ništa povoljno (pored skupljih jela), kao spomenuta konkurencija :D

A i što bi za neki hamburger insan davao 6-7 km, kad se u Dundee fast foodu može uzeti extra pileći burger+ porcija pomfrija+ Coca cola gratis izađe oko 4- 5 km? :roll:
Post Reply