ALTA Centar
-
kojeime
-
kojeime
-
VjecitiStudent
#1403 Re: ALTA Centar
Ili drugim rijecima, treba nam vise Bettermenakojeime wrote: Problem nasih zelja i trznih centara u Sarajevu je problem malog grada. Ozbiljan grad pocinje sa oko milion stanovnika. Jer sa tom kolicinom ljudi koliko god je nesto egzotika, uvijek ce bit ibarem 10.000 kupaca, a za taj broj se vec isplati uvoziti i ootvarati radnju. Ko ce otvoriti radnju u selendri kao sto je Sarajevo gdje u godini manje od 10 ljudi pita ima li ova ili ona egzotika za kupiti.
-
kojeime
- alica.k
#1405 Re: ALTA Centar
ajme fify pa maksuz se klonira da meni spustis.FIFYSA wrote:Waikiki nije kvalitet, slazem se, ali nisu mu ni cijene neke. Ja kako pratim ove forume, vidim da svi nesto hoce brandove, kvalitet, ali do 10 KM. Sad ne znam sta se ti klincis s Kotonom, a kritikujes Waikiki kad raskopavas krpe po Bingu.
ajde dobro, nek ti bude, kad vec ne znas procitat sta sam napisala.
btw, ja volim bingo, tamo je lijepo.
-
kojeime
-
shin
#1407 Re: ALTA Centar
limeni wrote:najjaci su ovi sto i u 2010 godini traze fabrike
Pogotovo fabrike u strogom centru grada, bas bi bila dobra jedna livnica, separacija boksita, koksara ili neka slicna prerada teskih metala, taman bi i metalci imali gdje izlaziti nesta kao simbioza.
-
frngla
#1408 Re: ALTA Centar
@ shin
hahahahhahahhahhahahhahhaha popravio/la si mi dan hahahahhahahhahha
izvinite na off topicu 
hahahahhahahhahhahahhahhaha popravio/la si mi dan hahahahhahahhahha
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1409 Re: ALTA Centar
Kao sto je neko vec rekao zavaravate se laznim floskulama kako treba otvarati fabrike kao odraz razvoja a u principu radi se zaostaloj ideji iz proslog vijeka. Sve se danas proizvodi u Kini. Jedino sto se jos dobro izvozi i trebalo bi da se izvozi je pamet. Usluzna i profesionalna djelatnost. Dakle treba reformirati skolstvo. U tome shopping centri nisu neprijatelji.bosanceros90 wrote:Meni nije jasno sto ce jednom gradu toliko tih shoping centara? To bi čovjek rekao da Sarajlije imaju para toliko da d*pe brisu s nima, a ne jad i cemer k'o što je pola Bosne. Alta shoping entar, BBi shoping centar, Importane shoping centar, a sad i onaj novi u blizini Alte ja mislim da ce se zvati CITY shoping centar ili tako nesto...
Ljudi što ne otavraju proizvodne pogone, da se pokrene privreda Bosne, nigdje ne mozes vidjeti prouzvodnju, sve shoping c. do centra... Nigdje veze, hoce Bošnjo da ima za potrošit, a neće radit, što bi- ima se može se ( a ustvari nema se, glumi se)...
sve u svemu- smijesno i cemerno...
- limeni
#1410 Re: ALTA Centar
trebas skontati da se nikome ne isplati ovdje otvarati fabrike, jer je radna snaga u kini,indiji...jeftinija..imamo i mi fabrika, zeljezaru, natron, cement-kakanj...i da ide sve tako sjajno valjda bi jos neku otvorili...kojeime wrote:A to u na primjer Njemackoj, Francuskoj, Italiji, Svedskoj USA, itd. nema ni jedna fabrika, sve ih zatvorili, pootpustali ljude i preselili sve i jednu fabriku u Kinu, a Nijemci i ostali samo sjede u kancelaijama i lupkaju po tastaturi?
Sto ne mogu suplje...
- drndalo
#1411 Re: ALTA Centar
Zato sto su previse vjerovali u ovaj postulat "liberlne" ekonomije posebno su "naguzene" privrede USA i UK... Zadnji trendovi polaze u pravcu povratka barem dijela proizvodnje u zemlje odakle su, a na to ih "stimulisu" i Vlade tih zemalja porezima (da ne kazem zavrtanjem ruku)... Da se razumijemo, obicno je to proizvodnja viseg i visokog stepena slozenosti, dakle ona na kojoj se najvise zaradjuje... Ili strateskih stvari, ali cak su i englezi skontali da ne mogu vise samo "prodavati pare", i od toga onako zivjeti... U prosjeku...Dado dijasporitus wrote:zavaravate se laznim floskulama kako treba otvarati fabrike kao odraz razvoja a u principu radi se zaostaloj ideji iz proslog vijeka. Sve se danas proizvodi u Kini. Jedino sto se jos dobro izvozi i trebalo bi da se izvozi je pamet. Usluzna i profesionalna djelatnost. Dakle treba reformirati skolstvo. U tome shopping centri nisu neprijatelji.
Dakle oni su svi zaostali, a mi smo napredni, na svu srecu...
Da izvozimo pamet ???
Jako smo i inace, i usluzni, i profesionalni...
Reforma skolstva ? Evo rade na njoj, i sto vise rade, cini mi se da tonemo sve dublje... A posebno je pozitvno kada djeca iz npr. Masinske skole provode visak sati u Alti, umjesto npr. na nekom sportu, stranim jezicima, i slicno...
-
ado-pasha
#1412 Re: ALTA Centar
Ne bih da dižem uzbunu, zadovoljan sam ponudom Alte, medjutim prijatelj je naručio hamburger u Burger House i naišao na slaninu. Nisam protivnik slanine, ne jedem je, ali ima ljudi koji to malo i vjerski gledaju i kad naidju na to, burno reaguju. Pa eto, valjalo bi da to i naglase da se služi sa slaninom. A znam da je u evropskim McDonadsima (npr.) standardno da stave slaninu na burger, chicken itd...
helem, nek raja samo pripazi...
a alta ko alta je cool
helem, nek raja samo pripazi...
a alta ko alta je cool
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1413 Re: ALTA Centar
Tema je ALTA a ne fabrike i ekonomija, molim vas drzite je se.
-
Dado dijasporitus
#1414 Re: ALTA Centar
drndalo wrote:Zato sto su previse vjerovali u ovaj postulat "liberlne" ekonomije posebno su "naguzene" privrede USA i UK... Zadnji trendovi polaze u pravcu povratka barem dijela proizvodnje u zemlje odakle su, a na to ih "stimulisu" i Vlade tih zemalja porezima (da ne kazem zavrtanjem ruku)... Da se razumijemo, obicno je to proizvodnja viseg i visokog stepena slozenosti, dakle ona na kojoj se najvise zaradjuje... Ili strateskih stvari, ali cak su i englezi skontali da ne mogu vise samo "prodavati pare", i od toga onako zivjeti... U prosjeku...Dado dijasporitus wrote:zavaravate se laznim floskulama kako treba otvarati fabrike kao odraz razvoja a u principu radi se zaostaloj ideji iz proslog vijeka. Sve se danas proizvodi u Kini. Jedino sto se jos dobro izvozi i trebalo bi da se izvozi je pamet. Usluzna i profesionalna djelatnost. Dakle treba reformirati skolstvo. U tome shopping centri nisu neprijatelji.
Dakle oni su svi zaostali, a mi smo napredni, na svu srecu...
Da izvozimo pamet ???Pa ni za sebe je u prosjeku nemamo dovoljno, sto se vidi iz svega oko nas... Ili ti zivis u "Alisinoj zemlji cudesa"...?
Jako smo i inace, i usluzni, i profesionalni...![]()
Reforma skolstva ? Evo rade na njoj, i sto vise rade, cini mi se da tonemo sve dublje... A posebno je pozitvno kada djeca iz npr. Masinske skole provode visak sati u Alti, umjesto npr. na nekom sportu, stranim jezicima, i slicno...
Izvinjavam se na off topicu, mozemo ga prenijeti negdje drugdje ali moram samo dodati jednu ispravku. Proizvodnja koja se "vraca" u USA i UK je kao sto si i sam rekao samo tipa visoke tehnologije kao npr elektricna i hibridna auta i tzv zelena tehnologija koja zahtijeva visoku strucnu spremu i jako obrazovanje. Apple je do sada proizvodio u Kaliforniji ali i oni sad prelaze u Kinu. Sva ostala siva proizvodnja je presla u Aziju i nema pokazatelja da ce se do skora vratiti. Dakle opet se sve svodi na izvoz pameti koje mi ocito jos nemamo niti privlacimo.
- citroen
#1415 Re: ALTA Centar
Bio jucer u alti i nije lose sto se tice ponude,mozda fali josh kakav Cd shop sa najnovijim izdanjima
koton-meni neopravdano preskup,malo cijene kad bi korigovali bilo bi dosta bolje,vidjeh nekakve kundure,kontam kozne kad one od poliuretana i kostaju sitnih 1ooKM
a made in P.R.C
..Kosulje se mogu naci za nekih 30Km i to je po meni jedino sto je fer sa cijenom .Ovi Turci opasno se rasirili po alti,Koton,Collins,LC Waikiki sve turkiya ,mozda jos koji dodje

koton-meni neopravdano preskup,malo cijene kad bi korigovali bilo bi dosta bolje,vidjeh nekakve kundure,kontam kozne kad one od poliuretana i kostaju sitnih 1ooKM
- fidoremilienko
#1416 Re: ALTA Centar
drndalo wrote:
Reforma skolstva ? Evo rade na njoj, i sto vise rade, cini mi se da tonemo sve dublje...
-
FIFYSA
#1417 Re: ALTA Centar
namjera mi nije bila da spustim ni tebi ni bilo kome vec da prokomentarisem nekonzistentnost komentarisanja... i ne znam sta nisam znala procitati. te rodjaku se razvukla waikiki dukserica, te se oznojio, te newyorker je samo za carape...pa sta ocekujes od onih cijena?! cijena odgovara kvalitetu i ne kontam poentu tvojih komentara. a kad ti je lijepo u bingu, hajde brate u bingo, a pusti narod da bar pari oci po alti na miru, kupuje jeftinocu u waikikiju, jer i ti samo paris oci po kotonu koliko vidim, a pare ostavljas negdje drugo.
alica.k wrote:ajme fify pa maksuz se klonira da meni spustis.FIFYSA wrote:Waikiki nije kvalitet, slazem se, ali nisu mu ni cijene neke. Ja kako pratim ove forume, vidim da svi nesto hoce brandove, kvalitet, ali do 10 KM. Sad ne znam sta se ti klincis s Kotonom, a kritikujes Waikiki kad raskopavas krpe po Bingu.
ajde dobro, nek ti bude, kad vec ne znas procitat sta sam napisala.
btw, ja volim bingo, tamo je lijepo.
-
Dado dijasporitus
#1418 Re: ALTA Centar
Bio u onom Yam Yamu. Hrana poprilicno dobra ali za 7.5KM ostao gladan. WTF 
-
_Astra_
#1419 Re: ALTA Centar
Vapiano je stvarno za ovce...debelo ti naplate paste-pizze-sokove... I jos te tjeraju da sam sebe sluzis...
MIslim, ok je selfservice, ali za 3.5KM za sokic od 0.2L treba konobar da trci, a ne, ko u ratu po vodu, da stojis u redu..
Pa, onda je bolje uzeti u obicnoj prodavnici taj isti sokic za 0,7KM i sjesti na klupu...
MIslim, ok je selfservice, ali za 3.5KM za sokic od 0.2L treba konobar da trci, a ne, ko u ratu po vodu, da stojis u redu..
Pa, onda je bolje uzeti u obicnoj prodavnici taj isti sokic za 0,7KM i sjesti na klupu...
- karanana
#1420 Re: ALTA Centar
prije 20-30 stranica neko spomenu neku radnju nesto 7.....
kako se ono zvase? nije otvorena jos jelde? cini mi se da sam kod njih vidio neke dobre i interesantne kosulje.
kako se ono zvase? nije otvorena jos jelde? cini mi se da sam kod njih vidio neke dobre i interesantne kosulje.
- ultima_palabra
#1421 Re: ALTA Centar
To se slažem... ne možeš za self-service tolike marže naplaćivati, otvori onda neki fancy restoran gdje ti konobar titra jajca pa naplaćuj pizze 10 KM_Astra_ wrote:Vapiano je stvarno za ovce...debelo ti naplate paste-pizze-sokove... I jos te tjeraju da sam sebe sluzis...
Polako, sve će se to izbirikati
-
Pacificgirl
#1422 Re: ALTA Centar
Priprema se, dosla im roba, vidjela ja juce pise na kutijama ispred radnje, i to dosla roba iz Trsta.karanana wrote:prije 20-30 stranica neko spomenu neku radnju nesto 7.....
-
FIFYSA
#1423 Re: ALTA Centar
7 camicie http://shop.7camicie.com/index.php/?p=3Pacificgirl wrote:Priprema se, dosla im roba, vidjela ja juce pise na kutijama ispred radnje, i to dosla roba iz Trsta.karanana wrote:prije 20-30 stranica neko spomenu neku radnju nesto 7.....
vise poslovne kosulje, cini mi se. cijena srednje visoka
- alica.k
#1424 Re: ALTA Centar
pa ja nisam nigdje napisala da je samo za carape, vec da ja tamo samo carape kupujem.FIFYSA wrote:namjera mi nije bila da spustim ni tebi ni bilo kome vec da prokomentarisem nekonzistentnost komentarisanja... i ne znam sta nisam znala procitati. te rodjaku se razvukla waikiki dukserica, te se oznojio, te newyorker je samo za carape...pa sta ocekujes od onih cijena?! cijena odgovara kvalitetu i ne kontam poentu tvojih komentara. a kad ti je lijepo u bingu, hajde brate u bingo, a pusti narod da bar pari oci po alti na miru, kupuje jeftinocu u waikikiju, jer i ti samo paris oci po kotonu koliko vidim, a pare ostavljas negdje drugo.
neko pitao kakve su cijene, rekla kao i kvalitet, male cijene takav i kvalitet.
sta sam samo ppogresno napisala da mi je znati? a taj komentar za bingo ej bio cisto iz pakosti kao da mene nesto spustis.
inace, ja svoje pare ne ostavljam u sarajevu ni u bih. a fala bogu ja imam i da kupim i u bingu, i waikikiju i u dioru u isto vrijeme.
-
Trebam te
#1425 Re: ALTA Centar
Naravno da je skupo za studente, hrana a i krpice isto tako,
Sretno vam svima sa ALtom,

Sretno vam svima sa ALtom,