ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uroborus

#1251 Re: ALTA Centar

Post by uroborus »

madner wrote:Iz pouzdanih izvora sam saznao da ce najveci Londonski trzni centar, da bi udovoljilio svom klijentelu iz Bosne, otvoriti ascinicu. Kazu, bilo ih prosto stid da dosad nisu mogli ljudima ponuditi sjeckani burek.
Nenadjebivo! :mrgreen:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1252 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

maraska wrote:kad se otvara teretana?

Po planu i programu, pocetkom nove godine. Realno, krajem februara.
respo

#1253 Re: ALTA Centar

Post by respo »

jao naseg mentaliteta ovaj se tek otvori oni pricaju o drugom
i ova prica oko BBI centra kako je drugo mi dodje kao izbor za miss
milijardu izbora miss i svako po svom bira misicu
tako i ovo nasli se neki salabajzeri i uvrstili bbi medju 2 najbolja istocne europe i odmah smo vrh
na nekoj stranici hilmo kliko citav dan i sarajevska piva postala 7 na svijetu

gdje ces bolji cd shop od sirana
kupis sta ti dusa pozeli ili jednostavno skines kad vec imas internet
sto se hlaca tice ajd moze se reci da nedostaje jedan koji prodaje razne a ne kao sada u trendu poderane nigdje nema naci obicnih u trendu izblajhane ili kako se vec zovu onda u svakoj radnji sve izblajhane al sta se tu moze ponuda potraznja

i meni treba prodavnica malih figurica sa maldiva al nema jbg nismo metropola :D
e kad to otvore onda cemo biti metropola :P
e da se malo vratimo temi
alta mi izvana pristojno izgleda
unutra nisam bio planiram ici cisto da vidim jeli isto kao na slikama druga vila park
drago mi je samo sto su otvorili neke nove radnje
vise mi je dosta belisima konzuma i jos 2 radnje koje ima svaki trzni centar

i jeli iko pokusao da potrosi vise od 100 maraka i da "izgubi" karticu?
O'zone
Globalni moderator

#1254 Re: ALTA Centar

Post by O'zone »

respo wrote:
i jeli iko pokusao da potrosi vise od 100 maraka i da "izgubi" karticu?
Ovo je glavno pitanje :mrgreen:
Moljito

#1255 Re: ALTA Centar

Post by Moljito »

http://www.btc.si/

ovako nesto kad se otvori mozemo pricat od shopingu

pozdrav
mahalik

#1256 Re: ALTA Centar

Post by mahalik »

Jel ko bio u Burger House
Kakve su cijene
koliko je hamburger
ima li kakav meniji
nek neko oppiše
innovision

#1257 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

pisite cijene ljudi
ja sam danas dobio cijenovnik iz vapiana malo je poskup da dvoje jede treba 40-50 km
minjonja

#1258 Re: ALTA Centar

Post by minjonja »

ago majka, ubijes se za tri i po marke :lol:
fixer

#1259 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

Moljito wrote:http://www.btc.si/

pozdrav
Ovo je naselje. Ovo je planski, ovo je namjenski. Ovo nema sanse kod nas. Barem ne u ovom obliku. Ali ovo nikako nije jedini nacin za shoping.
innovision

#1260 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

minjonja wrote:ago majka, ubijes se za tri i po marke :lol:

karanana

#1261 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

ja sam danas otiso do onog food courta , kontam uzet cu nesto ali nisam nista. sve mi nekako sterilno izgleda kao da nisu fast food restorani. odem do kumpir kumpira, nema menija, uopste ne znam sta naruciti. cekam, nece li kome nesto iznijeti, ali vidim raja samo neke kafe uzima, nista za pojest. nemam pojma sta se desava. onda odem do one ascinice, ali ista kao i u bbi-u pa je preskocim. onda odem to tog burger mjesta, opet meniji i cijene furaju brzinom svjetlosti na onim plazmama, ne mogu skontati sta imaju i koliko su kombinacije. onda vidjeh nekakve gotove hamburgere u "izlogu", valjda se odatle izvade i stave u hljeb, ne znam....
preskocim i to i odem do kineza, opet meniji sicusni letaju plazmama, ne mogu se snaci sta je sta, nesto 5 i po KM, nesto 7 i po KM. opet sve nekako sterilno, nekakvi sosovi u kontejnerima, pripremljene kutije sa rizom i pastom...nije me dojmilo. izadjem i odem u mutvak na rolovani kebab.

hocu fuckin mcdonalds! zasto je problem to otvoriti, mamu vam cevabdzijsku lobisticku!
innovision

#1262 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

mutwak razvaljuje rolna je beton betona
Ma.Le.Na

#1263 Re: ALTA Centar

Post by Ma.Le.Na »

innovision wrote:mutwak razvaljuje rolna je beton betona
:lol: jaooo zaboravila sam na mutvak...sutra rucam mutvak :D
VenomousV

#1264 Re: ALTA Centar

Post by VenomousV »

karanana wrote:ja sam danas otiso do onog food courta , kontam uzet cu nesto ali nisam nista. sve mi nekako sterilno izgleda kao da nisu fast food restorani. odem do kumpir kumpira, nema menija, uopste ne znam sta naruciti. cekam, nece li kome nesto iznijeti, ali vidim raja samo neke kafe uzima, nista za pojest. nemam pojma sta se desava. onda odem do one ascinice, ali ista kao i u bbi-u pa je preskocim. onda odem to tog burger mjesta, opet meniji i cijene furaju brzinom svjetlosti na onim plazmama, ne mogu skontati sta imaju i koliko su kombinacije. onda vidjeh nekakve gotove hamburgere u "izlogu", valjda se odatle izvade i stave u hljeb, ne znam....
preskocim i to i odem do kineza, opet meniji sicusni letaju plazmama, ne mogu se snaci sta je sta, nesto 5 i po KM, nesto 7 i po KM. opet sve nekako sterilno, nekakvi sosovi u kontejnerima, pripremljene kutije sa rizom i pastom...nije me dojmilo. izadjem i odem u mutvak na rolovani kebab.

hocu fuckin mcdonalds! zasto je problem to otvoriti, mamu vam cevabdzijsku lobisticku!
bas prije par sati kad sam bila u alti i pila sokic koji sam kupila u meratoru (koji btw ima samo jedan frizider sa picem wtf, iako je zima hocu hladan a ne mlak red bullsok/ledeni caj ili sta vec) govorim cojeku mi u mene: eeee da su otvorili mcdonald's ovo bi sve bilo prepuno, ljudi bi po saksijama i kantama sjedili samo da jedu.
nisam bila gladna al bi mi bas dobro dosla ona dream pie... davila bih se...
innovision

#1265 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

da su babi muda :-)
RIZVA

#1266 Re: ALTA Centar

Post by RIZVA »

bila bi Mc Donald
innovision

#1267 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

:lol: :lol: :lol: :lol:
respo

#1268 Re: ALTA Centar

Post by respo »

altovci kad se udje gdje su vec te kartice jel mora svako za sebe karticu uzeti ili ?
ne znam kako je to ovdje rijeseno jer sam to gledao i kolektivno i pojedinacno
i ustvari gdje rekoste da se te kartice od 100 maraka dijele? saznao vapiano :)
da povedem raje da im napravimo ceha 1000 ja castim :D
krusty

#1269 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

mahalik wrote:Jel ko bio u Burger House
Kakve su cijene
koliko je hamburger
ima li kakav meniji
nek neko oppiše

ham. 6 km.
cheese 7.5
pomfrit 2 i 2.5

hrana je super al su ipak pretjerali sa cjenama, realno hamburger 4 KM za nas standard plafon...

p.s. ovdje svi nesto komentarisu a niko izgleda krocio u Altu nije, vidjeli je samo na slikama ovdje na forumu :lol: :lol: :lol: :lol:
darius_maximus

#1270 Re: ALTA Centar

Post by darius_maximus »

Moljito wrote:http://www.btc.si/

pozdrav
Zasto stati tu...

http://www.thedubaimall.com/en

Ovo je soping... :D

Helem, ukratko, Alta je sasvim dobar soping centar, jedino sto meni nije dobro rijeseno je taj food court, jer i ono sto bih jeo je preskupo za ono koliko vrijedi... :-)
mrtva kokoš

#1271 Re: ALTA Centar

Post by mrtva kokoš »

cuj hamburger 6KM :shock: :shock:
k`o da stane citava krava u njega a ne jedna snicla... :roll:
darius_maximus

#1272 Re: ALTA Centar

Post by darius_maximus »

Splinter wrote:cuj hamburger 6KM :shock: :shock:
To je nista, ima govedji hamburger neki najskuplji 8 ili 8,5 KM, pa to da mi Becku sniclu stavi unutra s prilozima... :D :-)
krusty

#1273 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

Splinter wrote:cuj hamburger 6KM :shock: :shock:
jbg amerima iz ambasade i iz trilanda nece bit skupo :)
xsk

#1274 Re: ALTA Centar

Post by xsk »

respo wrote:altovci kad se udje gdje su vec te kartice jel mora svako za sebe karticu uzeti ili ?
ne znam kako je to ovdje rijeseno jer sam to gledao i kolektivno i pojedinacno
i ustvari gdje rekoste da se te kartice od 100 maraka dijele? saznao vapiano :)
da povedem raje da im napravimo ceha 1000 ja castim :D
evo prica od veceras:

odemo nas 2, daju nam na ulazu po tu jednu karticu cuvenu i odemo mi unutra da degustiramo.
super izgleda, svidja mi se sto ima raznih stolova i varijanti za sjedenje, od normalnih stolova preko onih sa barskim stolicama i nekih niskih, itd... lagana neka normalna muzika, moze se normalno pricati, svjetla ne sljaste, fino bas izgleda.
cool mi je i to sto je posebno kao taj sank sa pizzama, posebno salate, posebno paste, posebno slatkisi itd - bilo je puno 80% a na sanku nigdje guzve.
elem, narucimo mi jednu biftek salatu i jednu pizzu, plus kiselu i oranzinu - hrana je bila odlicna! ja sam jela pizzu - odlicna! tanka, dobro pecena, paradajz sos, neka tanko rezana teletina sa grila i neki super bijeli sos preko svega, malo rukole na sredini (za kojom licno nisam luda, ali mi je drugarica sve pokrala :P ). pizza ima nekih 20ak vrsta, sto standardnih, sto nekih za koje nisma ni cula a ima i varijanta da na sanku biras sam sastojke kod kuvara, a cijene su od 8 do 14 KM.
e onda uzmemo dezerte - ja tu neku mascarpone kremu sa svjezim jagodama, koja je odlicna i ogromna (nisma mogla sve pojesti), a drugarica sutlijas sa visnjama - kaze da je bio super. i onda ne odolimo imenu i uzmemo i neku cokoladnu tortu, ha ha ha - zove se Death by Chocolate - koja je isto bila dobra. i jos jednu oranzinu, i ledeni caj (da, prejele smo se, pssssssst! 8), thaty's not the point) :lol: da, cijelo vrijeme nosas sa sobom tu karticu i kad sta kupis skeniras je i to ti se gomila na racun.
elem, zavrsile mi konacno i odemo da platimo i racun nam je 'ladno bio 60 KM. hmmm... :run:
konmtamo, previse je, uzmemo racun da provjerimo i ispostavi se da su nam naplatili jos jedan ovaj mascarpone i nekakvu panna cottu i dodje menadzer sa srbijanskim naglaskom i hajd' kao, nekako to razjasnismo...

zakljucak - restoran je dobar, hrana je dobra, ali je skupa, i pazite sta vam sve ukucaju na racun (dodjes na kasu, oni ti provuku tu karticu kroz neki skener, isprinta im racun koji ti i ne vidis dok ne platis i to je to)

;-)
Ali_G

#1275 Re: ALTA Centar

Post by Ali_G »

Taj hamburger jest preskup, al debljina mesa je dvostruka u odnosu na vecinu lokacija u gradu :D
Post Reply