Pa zavisi koji broj pantalona nosis, nijedna prodavnica nece narucivati veliki broj minijaturnih hlaca za muskarce kao sto je velicina 29 ili 30 ili na peglu 44, 46 jer je to roba koja na nasem trzistu nije trazena, drugo je da smo mi u nekim aziskim zemljama ili negdje na zapadu gdje zivi i radi jako puno stranaca iz tih dijelova zemlje, jer ljudi iz tih krajeva su sitne gradje tako da nose puno manji br. hlaca nego nas klasicni bosanac... dakle da bi razumio taj nazovimo problem moras prvo pogledati nase trziste pa tek onda bar djelimicno razumiti politiku nasih prodavnica, cak i djecaci od 15 godina kod nas rijetko nose taj br. hlaca, dakle kratko i jasno ne isplati seBetter Man wrote:Nisu u pitanju Diesel traperice, vec uopceno hlace bilo koje vrste, od onih na peglu, pa nadalje. Zeli se od Sarajeva napraviti svjetska metroplola, a neke elementarne stvari ne mozes naci u Sarajevu. bolje je ustediti para i otici vani kupitista vam treba, jer ce te proci jeftinije i kvalitetnije.The 51st State wrote:kakva vrsta kretena moras biti da ti frustracija bude cd shop i broj dizel tola? strasno, jebeno strasno...., ne bih ovo napiso da nije bilo kontiunirano iskenjavanje vezano za te gluposti.
ALTA Centar
- beautyfool
#1201 Re: ALTA Centar
- nellington
#1202 Re: ALTA Centar
Ja nosim 29/32 odnosno 30/32, ovisno o modelu i već sam se navikao na pakao kupovinebeautyfool wrote:Pa zavisi koji broj pantalona nosis, nijedna prodavnica nece narucivati veliki broj minijaturnih hlaca za muskarce kao sto je velicina 29 ili 30 ili na peglu 44, 46 jer je to roba koja na nasem trzistu nije trazena, drugo je da smo mi u nekim aziskim zemljama ili negdje na zapadu gdje zivi i radi jako puno stranaca iz tih dijelova zemlje, jer ljudi iz tih krajeva su sitne gradje tako da nose puno manji br. hlaca nego nas klasicni bosanac... dakle da bi razumio taj nazovimo problem moras prvo pogledati nase trziste pa tek onda bar djelimicno razumiti politiku nasih prodavnica, cak i djecaci od 15 godina kod nas rijetko nose taj br. hlaca, dakle kratko i jasno ne isplati seBetter Man wrote:Nisu u pitanju Diesel traperice, vec uopceno hlace bilo koje vrste, od onih na peglu, pa nadalje. Zeli se od Sarajeva napraviti svjetska metroplola, a neke elementarne stvari ne mozes naci u Sarajevu. bolje je ustediti para i otici vani kupitista vam treba, jer ce te proci jeftinije i kvalitetnije.The 51st State wrote:kakva vrsta kretena moras biti da ti frustracija bude cd shop i broj dizel tola? strasno, jebeno strasno...., ne bih ovo napiso da nije bilo kontiunirano iskenjavanje vezano za te gluposti.
- beautyfool
#1203 Re: ALTA Centar
Super pa sto ne kukas sto nema velicina za tebe vidis kako bettermen to radinellington wrote:
Ja nosim 29/32 odnosno 30/32, ovisno o modelu i već sam se navikao na pakao kupovine
Sad mi naum pade mozda neke prodavnice kao terranova ili tako te prodavnice za tinejdzere i imaju taj broj
- nellington
#1204 Re: ALTA Centar
Prvo boldirano: tako i kupim sebi nešto finobeautyfool wrote:Super pa sto ne kukas sto nema velicina za tebe vidis kako bettermen to radinellington wrote:
Ja nosim 29/32 odnosno 30/32, ovisno o modelu i već sam se navikao na pakao kupovineja bih vam savjetovala da se udruzite i predlozite nekoj od prodavnica da vam naruci za slijedecu sezonu i taj broj hlaca, jer vecinom taj broj ili ne dolazi iz razloga sto niko ne trazi ili ako dodje onda je 1 ili 2 broja na stanju,(30 vel. vecinom bude pocetkom sezone ali 29 rijetko)
Sad mi naum pade mozda neke prodavnice kao terranova ili tako te prodavnice za tinejdzere i imaju taj broj
Drugo boldirano: kad bih još nosio ove moderne modele
- jedna tamo
- beautyfool
#1206 Re: ALTA Centar
Eh pa eto rijesili smo problem malih brojeva hlaca, vas dvojca pod ruku i kupujte hlace na pocetku sezone jer snizenje i kraj sezone te hlace nece docekati... nadam se da necemo vise o trapericama ali mozemo o "vaznosti" CD Shopa i da se kupi u svakom momentu neko najnovije izdanje necega...nellington wrote:Prvo boldirano: tako i kupim sebi nešto finobeautyfool wrote:Super pa sto ne kukas sto nema velicina za tebe vidis kako bettermen to radinellington wrote:
Ja nosim 29/32 odnosno 30/32, ovisno o modelu i već sam se navikao na pakao kupovineja bih vam savjetovala da se udruzite i predlozite nekoj od prodavnica da vam naruci za slijedecu sezonu i taj broj hlaca, jer vecinom taj broj ili ne dolazi iz razloga sto niko ne trazi ili ako dodje onda je 1 ili 2 broja na stanju,(30 vel. vecinom bude pocetkom sezone ali 29 rijetko)
Drugo boldirano: kad bih još nosio ove moderne modele
-
sorei
#1207 Re: ALTA Centar
Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenjubeautyfool wrote:Super pa sto ne kukas sto nema velicina za tebe vidis kako bettermen to radinellington wrote:
- Zox
#1208 Re: ALTA Centar
Ovo je potpuno tacno (nerado priznajem, posto imam stan u onom dijelu kojeg sad nazivamo centarBiH-x wrote:Dado dijasporitus wrote:Moram reci da me zadivilo koliko je Marindvor zazivio sa Altom. Nemoze se proci od ljudi. Jedva cekam da se otvori i SCC jer imam utisak da se centar Sarajeva pocinje polako seliti.
- nellington
#1209 Re: ALTA Centar
Hvala na infovdivna wrote: Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenju
-
mr.gugl
#1210 Re: ALTA Centar
ja ko da nisam iz ovog grada, tek jucer sam prvi put cuo da je to otvoreno i skontao o cemu se radi. ako je na fol BBI centra, a ocito jeste (sto neko kaze, ne mozes izaci za godinu, a ne mozes naci nista da valja), onda da ne idem nikako. raja se loze na new yorker, a kad sam otisao u lukavicu da vidim sta to kao ima tamo, vidim samo bruku ljudi koji nesto pokusavaju naci, ali nikako da uspiju. te neke cvike od 25KM, mrvu kvalitetnije nego "kod kineza", te nake maice sa milion slika po njima...i na kraju odem u drugu radnju i hajrujem tene od 70KM na popustu i odem doma. uglavnom cujem sinoc raja pricaju kao moRes kupiti hamburgere raznih velicina
i dobiti za jos 4 KM puno krtole i uzivat' s hanumom do ujutru. ono ti, ona i krtola na stolu i djuskate. 
-
sorei
#1211 Re: ALTA Centar
nellington wrote:Hvala na infovdivna wrote: Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenjuZa nas male ljude (eh, ja sa 180cm postadoh mali
)
nisam mislila da si malen..znam kolika je nogavica u pitanju
Imam jednog takvog pa se razumijem, fino se zarovi i naci ces.
Blago tebi, jedes koliko god i sta god hoces, a kao da usta nisi otvorio
- nellington
#1212 Re: ALTA Centar
Mogu na miru jesti krompir u Altivdivna wrote: Blago tebi, jedes koliko god i sta god hoces, a kao da usta nisi otvorio
- mrtva kokoš
#1213 Re: ALTA Centar
ja sam 182, kolika je granica je l` i ja spadam u male ljude ?nellington wrote:Hvala na infovdivna wrote: Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenjuZa nas male ljude (eh, ja sa 180cm postadoh mali
)
- beautyfool
#1214 Re: ALTA Centar
Eh vidis da ima tih velicina samo treba potraziti, Oviesse hlace dozivile i snizenje jer ne zalaze mali ljudi,nellington wrote:Hvala na infovdivna wrote: Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenjuZa nas male ljude (eh, ja sa 180cm postadoh mali
)
-
sorei
#1215 Re: ALTA Centar
ako je 180 to ce mu tamo biti malo duze, a ako je visociji ili su mu none malo duze od trupa taman 
- nellington
#1216 Re: ALTA Centar
Eh, dopusti da te upoznam sa Lotfijem ZadehomSplinter wrote:ja sam 182, kolika je granica je l` i ja spadam u male ljude ?nellington wrote:Hvala na infovdivna wrote: Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenjuZa nas male ljude (eh, ja sa 180cm postadoh mali
)

i konceptom fuzzy logike, koji se tako često objašnjava preko visine ljudi:
Svima ostalima se izvinjavam zbog off-topica.The real world simply doesn't map well to binary distinctions, and numerical precision is often unhelpful in making qualitative statements. Fuzzy logic gives us a way to deal with such situations.
In fuzzy systems, values are indicated by a number (called a truth value) in the range from 0 to 1, where 0.0 represents absolute falseness and 1.0 represents absolute truth. While this range evokes the idea of probability, fuzzy logic and fuzzy sets operate quite differently from probability.
If I tell you that my height is 5 ft. 6 in. (or 168 cm), you may have to think a bit before deciding whether you consider me short or not short (i.e., tall). Moreover, you might reckon me short for a man but tall for a woman. So let's make the statement "Russell is short," and give that a truth value of 0.70.
If 0.70 represented a probability value, we would read it as "There is a 70% chance that Russell is short," meaning that we still believe that Russell is either short or not short, and we have a 70% chance of knowing which group he belongs to. But fuzzy terminology really translates to "Russell's degree of membership in the set of short people is 0.70," by which we mean that if we take all the (fuzzy set of) short people and line them up, Russell is positioned 70% of the way to the shortest. In conversation, we would say Russell is "kind of" short and recognize that there is no definite demarcation between short and tall. We can state this mathematically as mSHORT(Russell) = 0.70, where m is the membership function.
- beautyfool
#1217 Re: ALTA Centar
back to topic, jeli ima DM u ALTI ? ili bilo kakva prodavnica kozmetike ? Ima li kakva radnja za bebe i djecu ?
- nellington
#1218 Re: ALTA Centar
O kraćim hlačama nećemo, nije podforum religijabeautyfool wrote:Eh vidis da ima tih velicina samo treba potraziti, Oviesse hlace dozivile i snizenje jer ne zalaze mali ljudi,nellington wrote:Hvala na infovdivna wrote: Oviesse ima manje modele za muskarce i uzi su..eto i jos cesto budu na snizenjuZa nas male ljude (eh, ja sa 180cm postadoh mali
)
a ti sa visinom preko 180 sumnjam da ti odgovara duzina 32 ali eto mozda volis malo krace hlace
- beautyfool
#1219 Re: ALTA Centar
Kakve veze religija ima sa hlacamanellington wrote:
O kraćim hlačama nećemo, nije podforum religija
- nellington
#1220 Re: ALTA Centar
Mah, kod nas sve ima veze sa religijom. Ja sa svojih 179.5 nosim 32 i taman mi jebeautyfool wrote:Kakve veze religija ima sa hlacamanellington wrote:
O kraćim hlačama nećemo, nije podforum religija, vecinom ispod 180 nose duzinu 32 ali eto svacija gradja nije ista pa moguce je da i ta duzina odgovara i visocijim , zar ne
- alica.k
#1221 Re: ALTA Centar
hej, ma sinoc im je garaza bila u klincu neko vrijeme...nisu nikome dali da udje i istjerivali su ove sto su vec bili unutra i rekli im da se parkiraju tu okolo. kazu neki problem s ventilacijom (a iz garaze diiiiiiiim se pusiiiii, bog zna sta je bilo).maxell_sarajevo wrote:Lose je sto policija ne reaguje na ono bezobrazno parkiranje nasih domacih papaka uz glavnu ulicu ili su ih valjda pustili par dana dok se ova guzva malo ne raziđe.Prolazim sinoc pored Alte kad lik sa jeep-om izmedzu drveca i zelene povrsine izlazi nasred glavne ulice, hebo on mater svoju.
beatyfull snimila sam da ima dm (hodali su okolo oni sto rade i dijelili balone djeci) a vidjela sam i neku parfumeriju al nisam ulazila.
- madner
#1222 Re: ALTA Centar
Mozda da proba ove zenske krojeve, to je sad inbeautyfool wrote:Pa zavisi koji broj pantalona nosis, nijedna prodavnica nece narucivati veliki broj minijaturnih hlaca za muskarce kao sto je velicina 29 ili 30 ili na peglu 44, 46 jer je to roba koja na nasem trzistu nije trazena, drugo je da smo mi u nekim aziskim zemljama ili negdje na zapadu gdje zivi i radi jako puno stranaca iz tih dijelova zemlje, jer ljudi iz tih krajeva su sitne gradje tako da nose puno manji br. hlaca nego nas klasicni bosanac... dakle da bi razumio taj nazovimo problem moras prvo pogledati nase trziste pa tek onda bar djelimicno razumiti politiku nasih prodavnica, cak i djecaci od 15 godina kod nas rijetko nose taj br. hlaca, dakle kratko i jasno ne isplati seBetter Man wrote:Nisu u pitanju Diesel traperice, vec uopceno hlace bilo koje vrste, od onih na peglu, pa nadalje. Zeli se od Sarajeva napraviti svjetska metroplola, a neke elementarne stvari ne mozes naci u Sarajevu. bolje je ustediti para i otici vani kupitista vam treba, jer ce te proci jeftinije i kvalitetnije.The 51st State wrote:kakva vrsta kretena moras biti da ti frustracija bude cd shop i broj dizel tola? strasno, jebeno strasno...., ne bih ovo napiso da nije bilo kontiunirano iskenjavanje vezano za te gluposti.
- beautyfool
#1223 Re: ALTA Centar
Super, hvala.alica.k wrote:.
beatyfull snimila sam da ima dm (hodali su okolo oni sto rade i dijelili balone djeci) a vidjela sam i neku parfumeriju al nisam ulazila.
- Comrad
#1224 Re: ALTA Centar
Ko misli da bi u rajvosa uspjela prodavnica CD shopova ili ne nije odaVLe ili se fura na neko zapadnjastvo. Za mene su CD ovi isfurali i fakat ne vidim ko ih jos kupuje, mozda neki kolekcionari, ali oni nisu razlog da neko sad ulozi ogroman novac i pegla se s tim stvarima u ovoj neorganizovanoj drzavi. Da ne bude sad ono sta ce muzicka industrija, ma hebe mi se za muzicku industriju. Sto jedan muzicar mora uopste danas izdavati CD - ne mora. Postavi ga brate na internet i uzimaj lovu na gazama, koncertima. Jbg, treba mi neko uzet 40+ KM za cd i onda opet na koncertu mi uzme 50+ KM. Ma ne pada mi napamet. Uostalom, mislim da ti muzicari danas najmanje love imaju od tih CD-ova, dok se izdavaci naplate, njima ostane crkavica.
I ovo povezivanje prodaje cd-ova sa dolaskom neke grupa mi nema nikakve logike. Grupe idu tamo gdje ih ljudi pozovu - valjda. Zasto ne bi ne znam Metallica dosla na Kosevo da ih neko zovne i da im lovu koju traze. Sta, rekli ma necemo mi tamo nemaju nasIJEh cd-ova.
Nego, dobro izgleda Alta.
- minjonja
#1225 Re: ALTA Centar
meni nedostaje vako nesto u SA.