ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mahalac

#1176 Re: ALTA Centar

Post by Mahalac »

innovision wrote:u sarajevu ima bar 100 000 ljudi koji zive ko bog + dosta raje dolazi ovamo u kupovinu tako da sumnjam da ce propasti vise se brinem SCC jer sto je previse je previse
:roll:
:shock:
:cry:
:skoljka:
cappy_tempo

#1177 Re: ALTA Centar

Post by cappy_tempo »

innovision wrote:u sarajevu ima bar 100 000 ljudi koji zive ko bog + dosta raje dolazi ovamo u kupovinu tako da sumnjam da ce propasti vise se brinem SCC jer sto je previse je previse
ne bi ja reko da ce SCC propasti jer ne bi ljudi ovolike pare skrsili.uostalom pored centra bit ce tu hotel i kancelarije tako da ce se arapi snaci :D
palamuda

#1178 Re: ALTA Centar

Post by palamuda »

Mahalac wrote:
:roll:
:shock:
:cry:
:skoljka:
U Sarajevu ima 600.000 ljudi koji žive ko bubreg u loju i svi jedva čekaju da pare potroše u Vapianu u NY 8-) 8-)
Vilenjak Lego

#1179 Re: ALTA Centar

Post by Vilenjak Lego »

karanana wrote:za vibratore znam kako ferceraju. dadnu ti ga kada platis i onda odes sjesti i onda te provibriraju kad ti je narudzba gotova. sad znam i za ove kartice kako ferceraju, ali to sam vidjao samo u food courtovima gdje ima vise pultova i vise stanica za narudzbe a ja koliko kontam kod vapiana imas jedan red jedno mjesto gdje narucujes i odmah na kasi platis to sto narucis, tako da ne znam sta ce im kartica. ali mozda i nije tako.
Imaš i ovdje više pultova (šankova) i na svakom možeš naručivati (na jednom pice, na drugom paste. ..piće..). Odličan je Vapiano. Ja sam bio u do sada u dva i mogu reći da je na istom nivou (da li će se održati :-) ). Neka mjesta za izlazak. Ako bude dobro i preživjeće i radiće. I pored nas ovakvih.
innovision

#1180 Re: ALTA Centar

Post by innovision »

haha joj ociju evo primjer pogledaj auta ima bar 50 auta koje svaki dan vidis koji su bar po 100 000 km ,vecini nam je lose ali ima ih jako puno koju su se vratili na svoje ili u svoj ne devastirani stan ili ga nikad nisu ni napustili.
love ima u Sarajevu jer nikad nisam ni vidio ni cuo za jedan grad na svijetu kada je u 2 popdne sve puno.
BiH-x

#1181 Re: ALTA Centar

Post by BiH-x »

Dado dijasporitus wrote:Moram reci da me zadivilo koliko je Marindvor zazivio sa Altom. Nemoze se proci od ljudi. Jedva cekam da se otvori i SCC jer imam utisak da se centar Sarajeva pocinje polako seliti.
:thumbup:
Jolpaz

#1182 Re: ALTA Centar

Post by Jolpaz »

Alta fino izgleda i uljepsava grad koji su dušmani razarali i ubijali.
Nesretnici koji traze mane i samo crnjace bolje da se odmah ubiju kako se nebi patili sa ovim jadnim komentarima.
maxell_sarajevo

#1183 Re: ALTA Centar

Post by maxell_sarajevo »

Better Man wrote:
505sCrtom wrote:@Better Man:

Jesi Ti uvijek takav? Teško tvojoj curi sa tobom.
Nije u tom fol. Stvar je sto se otvraju novi shoping centri koji ne nude nista novo i interesantno za moj ukus. ja bih to drugacije uradio i pondio neke drugacije sadrzaje. Recimo jedan svjetski cd shop gdje bi ste mogli da nabavite sta zelite od muzike i ne samo muzike vec i filmova, pa knjizara koja bi bila snadbjevena svim novitetima koji se pojave na podrucju ex Yu, a ne da moram iz Hrvatske nabavljati odredjene knjige, jer ih nasi knjizari nikad ne nabave ili nabave par godina nakon objave i da ne nabrajam dalje.
Sto ce ti CD shop kad ima tema na sa-x "ima li ko...?hvala unaprijed" :lol:
Haj Bogati mozes i ti prebacivati iz supljeg u prazno, pa CD shop bi propao nakon pet dana, nas mentalitet je nesto drugaciji, mi skidamo sa interneta sve sto nam treba, a nismo glupi da za CD placamo preko 20KM. :D
mali Ninja

#1184 Re: ALTA Centar

Post by mali Ninja »

ej raja, ja noćas obidjoh i to novo sarajevsko čudo, ja i hanuma mahsuz begenisali onaj krompir kod onih turaka, kad ono izbliza nije k'o se reklame, a još 5KM porcija, pa za 5 km cu skuhat 5 kg krompira :), tako da u povratku iz tog, nazovimo, sopinga, hajrovah mikrofon u komterjdu, eto reko da ne odemo prazne ruke, vala sve u svemu, budalastina...
ladyada

#1185 Re: ALTA Centar

Post by ladyada »

taj trend zahvata i vas na balkanu ...nemam nista protiv ovakvih centara funkcionalni auto mozes ostaviti , pojest , popiti itd ....ali su tako napravljeni da nikada ne izadjes a da nesto ne nadjes da kupis ..........
alica.k

#1186 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

Mahalac wrote:Svuda guzva frka i krkljanac..kao i uvijek kod slicnih desavanja u nas. Nazalost za par sedmica da ne kazem za mjesec dana, pokojeg setaca ce samo blijedi pogledi ocajnih prodavnica jos promatrati kroz velike izloge. A oni ce svoju potrosnju zasnivati na dvosatnom ispijanju kahve s dosta vode.
Razlog je jednostavan PARA NEMA, barem ne onoliko i rukama ljudi koji trebaju da prave promet u ovim centrima.
To je srednji stalez koji kod nas skoro da i ne postoji.
Parking ce jos odavati utisak da neko i posjecuje ALTU i njoj slicne shopping centre sve dok se neko zaista ne pozabavi stvarnim investicijama i problemima ove nazovi drzave.
Da ne bi bio skroz negativan, hvala ljudima na trudu i jos jednom lijepom objektu u Sarajevu....al eto "steta truda" zasad.
meni veceras nije izgledalo da para nema...svi su nosili nesto.

ja sam samo sjela 20tak minuta sa sestrom da nesto ona pojede a tamo su se zadesili i moji tak da...nisam ni proletila kroz prodavnice, to cu drugi dan.
respo

#1187 Re: ALTA Centar

Post by respo »

znaci narucis hrane u iznosu od 200 maraka i kad izadjes kazes izgubio karticu i platis samo 100KM

jebote jest dobro ovo :D

nisam bio al po slikama mi ovo lici na vecu verziju vile parka
onaj ko je slikao picu jeli to ta capricciosa?
The 51st State

#1188 Re: ALTA Centar

Post by The 51st State »

kakva vrsta kretena moras biti da ti frustracija bude cd shop i broj dizel tola? strasno, jebeno strasno...., ne bih ovo napiso da nije bilo kontiunirano iskenjavanje vezano za te gluposti.
Jaskor

#1189 Re: ALTA Centar

Post by Jaskor »

respo wrote:znaci narucis hrane u iznosu od 200 maraka i kad izadjes kazes izgubio karticu i platis samo 100KM

jebote jest dobro ovo :D

nisam bio al po slikama mi ovo lici na vecu verziju vile parka
onaj ko je slikao picu jeli to ta capricciosa?
Pa kad mu prođe vijek možda će ovdje biti neka nova televizija. :D
mayab

#1190 Re: ALTA Centar

Post by mayab »

Ne vidjeh da je iko napisao nesto o parking garazi u Alti, cijena, kapacitet itd.Poslom sam cesto tu u okolini, i parkiranje je kriza prava, tako da parking u Alti moze puno pomoci u ovom dijelu grada!
Hajmo informacije! :thumbup:
maxell_sarajevo

#1191 Re: ALTA Centar

Post by maxell_sarajevo »

Lose je sto policija ne reaguje na ono bezobrazno parkiranje nasih domacih papaka uz glavnu ulicu ili su ih valjda pustili par dana dok se ova guzva malo ne raziđe.Prolazim sinoc pored Alte kad lik sa jeep-om izmedzu drveca i zelene povrsine izlazi nasred glavne ulice, hebo on mater svoju. :x
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1192 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

U Alti ima 200 parking mjesta. Mislim da je trenutno parkiranje besplatno jer jos nisu montirali parking automate ali ne drzi me za rijec. Nisam siguran.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1193 Re: ALTA Centar

Post by Dado dijasporitus »

maxell_sarajevo wrote:Lose je sto policija ne reaguje na ono bezobrazno parkiranje nasih domacih papaka uz glavnu ulicu ili su ih valjda pustili par dana dok se ova guzva malo ne raziđe.Prolazim sinoc pored Alte kad lik sa jeep-om izmedzu drveca i zelene povrsine izlazi nasred glavne ulice, hebo on mater svoju. :x
Iz provjerenih izvora znam da ce vlasnik Alte busiti gume svakom papku koji se parkira ispred Alte. Vec je u pregovorima sa Americkim Ambasadorom da mu ovaj posudi 3-4 americka vojnika iz ambasade za tu operaciju

:D

edit: u to ulaze i policijska vozila koja sam takodjer vidio da se bespravno parkiraju na ulici :lol:
fixer

#1194 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

Ne kontam,cuj 5 KM krompir. A u Dvoru najbolji sendvic koji sam ja jeo u Sarajevu 4 KM. :D Pizza10 KM, a u Paneri za te pare mozes nahraniti porodicu pizzom. Sumnjam da je ova u Vapianu bolja.
Better Man

#1195 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

The 51st State wrote:kakva vrsta kretena moras biti da ti frustracija bude cd shop i broj dizel tola? strasno, jebeno strasno...., ne bih ovo napiso da nije bilo kontiunirano iskenjavanje vezano za te gluposti.
Nisu u pitanju Diesel traperice, vec uopceno hlace bilo koje vrste, od onih na peglu, pa nadalje. Zeli se od Sarajeva napraviti svjetska metroplola, a neke elementarne stvari ne mozes naci u Sarajevu. bolje je ustediti para i otici vani kupitista vam treba, jer ce te proci jeftinije i kvalitetnije.
nellington

#1196 Re: ALTA Centar

Post by nellington »

Ja sam cijelo Sarajevo uzduž i poprijeko prošao tražeći pribor za go. Dok mi ne otvore neki shop u kojem će biti tih stvari: pribor za go, literatura za go, šah, filateliju, pribor za filateliju, numizmatiku, sfragistiku, heraldiku... neću pohvaliti nijedan shopping centar :) Valjda ima dovoljno penzionera kao što sam ja u ovom gradu da bi takva radnja imala promet :)
*mima*

#1197 Re: ALTA Centar

Post by *mima* »

Better Man....................dopadas li se ti sam sebi?
fixer

#1198 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

Hajmo otvorit grupu - pomozimo Bettermanu da nadje traperice kako bi Sarajevo napokon moglo prodisat.
chuchumbamayumbe

#1199 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

Ima li đe u Saraj'vu kak'e garderobe za ugodno popunjene, sa ugodnim cijenama?!
8-)
zonbirile

#1200 Re: ALTA Centar

Post by zonbirile »

e otvori se itaj dućan i jopet fali marki.Sada kenjati treba o Al-Šidiju,ja šta će tamo sve biti.Hoće li biti i kakve javne kuhinje?
Post Reply