ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Better Man

#101 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

sarajevsko_pivo wrote:Samo mislim da je Alta mali shoppingcentar za Zaru.

Zara kupi skoro vazda jedan ili vise spratova.

Ja sam cuo da ce Zara biti u Importanne.
Ako bude Zara u SA koliki će prostor zakupiti ne znam, ali u Londonu njihove radnje imaju prizemlje. jedan nivo ispod prizemlja i sprat. Ako će se Zara otvoriti u SA i izbor garderobe i brojeva te iste garderobe biti kao npr. u Benettonu i Sisleyu i ako će Vas polupismene prodavačice ubjeđivati da manji broj muški od 48 ili M se neproizvodi, bolje da se i ne otvara.
Better Man

#102 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

-LIBERO- wrote:Ma ovo je cista sizofrenija,i to potrosacko/kupovna/kolonijalna :D

Prave na reonu MarinDvora tri velika shoping centra u relaziji duzine 200 metara.

Ma puno i za Monako,a kamoli Sarajevo. Pitanje je samo koji ce prvi propasti,bez obzira sto ni jedan od ova buduca tri jos nije ni otvoren :D :run:
Umjesto mali milon nakvih sitnih shoping centara, bolje da se napravi jedan , ali vrijedan, tj. jedan veliki shoping centar u kojem će biti zastupljene svi ekskluzivni svjetski brendovi, kao i brendovi za obične građane sa manjim primanjima. Navešću primjer Kerumovog Jokera u Splitu koji je puno veći, komforniji i napucaniji od BBI centra u Sarajevu.
Tiberije

#103 Re: ALTA Centar

Post by Tiberije »

alica.k wrote:

zaru nigdje ni u zagrebu ni u bg nisam vidjela da je CITAV sprat zakupila. nego prostor i prostor odmah iznad. nervira me kad ljudi ovo govore.

inace i ja sam cula da se colliers povukao, ali eto, jos je na stranici...
Zara u ZG je u King's Cross-u shopping centru i to kvalitetan shop na prvom katu ali je po cijenama više Žara nego Zara :wink:
Better Man

#104 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

Tiberije wrote:
alica.k wrote:

zaru nigdje ni u zagrebu ni u bg nisam vidjela da je CITAV sprat zakupila. nego prostor i prostor odmah iznad. nervira me kad ljudi ovo govore.

inace i ja sam cula da se colliers povukao, ali eto, jos je na stranici...
Zara u ZG je u King's Cross-u shopping centru i to kvalitetan shop na prvom katu ali je po cijenama više Žara nego Zara :wink:
U Londonu Zara nije uopće skupa za razliku koliko nabijaju cijene na našim prostorima.
alica.k

#105 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

Tiberije wrote:Zara u ZG je u King's Cross-u shopping centru i to kvalitetan shop na prvom katu ali je po cijenama više Žara nego Zara :wink:
zara ima u avenue mall na 2 sprata ali ne citava vec prostor i onda imaju pokretne stepenice unutra za prostor iznad. koliko se mogu sjetiti i u centru zg ima zara. u bg i u delti i u novom uscu ima zara, opet ista stvar.
sarajevsko_pivo

#106 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

100% Nece biti Zara u Alti.

Alta je mal centar.

Da je Zara kupila prostor davno bi to vec bilo u novinama.

Jedino sigurno je NewYorker.
klixober

#107 Re: ALTA Centar

Post by klixober »

fixer wrote:
komeba wrote:Alta mi je jedna od najuznijih zgrada u Sarajevu.Bijela,bezlicna,ne uklapa se u okolinu..
Pa kad joj je okolina HI. Sta se tu moze uklopiti?
Pa mogli su barem da ne odudara od okoline,u staklu ili boji kao unitic-ovi neboderi,a ne drecava bijela boja.Jos kad se isprlja fasada od ispusnih gasova iz auta,bice milina vidjeti ALTA centar.Bas me zanima koji je genijalac smislio da bude drecavo bijela boja.
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#108 Re: ALTA Centar

Post by anjusha »

ej jeste zapeli za tu zaru vise. ko da nema druge prodavnice na svijetu. zara ovo zara ono. hoce li biti nece li biti. :D
ajmo malo spekulacija i oko drugih radnji. evo sad smo culi za newyorker. ja navijam za victoria's secret :) npr :D
Bullet Tooth Tony

#109 Re: ALTA Centar

Post by Bullet Tooth Tony »

recimo ralph lauren , jest da bi se mogao pocastiti jednim komadom bilo cega u 6 mjeseci ali ...kvalitet :D :D :D
fixer

#110 Re: ALTA Centar

Post by fixer »

anjusha wrote:ej jeste zapeli za tu zaru vise. ko da nema druge prodavnice na svijetu. zara ovo zara ono. hoce li biti nece li biti. :D
ajmo malo spekulacija i oko drugih radnji. evo sad smo culi za newyorker. ja navijam za victoria's secret :) npr :D
Zara bi u Sarajevu bila pravo cjenovno nepristupacna. Ja je obozavam, ali sumnjam da bi ona zazivila ovdje kako treba.
VjecitiStudent

#111 Re: ALTA Centar

Post by VjecitiStudent »

Eh da hoce konacno doci Zara, pa da se zaori refren: "Zaris li se Zara, k'o sto se garila Gara?"
:D
karanana

#112 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

anjusha wrote:ej jeste zapeli za tu zaru vise. ko da nema druge prodavnice na svijetu. zara ovo zara ono. hoce li biti nece li biti. :D
e victoriu sigurno neces vidjeti. ja bih volio vidjeti C&A, solidna roba a cijene veoma prihvatljive. mada kod nas nikako cijene da padnu pa se cak i ona beze roba prodaje za 2-3 puta vece cijene nego na zapadu, tako da me nebi zacudilo da i C&A opali vece cijene ovdje, iako one etikete daju cijene u svim zemljama pa nesto sumnjam da bi opalili vecu cijenu kad raja moze usporedit koliko ista stvar kosta u drugim zemljama.

jos jedan do deset tisucitog.
devet tisuca devetsto devedeset i devet. uh, ostario sam, ulazim u petocifrene brojeve. ovoliko palamudjenja i supljiranja a samo jedan sedmodnevni ban.
respo

#113 Re: ALTA Centar

Post by respo »

kao da gledam bice
tom taylor nike puma oviesse star sport planika alhos city fashion sweet years dna i po prvi put u sarajevu new yorker
upravnik

#114 Re: ALTA Centar

Post by upravnik »

čujem da će na ulazu biti štand sa bozom i "točenim" sladoledom
ODVRATAN_i_GADAN

#115 Re: ALTA Centar

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

fixer wrote:
Zara bi u Sarajevu bila pravo cjenovno nepristupacna. Ja je obozavam, ali sumnjam da bi ona zazivila ovdje kako treba.
Zara je mozda za zene ali za odrasle muskarce :roll: :roll: Nisam bas previsok (189 cm) ali ja tamo nista ne mogu kupiti osim sala i kape! U svemu ostalom sam kao siroce iako je velicina XL

P.S. Valjda to prave spanci po svojoj mjeri! Pih
sarajevsko_pivo

#116 Re: ALTA Centar

Post by sarajevsko_pivo »

Cak Podgorica i Novi Sad imaju Zaru.
chuchumbamayumbe

#117 Re: ALTA Centar

Post by chuchumbamayumbe »

Garant će iz Srbije da ulete zastupnici nekih marki kojih kod nas nema...Ako se već renta preko srb.
Klodovik

#118 Re: ALTA Centar

Post by Klodovik »

Ma, daj mi da gdje bude GAP i Starbucks i meni dosta. Lijepo je sanjati.
Neelix

#119 Re: ALTA Centar

Post by Neelix »

jebo zaru
karanana

#120 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

i ja kazem, jebo zaru. nije nesto ni jeftina a karina im je izbor za muskarce.

i ja bih volio GAP ili old navy ili banana republic, ali kao sto je to politika i limiteda koji je vlasnik victoria secret branda, tako mislim da osim u engleskoj nigdje drugo ne postoje radnje iz GAP korporacije, pa ne znam zasto bi se otvorile i kod nas.
fini dečko

#121 Re: ALTA Centar

Post by fini dečko »

Ja bih volio da bude DERBY kladionica :oops: :-)
Better Man

#122 Re: ALTA Centar

Post by Better Man »

karanana wrote:i ja kazem, jebo zaru. nije nesto ni jeftina a karina im je izbor za muskarce.

i ja bih volio GAP ili old navy ili banana republic, ali kao sto je to politika i limiteda koji je vlasnik victoria secret branda, tako mislim da osim u engleskoj nigdje drugo ne postoje radnje iz GAP korporacije, pa ne znam zasto bi se otvorile i kod nas.
Gap ima jako kvalitetne bokserice. Imam njihovh bokserica koje sam kupio u Londonu i evo nakon više od godinu i pol nošenja su iste, nisu se uoće ofucale, niti su izgubile boju i valitet. I dan danas kao nove. Ove godine sam opet uzeo kad sam bio u Londonu. A cijena im je smiješna. Pojedinačno su 8 funti, ali ako uzmeš troje tada platiš 18 funti (jedne te dođu 6 funti). ovdje u Benetonnu za jedne moraš platit 39-41 KM, a kvalitetom nisu ni blizu Gapovim.
norah

#123 Re: ALTA Centar

Post by norah »

Hoce li tu biti kakvog posla? Da li vec traze ljude? Zna li iko?
ecstase

#124 Re: ALTA Centar

Post by ecstase »

norah wrote:Hoce li tu biti kakvog posla? Da li vec traze ljude? Zna li iko?

Svaka radnja koja se tu bude otvarala ce imati svoje konkurse.

Pogledaj na posao.ba imal sta.
sodom

#125 Re: ALTA Centar

Post by sodom »

upravnik wrote:čujem da će na ulazu biti štand sa bozom i "točenim" sladoledom
Hoćel radit i Šaćir iz Švrakinog? :D
Post Reply