Aloe Vera
Moderator: anex
-
Dark Angel
#1 Aloe Vera
Evo, zelim malo zapoceti pricu na temu Aloe Vera. Velika većina nas je čula za Aloe Veru i postoji mnogo distributera kod nas koji se bave prodajom proizvoda aloe. Nebih nikoga imenovala ni izdvajala, samo želm da vidim šta vi mislite o Aloi i ako imate, kakva su vam iskustva. Kažu da su Vjekovima civilizacije širom svijeta koristile aloe veru zbog njenih ljekovitih svojstava. Čudesan list Aloe sadrži 75 hranljivih materija, 200 ostalih sastojaka, 20 minerala, 18 aminokiselina i 12 vitamina. Najefikasnija vrsta od svih je Aloe Barbadensis Miller.
-
hali gali halid
#2 Re: Aloe Vera
Imam neku vrstu Aloe, ali ne znam koja je 
-
Dark Angel
#3 Re: Aloe Vera
večinom je to sve isto, ustvari osnova je aloe vera barbadensis samo zavisno od upotrebe ali zavisno od upotrebe dodaju se određeni dodaci pogodni za tu namjenu.hali gali halid wrote:Imam neku vrstu Aloe, ali ne znam koja je
-
hali gali halid
#4 Re: Aloe Vera
"There are around 400 species in the genus Aloe." Mislim da je kod mene neka Aloa Saponaria, valjda se tako zove. 
Ovakva je moja
samo sto je moja jos mala 
Ovakva je moja
samo sto je moja jos mala -
Dark Angel
#5 Re: Aloe Vera
aha...ja sam mislila na proizvode aloe....
koliko znam samo se barbadensis sorta koristi za liječenje...al eto prilike da pokušaš izumit nešto novo....zašto da ne 
- Neelix
#6 Re: Aloe Vera
ja reko ovi o variola veri 
-
Leonid Breznjev
#7 Re: Aloe Vera
veca_sa wrote:ja licno koristim kremu za lice , mislim da je njemacka od aloe, koristim je poslije brijanja umjesto konjske vodicei mogu reci da mi pase, smiruje lice i glatka koza bude pra'o
sacekaj dok ti naraste prava brada.
-
mojgrad
#8 Re: Aloe Vera
Pila sam 90% cistu aloe veru i mogu reci da je ukus vise nego gadan. Na trzistu se mogu naci razni sokovi sa dodatkom aloe.
Ali ako je koristis pokusaj u sto cistijem sastavu. Tek tad ima ucinkovito djelovanje.
Konzumirala sam svakog jutra po jednu casu. Aloa je dobra inace za ljudski organizam jer ga regenerise.
Ali ako je koristis pokusaj u sto cistijem sastavu. Tek tad ima ucinkovito djelovanje.
Konzumirala sam svakog jutra po jednu casu. Aloa je dobra inace za ljudski organizam jer ga regenerise.
-
terremoto
#9 Re: Aloe Vera
Malo sam informisana o aloe veri,dali je mogu piti oboljeli od parkinsonove bolesti?