Ally McBeal
Moderator: _BataZiv_0809
- Bumbar
#1 Ally McBeal
Nagradno pitanje..kada je prvi put prikazana ova serija u BiH i na kojem kanalu... molim da netko odgovori inace cu prijateljicu baciti sa balkona

- Miki123
#2 Re: Ally McBeal
Mislim da je prvi put prikazana na FTV ili kako se tada zvala
Ima 8 možda i 9 godina.. odokativno..
Ima 8 možda i 9 godina.. odokativno..
-
niggy
#3 Re: Ally McBeal
serija je prokazana na FTV
a pored toga serija je KULTNA:::::::
imam sve epizode na DVD kod kuce
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#4 Re: Ally McBeal
Jesu li sa prevodom?PLacam koliko trazis za njihniggy wrote:serija je prokazana na FTV
- Bumbar
#5 Re: Ally McBeal
Hvala
jos samo da utvrdim koje godine...prijateljica tvrdi '98 a meni to nesto rano...ja tipujem na 2000...
@niggy...budi raja podijeli sa nama

@niggy...budi raja podijeli sa nama
- GandalfSivi
#6 Re: Ally McBeal
CUj kultna, ubit cu se namah. Jel' odmah do Twin Peaksa? A pocela se prikazivati na FTV mislim na ljeto '99, taman tamo negdje kad je Man Utd uzeo ligu prvaka...
- chuchumbamayumbe
#7 Re: Ally McBeal
Kako meni ova anorekticarka i njene glupe furke idu na neku stvar, to je cudo jedno?!
Jesam li jedini koji tako misli?!
- faye
#8 Re: Ally McBeal
ja nisam nikad uspjela pogledati niti jednu epizodu do krajachuchumbamayumbe wrote:Kako meni ova anorekticarka i njene glupe furke idu na neku stvar, to je cudo jedno?!
- Miki123
#9 Re: Ally McBeal
Meni je ona takooo sexy sa svim svojim malim i velikim psihozamachuchumbamayumbe wrote:Kako meni ova anorekticarka i njene glupe furke idu na neku stvar, to je cudo jedno?!
- putujucidzindas
#10 Re: Ally McBeal
bas se rijetko javim , al me zena toliko nervira da ne mogu odoliti reci FUJchuchumbamayumbe wrote:Kako meni ova anorekticarka i njene glupe furke idu na neku stvar, to je cudo jedno?!
- alphonse kauders
#11 Re: Ally McBeal
Ally je najgori lik u toj seriji, prosto žena nervira sa svojim tinejdžerskim glupostima. S druge strane - niko k'o Richard Fish i njegovi "fišizmi", a ni onaj John nije loš. Ma serija je bila ok prve 3-4 sezone, kasnije lagano propadala...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#12 Re: Ally McBeal
Kad se Eli Mekbil pojavila na tv-u, sjecam se da sam pomislila 'konacno jedan stvaran, zivotan lik na ekranu' i bila je osvjezenje u tom periodu kad su carovale svetice i gresnice iz sapunica: djevojka sa manama, slabostima, neurozama, vecito u potrazi za srodnom dusom, pomalo smotana i simpaticna u svemu sto radi...
Najgenijalniji lik mi je bio ekscentricni Dzon Kejdz, ali su mi bili super, otkaceni i Ricard, Ilejn, Ling... Likove stvaraju glumci, i dobri glumci su glavni adut ove serije. Bas su me zasmijavali, ali i naterivali na razmisljanje o mnogim pojavama u drustvu, musko-zenskim odnosima...
Ally je toliko iskren i stvaran lik, da se sa njom nije tesko identifikovati. Zivot u savremenom svjetu je surov, i to se prikazuje kroz komediju u seriji.
A sustina prezivljavanja u njemu je, btw, ne dozvoliti da ti u 30-toj namecu pravila, vrijednosti, zahtjeve, vec izgraditi sopstvene proje toga.
Najgenijalniji lik mi je bio ekscentricni Dzon Kejdz, ali su mi bili super, otkaceni i Ricard, Ilejn, Ling... Likove stvaraju glumci, i dobri glumci su glavni adut ove serije. Bas su me zasmijavali, ali i naterivali na razmisljanje o mnogim pojavama u drustvu, musko-zenskim odnosima...
Ally je toliko iskren i stvaran lik, da se sa njom nije tesko identifikovati. Zivot u savremenom svjetu je surov, i to se prikazuje kroz komediju u seriji.
A sustina prezivljavanja u njemu je, btw, ne dozvoliti da ti u 30-toj namecu pravila, vrijednosti, zahtjeve, vec izgraditi sopstvene proje toga.
- tranquil
#13 Re: Ally McBeal
Meni je serija bila grozna.chuchumbamayumbe wrote:Kako meni ova anorekticarka i njene glupe furke idu na neku stvar, to je cudo jedno?!
Na početku se činilo da ima tu nešto, ali su se iz epizode u epizodu počeli ponavljati isti folovi, samo druga varijanta, što sa onim zajedničkim WC-om, pa onda isti folovi sa onom dvojicom šefova, pa uvijek neko režanje Lucy Liu, a da ne pričamo o gomili psihoza glavne junakinje, i kako nije bilo niti "H" od pravog humora, niti "R" od romantike. Naravno, vrlo brzo sam prestao gledati.
Helem, nisi jedini.