Voznja po snijegu zadnji
Alo ti si kupio bridgestone najgore gume
All season gume - auto bild test oktobar 2015
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- supercali
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#102 Re: All season gume - auto bild test oktobar 2015
Gdje ti zivis???? Moze biti da je vise do mjesta stanovanja, nego do guma.jefferson wrote:Kao sto znate pobornik sam zimskih guma, ali sam prije dvije noci licno imao priliku iskusiti koje su smece all season gume po snijegu.nightvision wrote:yeb'o gume, kad sve saberes ko ne zna da vozi ili ne pazi kako vozi nece mu pomoci nista osim eirbega, a mozda cak ni to.
Prije tris edmice kupim 2013 BMW sa xDrive. Dodje sa Bridgestone all season gumama, nove (ovdje BMW nemoze prodati auto ako nema nove gume). Super duboke, vidi se da nisu klasicne ljetne gume, all season na jedno pet mjesta, M+S oznaka. Zimske jos nisu isporucene lokalnoj radnji jer sam i felge uzeo, uglavnom, to sutra stavljam na auto.
Elem, padne 20cm snijega, reko odo da vidim kako se ponasa xDriva po ulicama oko kuce. Hajde ide, ali na svakoj krivini, zadnji kraj hoce da izbaci (pogon je 60% nazad) i to pri nekih 20 km/h. Hajde evc kontam morat cu zenino auto koristiti dok mi zimske ne dodju.
Dodjem kuci, hocu u garazu u rikverc. Stanem (ocistio prilaz, mozda 5cm snijega). Malo gasa, kad auto trznu, mal bocno ne opali u zid.
Okrenem se, malo zaleta i parkiram auto, uzmem od zene auto (taman stavio 4 zimske) i njega vozam sve do danas.
Poserem se ja na to all season sranje i kome god je palo na pamet da tako gume oznacava.
-
530i
#103 Re: All season gume - auto bild test oktobar 2015
jefferson wrote:U pitanju su Bridgestone Dualer H/L gume.530i wrote:Slabo je to ako je u pitanju A001 model.
Iako su gume Amerika i Evropa nebo i zemlja...ne bi me čudilo da su u pitanju ljetne ili malo izmijenjene ljetne sa tim oznakama all seasson.
One su "prave" all season gume, imaju i M+S oznaku (znaci da je 25% gume prohodno izmedju blokova) ali jednostavno ne funkcionise na ozbiljnom snijeznom vremenu. danas sam vozio kroz malo snijega sto je ostalo, OK, ide, ali dzaba kada zagusti.
Mislio sam da je u pitanju guma za putničko vozilo....te terenske se ionako svugdje moraju kupovati maksuz - UHP, zimske, offroad, kod njih je kompromis još gori. Ova Bridgestone A001 bi trebala biti solidna zimi jer se naslanja na zimsku gumu...recimo nešto kao malo "ublažena" zimska guma.
-
jefferson
#104 Re: All season gume - auto bild test oktobar 2015
Ovaj snijeg sto je bio nije uopste nista posebno, u BIh svake zime ovo bi bilo normalno.konektovan wrote:Gdje ti zivis???? Moze biti da je vise do mjesta stanovanja, nego do guma.jefferson wrote:Kao sto znate pobornik sam zimskih guma, ali sam prije dvije noci licno imao priliku iskusiti koje su smece all season gume po snijegu.nightvision wrote:yeb'o gume, kad sve saberes ko ne zna da vozi ili ne pazi kako vozi nece mu pomoci nista osim eirbega, a mozda cak ni to.
Prije tris edmice kupim 2013 BMW sa xDrive. Dodje sa Bridgestone all season gumama, nove (ovdje BMW nemoze prodati auto ako nema nove gume). Super duboke, vidi se da nisu klasicne ljetne gume, all season na jedno pet mjesta, M+S oznaka. Zimske jos nisu isporucene lokalnoj radnji jer sam i felge uzeo, uglavnom, to sutra stavljam na auto.
Elem, padne 20cm snijega, reko odo da vidim kako se ponasa xDriva po ulicama oko kuce. Hajde ide, ali na svakoj krivini, zadnji kraj hoce da izbaci (pogon je 60% nazad) i to pri nekih 20 km/h. Hajde evc kontam morat cu zenino auto koristiti dok mi zimske ne dodju.
Dodjem kuci, hocu u garazu u rikverc. Stanem (ocistio prilaz, mozda 5cm snijega). Malo gasa, kad auto trznu, mal bocno ne opali u zid.
Okrenem se, malo zaleta i parkiram auto, uzmem od zene auto (taman stavio 4 zimske) i njega vozam sve do danas.
Poserem se ja na to all season sranje i kome god je palo na pamet da tako gume oznacava.
-
jefferson
#105 Re: All season gume - auto bild test oktobar 2015
Pa mislim znam sta imam na autu, znam da je to sve talasika za zimu, ali eto da podjelim iskustvo ovdje.nightvision wrote:A da nisi pripazio to i bi. Neko drugi bi mozda pomislio "bmw, nove gume, sa'cu ja njega pocerat'". I zabio se u prvu banderu.jefferson wrote:Kao sto znate pobornik sam zimskih guma, ali sam prije dvije noci licno imao priliku iskusiti koje su smece all season gume po snijegu.nightvision wrote:yeb'o gume, kad sve saberes ko ne zna da vozi ili ne pazi kako vozi nece mu pomoci nista osim eirbega, a mozda cak ni to.
I dalje mislim da je Dileja trebao uzeti one alls eason gume:)