All about Nokia

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#1 Re: Nokia - All about

Post by avaks »

Eto ti 6ta tema na prvoj stranici i još pinovana i ti nisi vidio :-) :run:

A imaš i na drugoj stranici odmah:
nokia-android-t148141.html

Bezveze spamuješ...
escobar__

#2 Re: Nokia - All about

Post by escobar__ »

6. tema je za Nokia Lumia uređaje pogonjene Windows Phone operativnim sistemom.

Mislim da sve ovo treba objediniti u jednu temu nazvanu jednostavno Nokia ili Nokia telefoni.
semirsar

#4 Re: Nokia - All about

Post by semirsar »

neka teme, all about... treba sad nastavit ovdeka :thumbup:
Kontam pazarit sesticu ali dje a da to nije kod nekog od telekoma, ne bih da se vezem pretplatom?
MTV

#5 Re: Nokia - All about

Post by MTV »

Univerzalno. Salis se?!

Kod njih garancija samo na sofware. Sve ostalo potrosni materijal.

Image
escobar__

#6 Re: Nokia - All about

Post by escobar__ »

Sa novim modelom šestice (Nokia 6, 2018) napravili su jednu glupost pa neko ko ne prati sve to lahko može kupiti kinesku varijantu koja nije dio Android One programa.

Telefon na sajtu uredno reklamiraju kao 'Android One' ali nigdje ne pominju te dodatne oznake i činjenicu da možeš naletit na tu koja nema taj čisti Android. Oznaka joj je TA-1054 i, koliko sam skontao, upravo tu prodaju u Mobitel Studio firmi. :-D
avaks

#7 Re: Nokia - All about

Post by avaks »

smajjo wrote:A šta sa ostalim Nokiama prije androida koje su danas visoko tražene, da skratim otvorio sam ovu temu da ovo bude sve zajedno o Nokiji.
Pa pirje Androida su bile WIndows a prije Windowsa je Symbian ili možda misliš na one dummy?! 3310 novi recimo :mrgreen:
Nego što kaže Sema treba sad oplest po ovoj temi i neka ostane samo jedna :mrgreen:

p.s.
Nema ni na softver garancija u Univerzalno (ako instaliraš neku aplikaciju ili ažuriraš bez njih i to ode hahaha) :run:
avaks

#8 Re: Nokia - All about

Post by avaks »

Neuništiva još uvijek :lol:
Samo cenera natoči, napuni bateriju i rahat 3 mjeseca :thumbup:
Quaresma

#9 Re: Nokia - All about

Post by Quaresma »

smajjo wrote:A šta sa ostalim Nokiama prije androida koje su danas visoko tražene, da skratim otvorio sam ovu temu da ovo bude sve zajedno o Nokiji.
ima vec tema o androidu

niko ti nece vise traziti savjete za nokiju na symbianu i na windows phoneu, to su mrtvi os-ovi, za kolekcije, eventualno ako neko sebi ostavi neke telefone poput Nokije 808 i Lumie 1020 za slikanje, za sve ostalo je pointless.

shvatam da si imao dobru namjeru, al posto se vec na drugoj temi vise pisalo, bolje se tamo prebaciti, ili ove postove tamo prebaciti i preimenovati drugu temu u Nokia All About.
jarobot

#10 Re: Nokia - All about

Post by jarobot »

MTV wrote:Univerzalno. Salis se?!

Kod njih garancija samo na sofware. Sve ostalo potrosni materijal.

Image
Ma nije ni na softver.
Kže ne smiješ sam ažurirati sistem kad dođe obavjest. Koji su to lopovi i idioti.
Kad dođe obavjest o ažuriranju čovjek iz recimo brčkog ili Bihaća treba nositi tel. u Sarajevo da mu neki " stručnjak " klikne ažuriraj sistem.
Bem ti zakone i firme .....
puz_u_salati

#11 Re: Nokia - All about

Post by puz_u_salati »

avaks wrote: Nema ni na softver garancija u Univerzalno (ako instaliraš neku aplikaciju ili ažuriraš bez njih i to ode hahaha) :run:
Jel me furaš? :shock: :shock:

Dakle instaliraš Viber i nema garancije?

'bem ti državu koja to dozvoljava.
avaks

#12 Re: Nokia - All about

Post by avaks »

A dobro i ja sad kakim, piše da ne smiješ ažurirati sistem u garantnom roku nego isključivo nositi njima (znači svakih par mjeseci kod njih da kliknu ažuriraj i sačekaju 5-10 minuta da ne gubiš garanciju).
A još jedna stavka u garantnom listu - bilo kakve izmjene sistemskog softvera, eto možeš protumačiti da si skidanjem Vibera promijenio sistem ili ne?! :lol:

Kako god šuhveli je garancija tj. nemaš je ali su cijene srazmjerne tome pa kome se isplati bujrum.
Ja se ne bih zezao osim ako uređaj nije duplo jeftiniji od onog s oficijelnom garancijom.
semirsar

#13 Re: Nokia - All about

Post by semirsar »

smajjo wrote:garancija do praga :izet:
upravo tako, cim si izasao iz radnje ti si ponistio garanciju :mrgreen:
Post Reply