All about Dragan Čović

Post Reply
Danguba

#451 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Danguba »

Tito_i_Partija wrote:
Danguba wrote: Uz duzno postovanje tvog avatara, ja sam stavio primjedbu na onu opasku kako bi neko branio domovinu ali eto nece zbog politicara i njihove djece.
Po toj logici vrlo malo ljudi ili niko ne bi ovu zemlju branio. Kao i u bliskoj proslosti svi smo se sremali na agresiju stranog neprijatelja koji ne spava a domaci nam dodjose glave...pa tako bi bilo i sada ''nije ovo moj rat''.
Vidis, tu se razlikujemo. Ja druge domovine nemam(imam ali to nije to). Svako ko bi je pokusao oruzano rasturiti nema dvojbe da bi je branio pa makar to bio i Bosnjak-Bosanac ili bilo ko drugi. Ne bi gledao ko je na vlasti jer su meni svi isti(nijanse).
Ponavljam, u slucaju agresije ne bih ni sekunde razmislj'o, domovina se branit' mora. Ali kad pogledas sta to bi sa nasim borcima, koji su dali sve za ovu zemlju i sada u njoj zive duboko u siromastvu, dok guzonje koje su se za vrijeme rata sakrivale u trezorima sada imaju neprocjenjivo bogatstvo i jebavaju te iste borce u mozak i ne dozoljavaju im da imaju minimalna sredstva za barem neku vrstu dostojanstvenog zivota...kad covjek pogleda samo na to (bez ostalih zajebancija, a ima ih mnogo), pa zar nije normalno da se covjek upita "za sta smo se mi borili?"
kazem ja, nadje se 1001 razlog. :D

odrapio sam 4 godine. namucio se kao i svi. kada sam se razduzio(26 april '96.god) ni sekunde nisam pomisljao da ja treba na tim lovorikama da zivim. ako bude sta, dobro je a ko ne, valja se sam izboriti.
i tako i bi. da sam cekao drzavu ili bivsu firmu(koja je bila jaka ali iz rata izasli siromasni), ja bih danas psovao drzavu, firmu, sve i svakoga zato sto sam u dubiozi. na brzinu sam shvatio da se za bolji zivot moram na drugi nacin izboriti, i bi u pravu. :wink:

dvoje certifikate cuvam kao uspomenu na dane provedene u ARBiH a ne gledam ih kroz neku vrijednost ili naknadu za sve prozivljeno. da sam ih bijedno prodao, danas bi se jos bjednije osjecao.
Mister Yes

#452 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Mister Yes »

Skijaš wrote:Svaka je inicijativa vezana za entoteritorijalizaciju osuđena na neuspjeh is prostog razloga što nije moguće dogovoriti šta je čije. To nije bilo moguće dogovoriti ni u ratu, što dokazuje i postojanje HNK i SBK, pa je gubljenje vremena danas takvo rješenje predstavljati kao izlaz.
Ih kad je mogla KPJ prije 100 godina nacrtati 6 republika i 2 AP i mi ćemo se nekako snaći. Mi sada imamo kompjutere i tehniku kakvu Tito nije mogao ni zamisliti. A rezultati popisa na pomolu. Da ne govorimo kako imamo odličan i uspješan primjer Brčko distrikta koji možemo samo iskopirati za današnje mješane kantone HNK i SBK i od njih napraviti distrikte :izet:
Tito_i_Partija

#453 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Tito_i_Partija »

Danguba wrote:

odrapio sam 4 godine. namucio se kao i svi. kada sam se razduzio(26 april '96.god) ni sekunde nisam pomisljao da ja treba na tim lovorikama da zivim. ako bude sta, dobro je a ko ne, valja se sam izboriti.
i tako i bi. da sam cekao drzavu ili bivsu firmu(koja je bila jaka ali iz rata izasli siromasni), ja bih danas psovao drzavu, firmu, sve i svakoga zato sto sam u dubiozi. na brzinu sam shvatio da se za bolji zivot moram na drugi nacin izboriti, i bi u pravu. :wink:

dvoje certifikate cuvam kao uspomenu na dane provedene u ARBiH a ne gledam ih kroz neku vrijednost ili naknadu za sve prozivljeno. da sam ih bijedno prodao, danas bi se jos bjednije osjecao.
Izgleda da se nadje i 1001 razlog da se opravda i Bakirova vreca zlata. :D

E moj druze, sve se moze ako izadjes iz rata koliko-toliko fizicki sposoban da nastavis zivot "normalno". Imam dobrog prijatelja koji je izgubio jedno oko, tri prsta da desnoj ruci (koja mu je glavna) i sjebanu desnu nogu i kuk, zbog kojeg ne moze bez stake da se krece. On zna jos more takvih. Sta cemo sa njima? Kako ce se oni izborit', pa da ne "pljuju drzavu, firmu, sve i svakoga zato sto su u dubiozi"?
Skijaš

#454 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Skijaš »

Mister Yes wrote:
Skijaš wrote:Svaka je inicijativa vezana za entoteritorijalizaciju osuđena na neuspjeh is prostog razloga što nije moguće dogovoriti šta je čije. To nije bilo moguće dogovoriti ni u ratu, što dokazuje i postojanje HNK i SBK, pa je gubljenje vremena danas takvo rješenje predstavljati kao izlaz.
Da ne govorimo kako imamo odličan i uspješan primjer Brčko distrikta koji možemo samo iskopirati za današnje mješane kantone HNK i SBK i od njih napraviti distrikte :izet:
Tvoje je da lobiraš kod onih od kojih očekuješ da nametnu takvo rješenje, uvjeriti Sarajevo da to prihvati drage volje nećeš niti možeš.
Skijaš

#455 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Skijaš »

Tito_i_Partija wrote:
Danguba wrote:

Izgleda da se nadje i 1001 razlog da se opravda i Bakirova vreca zlata. :D

E moj druze, sve se moze ako izadjes iz rata koliko-toliko fizicki sposoban da nastavis zivot "normalno". Imam dobrog prijatelja koji je izgubio jedno oko, tri prsta da desnoj ruci (koja mu je glavna) i sjebanu desnu nogu i kuk, zbog kojeg ne moze bez stake da se krece. On zna jos more takvih. Sta cemo sa njima? Kako ce se oni izborit', pa da ne "pljuju drzavu, firmu, sve i svakoga zato sto su u dubiozi"?
To što će neki profitirati na odbrani države ne znači da ne treba braniti državu. Ili, ako već pojedinac ne bi učestvovao u odbrani države zbog pratećeg i neizbježnog profiterstva, ne treba osuđivati one koji to ipak jesu spremni raditi, uprkos svemu.
bh.tornjak

#456 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

palermo wrote:
dale cooper wrote:
Pa mogu oni pokušavati 100 puta, isto kao i Dodik koji je do sada sigurno isto toliko puta spomenuo
otcjepljenje RS-a, pa mi se ne čini da je išta bliže tome nego što je bio prije 4-5 godina.
Ovakvi proglasi i izjave su namjenjene homogeniziranju glasačkog tijela, i svog sopstvenog ali i onog
sa suprotnih strana, kao i što boljem pozicioniranju pred dogovore o formiranju vlasti (u ovom slučaju
u FBiH). Tako jednostavan, prepoznatljiv i što je najgore i najžalosnije, tako uspješan recept.
Pa koji će qrc više sa tom homogenizacijom. Dogovori o formirnaju vlasti su davno počeli, ne vidim kakvo im sad pozicioniranje treba........ne možeš sve objašnjavati istom matricom, kao vladajuće elite nas zavađaju radi toga da bi ostali na vlasti.
Homogenizacija je potrebana da se masa pripremi na ono sto dolazi.
Covic je usao u pregovore oko formiranja vlasti sa velikim apetitima a sa vec postavljenim ciljom tj. da se vlast ne formira. Svjestan da ce na kraju u nekim stvarima izvisit potrebna mu je "zaledjina" a to je homogeno glasacko tijelo.
Ovo sto Covic radi je sve u dogovoru sa njegovim kumasinom iz Laktasa....a kako ce se sve zavrsit...ostaje da vidimo...
Ako se udovolji njegovim nerealnim zahtjevima on ce traziti jos neke dodatne....a ako se ne udovolji onda ce krenut u kontru kao su ugrozeni interesi hrvatskog naroda...majorizacija...ovo-ono
Veceras cemo malo vise znati...
Kolinda

#457 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Kolinda »

Nama Hrvatima je izgleda jedino stalo do prosperiteta i opstojnosti BiH . Jedini mi tražimo riješenja koja bi sve narode zadovoljilo . Sada su svi nezadovoljni , Srbi drže cvrsti stav ,Bošnjaci takodjer , jedino Hrvati nešto pokušavaju ,trude se , prilagođavaju trenutku u kojem se nalaze .
primjer fBiH , Bošnjaci traže 11 od 16 ministara i krive Hrvate za nerealne uvjete ,jeli sanjam ili se netko pravi glup .
casica

#458 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by casica »

Vlada federacije nije dom naroda.
mO k3

#459 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:Nama Hrvatima je izgleda jedino stalo do prosperiteta i opstojnosti BiH . Jedini mi tražimo riješenja koja bi sve narode zadovoljilo . Sada su svi nezadovoljni , Srbi drže cvrsti stav ,Bošnjaci takodjer , jedino Hrvati nešto pokušavaju ,trude se , prilagođavaju trenutku u kojem se nalaze .
primjer fBiH , Bošnjaci traže 11 od 16 ministara i krive Hrvate za nerealne uvjete ,jeli sanjam ili se netko pravi glup .
a ko to reko da su bosnjaci zadovoljni . Pazi politika tvojih legitmnih je kriva za ovu situaciju sada hocete maksimalno .U jednu stvar budi jos siguran treca izborna jedinica , treci entitet to jest bolji entitet kako vi volite da kazete nema bez amina bosnjaka , zato sve te price u samom startu padaju u vodu jer se ne mogu sprovesti

Mislim da sam bio dovoljan jasan
mudrac2

#460 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mudrac2 »

casica wrote:Vlada federacije nije dom naroda.
oni bi sa svojim udjelom od 10% da uzjašu na 50% funkcija.
Kolinda

#461 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Kolinda »

mO k3 wrote:
Kolinda wrote:Nama Hrvatima je izgleda jedino stalo do prosperiteta i opstojnosti BiH . Jedini mi tražimo riješenja koja bi sve narode zadovoljilo . Sada su svi nezadovoljni , Srbi drže cvrsti stav ,Bošnjaci takodjer , jedino Hrvati nešto pokušavaju ,trude se , prilagođavaju trenutku u kojem se nalaze .
a ko to reko da su bosnjaci zadovoljni . Pazi politika tvojih legitmnih je kriva za ovu situaciju sada hocete maksimalno .U jednu stvar budi jos siguran treca izborna jedinica , treci entitet to jest bolji entitet kako vi volite da kazete nema bez amina bosnjaka , zato sve te price u samom startu padaju u vodu jer se ne mogu sprovesti

Hrvati nikada kao danas nisu bilo jedinstveni u svojim zahtjevima a očito da je iz europe došlo zeleno svjetlo za deklaraciju .
mudrac2

#462 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mudrac2 »

Kolinda wrote:
mO k3 wrote:

Hrvati nikada kao danas nisu bilo jedinstveni u svojim zahtjevima a očito da je iz europe došlo zeleno svjetlo za deklaraciju .
koja vam je ovo po redu?
spreca

#463 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by spreca »

Kolinda wrote: Hrvati nikada kao danas nisu bilo jedinstveni u svojim zahtjevima a očito da je iz europe došlo zeleno svjetlo za deklaraciju .
Ako vam usfali papira javite da vam posaljemo :mrgreen:
mO k3

#464 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:
mO k3 wrote:

Kao i prije 4 godine jelde?? :)
Izborna jedinica ofo ono , de nista iz evrope nije doslo ama nista , kada je hare 2006 oborio aprilski pakt nista se nije promjenulo a to je islo sve po diktatu evrope :bih:
Nego sretan nam dan drzvanosti , kolinda ako si i bih :)
Kolinda

#465 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Kolinda »

Neki su se očito nasekirali pa se ovako pjeni na sve strane ,sibaju priopćenja SDP ,DF ...SLAVO KUKIĆ ...
mO k3

#466 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mO k3 »

spreca wrote:
Kolinda wrote: Hrvati nikada kao danas nisu bilo jedinstveni u svojim zahtjevima a očito da je iz europe došlo zeleno svjetlo za deklaraciju .
Ako vam usfali papira javite da vam posaljemo :mrgreen:
Pa bilo je 500 delegata da je svaki izvadio iz dzepa lotos maramicu koji su inace donijeli za plakanje , mogli su na njima napisati deklaraciju :mrgreen:
mO k3

#467 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Kolinda wrote:Neki su se očito nasekirali pa se ovako pjeni na sve strane ,sibaju priopćenja SDP ,DF ...SLAVO KUKIĆ ...
:mrgreen:
Pjenimo za trecim ....
Fudo387

#468 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Fudo387 »

Kolinda wrote:Neki su se očito nasekirali pa se ovako pjeni na sve strane ,sibaju priopćenja SDP ,DF ...SLAVO KUKIĆ ...
Razloga za zabrinutost svakako da ima. Nije dobro to sto radite, prizivate belaj i sebi i drugima.
mO k3

#469 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by mO k3 »

direktni wrote:
Da vam je stalo, ne bi se pridružili agresiji Hrvatske na BiH, nego bi gamad otjerali sa puškom iz BiH.
Da vam je iskreno stalo, a posmatrajući sadašnje stanje, gdje nam administracija sve pojede, zalagali bi se za jednakopravnost svih stanovnika BIH i njenih naroda. Zalagali bi se za decentralizaciju cijele BiH, sa npr. 50ak općina/opština i državnom vlašću u kojem bi ZAKONIMA bila zaštićena sva prava i slobode svakog pojedinca. Ljudima bi bilo mnogo lakše živjeti i imali bi više, a ne bi politička gamad zadovoljavala svoje nezasite prohtjeve, a u tome im pomagali takvi kao što si ti.
Ne trpamo ih sve u isti kos ne zelim da ih gledam kroz prizmu politike HDZ gdje sve imam dojam da bi voljeli rasturiti bih .
Nego gledam ovih 500 vozdova i njihove familije kao parazite koji zele na racunih "majoriziranih" dalje da se bogate
Altsa

#470 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Altsa »

Kolinda wrote:Nama Hrvatima je izgleda jedino stalo do prosperiteta i opstojnosti BiH .jeli sanjam ili se netko pravi glup .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kada ti je stalo do BH slavis li danasnji praznik. Jedini glupan je tvoj poglavnik koji misli da ce ucjenama i nerealnim zahtijevima dobiti nesto sto mu ne pripada. pitaj ivanica i bosica ko koci uspostavu izvrsne vlasti. nema vise vaseg omiljenog politicara iz laktasa da mu se naguzujete kako on hoce i da vam prica bajke o 3 entitetu.ja ti samo mogu reci da sve radite na vasu stetu ali hebiga sami ste zakuhali ovu kasu sami cete i kusati.
Drvosjeca iz Dejcica

#471 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tih 11 ne ide Bošnjacima, dio ide SDA a dio DF-u, mislim da je 8+3 DF-u, 5 bi išlo HDZ-u ili Hrvatima. To što vi sve one koji nisu u HDZ-u doživljavate nehrvatima i automatski ih smještate u Bošnjake je stvar vašeg svjetonazora i percepcije. Da je HDZ-u stalo do opstojnosti BiH zatražio bi i od Dodika dio RS-a za tu hrvatsku jedinicu. Ako je Dejton nepravedan, a tako stoji u deklaraciji HNS-a, zašto onda po modelu i tragu Dejtona tražite pravednost i opstojnost BiH? :( Btw. HNS deklaracija je puna kontradiktornosti, stvarno sam mislio da će Hrvati to bolje zapakovati kad ono kvrc. :roll:
Tito_i_Partija

#472 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Tito_i_Partija »

Skijaš wrote:

To što će neki profitirati na odbrani države ne znači da ne treba braniti državu. Ili, ako već pojedinac ne bi učestvovao u odbrani države zbog pratećeg i neizbježnog profiterstva, ne treba osuđivati one koji to ipak jesu spremni raditi, uprkos svemu.
Ponavljam, niko ne govori da ne treba branit' drzavu. Sta, da sad svi trebamo sjest' i cekat' da nas zakolju? Naravno da ne.

Mi nismo ni prva ni zadnja drzava koja je prosla kroz rat. Ali za razliku od drugih evropskih zemalja koje su ratovale, samo su kod nas ratni profiteri i njihovi haveri na vlasti gotov 20 godina. Kako to? Apatija ili cista glupost?
bh.tornjak

#473 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by bh.tornjak »

o sekiranciji malo poslije......
ko i koliko ce bit nasekiran bumo videli veceras..
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#474 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

I galame; MAJORIZACIJA, MAJORIZACIJA!!! :lol: :D
JohnnyS

#475 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by JohnnyS »

Kako se mudro profesor pokušao ogubati za hrvatsko državljasntvo, nije ni čudo da je prof. emeritus...
Post Reply