kazem ja, nadje se 1001 razlog.Tito_i_Partija wrote:Ponavljam, u slucaju agresije ne bih ni sekunde razmislj'o, domovina se branit' mora. Ali kad pogledas sta to bi sa nasim borcima, koji su dali sve za ovu zemlju i sada u njoj zive duboko u siromastvu, dok guzonje koje su se za vrijeme rata sakrivale u trezorima sada imaju neprocjenjivo bogatstvo i jebavaju te iste borce u mozak i ne dozoljavaju im da imaju minimalna sredstva za barem neku vrstu dostojanstvenog zivota...kad covjek pogleda samo na to (bez ostalih zajebancija, a ima ih mnogo), pa zar nije normalno da se covjek upita "za sta smo se mi borili?"Danguba wrote: Uz duzno postovanje tvog avatara, ja sam stavio primjedbu na onu opasku kako bi neko branio domovinu ali eto nece zbog politicara i njihove djece.
Po toj logici vrlo malo ljudi ili niko ne bi ovu zemlju branio. Kao i u bliskoj proslosti svi smo se sremali na agresiju stranog neprijatelja koji ne spava a domaci nam dodjose glave...pa tako bi bilo i sada ''nije ovo moj rat''.
Vidis, tu se razlikujemo. Ja druge domovine nemam(imam ali to nije to). Svako ko bi je pokusao oruzano rasturiti nema dvojbe da bi je branio pa makar to bio i Bosnjak-Bosanac ili bilo ko drugi. Ne bi gledao ko je na vlasti jer su meni svi isti(nijanse).
odrapio sam 4 godine. namucio se kao i svi. kada sam se razduzio(26 april '96.god) ni sekunde nisam pomisljao da ja treba na tim lovorikama da zivim. ako bude sta, dobro je a ko ne, valja se sam izboriti.
i tako i bi. da sam cekao drzavu ili bivsu firmu(koja je bila jaka ali iz rata izasli siromasni), ja bih danas psovao drzavu, firmu, sve i svakoga zato sto sam u dubiozi. na brzinu sam shvatio da se za bolji zivot moram na drugi nacin izboriti, i bi u pravu.
dvoje certifikate cuvam kao uspomenu na dane provedene u ARBiH a ne gledam ih kroz neku vrijednost ili naknadu za sve prozivljeno. da sam ih bijedno prodao, danas bi se jos bjednije osjecao.