Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
– Ne može biti plinske Južne interkonekcije bez Hrvatske.
Moze, moze!
Ovdje treba sve zaustaviti i praviti terminal u Neumu.
Zasto bi mi kao drzava ali i Bosnjaci kao nacija davali Hratskoj takvu poziciju ucjene energentima, kad ima alternativa u Neumu!?
Jednom su nam 1993 razvalili privredu u Zenici i to se vise ne smije desavati.
Ima alternativa br.2 u Crnoj Gori i to treba sa Srbima da se radi.
Bolje preko Crne Gore imati gas nego preko Hrvatske.
Pa ako može plin koji nije Ruski bez Hrvatske, onda država BiH i Bošnjaci kao nacija nemaju što čekati. Mogu odmah graditi plinovod sa sjevera, zapada i juga.
Nisu ni Hrvatska država ni Hrvati kao nacija čekali da im Komšić odobri gradnju Pelješkog mosta.
Zasto bi mi kao drzava ali i Bosnjaci kao nacija davali Hratskoj takvu poziciju ucjene energentima, kad ima alternativa u Neumu!?
Ih kako bi se nadigle "udruge za zastitu okolista" prvi asov kad bi se zabio oko Neuma.
Potencijalni terminal u CG je opet u rukama drugih a ne BiH vlasti.
Pa jeste u rukama CG ali zar to nije bolje od HR?
To je ta alternativa o kojoj govorim pored Neuma.
A na HR se ne bih nikad nakačio pa šta bude.
Pa ako može plin koji nije Ruski bez Hrvatske, onda država BiH i Bošnjaci kao nacija nemaju što čekati. Mogu odmah graditi plinovod sa sjevera, zapada i juga.
Nisu ni Hrvatska država ni Hrvati kao nacija čekali da im Komšić odobri gradnju Pelješkog mosta.
Zasad ne može. Koče Hrvati. Ali točak historije ide dalje. Vidjećemo šta će donijeti.
pa kad mi aparthejdski izborni zakon za gradove sarajevo i goražde ne dozvoljava ovaploćenje da se moj glas pika
ne pika se utopljen u more sda i df biraĆa
ne znam otkud u svemu ovom priču o GASU neum
zar nije terminal u pločama
ili kardeljevu
ja stvarno ne znam kakva je ovo šuplja šta je ovo
ko je bolan neum spominjao u kontekstu plina sta je ovo je li to moguće
tresu se tribine
Truba wrote: ↑14/02/2024 14:28
pa kad mi aparthejdski izborni zakon za gradove sarajevo i goražde ne dozvoljava ovaploćenje da se moj glas pika
ne pika se utopljen u more sda i df biraĆa
ne znam otkud u svemu ovom priču o GASU neum
zar nije terminal u pločama
ili kardeljevu
ja stvarno ne znam kakva je ovo šuplja šta je ovo
ko je bolan neum spominjao u kontekstu plina sta je ovo je li to moguće
tresu se tribine
Truba wrote: ↑14/02/2024 14:21
čini mi se da je nešto rečeno kao između redova otpor i lokalnih i kantonalnih vlasti tom projektu ako ne bude uksladjen s interesima hrvatskog naroda
pa nek kopa ko hoće
hajduci će noću zatrpavati
U Bosni imaju dobro iskustvo sa hajducima i slicnim drumskim razbojnicima.
Uglavno su zavrsavali na vjesalima kao i svaki drugi banditi.
"ČOVIĆEV PORTAL NAPAO BEĆIROVIĆA: "Zalažući se za princip jedan čovjek - jedan glas, Bećirović promovira velikobošnjačku politiku!"
Ako je jedan čovjek - jedan glas, velikobošnjačka politika koja je to onda evropska ili demokratska politika?!! Jednakost građana pred zakonom je ideal svake demokratije sem ove nove HDZ-ove etnonacionalističke po kojoj je demokratija ono što i Dodik zagovara i nameće.
čini mi se da je nešto rečeno kao između redova otpor i lokalnih i kantonalnih vlasti tom projektu ako ne bude uksladjen s interesima hrvatskog naroda
pa nek kopa ko hoće
Protiv osmanlija gerilske metode borbe su bile prihvatljive
mishic wrote: ↑14/02/2024 15:52
"ČOVIĆEV PORTAL NAPAO BEĆIROVIĆA: "Zalažući se za princip jedan čovjek - jedan glas, Bećirović promovira velikobošnjačku politiku!"
Ako je jedan čovjek - jedan glas, velikobošnjačka politika koja je to onda evropska ili demokratska politika?!! Jednakost građana pred zakonom je ideal svake demokratije sem ove nove HDZ-ove etnonacionalističke po kojoj je demokratija ono što i Dodik zagovara i nameće.
Konacno nisi napisao kobasicu od teksta
I pticama ma grani je jasno da u drzavi s 3 konst.naroda treba pronaci rjesenje koje se ne moze kopirati kao u francuskoj
Konacno nisi napisao kobasicu od teksta I pticama ma grani je jasno da u drzavi s 3 konst.naroda treba pronaci rjesenje koje se ne moze kopirati kao u francuskoj
"To smirenje hrvatsko- srpskog trvenja se može ostvariti tako da se nacionalni ciljevi Srbije ostvare i da ona više nema razloga za ekspanziju, a ujedno bi se Hrvatsoj priključilo njezine krajeve, jer je sadašnji hrvatski perec neprirodan. Nestanak Bosne i Hercegovine, prema tome, najbolje je riješenje. U hrvatskom je interesu da se taj problem riješi na naravan način, na način kako je bila riješena Banovina. Pri tome bi mogao ostati dio "zemljice Bosne", gdje bi Muslimani imali većinu i ta bi država Bosna mogla biti tampon između Hrvatske i Srbije. Time bi ujedno nestala i kolonijalna tvorevina Bosna i Hercegovina" - Franjo Tuđman, Slobodna Dalmacija 31. prosinac 1991, str.3-4.
Ovako u praksi izgledaju ta katotalibanovinska rješenja !
SKANDAL ZA SKANDALOM IZ MOSTARA: Karneval za osnovce sa zastavom Hrvatske, na zidovima učionica grbovi Herceg-Bosne, križevi i raspela
U Osnovnoj školi “Bartol Kašić” smještenoj u Jasenici kod Mostara održane su tradicionalne maškare za učenike te škole. Objave fotografija na društvenim mrežama povodom karnevala ogolile su postavljena skandalozna obilježja u ovoj školi – državnu zastavu Republike Hrvatske tokom priredbe, grb paradaržavne tvorine Herceg-Bosne na zidovima učionica, križeve i raspela… https://izdvojeno.ba/skandal-za-skandal ... QFVY1RuJsw
pa nek kopa ko hoće
Protiv osmanlija gerilske metode borbe su bile prihvatljive
A protiv Venecije, Austrije, Mađarske..?
To nisu bili mrski okupatori.
Interesantno, interesantno...