All about Dragan Čović

Post Reply
vivaldi

#126 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by vivaldi »

Hafis wrote:A što reći.
Sveučilišni profesor, mostarac, čovjek od ugleda, oslobođen neutemeljenih optužbi, stranački lider, član predsjedništva ''iz reda hrvatskog naroda'', a još Hrvat :)
Da je bogdo više ovakvih u našoj jednoj jedinoj.
evo i licnost godine postade. aferim :D
Hafis

#127 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

Jednom riječju pošlo ga ove godine.
Prije desetak godina ga u sindžirima izvelo iz zgrade predsjedništva, i on se sada opet u njoj ugnijezdio.
I onda kažu nismo žilavi, i da će nas nekakva mađorizacija dokusuriti...valjda taj natalitet u Živinicama što netko ovdje reče ili neki drugi čimbenik.
jao_situacije

#128 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by jao_situacije »

Poželio čovjek da ga izvedu iz Titove 16 i odvedu do Kraljice Jelene 88.
DeutscheAusweis

#129 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by DeutscheAusweis »

Hafis wrote:Jednom riječju pošlo ga ove godine.
Prije desetak godina ga u sindžirima izvelo iz zgrade predsjedništva, i on se sada opet u njoj ugnijezdio.
I onda kažu nismo žilavi, i da će nas nekakva mađorizacija dokusuriti...valjda taj natalitet u Živinicama što netko ovdje reče ili neki drugi čimbenik.
Tako je.. Kad se samo sjetim koliko je puta sa "hobitom" na sudu dana proveo...očekujem da će i Jelavić doći na crveni tepih podastrt ispred bivše "Soko" kapije...
Hafis

#130 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

DeutscheAusweis wrote:
Hafis wrote:Jednom riječju pošlo ga ove godine.
Tako je.. Kad se samo sjetim koliko je puta sa "hobitom" na sudu dana proveo...očekujem da će i Jelavić doći na crveni tepih podastrt ispred bivše "Soko" kapije...
Mislim da je ukinulo prvostupanjsku presudu.
Uostalom, kakav je čovjek ako nije bio gonjen na neki način...Broz, Pijade, Homeini, Haile Selasije, Norodom Sihanouk, Mandela, Đilas, Izetbegović, Jelavić, pa evo i Cho birvaktile.
spreca

#131 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by spreca »

mislim da nije trebalo otvarati novu temu......nego onu dodigovu preimenovati u.....Glavni Baja i njegova ljubav Draganche.....i ovo mi lici na majorizaciju i razdvajanje velike ljubavi......ljudi majte srca
fosna2014

#132 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by fosna2014 »

Draganče će igrati po direktivi Dodika u VM. Isti će čekati pravi trenutak da se izbaci SDS iz vlasti i to je to.
Drvosjeca iz Dejcica

#133 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Hafis wrote:Komarica i Čović: Zaustaviti daljnji odlazak Hrvata iz RS-a
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komarica ... /141212112

Dobro je počeo s mandatom.
Ovoga se Želja nije dosjetio osam godina, a ne bi ni u još osam da ga je kojim slučajemm moglo zapasti.
Jedva pet posto Hrvata se vratilo u RS nakon rata, iako je od njegovog kraja prošlo 18 godina.
Danas je 12.12.2014. godine. Dobra večer svekolikom glasačkom pučanstvu HDZ-a. Mene bi bilo stid da sam Hrvat. Dok su se Bošnjaci godinama, i dan-danas, bore sa režimom u RS, dok povratnici godinama trpe uvrede, napade i provokacije ovaj metuzalem se sjetio povratnika u RS u decembru 2014. godine. Ček jesam li ja dobro informisan, je li to isti onaj Човић koji je prije godinu dana izjavio da je RS bolji dio BiH. :oops: :shock: Ja da sam Hrvat večeras bi bio tužan i postiđen ko danas predstavlja Hrvate u BiH i na šta su ih doveli Човић i slični.
Hafis

#134 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

Zajebi priču, čovjeka je stvarno pošlo ove godine.

Dragan Čović ličnost godine u izboru Nezavisnih novina
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /141212142
Danguba

#135 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Danguba »

fosna2014 wrote:Draganče će igrati po direktivi Dodika u VM. Isti će čekati pravi trenutak da se izbaci SDS iz vlasti i to je to.
Pa je li ti mislis da mu Kirba i Zeljko ista vjeruju. :-) :-)

Ali eto, da ne cmizdri vise.
DeutscheAusweis

#136 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by DeutscheAusweis »

Hafis wrote:Zajebi priču, čovjeka je stvarno pošlo ove godine.
--ako je on čovjek...ti si onda zbilja Hafis..
fosna2014

#137 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by fosna2014 »

Danguba wrote:
fosna2014 wrote:Draganče će igrati po direktivi Dodika u VM. Isti će čekati pravi trenutak da se izbaci SDS iz vlasti i to je to.
Pa je li ti mislis da mu Kirba i Zeljko ista vjeruju. :-) :-)

Ali eto, da ne cmizdri vise.
Bez njega ne mogu ništa. To je problem.
Hafis

#138 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

A evo na kome će se izgleda kola slomiti ove godine od strane probirljive sarajevske publike. Počelo je.

Svita Mladena Ivanića prosipa bahatost na cesti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/svita-ml ... /141212091
Drvosjeca iz Dejcica

#139 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Hafis wrote:Zajebi priču, čovjeka je stvarno pošlo ove godine.

Dragan Čović ličnost godine u izboru Nezavisnih novina
http://www.klix.ba/vijesti/bih/dragan-c ... /141212142
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Izvanredne vijesti: Dragan Čović u izboru Mijesne zajednice Donji Žabar izabran za ličnost godine.
tako nekako zvuči ta vijest. Da nije otužno bilo bi još i zanimljivo za žute štampe.
Hafis

#140 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

Svejedno, nije bezze stvar...Vule mu uručio nagradu.
Drvosjeca iz Dejcica

#141 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Hafis wrote:Svejedno, nije bezze stvar...Vule mu uručio nagradu.
To onaj što je prijetio da će za jedno srpsko uho pobiti 100 ustaša. :oops: Imaš pravo, nije mala stvar. :oops:
spreca

#142 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by spreca »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Hafis wrote:Komarica i Čović: Zaustaviti daljnji odlazak Hrvata iz RS-a
http://www.klix.ba/vijesti/bih/komarica ... /141212112

Dobro je počeo s mandatom.
Ovoga se Želja nije dosjetio osam godina, a ne bi ni u još osam da ga je kojim slučajemm moglo zapasti.
Jedva pet posto Hrvata se vratilo u RS nakon rata, iako je od njegovog kraja prošlo 18 godina.
Danas je 12.12.2014. godine. Dobra večer svekolikom glasačkom pučanstvu HDZ-a. Mene bi bilo stid da sam Hrvat. Dok su se Bošnjaci godinama, i dan-danas, bore sa režimom u RS, dok povratnici godinama trpe uvrede, napade i provokacije ovaj metuzalem se sjetio povratnika u RS u decembru 2014. godine. Ček jesam li ja dobro informisan, je li to isti onaj Човић koji je prije godinu dana izjavio da je RS bolji dio BiH. :oops: :shock: Ja da sam Hrvat večeras bi bio tužan i postiđen ko danas predstavlja Hrvate u BiH i na šta su ih doveli Човић i slični.
zato su dobili ordenje.......sto manje hrvata u "boljem entitetu" to ce i darovi biti bogatiji
JThomas

#143 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by JThomas »

ljubili se, grlili, sve do pola dva
Hafis

#144 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

To onaj što je prijetio da će za jedno srpsko uho pobiti 100 ustaša. :oops: Imaš pravo, nije mala stvar. :oops:
U afektu...a i mladost ludost. Pa i Alija je svojedobno u mladosti pisao Islamsku deklaraciju pa to ne umanjuje svu njegovu veličinu.
Drvosjeca iz Dejcica

#145 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Hafis wrote:
U afektu...a i mladost ludost. Pa i Alija je svojedobno u mladosti pisao Islamsku deklaraciju pa to ne umanjuje svu njegovu veličinu.
Nije nikome otvoreno prijetio a to je golema, pogolema razlika. Srbima te prijetnje ide od ruke, za skupštinskom govornicom i u afektima raznim. :oops: Meni je fascinantno tvoje pravdanje nečega za šta nema opravdanja.
Hafis

#146 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by Hafis »

Problem je što ti ulaziš u raspravu s predrasudama.
Moraš shvatiti da osim Divjaka i Pejanovića u BiH živi još preko milijun Srba, a osim Vikića i Ive Komšića i nekoliko stotina tisuća Hrvata.
Drvosjeca iz Dejcica

#147 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Hafis wrote:Problem je što ti ulaziš u raspravu s predrasudama.
Moraš shvatiti da osim Divjaka i Pejanovića u BiH živi još preko milijun Srba, a osim Vikića i Ive Komšića i nekoliko stotina tisuća Hrvata.
Da, da, moguće i to s razlogom. No drago mi je da je Čovića konačno nakon 18 godina krenulo samo tako, pa makar i preko Nezavisnih. :oops:
It_is_a_Leclerc

#148 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by It_is_a_Leclerc »

Nadam se da će Hafis i Čović, te mašinbravar iz šumolike Busovače, Ćavara Marinko, shvatiti da u RS-u nema više Hrvata, osim Ivana Krndelja, i Franje Majdančića (to je onaj čiko što je 1998. bježao u Srbiju, da ne glasa za Dodikovu vladu, pa ga je SFOR hapsio kod Brčkog i doveo u skupštinu da glasa).

Uostalom, da je Čova svaki put kad se susreo s Dodikom vodio po jednog Hrvata za ruku, dosad bi ih se vratilo makar pola ;)
spreca

#149 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by spreca »

It_is_a_Leclerc wrote:Nadam se da će Hafis i Čović, te mašinbravar iz šumolike Busovače, Ćavara Marinko, shvatiti da u RS-u nema više Hrvata, osim Ivana Krndelja, i Franje Majdančića (to je onaj čiko što je 1998. bježao u Srbiju, da ne glasa za Dodikovu vladu, pa ga je SFOR hapsio kod Brčkog i doveo u skupštinu da glasa).

Uostalom, da je Čova svaki put kad se susreo s Dodikom vodio po jednog Hrvata za ruku, dosad bi ih se vratilo makar pola ;)
:thumbup:
daddy-kool

#150 Re: Dragan Covic ALL ABOUT

Post by daddy-kool »

Čovjek koji u miru pokušava provesti politiku HZHB - politiku koje je pogubna za skoro polovinu hrvatskog stanovništva u BiH. Frontmen HDZ grupacije za BiH, uglađeni nacionalist (u fazonu Prlića), kočničar puta BiH ka EU, "Sir Oliver", jedan od revizionista Daytonskog mirovnog sporazuma. Prilično neugodan igrač, makijavelijanski tip, međutim i već dobro potrošen političar koji nakon ovog mandata neće više imati ovako visoke funkcije. Malo me čudi me da je i ovoliko opstao na političkoj sceni kao prvi u HDZ, ali to više govori o HDZ nego o Čoviću. Volio bih da je pokazao više samopožtvovanja od ovoliko izgovorenih krupnih riječi.

Stožernik zaslužuje svoju temu, sasvim odgovarajući pandan Guardianu.
Post Reply