sta se ba pravdas-pijes, pijes, sebi pijes nisi namamaxell_sarajevo wrote:To je samo za novu godinu i prvi majhassena wrote:Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nemoj samo povećavati dozu, ono haj' joše jedna, jedna, jedna...e onda imaš problem.![]()
![]()
![]()
![]()
jest, doboro si, najcesce je..hajd' jos jednui opet ni tad se ne napijem, ne ide mi uz moje godine da spavam na kakvoj livadi ili pored kade u kupatilu.
Alkohol
- hassena
#26 Re: Alkohol
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27 Re: Alkohol
Alkohol je droga, samo društveno prihvaćena...u ekstremnom obliku alkoholizam je bolest i zlo.... nekim ljudima ga definitivno treba zabraniti jer nemaju nikakve kontrole nad sobom...viđao sam čak situacije gdje alkohol od mirnih ljudi napravi agresivne kretene.....alkohol isto tako ima ljekovitu primjenu
šta sam šljive na krajnjake potrošio
popijem ponekad i veoma rijetko previše...razlog...pa malo da se opustim, uvijek pijem sa rajom...nikad u životu nisam sjeo da popijem sam...možda ponekad jednu pivu dok gledam fudbal na TV-u
popijem ponekad i veoma rijetko previše...razlog...pa malo da se opustim, uvijek pijem sa rajom...nikad u životu nisam sjeo da popijem sam...možda ponekad jednu pivu dok gledam fudbal na TV-u
- hassena
#28 Re: Alkohol
hajd posto ne pijes svaki dan, nego ponekd, naka ovo bude dobar razlogmaxell_sarajevo wrote:Hladna piva ima pravo dobar ukus.hassena wrote:Zaso pijete, molim vas samo razlog..
- hassena
#29 Re: Alkohol
ovo ne razumijem, zar ne mozes bez alkohola da se opustis?JoseMujica wrote:Alkohol je droga, samo društveno prihvaćena...u ekstremnom obliku alkoholizam je bolest i zlo.... nekim ljudima ga definitivno treba zabraniti jer nemaju nikakve kontrole nad sobom...viđao sam čak situacije gdje alkohol od mirnih ljudi napravi agresivne kretene.....alkohol isto tako ima ljekovitu primjenušta sam šljive na krajnjake potrošio
- ultima_palabra
#30 Re: Alkohol
Pa eto ima ljudi kao ti, a ima kojima je potrebno koje piće da se opuste, sto ljudi, sto ćudihassena wrote:Kad bi, ono prije, kad sam bila mladjaizadji sa rajom, svi bi pili i mene su forsirali, oni kao ne mogu da se opuste dok ne popiju bar jednu (vino, pivo..). da bi djuskali, plesali morali bi popiti ???
oni popiju, a ja ne, pa ja opet budem i najveselija i najopustenija u raji..sto znaci-da je caka u tebi, ako nemas nacin da se opustis bez alkohola..nista od tebe
Ja lično volim koju popiti kad izađem, a to je 2-3 puta mjesečno, opustim se, lakše komuniciram i te stvari... nemam potrebu da pijem u drugim situacijama.
- hassena
#31 Re: Alkohol
smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti
sorry na iskrenosti
- headbanger
#32 Re: Alkohol
e taj cejf, 2 male da se opustis, te pretvaraju u alkoholicara a mene kafa u ovisnika kofeinamaxell_sarajevo wrote:Nije meni problem prestati piti.Recimo kad je ramazan iz postovanja prema drugim ne pijem mjesec dana i nikad nisam dosao u fazu tako reci "krize" zbog nedostatka alkohola.Evo sad po danu nemam nikakve zelje za picem, jedino navecer mrtav umoran sa posla kao sto drugi kafu piju ja tako pivu, i to najvise dvije male 0,33l.headbanger wrote:vjerovao ili ne, da, ti si alkoholicarmaxell_sarajevo wrote:Ja svaku noc popijem dvije- tri pive, znaci li da sam alkoholicar?
probaj jedno 10ak dana da ne pijes te dvije ili tri pive, i posmatraj svoju rekaciju u ta doba kad is navikao da pijes te pive
kod alkoholima nije bitna kolicina nego potreba za alkoholom, helem to ti dodje isto kao pusaci
mozes ti jednu dnevno zapaliti ali ti si i dalje pusac
a znas i sam da ej notornim alkoholicarima dovoljno da pomirise cep i da se napiju, jer im je jetra otisla u neku stvar
znam da je alkoholizam bolest i to hebena bolest u istoj je ravni sa narkomanijom
stari su govorili, ako vec pijes pij glavom a ne guzicom
bitna je ta doza alkohola, ti si navikao svoje tijelo na tu dozu i djaba
kazes da za vrijeme ramazana ne pijes, pa nastavi da ne pijes i poslje ramazana
mislim da je manje zlo jednom mjesecno zasjesti na nekom sijelu nego svaki dan popiti jednu ili dvije
zlo je jedno i drugo
ali opet da kazem i kao sto drvosjeca rece, ja mislim da je bitno da ne predjes na vise i ako neko vec pije da pije zbog sebe a ne zbog drugih
@hasena
ja popijem kada je kako sijelo, i to je jednom u 2 mjeseca,
sto? pa malo se covjek opusti, sad ces ti pa kako se nemoze opustiti bez alkohola, pa tesko je to bojasniti
probaj
- ultima_palabra
#33 Re: Alkohol
A ti si ograničena, ako nećeš da shvatiš da ima različitih tipova ljudi...hassena wrote:smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti
Sorry na iskrenosti
- hassena
#34 Re: Alkohol
Probala, meni je bezze..
inece ne volim nista sto me moze, danas-sutra, uzeti pod kontrolu, ja volim da imam kontrolu 100% u svojim rukama
inece ne volim nista sto me moze, danas-sutra, uzeti pod kontrolu, ja volim da imam kontrolu 100% u svojim rukama
-
maxell_sarajevo
#35 Re: Alkohol
Mala, hoces da te izvedem na pice, pa me uzmi tu noc pod svoju kontrolu?hassena wrote:Probala, meni je bezze..
- int21
#36 Re: Alkohol
hassena wrote:smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti
Ti mora da imas 17 godina?
Bilo koji stimulans, droga ili alkohol te na neki nacin opusti. I to vise nego sto se ti mozes opustiti bez toga.
- madner
#37 Re: Alkohol
Opusti se, popij jednu i uzivajhassena wrote:Šta?
Kako?
Zašto?
Da li je alkohol samo cilj ekonomskih tekovina prama zaradi. Šteti li? Ili je koristan?
Šta dobiješ, a šta gubiš kad piješ?
Alkoholizam je bolest, OK, čemu onda forsiranje da se oboli?
Koliko nesreća je prouzrokovao alkohol? Nasilja u porodici? Tuča u kafani?
Zašto je općeprihvaćen, ako smo svjesni šta nam može uraditi?
Ja znam more porodica koje je alkohol unistio, odnosno muskarca koji je alkoholičar, a direktno on onda ugrozava i članove svoje porodice. Zena oboli (ili psihički,ili zato sto mora da radi teske poslove da prehrani porodicu),desi se i da umre neka, djeca ostaju u necjelovitim porodicama i pate.
Ovaj stav nije iz vjerskih korijena, majke mi, nego ponekad kad gledam kakav dokumentarac (na zone realiti,npr), uočim ekstremnu pojavu alkohola u stimulaciji negativnih ponasanja kod ljudi. Pa se pitam, sto to sami sebi radimo?
- hassena
#38 Re: Alkohol
smotani je simpaticno, a ogranicena je pregrubo..al, hajd' ne ljutim se ja..sta me briga..ultima_palabra wrote:A ti si ograničena, ako nećeš da shvatiš da ima različitih tipova ljudi...hassena wrote:smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti
Sorry na iskrenosti
jedino ako si stidljiva osoba pa bas imas kocnice koje ne mozes izbjeci bez alkohola...ali eto i to mislim da se moze savladati
- headbanger
#39 Re: Alkohol
hasena imas li ti poroka???hassena wrote:smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti
- hassena
#40 Re: Alkohol
Izlazim samo sa svojim muzem, nije ti ovo trebalomaxell_sarajevo wrote:Mala, hoces da te izvedem na pice, pa me uzmi tu noc pod svoju kontrolu?hassena wrote:Probala, meni je bezze..
- hassena
#41 Re: Alkohol
imam...more, al eto ne pijem..headbanger wrote:hasena imas li ti poroka???hassena wrote:smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti
- madner
#42 Re: Alkohol
Ne shvatam ovaj poriv osoba da pokvare cejf drugima. U redu tebi alkohol ne treba, nemas drustveni zivot, ne izlazis whatever, ali dopusti da drugi imaju. 
-
Envy
#43 Re: Alkohol
Da su ljudi problem,koji povecavaju konzumiranjem alkohola...Obicno su to ljudi ne "mocni" biti bez, a niti vide nacin zabave,druzenja bez istog, zele na neki nacin se udaljiti od realnosti uz alkohol a (ne) svjesno stvaraju problem vecim u porodici a i u opste u drustvu,jer svaki naalkolisani koji sjedne u auto, opasnost je za drustvo,...gade mi se slicne osobe,kad progovore rijec a zadah...bljahk...int21 wrote:Nije problem alkohol, problem su ljudi.
P.S. Samo pisanje o alkoholu me opija ...
Last edited by Envy on 01/02/2011 10:39, edited 1 time in total.
- prilagodjena
#44 Re: Alkohol
Ja ne volim da pijem...na prazan zeludac 
-
maxell_sarajevo
#45 Re: Alkohol
hassena wrote:Izlazim samo sa svojim muzem, nije ti ovo trebalomaxell_sarajevo wrote:Mala, hoces da te izvedem na pice, pa me uzmi tu noc pod svoju kontrolu?hassena wrote:Probala, meni je bezze..
Cugal' ti muz ili si mu to zabranila?
- hassena
#46 Re: Alkohol
imam drustveni zivot, izlazim, i nije mi cilj pokvariti ceif, nego saznati zasto to ljudi rade?madner wrote:Ne shvatam ovaj poriv osoba da pokvare cejf drugima. U redu tebi alkohol ne treba, nemas drustveni zivot, ne izlazis whatever, ali dopusti da drugi imaju.
- int21
#47 Re: Alkohol
Sta sam ja rekao? A mozda su problem ljudi ?Envy wrote:Ne bih se slozila sa ovim,prije bih rekla da su ljudi problem,koji povecavaju konzumiranjem alkohola...Obicno su to ljudi ne "mocni" biti bez, a niti vide nacin zabave,druzenja bez istog, zele na neki nacin se udaljiti od realnosti uz alkohol a (ne) svjesno stvaraju problem vecim u porodici a i u opste u drustvu,jer svaki naalkolisani koji sjedne u auto, opasnost je za drustvo,...gade mi se slicne osobe,kad progovore rijec a zadah...bljahk...int21 wrote:Nije problem alkohol, problem su ljudi.
Ako nisi u stanju da se trijezan kontrolises, neces se kontrolisati ni pod dejstvom alkohola ili droge.
- hassena
#48 Re: Alkohol
moj muz je sportista..boksermaxell_sarajevo wrote:hassena wrote:maxell_sarajevo wrote:Nisam znao da si udata
![]()
Cugal' ti muz ili si mu to zabranila?
-
sorei
#49 Re: Alkohol
prilagodjena wrote:Ja ne volim da pijem...na prazan zeludac
+1
muka mi bude
- madner
#50 Re: Alkohol
Potpuno svejedno, jer iz svoja ubjedjena pokusavas postaviti kao mjerodavna. Samim tim sva objasnjena odbacujes, jer to nije matrica tvog ponasanja.hassena wrote:imam drustveni zivot, izlazim, i nije mi cilj pokvariti ceif, nego saznati zasto to ljudi rade?madner wrote:Ne shvatam ovaj poriv osoba da pokvare cejf drugima. U redu tebi alkohol ne treba, nemas drustveni zivot, ne izlazis whatever, ali dopusti da drugi imaju.