Alkohol

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hassena

#26 Re: Alkohol

Post by hassena »

maxell_sarajevo wrote:
hassena wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nemoj samo povećavati dozu, ono haj' joše jedna, jedna, jedna...e onda imaš problem.
:lol: :lol: :lol: :lol:
jest, doboro si, najcesce je..hajd' jos jednu :lol:
To je samo za novu godinu i prvi maj :D i opet ni tad se ne napijem, ne ide mi uz moje godine da spavam na kakvoj livadi ili pored kade u kupatilu. :lol:
sta se ba pravdas-pijes, pijes, sebi pijes nisi nama :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#27 Re: Alkohol

Post by JoseMujica »

Alkohol je droga, samo društveno prihvaćena...u ekstremnom obliku alkoholizam je bolest i zlo.... nekim ljudima ga definitivno treba zabraniti jer nemaju nikakve kontrole nad sobom...viđao sam čak situacije gdje alkohol od mirnih ljudi napravi agresivne kretene.....alkohol isto tako ima ljekovitu primjenu :D šta sam šljive na krajnjake potrošio

popijem ponekad i veoma rijetko previše...razlog...pa malo da se opustim, uvijek pijem sa rajom...nikad u životu nisam sjeo da popijem sam...možda ponekad jednu pivu dok gledam fudbal na TV-u
hassena

#28 Re: Alkohol

Post by hassena »

maxell_sarajevo wrote:
hassena wrote:Zaso pijete, molim vas samo razlog..
Hladna piva ima pravo dobar ukus. :D
hajd posto ne pijes svaki dan, nego ponekd, naka ovo bude dobar razlog :lol: :lol: :lol: :lol:
hassena

#29 Re: Alkohol

Post by hassena »

JoseMujica wrote:Alkohol je droga, samo društveno prihvaćena...u ekstremnom obliku alkoholizam je bolest i zlo.... nekim ljudima ga definitivno treba zabraniti jer nemaju nikakve kontrole nad sobom...viđao sam čak situacije gdje alkohol od mirnih ljudi napravi agresivne kretene.....alkohol isto tako ima ljekovitu primjenu :D šta sam šljive na krajnjake potrošio

popijem ponekad i veoma rijetko previše...razlog...pa malo da se opustim, uvijek pijem sa rajom...nikad u životu nisam sjeo da popijem sam...možda ponekad jednu pivu dok gledam fudbal na TV-u
ovo ne razumijem, zar ne mozes bez alkohola da se opustis?
ultima_palabra

#30 Re: Alkohol

Post by ultima_palabra »

hassena wrote:Kad bi, ono prije, kad sam bila mladja :razz: izadji sa rajom, svi bi pili i mene su forsirali, oni kao ne mogu da se opuste dok ne popiju bar jednu (vino, pivo..). da bi djuskali, plesali morali bi popiti ???
oni popiju, a ja ne, pa ja opet budem i najveselija i najopustenija u raji..sto znaci-da je caka u tebi, ako nemas nacin da se opustis bez alkohola..nista od tebe :D
Pa eto ima ljudi kao ti, a ima kojima je potrebno koje piće da se opuste, sto ljudi, sto ćudi ;-)
Ja lično volim koju popiti kad izađem, a to je 2-3 puta mjesečno, opustim se, lakše komuniciram i te stvari... nemam potrebu da pijem u drugim situacijama.
hassena

#31 Re: Alkohol

Post by hassena »

smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
sorry na iskrenosti :D
headbanger

#32 Re: Alkohol

Post by headbanger »

maxell_sarajevo wrote:
headbanger wrote:
maxell_sarajevo wrote:Ja svaku noc popijem dvije- tri pive, znaci li da sam alkoholicar? :-D
vjerovao ili ne, da, ti si alkoholicar
probaj jedno 10ak dana da ne pijes te dvije ili tri pive, i posmatraj svoju rekaciju u ta doba kad is navikao da pijes te pive

kod alkoholima nije bitna kolicina nego potreba za alkoholom, helem to ti dodje isto kao pusaci
mozes ti jednu dnevno zapaliti ali ti si i dalje pusac

a znas i sam da ej notornim alkoholicarima dovoljno da pomirise cep i da se napiju, jer im je jetra otisla u neku stvar

znam da je alkoholizam bolest i to hebena bolest u istoj je ravni sa narkomanijom

stari su govorili, ako vec pijes pij glavom a ne guzicom
Nije meni problem prestati piti.Recimo kad je ramazan iz postovanja prema drugim ne pijem mjesec dana i nikad nisam dosao u fazu tako reci "krize" zbog nedostatka alkohola.Evo sad po danu nemam nikakve zelje za picem, jedino navecer mrtav umoran sa posla kao sto drugi kafu piju ja tako pivu, i to najvise dvije male 0,33l.
e taj cejf, 2 male da se opustis, te pretvaraju u alkoholicara a mene kafa u ovisnika kofeina
bitna je ta doza alkohola, ti si navikao svoje tijelo na tu dozu i djaba
kazes da za vrijeme ramazana ne pijes, pa nastavi da ne pijes i poslje ramazana
mislim da je manje zlo jednom mjesecno zasjesti na nekom sijelu nego svaki dan popiti jednu ili dvije
zlo je jedno i drugo
ali opet da kazem i kao sto drvosjeca rece, ja mislim da je bitno da ne predjes na vise i ako neko vec pije da pije zbog sebe a ne zbog drugih

@hasena
ja popijem kada je kako sijelo, i to je jednom u 2 mjeseca,
sto? pa malo se covjek opusti, sad ces ti pa kako se nemoze opustiti bez alkohola, pa tesko je to bojasniti
probaj
ultima_palabra

#33 Re: Alkohol

Post by ultima_palabra »

hassena wrote:smotani ste, ako vam treba stimulans za opustanje...
A ti si ograničena, ako nećeš da shvatiš da ima različitih tipova ljudi...
Sorry na iskrenosti ;-)
hassena

#34 Re: Alkohol

Post by hassena »

Probala, meni je bezze..
inece ne volim nista sto me moze, danas-sutra, uzeti pod kontrolu, ja volim da imam kontrolu 100% u svojim rukama
maxell_sarajevo

#35 Re: Alkohol

Post by maxell_sarajevo »

hassena wrote:Probala, meni je bezze..
inece ne volim nista sto me moze, danas-sutra, uzeti pod kontrolu, ja volim da imam kontrolu 100% u svojim rukama
Mala, hoces da te izvedem na pice, pa me uzmi tu noc pod svoju kontrolu? :D
int21

#36 Re: Alkohol

Post by int21 »

Ti mora da imas 17 godina?

Bilo koji stimulans, droga ili alkohol te na neki nacin opusti. I to vise nego sto se ti mozes opustiti bez toga.
madner

#37 Re: Alkohol

Post by madner »

hassena wrote:Šta?
Kako?
Zašto?
Da li je alkohol samo cilj ekonomskih tekovina prama zaradi. Šteti li? Ili je koristan?
Šta dobiješ, a šta gubiš kad piješ?
Alkoholizam je bolest, OK, čemu onda forsiranje da se oboli?
Koliko nesreća je prouzrokovao alkohol? Nasilja u porodici? Tuča u kafani?
Zašto je općeprihvaćen, ako smo svjesni šta nam može uraditi?
Ja znam more porodica koje je alkohol unistio, odnosno muskarca koji je alkoholičar, a direktno on onda ugrozava i članove svoje porodice. Zena oboli (ili psihički,ili zato sto mora da radi teske poslove da prehrani porodicu),desi se i da umre neka, djeca ostaju u necjelovitim porodicama i pate.
Ovaj stav nije iz vjerskih korijena, majke mi, nego ponekad kad gledam kakav dokumentarac (na zone realiti,npr), uočim ekstremnu pojavu alkohola u stimulaciji negativnih ponasanja kod ljudi. Pa se pitam, sto to sami sebi radimo?
Opusti se, popij jednu i uzivaj :D
hassena

#38 Re: Alkohol

Post by hassena »

ultima_palabra wrote:
A ti si ograničena, ako nećeš da shvatiš da ima različitih tipova ljudi...
Sorry na iskrenosti ;-)
smotani je simpaticno, a ogranicena je pregrubo..al, hajd' ne ljutim se ja..sta me briga..
jedino ako si stidljiva osoba pa bas imas kocnice koje ne mozes izbjeci bez alkohola...ali eto i to mislim da se moze savladati
headbanger

#39 Re: Alkohol

Post by headbanger »

hasena imas li ti poroka???
hassena

#40 Re: Alkohol

Post by hassena »

maxell_sarajevo wrote:
Izlazim samo sa svojim muzem, nije ti ovo trebalo
hassena

#41 Re: Alkohol

Post by hassena »

headbanger wrote:
hasena imas li ti poroka???
imam...more, al eto ne pijem..
madner

#42 Re: Alkohol

Post by madner »

Ne shvatam ovaj poriv osoba da pokvare cejf drugima. U redu tebi alkohol ne treba, nemas drustveni zivot, ne izlazis whatever, ali dopusti da drugi imaju. :D
Envy

#43 Re: Alkohol

Post by Envy »

int21 wrote:Nije problem alkohol, problem su ljudi.
Da su ljudi problem,koji povecavaju konzumiranjem alkohola...Obicno su to ljudi ne "mocni" biti bez, a niti vide nacin zabave,druzenja bez istog, zele na neki nacin se udaljiti od realnosti uz alkohol a (ne) svjesno stvaraju problem vecim u porodici a i u opste u drustvu,jer svaki naalkolisani koji sjedne u auto, opasnost je za drustvo,...gade mi se slicne osobe,kad progovore rijec a zadah...bljahk...

P.S. Samo pisanje o alkoholu me opija ... :D izgleda zbog toga sto sam protivnica istog:)
Last edited by Envy on 01/02/2011 10:39, edited 1 time in total.
prilagodjena

#44 Re: Alkohol

Post by prilagodjena »

Ja ne volim da pijem...na prazan zeludac :oops:
maxell_sarajevo

#45 Re: Alkohol

Post by maxell_sarajevo »

hassena wrote:
maxell_sarajevo wrote:
Izlazim samo sa svojim muzem, nije ti ovo trebalo
:D Nisam znao da si udata :D
Cugal' ti muz ili si mu to zabranila? :D
hassena

#46 Re: Alkohol

Post by hassena »

madner wrote:Ne shvatam ovaj poriv osoba da pokvare cejf drugima. U redu tebi alkohol ne treba, nemas drustveni zivot, ne izlazis whatever, ali dopusti da drugi imaju. :D
imam drustveni zivot, izlazim, i nije mi cilj pokvariti ceif, nego saznati zasto to ljudi rade?
int21

#47 Re: Alkohol

Post by int21 »

Envy wrote:
int21 wrote:Nije problem alkohol, problem su ljudi.
Ne bih se slozila sa ovim,prije bih rekla da su ljudi problem,koji povecavaju konzumiranjem alkohola...Obicno su to ljudi ne "mocni" biti bez, a niti vide nacin zabave,druzenja bez istog, zele na neki nacin se udaljiti od realnosti uz alkohol a (ne) svjesno stvaraju problem vecim u porodici a i u opste u drustvu,jer svaki naalkolisani koji sjedne u auto, opasnost je za drustvo,...gade mi se slicne osobe,kad progovore rijec a zadah...bljahk...
Sta sam ja rekao? A mozda su problem ljudi ? :)

Ako nisi u stanju da se trijezan kontrolises, neces se kontrolisati ni pod dejstvom alkohola ili droge.
hassena

#48 Re: Alkohol

Post by hassena »

maxell_sarajevo wrote:
hassena wrote:
maxell_sarajevo wrote: :D Nisam znao da si udata :D
Cugal' ti muz ili si mu to zabranila? :D
moj muz je sportista..bokser
sorei

#49 Re: Alkohol

Post by sorei »

prilagodjena wrote:Ja ne volim da pijem...na prazan zeludac :oops:

+1

muka mi bude :oops:
madner

#50 Re: Alkohol

Post by madner »

hassena wrote:
madner wrote:Ne shvatam ovaj poriv osoba da pokvare cejf drugima. U redu tebi alkohol ne treba, nemas drustveni zivot, ne izlazis whatever, ali dopusti da drugi imaju. :D
imam drustveni zivot, izlazim, i nije mi cilj pokvariti ceif, nego saznati zasto to ljudi rade?
Potpuno svejedno, jer iz svoja ubjedjena pokusavas postaviti kao mjerodavna. Samim tim sva objasnjena odbacujes, jer to nije matrica tvog ponasanja.
Locked