Šalu na stranu, tek sad vidim ovu temu, jesi li dobro? Čujemo se za kafu (čim se skontamo).
alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
- Euridika
- Globalna šefica
#376 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Respo, moj drugi anti-alkos.
Odsad potpuni.
Šalu na stranu, tek sad vidim ovu temu, jesi li dobro? Čujemo se za kafu (čim se skontamo).
-
Fudo387
#377 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Ovo k'o klix rehab,
Hi, my name is Respo...
Nije to cudo apsint, ili absinthe, kako se vec zove, djaba zabranjenu u Ameriku. Kad je ovim kronerima previse onda znas koliko je sati.
Piva, dvije, tri, rijetko kad shoot necega, mora bas biti posebna prilika, i kapak.
Mozda bih i vise, al' kad vidim pjana cojeka, sta radi, kako se ponasa, sta laprda...neka Fudo, fino ti je i pomalo.
Alkohol treba zabraniti, ako nista bar zenama.
One su bas nenormalne kad se nadoje.
Hi, my name is Respo...
Nije to cudo apsint, ili absinthe, kako se vec zove, djaba zabranjenu u Ameriku. Kad je ovim kronerima previse onda znas koliko je sati.
Piva, dvije, tri, rijetko kad shoot necega, mora bas biti posebna prilika, i kapak.
Mozda bih i vise, al' kad vidim pjana cojeka, sta radi, kako se ponasa, sta laprda...neka Fudo, fino ti je i pomalo.
Alkohol treba zabraniti, ako nista bar zenama.
One su bas nenormalne kad se nadoje.
-
dječak sa šibicama
#378 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Da nije bilo pijanih slovenki, mnogi bi bosanci ostali suha q.
Zato, zivjele pijane zene
- dulekrele
#379 Re: alkohol
Zivila ti menizeina wrote:Kada nam je Bog strogo zabranio alkohol nije to ucino da bi nas kaznjavao vec je to ucinio iz ljubavi prema nama, da nas zastiti od zla koje alkohol nosi, nikad ali bas nikad nisam cula da je alkohol donio neko dobro bilo kome, samo nesrece i ponizenja
-
Fudo387
#380 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Jest'dječak sa šibicama wrote:Da nije bilo pijanih slovenki, mnogi bi bosanci ostali suha q.
Najbolje je kad se sutradan hudnica probudi, niti zna ko joj ga je metn'o niti ko je ga napravio.
Poslije svi zavrse na Dr Phil, who is babo...kreteni.
- studiorum_tuzlaensis
#381 Re: alkohol
Ako na stranu stavimo nevidljive i više entitete, po čemu se zaključuje da je to zabranjeno iz ljubavi? Alkohol ne bi trebao biti zabranjen, već njegova zloupotreba, i to je ključna stvar koju konkretno Islam nikad nije razgraničio. Svi se drže jednog tumačenja (više ajeta) iz Kur'ana kojim su zabranjeno "gatanje, kumiri, bacanje strelica i vino".zeina wrote:Kada nam je Bog strogo zabranio alkohol nije to ucino da bi nas kaznjavao vec je to ucinio iz ljubavi prema nama, da nas zastiti od zla koje alkohol nosi, nikad ali bas nikad nisam cula da je alkohol donio neko dobro bilo kome, samo nesrece i ponizenja
Barem danas, u vremenu velikih naučnih spoznaja, smo upoznati farmakologijom alkohola u mozgu i njegovim metabolizmom u tijelu više nego ikad. Ukratko, mehanizam alkohola se zasniva na indirektnom agonizmu GABA receptora. GABA neurotransmiteri su inače uglavnom inhibitorni receptori u mozgu i odgovorni su za veliki dio mehanizama od kojih je jedan npr. prisilne kontrakcije mišića ili spazmi. Lijekovi protiv ovih bolesti uglavnom se zasnivaju na imitaciji djelovanja alkohola i supresiji GABA receptora u mozgu. Također, GABA je odgovoran i za mehanizam "nagrade" u mozgu (reward sistem) je to je ono što ga čini zanimljivim za zloupotrebu. Dakle, u malim količinama, alkohol je veoma lijep stimulans, smiruje čovjeka i stvara osjećaj samosvjesnije i društvenije osobe, dok u velikim postaje klasični depresant šireći krvne sudove, smanjujući tlak, pomućujući razum i trujući organizam.
Postoji milion metabolita, spojeva, aminokiselina, stimulansa, biljki koje svakodnevno unosimo i oni imaju potpuno isti efekat kao i alkohol, ali su dozvoljeni od Boga jer nigdje nije naznačena njihova prohibicija. Slijepo vjerovati u tumačenja Božijih knjiga iz vremena kad je neko nešto protumačio i to je jedina istina treba da bude stvar prošlosti. Priča o ovome više priliči u temi "Vjere će pokopati nauka", mada ja mislim da Islam ne može biti pokopan naukom nikad, već samo da kada se dostigne taj nivo tefsira (tumačenja), neće se konzumacija alkohola izričito tumačiti kao danas.
Na kraju krajeva, ako želimo najbolje našem tijelu nećemo se odvaljivati od etanola jer je klasični otrov, već ćemo popiti jednu-dvije i uz opušten razgovor raspraviti sve.
A sad živjeli, odoh jednu zveknut u Pubu, džuma je prošla.
Last edited by studiorum_tuzlaensis on 11/11/2016 14:49, edited 1 time in total.
- insomnia78
#382 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Treba smrkati dandaru kad pijes. Tad mozes piti neograniceno a nema ni mamurluka
- insomnia78
- insomnia78
#384 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
.
Last edited by insomnia78 on 11/11/2016 14:53, edited 1 time in total.
- studiorum_tuzlaensis
#385 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Ne može ni bit kad oka ne sklopiš.insomnia78 wrote:Treba smrkati dandaru kad pijes. Tad mozes piti neograniceno a nema ni mamurluka
A moraćeš u krpe kad-tad.
-
Fudo387
#386 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Ejs, stvarno mislis da je Denzel nakon lude noci i jutarnjeg smrkanja fakat okren'o onaj avion naopacke i spustio ga na ledinu?insomnia78 wrote:Treba smrkati dandaru kad pijes. Tad mozes piti neograniceno a nema ni mamurluka
- insomnia78
#387 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
[emoji1]
Pa definitivno nije preporucljivo voziti avione poslije takvih noci
Pa definitivno nije preporucljivo voziti avione poslije takvih noci
- bosan
#388 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Alkohol je jedna predivna stvar , samo ga treba znati koristiti . Usvakom slucaju treba postojati mjera , nekad se zna i omaknuti pa da se covjek bas olesi , nije ni to problem ako osoba nije sklona nekim ispadima , sjesti u auto i voziti , vrijedjati itd ali te situacije izbjegavati . Ali ipak je najbolje prestati kad je najbolje . Nauciti se samokontroli ,nauciti se uzivati u alkoholu i to dobrom alkoholu nikad jeftinom . Bolje popiti dva ,tri kvalitetna pica nego 10 loseg . Moja najveca ljubav je Konjak (Cognac) i za mene najbolje pice na svijetu , vino je takodje vrh ali nazalost moj zeludac ga ne gotivi ali casu dvije mogu .Nekad odem na neke forume ljubitelja Konjaka ili Viskija , nevjerovatno kako ljudi uzivaju u tome .Ako je skup ili izasao novi ,sastave se njih sedmorica i kupe jednu bocu onda taj koji kupi sipa im u male bocice i salje postom .E onda kad se proba nastaju diskusije i poredjenja . Za nas mozda smijesno ali ljudi zive za te momente . Moj savjet vam je : Ne prestajite vec se kontrolisite i ucite

- esmasaric
#389 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Eh, treba nam Respo na ovoj temi.
Izbjegavam žešću, samo pivo i vino u nekim normalnim količinama. Nekad, kada me zaboli želudac popijem Pelinkovac, i stvarno pomogne. Mada mogu bez alkohola bez ikakvih problema.
Izbjegavam žešću, samo pivo i vino u nekim normalnim količinama. Nekad, kada me zaboli želudac popijem Pelinkovac, i stvarno pomogne. Mada mogu bez alkohola bez ikakvih problema.
- supercali
#390 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Ma sto je najgore ja sam do subote znao kad stati koliko treba piti itd
Al eto omaklo se pa sam dosao do bolnice
Al eto omaklo se pa sam dosao do bolnice
- esmasaric
#391 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
To da se svima omakne se dešava, i ne samo u alkoholu, i u svemu. Ali ne toliko....
Čuvaj se i od sada samo bezbojne stvari i kafe ofkorz.
Čuvaj se i od sada samo bezbojne stvari i kafe ofkorz.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#392 Re: alkohol
studiorum_tuzlaensis wrote:Ako na stranu stavimo nevidljive i više entitete, po čemu se zaključuje da je to zabranjeno iz ljubavi? Alkohol ne bi trebao biti zabranjen, već njegova zloupotreba, i to je ključna stvar koju konkretno Islam nikad nije razgraničio. Svi se drže jednog tumačenja (više ajeta) iz Kur'ana kojim su zabranjeno "gatanje, kumiri, bacanje strelica i vino".
ekčli, zabranjeno je sve što 'oduzima' ilitiga muti pamet
ali slažem se da se dvosmislenost itekako koristi da se nešto smatra odobrenim, a nešto zabranjenim.
inače, ne cugam odavno, jer ne vidim poentu, dovoljno sam kreten i bez njega
- ultima_palabra
#393 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Primijetio sam da dosta mladje raje ne cuga... vazda kontam kad ih uhvati sa 40 ili 50 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#394 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
to je zato što smo rano počeli
a i da je doživjeti 40.....

a i da je doživjeti 40.....
- jasko_ba
#395 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
ultima_palabra wrote:Ne mogu ništa teško ujutru... prvo jedno sat-dva naguljujem kiselu, da vratim tečnost i mineraleJack Be Nimble wrote: Nego sta i kada vi jedete slijedece jutro? Mnogi govore odma ujutro nema nista bolje od pice, jaja, burek, sto masnije to bolje. A ja slijedeci dan, pogotovo ako sam povracao, ne mogu nista jesti do 18h. Uglavnom kamilica i tost bez ikakvog namaza. Male komadice kruha jedem ko vrabac.![]()
Poslije toga je najbolja paradajz čorba, pravo kisela po mogućnosti... i par kriški hljeba. Pravo ogladnim tek navečer.

Ne moze jednostavnije, bar meni. Poslije ovog, po mogucnosti cevapi. Budem savrsen cijeli dan.
- uglavnomja
#396 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
jasko_ba wrote:ultima_palabra wrote:Ne mogu ništa teško ujutru... prvo jedno sat-dva naguljujem kiselu, da vratim tečnost i mineraleJack Be Nimble wrote: Nego sta i kada vi jedete slijedece jutro? Mnogi govore odma ujutro nema nista bolje od pice, jaja, burek, sto masnije to bolje. A ja slijedeci dan, pogotovo ako sam povracao, ne mogu nista jesti do 18h. Uglavnom kamilica i tost bez ikakvog namaza. Male komadice kruha jedem ko vrabac.![]()
Poslije toga je najbolja paradajz čorba, pravo kisela po mogućnosti... i par kriški hljeba. Pravo ogladnim tek navečer.
Ne moze jednostavnije, bar meni. Poslije ovog, po mogucnosti cevapi. Budem savrsen cijeli dan.
dodas malo sirceta, obicnog, u vodu za supu
- Jack Be Nimble
#397 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Znaci supe, to jest kiseline. Nikada nisam pokusao mineralnu vodu, ali razumijem zasto bi pomoglo. Sada sam se sjetio lijek mog starog. Prvi put kada sam se takav probudio stari me cekao u kuhinji. Mislio sam sada ce biti samaranje ili ocitavanje lekcije. Uglavnom se zezao sa mnom i na stolu je vec imao rakijsku casicu u koju je nalio Vlahovac
Tada sam pvi put cuo za Vlahovac i probao...stomak odma "prokuhao".
- insomnia78
#398 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Ja marnem dvije pive. Prva jedva, druga lakse poslije vec mozes i nastaviti ako hos
- HAVANA
#399 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
Ja kukam.Prvi dan vise,drugi malkice,treci vec mogu opet.
- Jack Be Nimble
#400 Re: alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA
U zadnji par godina sam primjetio da mi bilo kakvo vino, u bilo kojoj kolicini sa/bez hranom mi jednostavno ne sjeda na zeludac. Neka me mucnina uhvati u stomaku nakon pola case. A prije sam mogao popiti flasu vina i otici igrati bilo koji sport bez ikakvih problema.