Alkemija Balkana
Moderator: anex
- MarcusM
#1 Alkemija Balkana
Da li je neko gledao Alkemiju Balkana Gorana Milića? Meni je ovo super, trebalo ja davno nešto ovako napraviti. Prva epizoda je već na Al Jazeera stranici, a druga je večeras.
- zoza
#3 Re: Alkemija Balkana
Gledo sam zadnju polovicu prošle epizode, sviđa mi se, samo pozitvne stvari prikazuje. 
- szlava
#4 Re: Alkemija Balkana
Veceras ima u 21:30 na Al Jazeera Balkans super emisija

-
StupskaBitanga
#5 Re: Alkemija Balkana
Gledajuci danas obje epizode za mene je poenta da nama jako malo treba da svi budemo sretni zadovoljni i uspješni na teritoriji cijele naše lijepe BiH. Ujedinujući naše prednosti i unapređujući znanja i vještine kroz pozitivne ekonomske stvari možemo izaći na toliko željenu zelenu granu. Ako ništa ovakve emisije razbijaju sivilo i predrasude kojima su mnogi izloženi
- Romanista 101%
#6 Re: Alkemija Balkana
super serijal
ovo samo oni mogu napraviti
- MarcusM
#7 Re: Alkemija Balkana
StupskaBitanga wrote:Gledajuci danas obje epizode za mene je poenta da nama jako malo treba da svi budemo sretni zadovoljni i uspješni na teritoriji cijele naše lijepe BiH. Ujedinujući naše prednosti i unapređujući znanja i vještine kroz pozitivne ekonomske stvari možemo izaći na toliko željenu zelenu granu. Ako ništa ovakve emisije razbijaju sivilo i predrasude kojima su mnogi izloženi
- karanana
#8 Re: Alkemija Balkana
koliko je epizoda bilo do sada?
jedna je li tako?
ja sam gledo onu sa sff-om, aluminijem i unom.
koja je jos bila? je li bila ona sa preventom visoko i bvlgarijem?
jedna je li tako?
- popi
#9 Re: Alkemija Balkana
U prvoj epizodi su Bekto Precisa, Sejla Kameric ... u drugoj Halid B., udomaceni stranci, Una, Prevent, Carsija, fabrike...
treca epizoda sutra prema najavi: Bugari, Emina Ganic, Gavrilo ...
treca epizoda sutra prema najavi: Bugari, Emina Ganic, Gavrilo ...
- MarcusM
#10 Re: Alkemija Balkana
Bile dvije epizode, sutra je treća. Ti si gledao drugu, a prvu sam ja postavio gore u ovoj diskusiji.karanana wrote:koliko je epizoda bilo do sada?
jedna je li tako?
- Reisova
#11 Re: Alkemija Balkana
Serijal odlican. Odavno neko nije napravio neku pozitivnu emisiju o BiH gdje se prelicu i uspjesna ekonomija, kultura, bosanski humor i ljudi koji su nesto postigli svojim radom... Ma odusevljena sam i mislim da je ovo smjer u kojem se treba ici jedostavno furati neke pozitve stereotipe... Pravo mi je krivo da nas svi ubijaju u mozak a ustvari kada malo pogledas oko sebe ima pravo uspjesnih firmi koje rade i moram priznati kada se to uporedi sa susjednom Hrvatskom zaista imamo ogroman potencijal i ima pravo uspjesnih firmi koje se bave proizvodnjom sto je osnova realne ekonomije a ne usluge...
Mislim i da je vrijeme da se jednostavno nekako okrenemo sebi, ne ocekivati nista od drzave ne kukati vec zasukati rukave i raditi i ne sanjati velike snove jahte folove vec da imas pristojan novac za svoju porodicu. Vjerujte mi pravo ima uspjesnih firmi ali one se bas ne reklamiraju previse jer ovi hajvani samo gledaju kako ce uzeti reket na legalan nacin tj. politicari kroz razne "instutcionalne nacine"...
I da zavrsim hvala Goranu Milicu na profesionalno uradjenoj emisiji i nadam se da ce i drugi novinari krenuti ovim stopama.
Mislim i da je vrijeme da se jednostavno nekako okrenemo sebi, ne ocekivati nista od drzave ne kukati vec zasukati rukave i raditi i ne sanjati velike snove jahte folove vec da imas pristojan novac za svoju porodicu. Vjerujte mi pravo ima uspjesnih firmi ali one se bas ne reklamiraju previse jer ovi hajvani samo gledaju kako ce uzeti reket na legalan nacin tj. politicari kroz razne "instutcionalne nacine"...
I da zavrsim hvala Goranu Milicu na profesionalno uradjenoj emisiji i nadam se da ce i drugi novinari krenuti ovim stopama.
- argyle
#12 Re: Alkemija Balkana
2. epizoda
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13 Re: Alkemija Balkana
Dobar serijal. Afirmativan za BIH, kako je AJ internacionalna može nam samo pomoći. Super. Ali, naša raja mazohistički uživaju u vječnim žalopojkama i političkim prepucavanjima, tako da neće kod nas ni imati neku gledanost 
- karanana
#14 Re: Alkemija Balkana
serijal je ok, ali kao sto nasa raja zivi u mozda nekad i neopravdanoj apatiji i pesimizmu, tako i ovaj serijal mozda pokazuje neke stvari kao super i krasne i preoptimisticne i predobre. ali ok je.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#15 Re: Alkemija Balkana
Slažem se potpuno, ali kako napisah, AJ je međunarodna Tv, ako imalo doprinese turizmu biće super. Pogovoto od kako više nemamo promitivni spot na CNN-u. Mislim da nemamo višekaranana wrote:serijal je ok, ali kao sto nasa raja zivi u mozda nekad i neopravdanoj apatiji i pesimizmu, tako i ovaj serijal mozda pokazuje neke stvari kao super i krasne i preoptimisticne i predobre. ali ok je.
- MarcusM
#16 Re: Alkemija Balkana
Svakako da Alkemija Balkana nije JEDINA slika BiH. Ali one druge (zapravo prve) slike imamo u svim medijima: imamo razne Crte, Poštene, Farme, ZMBT-e, Ace pedere, itd. Ovo što se prikaže (barem do sada) u Alkemiji je također Bosna, ali o njoj malo ko priča. Nisam znao za Bekto Precizu i elitne klijente, nisam znao za ogromni izvoz Preventa, nisam znao za kvalitet Aluminija, itd. Mi samo pričamo o problemima u Aluminiju, o koži koja smrdi u Preventu, itd. Još jednom ponavljam da je ovaj serijal odličan i potreban i dajem punu podršku. Drago mi je da moja familija gleda ovakvo nešto, cijela nedjelja nam je bila uljepšana. Samo naprijed.
- Tiger 033
#17 Re: Alkemija Balkana
Goranu veliko RESPECT
sta reci o NOVINARCINI u pravom smislu te rijeci
od njega se samo moze nauciti, inace Alkemija Balkana je +10 
- addem
#18 Re: Alkemija Balkana
Goran zna napraviti emisiju, veliki respekt.
- madridist
#19 Re: Alkemija Balkana
Urbani čovjek napravi urbanu emisiju.
Goran Milić je Mount Everest kao putopisac.
-
IgiPop
#21 Re: Alkemija Balkana
Hvala na postavljanju ovih epizoda. Serijal je odličan, veoma gledan kod nas. A ove epizode na youtube šaljem mnogobrojnoj rodbini u svijetu koji nemaju AJB, to je i tamo hit serijal. Večeras čekamo novu epizodu.
- MarcusM
#22 Re: Alkemija Balkana
Evo i najave za petu epizodu Alkemije
- SmokingMan
#23 Re: Alkemija Balkana
madridist wrote:Urbani čovjek napravi urbanu emisiju.
Lik postavlja standarde...
- cyprus
#24 Re: Alkemija Balkana
Svaka čast za serijal... Konačno da neko pokaže i dobre strane naše zemlje... A ima ih...
- szlava
#25 Re: Alkemija Balkana
Kako nema nigdje na netu epizode 4
nema ni na njihovom youtube kanalu a zaboravio gledati prosli cetvrtak