Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
-
neki
Hajd navedi jedan parking na Alipasinom na kojem je napravljen objekat (ne uzimajuci u obzir trgove i pjesacke zone za koje smatras da su parkinzi)and wrote:na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
poslije rata takodje imamo problem povećane kradje vozila.meni su izmedju ostalih sa parkinga ukrali vozilo i u policiji mi je policajac rekao sad ćeš na tramvaj.onaj koji bi trebao da stiti mene i moju imovinu.
parkiranje po trotoarima je takodje problem i protiv sam toga.
jedino rješenje je pravljenje garaža na postojećim parkinzima.te garaže mislim da nisu neka ogromna investicija,a opština je uzela dosta para od objekata koji su pravljeni po parkinzima,pa nek nešto i vrati.
garaže mogu dati na upravljanje borcima i invalidima.
-
_BosanaC
Parking je sve na sta mozes auto parkiratineki wrote:Hajd navedi jedan parking na Alipasinom na kojem je napravljen objekat (ne uzimajuci u obzir trgove i pjesacke zone za koje smatras da su parkinzi)and wrote:na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
poslije rata takodje imamo problem povećane kradje vozila.meni su izmedju ostalih sa parkinga ukrali vozilo i u policiji mi je policajac rekao sad ćeš na tramvaj.onaj koji bi trebao da stiti mene i moju imovinu.
jedino rješenje je pravljenje garaža na postojećim parkinzima.te garaže mislim da nisu neka ogromna investicija,a opština je uzela dosta para od objekata koji su pravljeni po parkinzima,pa nek nešto i vrati.
A i ono Vilsonovo bi se moglo fino u parking pretvoriti
- and
a faza komplet parking,b faza parking kod dzamije,praonica servis...neki wrote:Hajd navedi jedan parking na Alipasinom na kojem je napravljen objekat (ne uzimajuci u obzir trgove i pjesacke zone za koje smatras da su parkinzi)and wrote:na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
-
neki
Ti il si corav il si u sarajevo dosao u zadnjih 10 godina pa ne znas gdje je bio parking a gdje parkand wrote:a faza komplet parking,b faza parking kod dzamije,praonica servis...neki wrote:Hajd navedi jedan parking na Alipasinom na kojem je napravljen objekat (ne uzimajuci u obzir trgove i pjesacke zone za koje smatras da su parkinzi)and wrote:na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
-
_BosanaC
Halo ba, za covjeka ne postoji termin PARK ili PJESACKA ZONA, sve sto je slobodno, na cemu nije zgrada, i gdje moze stati auto bez da ga ostetis - podrazumjeva se da je predvidjeno za parking.
Ljudi kontaju da se zajebavam cak i kad sam ozbiljan
Ljudi kontaju da se zajebavam cak i kad sam ozbiljan
- and
eto ti znašneki wrote:Ti il si corav il si u sarajevo dosao u zadnjih 10 godina pa ne znas gdje je bio parking a gdje parkand wrote:a faza komplet parking,b faza parking kod dzamije,praonica servis...neki wrote: Hajd navedi jedan parking na Alipasinom na kojem je napravljen objekat (ne uzimajuci u obzir trgove i pjesacke zone za koje smatras da su parkinzi)
- chuchumbamayumbe
Jedino je Fahdova dzamija naprevljena na dijelu parkingau B-fazi, jedan dio je zauzeo servis i autopraonica.Dole u A fazi su napravljeni objekti, ali na zelenoj povrsini, na 88 ruza za Druga Tita, itd, ali nisu napravljeni na parkingu. Parkinga ima dovoljno, ali je mnogima tesko guzeljati 50-100 metara do ulaza, pa im je lakse parkirati drito u haustor, ako ikako moze.and wrote:eto ti znašneki wrote:Ti il si corav il si u sarajevo dosao u zadnjih 10 godina pa ne znas gdje je bio parking a gdje parkand wrote: a faza komplet parking,b faza parking kod dzamije,praonica servis...
Jos da napomenem da je ono pored OS Fatima Gunic (bivsa Prvi maj) katastrofa kako parkiraju. Djeca nemaju na velikom odmoru gdje da noge protegnu jer seljacine parkiraju oko skole, pred ulaz, pored klupa, ma kaastrofa jedna.
PAPANLUK
-
becu

I ovo je na Alipasinu, tacnije Ante Babica. Ovo je Area 51 za drotove, jer tu parkira gazda golfa kod kojeg jedu cevape(ne ova bijela dvica, gazda vozi peticu takodje). A i policajci tu ostavljaju svoje ljubimce. Ostavljaju i mesije iz EUPM. Po propisima i regularno sve.
A ovo je super prazni parking sa super dovoljno mjesta takodje na Alipasinom. Napomena: slikano je prije 17 sati.

A na ovim trotoarima se ubijaju pjesaci, homoseksualci, invalidi, crnci, indijanci, romi, bebe u kolicima i nejac od strane nesavjesnih seljackihklerofasisoidnihdosljackih vozaca:

Last edited by becu on 21/01/2008 16:29, edited 1 time in total.
- Fiore
Kad je fino vrjeme sjedimo na klupi ispred ove banke jer se osjecamo sigurno.. ima cuvar imaju videonadzor idealno mjesto za odmor..becu wrote:
I ovo je na Alipasinu, tacnije Ante Babica. Ovo je Area 51 za drotove, jer tu parkira gazda golfa kod kojeg jedu cevape(ne ova bijela dvica, gazda vozi peticu takodje). A i policajci tu ostavljaju svoje ljubimce. Ostavljaju i mesije iz EUPM. Po propisima i regularno sve.
A ovo je super prazni parking sa super dovoljno mjesta takodje na Alipasinom. Napomena: slikano je prije 17 sati.
A na ovim trotoarima se ubijaju pjesaci, homoseksualci, invalidi, crnci, indijanci, romi, bebe u kolicima i nejac od strane nesavjesnih seljackihklerofasisoidnihdosljackih vozaca:
- and
ulaz u motel bp je sa parkinga,svi objekti u a fazi imaju ulaz sa parkinga i parkinge ispred,što znači da su ipak smanjili broj parking mjesta.(zauzeli su skoro cijelu stranu parkinga).chuchumbamayumbe
Jedino je Fahdova dzamija naprevljena na dijelu parkingau B-fazi, jedan dio je zauzeo servis i autopraonica.Dole u A fazi su napravljeni objekti, ali na zelenoj povrsini, na 88 ruza za Druga Tita, itd, ali nisu napravljeni na parkingu. Parkinga ima dovoljno, ali je mnogima tesko guzeljati 50-100 metara do ulaza, pa im je lakse parkirati drito u haustor, ako ikako moze.
Jos da napomenem da je ono pored OS Fatima Gunic (bivsa Prvi maj) katastrofa kako parkiraju. Djeca nemaju na velikom odmoru gdje da noge protegnu jer seljacine parkiraju oko skole, pred ulaz, pored klupa, ma kaastrofa jedna.
PAPANLUK
parkiranje ispred skole je užas.inače ne opravdavam ni parkiranje po trotoarima.
izgradnjom garaže kao npr.na saraj polju riješili bi se:problem parkiranja,oslobodili trotoari...,smanjio broj kradja auta,broj razbijenih šoferšajbi,odredjeni broj ljudi bi dobio posao
-
dimu
zasto ti onda policija pise kaznu uz obrazlozenje da je taj i taj parkirao tu i tu PORED VIDNO POSTAVLJENOG ZNAKA ?potres_mozga wrote:Trotoar = Pjeshakdimu wrote:na trotoar se moze parkirati ako nema postavljenog znaka da je zabranjeno i ako ima dovoljno mjesta za pjesake, tj da ne moraju silaziti na cestu da bi zaobisli parkirano vozilo. zato smanjite malo dozivljaj sa tim trotoarom hehe
Parking = Auto
A zar postoji znak "Zabranjeno parkiranje na trotoar" ???
sta nije zabranjeno - dozvoljeno je
- Lady Saray
svaka slijepa ulica ne mora imati zgradu/kucu na krajuskojotovski wrote:ako je bila slijepa, kako postade dvosmjernaHaris.ba wrote:Zivim na Ilidzi. Ulica koja je donedavno bila slijepa sada je dvosmjerna, sa prikljuckom na magistralu. Stanari zgrada koji zive obodom te ceste su navikli tu parkirati. Sada naravno ne moze, ako nista prema znaku. Parkira se nocu, al danju sve manje i manje. Ne bi trebalo nikako, al eto.Policija pise kazne danju, al opet ne svima, samo jednom dijelu ulice za koji misle da je vazniji. Neka njihova luda logika. I tako vec pola godine. Aute jos nisu prognali. A cesta 30 - ak metara od policijske stanice.
A za rjesavanje problema mjesta za parkiranje predlazem izum koji koriste stanari na Ilidzi. Lijepo ograde mjesta na parkingu, koliko im treba po ulazu, ograde sipkama, povezu to lancima, stave katance i imaju zagarantovano mjesto. Ako sta ostane, bujrum ko hoce.![]()
-
skojotovski
danas jahali s paukom kod RFZ banke, na taxi standu Hitna pomoc. dizali nekakve trulje od auta, koja su bila parkirana sa upaljenim zmigavcima. i nisu bili na trotoru. upratio sam zenu kako se nadurava da joj spuste auto (visilo u zraku jedno 10 minuta). 20 metara nize, na trotoaru parkiran BMW, pa onda Toyota dzip, pa nekakav peugeot... ukupno sest auta na trotoaru. ali, nasi veliki murijasi komplekse lijece na sitnoj buraniji. po dobrom starom obicaju 
-
dimu
ma standardnoskojotovski wrote:danas jahali s paukom kod RFZ banke, na taxi standu Hitna pomoc. dizali nekakve trulje od auta, koja su bila parkirana sa upaljenim zmigavcima. i nisu bili na trotoru. upratio sam zenu kako se nadurava da joj spuste auto (visilo u zraku jedno 10 minuta). 20 metara nize, na trotoaru parkiran BMW, pa onda Toyota dzip, pa nekakav peugeot... ukupno sest auta na trotoaru. ali, nasi veliki murijasi komplekse lijece na sitnoj buraniji. po dobrom starom obicaju
bas i ja neki dan gledam tamo kod shopinga na grbavici... ono 2 trake u jednom smjeru i u jednoj bilo parkirano par auta
i dodje pauk i haj prvo krenu neku dvicu da dize dodje vlasnik spustise auto, iduci neki bmw stari ista stvar, ispred bmwa stoji Mercedes ML, njega naravno zaobilaze i idu 20 metara nize i dizu nekog passata starog...
i sto je najtuznije, vlasnicima golfa i bmwa napisa kaznu svejedno, a kad su digli passata ode i drot sa njima, ML ostade netaknut, a mogao mu je napisati kaznu pa ostaviti na brisacu.
to je ta policija
- stripiii
dimu wrote:zasto ti onda policija pise kaznu uz obrazlozenje da je taj i taj parkirao tu i tu PORED VIDNO POSTAVLJENOG ZNAKA ?potres_mozga wrote:Trotoar = Pjeshakdimu wrote:na trotoar se moze parkirati ako nema postavljenog znaka da je zabranjeno i ako ima dovoljno mjesta za pjesake, tj da ne moraju silaziti na cestu da bi zaobisli parkirano vozilo. zato smanjite malo dozivljaj sa tim trotoarom hehe
Parking = Auto
A zar postoji znak "Zabranjeno parkiranje na trotoar" ???
sta nije zabranjeno - dozvoljeno je

-
dimu
pa znam to od ranije zato sam i napisao ono, mozda ti nisi shvatio sta sam ja htio reci hehstripiii wrote:Procitaj ti to jos jednomdimu wrote:e upravo to clan 74 stavka 5
eno danas nasa vrijedna policija pise u onoj ulici kad se krene uz dzidzikovac od austrijske ambasade, jos fino imaju 2 trake za oba smijera al eto smetaju im auta u trecoj haha... fakat nisu normalni
- chuchumbamayumbe
Ima nekoliko godina da je tamo zabranjeno parkiranje, imaju i znakovi.dimu wrote:pa znam to od ranije zato sam i napisao ono, mozda ti nisi shvatio sta sam ja htio reci hehstripiii wrote:Procitaj ti to jos jednomdimu wrote:e upravo to clan 74 stavka 5
eno danas nasa vrijedna policija pise u onoj ulici kad se krene uz dzidzikovac od austrijske ambasade, jos fino imaju 2 trake za oba smijera al eto smetaju im auta u trecoj haha... fakat nisu normalni
-
dimu
ma daj boga ti kome ondje trebaju 3 trake ? pa nije planinski prevoj da trebaju 2 trake uzbrdochuchumbamayumbe wrote:Ima nekoliko godina da je tamo zabranjeno parkiranje, imaju i znakovi.dimu wrote:pa znam to od ranije zato sam i napisao ono, mozda ti nisi shvatio sta sam ja htio reci hehstripiii wrote: Procitaj ti to jos jednom
haj razumijem na pocetku ulice zabranjeno parkiranje zbog austrijske ambasade, ali skroz gore do vrha nidje veze.
pisu ondje a oko katedrale redovno parkirana auta a sami centar grada. bas znaju odrediti prioritete