Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
becu

#1 Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by becu »

Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! :x
photo

Post by photo »

mene cudi sta su do sada cekali? parkiranje po trotuaru je zabranjeno. zato i postoji onoliki parking na alipasinom. ne znam sto je nasim ljudima merak parkirati auto na samom ulasku u haustor?
anakadabra

#3 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by anakadabra »

becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! :x
Gdje tačno???
becu

Post by becu »

photo wrote:mene cudi sta su do sada cekali? parkiranje po trotuaru je zabranjeno. zato i postoji onoliki parking na alipasinom. ne znam sto je nasim ljudima merak parkirati auto na samom ulasku u haustor?
Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.
edit: @anakadabra onaj dio gdje se prave ona silna osiguravajuca drustva, mislim da je to A faza ako se ne varam.
Last edited by becu on 08/01/2008 16:34, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#5 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by Crvena Tifoza »

becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! :x
Logika ostaviti auto na trotuaru?
Gdje li si ti ucio tu logiku samo da mi je znati.
Da hoce Bog d'o svaki dan pisati kazne sve dok se ne nauce nekom redu. :x
karanana

#6 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by karanana »

Crvena Tifoza wrote:
kad naprave parkinge onda je to u redu, a ovako stanari nemaju opciju gdje drugo da parkiraju.
Crvena Tifoza

#7 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by Crvena Tifoza »

karanana wrote:
Crvena Tifoza wrote:
kad naprave parkinge onda je to u redu, a ovako stanari nemaju opciju gdje drugo da parkiraju.
Pa nek stanari onda smanje svoje vozne parkove. I dedo im je im'o po pet kola. :roll:
Bob Graditelj

Post by Bob Graditelj »

Imaju parkinge na Dobrinji ali svi hoce da parkiraju u haustoru da ne bi presli 5 metara pjeske...
Ja odavno cekam kad ce neko raskrciti auta. Bar sa travnjaka.
becu

#9 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Post by becu »

Crvena Tifoza wrote:
Da na ''trotoaru'' Da, svrha ove akcije je sigurno bila kaznjavanje nesavjesnih vozaca i postivanje saobracajnih pravila. :zzzz: :lol:
shpeck

Post by shpeck »

svaka cast,nek se i kod nas malo uvede reda u ponasanje u saobracaju,jer ni svabe nisu postale kulturne same od sebe,nego su ih opleli po novcaniku ,i vidis kako su odmah civilizovani :lol: :shock: :-D
stripiii

Post by stripiii »

Ja kad prodjem ul.Kolodvorska i vidim jedno 10-tak auta parkirano ispred svakog ulaza i jos znak zabrane a parkinzi prazni...Ma nek pisu, i treba...
anakadabra

Post by anakadabra »

becu wrote:
photo wrote:mene cudi sta su do sada cekali? parkiranje po trotuaru je zabranjeno. zato i postoji onoliki parking na alipasinom. ne znam sto je nasim ljudima merak parkirati auto na samom ulasku u haustor?
Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.
edit: @anakadabra onaj dio gdje se prave ona silna osiguravajuca drustva, mislim da je to A faza ako se ne varam.
Moja faza :D :D :D

@Crvena Tifoza:
Ne radi se o trotuaru već o prostoru na kojemu su se uvijek parkirala auta od stanara. (znam to jer živim tu)

@karanana: Slažem se s tobom jer ljudi koji tu žive doslovno nemaju gdje parkirat auto

@photo: neću se valjda iz A faze ići parkirati u B ili C fazu??? Što se tiče A faze to je bio jedan jedini parking na kojemu su ljudi mogli ostaviti svoje aute i to naravno kad svi iz Grave osiguranja, Mercatora, Hypo banke i ostalih sr... završe s poslom pa se nađe malo mjesta i za nas jadnike koji eto sasvim slučajno živimo tu.
Nele

Post by Nele »

ma svima pisi kazne

kada vidim pred akvarijusom da parkiraju kola po cesti hoce nesto da mi bude :x zato sam uzivao kada je dosla policija i popisala kazne

nisam zlo namjeran ali treba neki red da postoji 8)
becu

Post by becu »

Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Last edited by becu on 08/01/2008 16:51, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

anakadabra wrote:
becu wrote:

@Crvena Tifoza:
Ne radi se o trotuaru već o prostoru na kojemu su se uvijek parkirala auta od stanara. (znam to jer živim tu)

@karanana: Slažem se s tobom jer ljudi koji tu žive doslovno nemaju gdje parkirat auto

@photo: neću se valjda iz A faze ići parkirati u B ili C fazu??? Što se tiče A faze to je bio jedan jedini parking na kojemu su ljudi mogli ostaviti svoje aute i to naravno kad svi iz Grave osiguranja, Mercatora, Hypo banke i ostalih sr... završe s poslom pa se nađe malo mjesta i za nas jadnike koji eto sasvim slučajno živimo tu.
je to onaj parking gdje svi auta ostavite u leru i slazete auta red okomito na zgradu red paralelno sa zgradom?
anakadabra

Post by anakadabra »

mIRCerka wrote:
anakadabra wrote:
becu wrote: Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.

@Crvena Tifoza:

je to onaj parking gdje svi auta ostavite u leru i slazete auta red okomito na zgradu red paralelno sa zgradom?
očito nije :D :D :D
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

becu wrote:Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Znaci uvijek je policija kriva. Zato Hrvatska koraca pedeset godina ispred nas. Npr. haj u Dubrovniku parkiraj auto na nepropisnom mjestu, aha how yes now...ili haj na Stradunu vidi neciju BMW 7icu, kao što ceš na Bašcaršiji, a da ne spominjem one vespice itd. :roll:
and

Post by and »

parkiranje na alipasinom je stvarno problem.ionako mali broj parking mjesta jos je vise smanjen izgradnjom raznih objekata,nekih cak i na parkinzima.
opstina bi trebala na postojecim parkinzima napraviti garaze,omoguciti ljudima parking uz naknadu pa onda provoditi represivne mjere.
da ne spominjem problem kradje i razbijanja vozila na tim parkinzima sto bi isto trebalo biti predmet djelovanja policije.
najlakse je blokic u ruku i svi problemi rijeseni
anakadabra

Post by anakadabra »

and wrote:parkiranje na alipasinom je stvarno problem.ionako mali broj parking mjesta jos je vise smanjen izgradnjom raznih objekata,nekih cak i na parkinzima.
opstina bi trebala na postojecim parkinzima napraviti garaze,omoguciti ljudima parking uz naknadu pa onda provoditi represivne mjere.
da ne spominjem problem kradje i razbijanja vozila na tim parkinzima sto bi isto trebalo biti predmet djelovanja policije.
najlakse je blokic u ruku i svi problemi rijeseni
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

I dok je onaj lik iz neznam koje boračke organizacije ili čega već hodao s blokićem i uredno naplaćivao markicu po satu za isti taj parking onda je sve bilo ok, nikome nije smetalo što se ljudi tu parkiraju i niko nije tražio da ih se zapisuje, zove pauka itd...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom... :D
anakadabra

Post by anakadabra »

valterbranisarajevo wrote:Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom... :D
ovako su samo "džukele" :D :D :D
becu

Post by becu »

Crvena Tifoza wrote:
becu wrote:Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Znaci uvijek je policija kriva. Zato Hrvatska koraca pedeset godina ispred nas. Npr. haj u Dubrovniku parkiraj auto na nepropisnom mjestu, aha how yes now...ili haj na Stradunu vidi neciju BMW 7icu, kao što ceš na Bašcaršiji, a da ne spominjem one vespice itd. :roll:

Ne, nista nije crno bijelo, pa tako i policija. Nemam nikakvih razloga da iracionalno mrzim policiju i policajce, i pohvalim uvijek kad nesto odrade efektno, medjutim ovo od danas je bezveze. Nit je ovo Stradun, nit je Bas Carsija, daleko standard i od jednog i od drugog; policija je samo izvrsni organ vlasti. Ti s BMW-ovima su vjerovatno vlast.
edit: bilo je i pauka :lol:
Last edited by becu on 08/01/2008 17:26, edited 1 time in total.
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

anakadabra wrote:
valterbranisarajevo wrote:Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom... :D
Tako je to isto misle i oni koje su "džukele" nedavno riješile Pržulja i ekipe koja je krala aute po Sarajevu i kasnije tražila lovu za otkup.

Ili su se oni sami predali sudiji... :?
lordi

Post by lordi »

anakadabra wrote:
Ti decko pripazi malo na jezik i zamolio bih moderatora makar da ga opomene.
lordi

Post by lordi »

A sto se tice te akcije vjerovatno je bilo zalbi od strane tih istih stanara da se proci nemoze od parkiranih vozila.
Post Reply