Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
-
becu
#1 Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim! 
- anakadabra
#3 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
Gdje tačno???becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim!
-
becu
Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.photo wrote:mene cudi sta su do sada cekali? parkiranje po trotuaru je zabranjeno. zato i postoji onoliki parking na alipasinom. ne znam sto je nasim ljudima merak parkirati auto na samom ulasku u haustor?
edit: @anakadabra onaj dio gdje se prave ona silna osiguravajuca drustva, mislim da je to A faza ako se ne varam.
Last edited by becu on 08/01/2008 16:34, edited 1 time in total.
-
Crvena Tifoza
#5 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
Logika ostaviti auto na trotuaru?becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim!
Gdje li si ti ucio tu logiku samo da mi je znati.
Da hoce Bog d'o svaki dan pisati kazne sve dok se ne nauce nekom redu.
- karanana
#6 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
kad naprave parkinge onda je to u redu, a ovako stanari nemaju opciju gdje drugo da parkiraju.Crvena Tifoza wrote:Logika ostaviti auto na trotuaru?becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim!
-
Crvena Tifoza
#7 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
Pa nek stanari onda smanje svoje vozne parkove. I dedo im je im'o po pet kola.karanana wrote:kad naprave parkinge onda je to u redu, a ovako stanari nemaju opciju gdje drugo da parkiraju.Crvena Tifoza wrote:Logika ostaviti auto na trotuaru?becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim!
-
Bob Graditelj
Imaju parkinge na Dobrinji ali svi hoce da parkiraju u haustoru da ne bi presli 5 metara pjeske...
Ja odavno cekam kad ce neko raskrciti auta. Bar sa travnjaka.
Ja odavno cekam kad ce neko raskrciti auta. Bar sa travnjaka.
-
becu
#9 Re: Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove
Da na ''trotoaru'' Da, svrha ove akcije je sigurno bila kaznjavanje nesavjesnih vozaca i postivanje saobracajnih pravila.Crvena Tifoza wrote:Logika ostaviti auto na trotuaru?becu wrote:Evo prica mi stari da su jutros nasi vrijedni policajci napisali ko zna koliko kazni za parkiranje stanarima na Alipasinom, bez obzira sto je do sada sasvim normalno i logicno bilo ostaviti svoje auto ispred svoje zgrade, bez ikakvog upozorenja, jednostavno doslo 4-5 auta, izvadili blokice i sisaj Misko. Ni policajcima nije bilo ugodno, ljudima koji su se u to doba zatekli na parkingu su odgovarali kratko sa: ''Nije do nas. Naredjeno.'' Ocigledno je MUP-u zafalilo love pa su skontali brz nacin za podmirivanje. Aferim!
- anakadabra
Moja fazabecu wrote:Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.photo wrote:mene cudi sta su do sada cekali? parkiranje po trotuaru je zabranjeno. zato i postoji onoliki parking na alipasinom. ne znam sto je nasim ljudima merak parkirati auto na samom ulasku u haustor?
edit: @anakadabra onaj dio gdje se prave ona silna osiguravajuca drustva, mislim da je to A faza ako se ne varam.
@Crvena Tifoza:
Ne radi se o trotuaru već o prostoru na kojemu su se uvijek parkirala auta od stanara. (znam to jer živim tu)
@karanana: Slažem se s tobom jer ljudi koji tu žive doslovno nemaju gdje parkirat auto
@photo: neću se valjda iz A faze ići parkirati u B ili C fazu??? Što se tiče A faze to je bio jedan jedini parking na kojemu su ljudi mogli ostaviti svoje aute i to naravno kad svi iz Grave osiguranja, Mercatora, Hypo banke i ostalih sr... završe s poslom pa se nađe malo mjesta i za nas jadnike koji eto sasvim slučajno živimo tu.
-
becu
Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Last edited by becu on 08/01/2008 16:51, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
je to onaj parking gdje svi auta ostavite u leru i slazete auta red okomito na zgradu red paralelno sa zgradom?anakadabra wrote:Moja fazabecu wrote:Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.photo wrote:mene cudi sta su do sada cekali? parkiranje po trotuaru je zabranjeno. zato i postoji onoliki parking na alipasinom. ne znam sto je nasim ljudima merak parkirati auto na samom ulasku u haustor?
edit: @anakadabra onaj dio gdje se prave ona silna osiguravajuca drustva, mislim da je to A faza ako se ne varam.![]()
![]()
![]()
@Crvena Tifoza:
Ne radi se o trotuaru već o prostoru na kojemu su se uvijek parkirala auta od stanara. (znam to jer živim tu)
@karanana: Slažem se s tobom jer ljudi koji tu žive doslovno nemaju gdje parkirat auto
@photo: neću se valjda iz A faze ići parkirati u B ili C fazu??? Što se tiče A faze to je bio jedan jedini parking na kojemu su ljudi mogli ostaviti svoje aute i to naravno kad svi iz Grave osiguranja, Mercatora, Hypo banke i ostalih sr... završe s poslom pa se nađe malo mjesta i za nas jadnike koji eto sasvim slučajno živimo tu.
- anakadabra
očito nijemIRCerka wrote:je to onaj parking gdje svi auta ostavite u leru i slazete auta red okomito na zgradu red paralelno sa zgradom?anakadabra wrote:Moja fazabecu wrote: Prvo da je ono trotoar, makadami bi nam bili ko autobahn, a drugo da je njima bio stvarni cilj da se postuje pravilo, a ne uzeti lovu mogli su napisati obavjestenje ili malo dernjave na razglas.
edit: @anakadabra onaj dio gdje se prave ona silna osiguravajuca drustva, mislim da je to A faza ako se ne varam.![]()
![]()
![]()
@Crvena Tifoza:
-
Crvena Tifoza
Znaci uvijek je policija kriva. Zato Hrvatska koraca pedeset godina ispred nas. Npr. haj u Dubrovniku parkiraj auto na nepropisnom mjestu, aha how yes now...ili haj na Stradunu vidi neciju BMW 7icu, kao što ceš na Bašcaršiji, a da ne spominjem one vespice itd.becu wrote:Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
- and
parkiranje na alipasinom je stvarno problem.ionako mali broj parking mjesta jos je vise smanjen izgradnjom raznih objekata,nekih cak i na parkinzima.
opstina bi trebala na postojecim parkinzima napraviti garaze,omoguciti ljudima parking uz naknadu pa onda provoditi represivne mjere.
da ne spominjem problem kradje i razbijanja vozila na tim parkinzima sto bi isto trebalo biti predmet djelovanja policije.
najlakse je blokic u ruku i svi problemi rijeseni
opstina bi trebala na postojecim parkinzima napraviti garaze,omoguciti ljudima parking uz naknadu pa onda provoditi represivne mjere.
da ne spominjem problem kradje i razbijanja vozila na tim parkinzima sto bi isto trebalo biti predmet djelovanja policije.
- anakadabra
and wrote:parkiranje na alipasinom je stvarno problem.ionako mali broj parking mjesta jos je vise smanjen izgradnjom raznih objekata,nekih cak i na parkinzima.
I dok je onaj lik iz neznam koje boračke organizacije ili čega već hodao s blokićem i uredno naplaćivao markicu po satu za isti taj parking onda je sve bilo ok, nikome nije smetalo što se ljudi tu parkiraju i niko nije tražio da ih se zapisuje, zove pauka itd...
- valterbranisarajevo
Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom... 
- anakadabra
ovako su samo "džukele"valterbranisarajevo wrote:Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom...
-
becu
Crvena Tifoza wrote:Znaci uvijek je policija kriva. Zato Hrvatska koraca pedeset godina ispred nas. Npr. haj u Dubrovniku parkiraj auto na nepropisnom mjestu, aha how yes now...ili haj na Stradunu vidi neciju BMW 7icu, kao što ceš na Bašcaršiji, a da ne spominjem one vespice itd.becu wrote:Ljudi pokusavam vam reci da razlog nije zato sto neko parkira na nepropisnom mjestu, ili nepostivanje zakona, nego da se uzme lova. Evo stripi, ti na primjer, postoji intelektualno vlasnistvo, zakoni bla bla, i sad znas da nije praksa kaznavanje, i stura pokuca tebi izmedju ostalih koji skidamo i uploadujemo muziku na vrata i traze novac, jer im zafalilo za futrole?
Ne, nista nije crno bijelo, pa tako i policija. Nemam nikakvih razloga da iracionalno mrzim policiju i policajce, i pohvalim uvijek kad nesto odrade efektno, medjutim ovo od danas je bezveze. Nit je ovo Stradun, nit je Bas Carsija, daleko standard i od jednog i od drugog; policija je samo izvrsni organ vlasti. Ti s BMW-ovima su vjerovatno vlast.
edit: bilo je i pauka
Last edited by becu on 08/01/2008 17:26, edited 1 time in total.
- valterbranisarajevo
Tako je to isto misle i oni koje su "džukele" nedavno riješile Pržulja i ekipe koja je krala aute po Sarajevu i kasnije tražila lovu za otkup.anakadabra wrote:ovako su samo "džukele"valterbranisarajevo wrote:Da su stvarno htjeli biti "džukci" raščistili bi to mjesto paukom...![]()
![]()
Ili su se oni sami predali sudiji...