aliju jasarevica za komandira specijalne
-
zandar
#1 aliju jasarevica za komandira specijalne
...ako zelite da za mjesec dana sarajevo bude najmirniji grad u svijetu.
- DaysleepeR
#2 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
zar on nije pod suspenzijom radi nekih malverzacija?
-
zandar
#3 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
DaysleepeR wrote:zar on nije pod suspenzijom radi nekih malverzacija?
nije, on je direktor svih udruzenih agencija za zastitu imovine i lica u sarajevu
- DaysleepeR
#4 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
pa to nije državna funkcija?
inače ja dotičnog znam kao vozača dekana Kriminalistike rahmetli Ibre Bakića
-
homar
#5 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
Alija može dobro "gasiti požar", koji će ponovo buknuti, ovdje treba otkloniti uzroke požara.
-
zandar
#6 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
DaysleepeR wrote:pa to nije državna funkcija?
pa nije, ali da je pod suspenzijom, ne bi se mogao baviti tim poslom.
-
zandar
#7 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
homar wrote:Alija može dobro "gasiti požar", koji će ponovo buknuti, ovdje treba otkloniti uzroke požara.
dok se otklone uzroci pozara, mi cemo svi izgoriti
- DaysleepeR
#8 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
zandar wrote:DaysleepeR wrote:pa to nije državna funkcija?
pa nije, ali da je pod suspenzijom, ne bi se mogao baviti tim poslom.
ne kontam, al hajde, vjerovatno ne raspolažem svim informacijama
- A-R-N-I
#9 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
TacnoDaysleepeR wrote:
zandar wrote:
nije, on je direktor svih udruzenih agencija za zastitu imovine i lica u sarajevu
Netacno
- A-R-N-I
#10 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
Ismet Dahic

-
fgr
#11 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
to bi bio sjajan potez!zandar wrote:...ako zelite da za mjesec dana sarajevo bude najmirniji grad u svijetu.
covjek je gigant i ne boji se kojekavih mangupa u liku i djelu keljmendija, gasija, cela i sl...
-
zandar
#12 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
A-R-N-I wrote:TacnoDaysleepeR wrote:
zandar wrote:
Netacno
pa podijeli sa nama te tvoje informacije
- DaysleepeR
#13 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
inače besmislena tema totalno
kakav god baja bio Alija, (a nije ni b od baje, nego je ljakse koji se fura da je naka šminka i lafčina) nemože opet ništa na svoju ruku bez naloga tužitelja ili tužiteljstva, pa ni pišljivu raciju u kafani napravit
a "karijeru" i diplomu je zbavio vozajući rahmetli dekana Bakića
tako da treba svima da bude jasno da je vrijeme šerifa davno prošlo kao i vrijeme kojekakvih "narodnih heroja" tipa Dahića i sl.
imao je i Dahić svoju šansu pa ništa, lako je sada pričat, ovo ono, miris i udobnost kabineta u zgradi MUP-a motivišu čovjeka na razne stvari a najmanje na provedbu zakona
kakav god baja bio Alija, (a nije ni b od baje, nego je ljakse koji se fura da je naka šminka i lafčina) nemože opet ništa na svoju ruku bez naloga tužitelja ili tužiteljstva, pa ni pišljivu raciju u kafani napravit
tako da treba svima da bude jasno da je vrijeme šerifa davno prošlo kao i vrijeme kojekakvih "narodnih heroja" tipa Dahića i sl.
imao je i Dahić svoju šansu pa ništa, lako je sada pričat, ovo ono, miris i udobnost kabineta u zgradi MUP-a motivišu čovjeka na razne stvari a najmanje na provedbu zakona
-
zandar
#14 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
DaysleepeR wrote:inače besmislena tema totalno
nemas ti pojma ko je alija jasarevic
ne mogu sad ovde javno da iznosim njegove prednosti kao rukovodioca i zasto bas on, ali garantujem da bi se kockaste glave u sarajevu itekako dovele u red.
- madner
#15 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
De nam diskretno reci, jel nekog odradio bez naredbe? 
-
zandar
#16 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...
ja sam vam iznio jedno od mogucih rjesenja za prevazilazenje trenutacne situacije u gradu, tj. smanjivanje broja svih oblika KD-a na minimum. naravno, podrazumijeva se da bi jasarevic u svom radu morao da ima punu podrsku komesara, premijera kantona,... to je covjek koji ima najvise volje, znanja i hrabrosti da se obracuna sa kriminalcima u sarajevu, kako sa onim malim, tako i sa onim velikim ribama... policajci bi pod njegovom komandom dobili volju za radom, jer bi bili sigurni da nece ici na disciplinsku zbog svakojakih gluposti...
ja sam vam iznio jedno od mogucih rjesenja za prevazilazenje trenutacne situacije u gradu, tj. smanjivanje broja svih oblika KD-a na minimum. naravno, podrazumijeva se da bi jasarevic u svom radu morao da ima punu podrsku komesara, premijera kantona,... to je covjek koji ima najvise volje, znanja i hrabrosti da se obracuna sa kriminalcima u sarajevu, kako sa onim malim, tako i sa onim velikim ribama... policajci bi pod njegovom komandom dobili volju za radom, jer bi bili sigurni da nece ici na disciplinsku zbog svakojakih gluposti...
- madner
#17 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
Aha, razumijemo se.
Treba i to probat.
Treba i to probat.
-
hali gali halid
#18 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
Na kakve gluposti mislis?zandar wrote:pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...
- madner
#19 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
Pendrek po bubrezima i pruzanje otpora kod hapsenja.
Vjerovatno.
Vjerovatno.
-
zandar
#20 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
hali gali halid wrote:Na kakve gluposti mislis?zandar wrote:pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...
slucaj 1 situacija u gradu danas: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta, sve sto mogu da urade je da legitimisu lice i udalje ga sa navedenog parkinga. nakon sto patrola ode, lopov se vraca na parking i odradi nekoliko autokasetofona, pritom praveci stetu i u vidu razbijanja bocnih stakala na autima... ukoliko patrola policije i uhvati lopova, mogu da ga privedu u stanicu gdje samo da izjavu i vrlo brzo bude pusten na slobodu.
slucaj 2 situacija u gradu pod komandom alije jasarevica: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta. lopov dobija 2-3 vaspitno-popravne iza usiju i ide kuci da gleda crtani, patrola nastavlja sa sluzbom, a auta na parkingu ostaju netaknuta - građani mirno spavaju...
-
delightful
#21 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
zandar, stvarno nemam zeludac za tvoja nasilnicka razmisljanja. nasilje radja nasilje, i nikad, ama bas nikad, nece iz njega nesto dobro proizaci. zato te molim da se suzdrzis od iznosenja svojih krvolocnih teorija. hvala.
ili si ti mozda lik iz naslova teme?!
- vjesticanametli
#22 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
eeee ova varijanta pod 2 je ok
ĐŽ
ĐŽ
-
zandar
#23 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
delightful wrote:zandar, stvarno nemam zeludac za tvoja nasilnicka razmisljanja. nasilje radja nasilje, i nikad, ama bas nikad, nece iz njega nesto dobro proizaci. zato te molim da se suzdrzis od iznosenja svojih krvolocnih teorija. hvala.
"krvolocne teorije"
- kirby
#24 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
zandar wrote:hali gali halid wrote:Na kakve gluposti mislis?zandar wrote:pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...
slucaj 1 situacija u gradu danas: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta, sve sto mogu da urade je da legitimisu lice i udalje ga sa navedenog parkinga. nakon sto patrola ode, lopov se vraca na parking i odradi nekoliko autokasetofona, pritom praveci stetu i u vidu razbijanja bocnih stakala na autima... ukoliko patrola policije i uhvati lopova, mogu da ga privedu u stanicu gdje samo da izjavu i vrlo brzo bude pusten na slobodu.![]()
slucaj 2 situacija u gradu pod komandom alije jasarevica: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta. lopov dobija 2-3 vaspitno-popravne iza usiju i ide kuci da gleda crtani, patrola nastavlja sa sluzbom, a auta na parkingu ostaju netaknuta - građani mirno spavaju...
kakve veze patrola ima sa specijalnom policijom.nije valjda da kod nas specijalna policija patrolira gradom?ili si pogrijesio u naslovu?izbaci onda ono "specijalne"
Last edited by kirby on 01/07/2008 19:08, edited 1 time in total.
- jennisjoplin
#25 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne
ne kontam, moze li neko da me uputi, da nije to onaj vatropirachomar wrote:Alija može dobro "gasiti požar", koji će ponovo buknuti, ovdje treba otkloniti uzroke požara.