aliju jasarevica za komandira specijalne

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zandar

#1 aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

...ako zelite da za mjesec dana sarajevo bude najmirniji grad u svijetu.
DaysleepeR

#2 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by DaysleepeR »

zar on nije pod suspenzijom radi nekih malverzacija?
zandar

#3 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

DaysleepeR wrote:zar on nije pod suspenzijom radi nekih malverzacija?

nije, on je direktor svih udruzenih agencija za zastitu imovine i lica u sarajevu
DaysleepeR

#4 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by DaysleepeR »

pa to nije državna funkcija?

inače ja dotičnog znam kao vozača dekana Kriminalistike rahmetli Ibre Bakića
homar

#5 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by homar »

Alija može dobro "gasiti požar", koji će ponovo buknuti, ovdje treba otkloniti uzroke požara.
zandar

#6 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

DaysleepeR wrote:pa to nije državna funkcija?

pa nije, ali da je pod suspenzijom, ne bi se mogao baviti tim poslom.
zandar

#7 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

homar wrote:Alija može dobro "gasiti požar", koji će ponovo buknuti, ovdje treba otkloniti uzroke požara.

dok se otklone uzroci pozara, mi cemo svi izgoriti :roll:
DaysleepeR

#8 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by DaysleepeR »

zandar wrote:
DaysleepeR wrote:pa to nije državna funkcija?

pa nije, ali da je pod suspenzijom, ne bi se mogao baviti tim poslom.

ne kontam, al hajde, vjerovatno ne raspolažem svim informacijama
A-R-N-I

#9 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by A-R-N-I »

DaysleepeR wrote:
Tacno
zandar wrote:
nije, on je direktor svih udruzenih agencija za zastitu imovine i lica u sarajevu

Netacno
A-R-N-I

#10 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by A-R-N-I »

Ismet Dahic :thumbup: :thumbup: :thumbup:
fgr

#11 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by fgr »

zandar wrote:...ako zelite da za mjesec dana sarajevo bude najmirniji grad u svijetu.
to bi bio sjajan potez!
covjek je gigant i ne boji se kojekavih mangupa u liku i djelu keljmendija, gasija, cela i sl...
zandar

#12 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

A-R-N-I wrote:
DaysleepeR wrote:
Tacno
zandar wrote:

Netacno

pa podijeli sa nama te tvoje informacije :roll:
DaysleepeR

#13 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by DaysleepeR »

inače besmislena tema totalno

kakav god baja bio Alija, (a nije ni b od baje, nego je ljakse koji se fura da je naka šminka i lafčina) nemože opet ništa na svoju ruku bez naloga tužitelja ili tužiteljstva, pa ni pišljivu raciju u kafani napravit

a "karijeru" i diplomu je zbavio vozajući rahmetli dekana Bakića

tako da treba svima da bude jasno da je vrijeme šerifa davno prošlo kao i vrijeme kojekakvih "narodnih heroja" tipa Dahića i sl.

imao je i Dahić svoju šansu pa ništa, lako je sada pričat, ovo ono, miris i udobnost kabineta u zgradi MUP-a motivišu čovjeka na razne stvari a najmanje na provedbu zakona
zandar

#14 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

DaysleepeR wrote:inače besmislena tema totalno

kakav god baja bio Alija, (a nije ni b od baje, nego je ljakse koji se fura da je naka šminka i lafčina) nemože opet ništa na svoju ruku bez naloga tužitelja ili tužiteljstva, pa ni pišljivu raciju u kafani napravit

a "karijeru" i diplomu je zbavio vozajući rahmetli dekana Bakića

tako da treba svima da bude jasno da je vrijeme šerifa davno prošlo kao i vrijeme kojekakvih "narodnih heroja" tipa Dahića i sl.

imao je i Dahić svoju šansu pa ništa, lako je sada pričat, ovo ono, miris i udobnost kabineta u zgradi MUP-a motivišu čovjeka na razne stvari a najmanje na provedbu zakona

nemas ti pojma ko je alija jasarevic :roll:

ne mogu sad ovde javno da iznosim njegove prednosti kao rukovodioca i zasto bas on, ali garantujem da bi se kockaste glave u sarajevu itekako dovele u red. 8-)
madner

#15 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by madner »

De nam diskretno reci, jel nekog odradio bez naredbe? :D
zandar

#16 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...

ja sam vam iznio jedno od mogucih rjesenja za prevazilazenje trenutacne situacije u gradu, tj. smanjivanje broja svih oblika KD-a na minimum. naravno, podrazumijeva se da bi jasarevic u svom radu morao da ima punu podrsku komesara, premijera kantona,... to je covjek koji ima najvise volje, znanja i hrabrosti da se obracuna sa kriminalcima u sarajevu, kako sa onim malim, tako i sa onim velikim ribama... policajci bi pod njegovom komandom dobili volju za radom, jer bi bili sigurni da nece ici na disciplinsku zbog svakojakih gluposti... 8-)
madner

#17 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by madner »

Aha, razumijemo se. :D

Treba i to probat.
hali gali halid

#18 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by hali gali halid »

zandar wrote:pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...

ja sam vam iznio jedno od mogucih rjesenja za prevazilazenje trenutacne situacije u gradu, tj. smanjivanje broja svih oblika KD-a na minimum. naravno, podrazumijeva se da bi jasarevic u svom radu morao da ima punu podrsku komesara, premijera kantona,... to je covjek koji ima najvise volje, znanja i hrabrosti da se obracuna sa kriminalcima u sarajevu, kako sa onim malim, tako i sa onim velikim ribama... policajci bi pod njegovom komandom dobili volju za radom, jer bi bili sigurni da nece ici na disciplinsku zbog svakojakih gluposti... 8-)
Na kakve gluposti mislis?
madner

#19 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by madner »

Pendrek po bubrezima i pruzanje otpora kod hapsenja.

Vjerovatno.
zandar

#20 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

hali gali halid wrote:
zandar wrote:pazite nesto, vec mjesecima je glavna tema na ovom forumu losa bezbjedonosna situacija u kantonu sarajevo...

slucaj 1 situacija u gradu danas: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta, sve sto mogu da urade je da legitimisu lice i udalje ga sa navedenog parkinga. nakon sto patrola ode, lopov se vraca na parking i odradi nekoliko autokasetofona, pritom praveci stetu i u vidu razbijanja bocnih stakala na autima... ukoliko patrola policije i uhvati lopova, mogu da ga privedu u stanicu gdje samo da izjavu i vrlo brzo bude pusten na slobodu. :x

slucaj 2 situacija u gradu pod komandom alije jasarevica: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta. lopov dobija 2-3 vaspitno-popravne iza usiju i ide kuci da gleda crtani, patrola nastavlja sa sluzbom, a auta na parkingu ostaju netaknuta - građani mirno spavaju... :-D
delightful

#21 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by delightful »

zandar, stvarno nemam zeludac za tvoja nasilnicka razmisljanja. nasilje radja nasilje, i nikad, ama bas nikad, nece iz njega nesto dobro proizaci. zato te molim da se suzdrzis od iznosenja svojih krvolocnih teorija. hvala.
ili si ti mozda lik iz naslova teme?!
vjesticanametli

#22 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by vjesticanametli »

eeee ova varijanta pod 2 je ok :D

ĐŽ
zandar

#23 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by zandar »

delightful wrote:zandar, stvarno nemam zeludac za tvoja nasilnicka razmisljanja. nasilje radja nasilje, i nikad, ama bas nikad, nece iz njega nesto dobro proizaci. zato te molim da se suzdrzis od iznosenja svojih krvolocnih teorija. hvala.
ili si ti mozda lik iz naslova teme?!

:shock:

"krvolocne teorije" :-) mislim da je tvoj stav ovaj put u manjini, ljudi su svjesni da ne postoji drugi nacin za rjesavanje haosa u sarajevu, ipak je ovo balkan... :roll:
kirby

#24 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by kirby »

zandar wrote:
hali gali halid wrote:

slucaj 1 situacija u gradu danas: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta, sve sto mogu da urade je da legitimisu lice i udalje ga sa navedenog parkinga. nakon sto patrola ode, lopov se vraca na parking i odradi nekoliko autokasetofona, pritom praveci stetu i u vidu razbijanja bocnih stakala na autima... ukoliko patrola policije i uhvati lopova, mogu da ga privedu u stanicu gdje samo da izjavu i vrlo brzo bude pusten na slobodu. :x

slucaj 2 situacija u gradu pod komandom alije jasarevica: patrola vrsi obilazak parking-prostora i zatice lice sklono vrsenju KD-a kako obilazi oko auta. lopov dobija 2-3 vaspitno-popravne iza usiju i ide kuci da gleda crtani, patrola nastavlja sa sluzbom, a auta na parkingu ostaju netaknuta - građani mirno spavaju... :-D

kakve veze patrola ima sa specijalnom policijom.nije valjda da kod nas specijalna policija patrolira gradom?ili si pogrijesio u naslovu?izbaci onda ono "specijalne"
Last edited by kirby on 01/07/2008 19:08, edited 1 time in total.
jennisjoplin

#25 Re: aliju jasarevica za komandira specijalne

Post by jennisjoplin »

homar wrote:Alija može dobro "gasiti požar", koji će ponovo buknuti, ovdje treba otkloniti uzroke požara.
ne kontam, moze li neko da me uputi, da nije to onaj vatropirac :?:
Post Reply