Tito je gospodin, lider, revolucionar i pobjednik...Alija je nista od toga.pici wrote:tito je bio komunista, ateista, jugosloven...alija je bio nacionalista, musliman, bosnjak
Alija-Tito?
- General War
#326 Re: Alija-Tito?
-
Salih1984
#327 Re: Alija-Tito?
Kakva bolan alijina islamska deklaracija.Ljuci wrote:Amerika je dozvolila Kosovu neovisnost u kojoj zivi 90% muslimana. Model Pakistana je demokratski model i pogodan Europi tako da sto se tice NATO i Amerike ne bi bilo smetnje da se osnuje drzava koja bi se zvala islamska republika. Americi je vazno da Bosnjaci ne idu protiv americkih interesa a to je povezivanje sa Iranom i sa drugim osovinama koje su protiv SADa. Islamskoj drzavi su prepreka sami Bosnjaci ateisti koji su protiv Alijine teze. Kosovo sa 90 % muslimana je i fakticki islamska drzava a to ne predstavlja smetnju Zapada. Ipak, Alija je u Islamskoj Deklaraciji iznio tezu okretanju Bosnjaka prema Islamu i ta teza ce se prenositi sa koljena na koljena dok ne dodje prilika za to. Po novom popisu muslimani cine vecinu u BiH i mozda jednog dana se ostvari vizija Alije i njegove Islamske Deklaracije.Salih1984 wrote:To je moguce jedino kad bi se preselili na kakav drugi kontinent,nato nikad nece dozvoliti da se takva jedna drzava stvori na tlu evropeLjuci wrote:Polako jer Islamska Deklaracija je Alijina zaostavstina i moguce je da jednog dana BiH bude novi Pakistan.
Ljudi koji su mladji od 25 i koji su procitali tu knjigu mogu se izbrojat na prste jedne ruke a ti pricas o nekom "prenosenju s koljena na koljeno" .
Smio bih se kladiti da 95 posto mladih nikada nije ni culo za tu knjigu.
- tranquil
#328 Re: Alija-Tito?
Čuj Alija ili Tito...
Uz poštovanje prema manjem broju pozitivnih stvari za koje su navedeni zaslužni (uglavnom ovaj drugi), samo bih da pitam, kojoj odrasloj osobi su potrebne vođe u životu?
Uz poštovanje prema manjem broju pozitivnih stvari za koje su navedeni zaslužni (uglavnom ovaj drugi), samo bih da pitam, kojoj odrasloj osobi su potrebne vođe u životu?
- jeza u ledja
#329 Re: Alija-Tito?
Kad je pukla prva puska Alija je govorio da “nije nas rat” (Ravno, uostalom i rat u Hr i Slo), u HVO je bila bruka Bosnjaka, a za odbranu BiH je psotojalo ukupno 2 policijska transportera i 3 papovke. (Mislim, posto nije bio nas rat)insomnia78 wrote:Genijalno. Definitivno mu je najveca greska sto kad je prva puska pukla nije pokupio sve ove iz drugih naroda i istreso na linije rezgranicenja prema VRS i HVO
A “linija sa HVO” nije postojala do 93-e.
S obzirom da si 78-o i da si cijeli rat proveo u BiH, cudi me da to ne znas.
Inace, znam bruku ljudi u Sarajevu koji su u aprilu 92-e bili macrtani po haustorima i “linijama”, a da su se zvali Dragan, Slobo, Josip, Vlado, 2 Damira “hrvatske vjerosipovijesti”, Zeljko...Znaci ne raja koja su bila mobilisana, vec u startu. Al eto, kao, Alija branio, on bi nesto slao. Njegova vojska, pa bi on nesto ko slao?
Ko zecevi smo trebali pocrkat pod njegovim vodjstvom. I onda jos se sjetio otjerat sve nebosnjacko iz ABiH. Mrs!
Ko god je zivio na teritoriju pod kontrolom vlade BiH, a da je bio vojno sposoban, bio je mobilisan. Cuj trebao poslat na linije razgranicenja.
-
breuer
#330 Re: Alija-Tito?
nisu osobi, jesu društvu...tranquil wrote:Čuj Alija ili Tito...
-
moet-perignon
#331 Re: Alija-Tito?
mistek wrote:Gnusno je Aliju Izetbegovića porediti sa tiraninom i diktatorom.
No dobro, ovdje još ima velika masa onih koji se lože na taj totalitarni režim, pa nije ni čudno da će Broza staviti iznad Alije.
Za Bosnu i Bošnjake, Alija je u svakom slučaju značajnija i pozitivnija ličnost i to bi valjda svakome trebalo biti jasno.
gnusno je misliti i govoriti naglas da je celava bitanga bila uopste pozitivna licnost za ovo drustvo.
nista nam nije dao, samo je natovario svo zlo koje danas imamo. i molim te, drzavljanin sam ove zemlje, i budi uvjeren da postoje
ljudi kao ja koji ne dijele misljenje sa tobom. ne, on je jedno veliko NISTA.
- Bloo
- Globalna šefica
#332 Re: Alija-Tito?
Pa nije da se nije probaloinsomnia78 wrote:Genijalno. Definitivno mu je najveca greska sto kad je prva puska pukla nije pokupio sve ove iz drugih naroda i istreso na linije rezgranicenja prema VRS i HVO
- King Theoden
#333 Re: Alija-Tito?
Alija>tito.
Da je u titino vrijeme bilo interneta i da je neko pokrenuo temu sličnog naziva, isti bi omrknuo u svojoj kući ali ne bi osvanuo.
Da je u titino vrijeme bilo interneta i da je neko pokrenuo temu sličnog naziva, isti bi omrknuo u svojoj kući ali ne bi osvanuo.
- ¤ jelena ¤
#334 Re: Alija-Tito?
tranquil wrote:Čuj Alija ili Tito...
Jbt ovaj prvi (hronološki) mrtav već 40 godina....da im je najrođeniji ne bi ga toliko spominjali. A ovaj drugi...smijurija.
Uglavnom, niđe veze...
sa stvarnošću.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 01/09/2019 10:06, edited 1 time in total.
- Bloo
- Globalna šefica
#335 Re: Alija-Tito?
Ovako svi uživaju u ljepotama demokraCije 
jal u Bosni, jal u Njemačkoj...
jal u Bosni, jal u Njemačkoj...
- insomnia78
#336 Re: Alija-Tito?
Nista ti nisi shvatiojeza u ledja wrote:Kad je pukla prva puska Alija je govorio da “nije nas rat” (Ravno, uostalom i rat u Hr i Slo), u HVO je bila bruka Bosnjaka, a za odbranu BiH je psotojalo ukupno 2 policijska transportera i 3 papovke. (Mislim, posto nije bio nas rat)insomnia78 wrote:Genijalno. Definitivno mu je najveca greska sto kad je prva puska pukla nije pokupio sve ove iz drugih naroda i istreso na linije rezgranicenja prema VRS i HVO
A “linija sa HVO” nije postojala do 93-e.
S obzirom da si 78-o i da si cijeli rat proveo u BiH, cudi me da to ne znas.
Inace, znam bruku ljudi u Sarajevu koji su u aprilu 92-e bili macrtani po haustorima i “linijama”, a da su se zvali Dragan, Slobo, Josip, Vlado, 2 Damira “hrvatske vjerosipovijesti”, Zeljko...Znaci ne raja koja su bila mobilisana, vec u startu. Al eto, kao, Alija branio, on bi nesto slao. Njegova vojska, pa bi on nesto ko slao?
Ko zecevi smo trebali pocrkat pod njegovim vodjstvom. I onda jos se sjetio otjerat sve nebosnjacko iz ABiH. Mrs!
Ko god je zivio na teritoriju pod kontrolom vlade BiH, a da je bio vojno sposoban, bio je mobilisan. Cuj trebao poslat na linije razgranicenja.
- insomnia78
#337 Re: Alija-Tito?
Samo jos da dodas kako bi bilo i gore da je samo Alija smio od EUBloo wrote:Pa nije da se nije probaloinsomnia78 wrote:Genijalno. Definitivno mu je najveca greska sto kad je prva puska pukla nije pokupio sve ove iz drugih naroda i istreso na linije rezgranicenja prema VRS i HVOne na liniju razgraničenja, ali po drugim uzbudljivim mjestima
biraš..hoš stadion, hoš kopat rovove, hoš malo skakat na glavu...
- Bloo
- Globalna šefica
#338 Re: Alija-Tito?
To si ti dodaoinsomnia78 wrote:Samo jos da dodas kako bi bilo i gore da je samo Alija smio od EUBloo wrote:Pa nije da se nije probaloinsomnia78 wrote:Genijalno. Definitivno mu je najveca greska sto kad je prva puska pukla nije pokupio sve ove iz drugih naroda i istreso na linije rezgranicenja prema VRS i HVOne na liniju razgraničenja, ali po drugim uzbudljivim mjestima
biraš..hoš stadion, hoš kopat rovove, hoš malo skakat na glavu...
- Bloo
- Globalna šefica
#340 Re: Alija-Tito?
PA o čemu se onda ovdje raspravlja...
Naši roditelji i jednim dijelom mi smo uživali u onom što nam je ostavio Tito, sada mi i naša djeca uživamo u onom što nam je ostavio Alija...
i to je to
Neka mrtvi ostanu mrtvi, bez dodatne glorifikacije....
Naši roditelji i jednim dijelom mi smo uživali u onom što nam je ostavio Tito, sada mi i naša djeca uživamo u onom što nam je ostavio Alija...
i to je to
- insomnia78
#341 Re: Alija-Tito?
A pa to se i ja pitam. Pgtv sto je u pitanju trol tema od trol likaBloo wrote:PA o čemu se onda ovdje raspravlja...
i to je to![]()
- jeza u ledja
#343 Re: Alija-Tito?
Tvoji dubokoumni postovi su inace jako tesko shvatljivi.insomnia78 wrote: Nista ti nisi shvatio
- insomnia78
#344 Re: Alija-Tito?
‘ajde? Zato ste vi ostali mahom intelektualci
- SmokingMan
#345 Re: Alija-Tito?
Oj Alija crno ti se piše,ne pomažu ni arapi više.... 
- insomnia78
#346 Re: Alija-Tito?
Bolja je ona. “Oj Alija nisi vise glavni, pobjedio narod pravoslavni”
- SmokingMan
#347 Re: Alija-Tito?
Alija u svakom smislu.Kosmički gospodar kod bošnjaka...Uz dužno poštovanje,precijenjena ličnost...
-
Haman2
#348 Re: Alija-Tito?
Uporedba nije moguca. Neko forsira bezvrijedne teme na Forumu. Naravno, neki Bosnjaci nasijeduju na provokacije.
-
Tempo
- ZeModerator
#349 Re: Alija-Tito?
tito je zguzio vise picaka.
- escobar__
#350 Re: Alija-Tito?
I jedan i drugi podavno pod zemljom pa u konačnici nije ni važno kakvi su bili. Titov vakat i ne pamtim (nisam ni bio rođen u vrijeme kada je on umro), pa me i ne zanima, a posljedice Alijine politike (kroz stranku prije svega) živim i danas, pa nemam neko pretjerano fino mišljenje o njemu.
Mogu ga poštovat kao prvog Predsjednika nakon osamostaljenja i to je sve.
Mogu ga poštovat kao prvog Predsjednika nakon osamostaljenja i to je sve.