A realno i to je trebao da odradi kad su Tudjman i slovenci, ovako samo cekao i dao im sansu da se jos bolje spremeKorisničkoime wrote:Alija je narpavio samo jednu dobru stvar.
Referendum.
On je nacinio prvi korak prema suverenosti i nezavisnosti BiH.
I to bi bilo to, oko svega ostalog je usrao motku.
Predvidjanja sukoba, strategije kod moguceg sukoba, priprme za sukob, izbora suradnika, postratnog razdoblje, politike SDA, usraso i sefa i stanicu ali ta jedna stvar ta odluka da se krene putem samostalnosti ta jedna stvar jer izuzetno vrijedna i bice vjerovatno pamcen samo po njoj budici da je njezina tezina i vaznost za BiH ogromna.
Alija-Tito?
- dr_Evil
#101 Re: Alija-Tito?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#102 Re: Alija-Tito?
Je li to ona sto se skroz malo sminka i ne nosi high waist farmerice?Better Man wrote:Kako kaže moja najbolja prijateljica, a vjerujem i svi normalni ljudi to isto kažu: "poštujem Aliju kao prvog predsjednika i ništa više od toga".
-
Rodzer Mur
#103 Re: Alija-Tito?
Jeb'o vas tito, da je radio posao kako treba i da je sve bilo tako divno u njegovo vrijeme, ne bi se nakotilo toliko onih koji su bili spremni pociniti genocid, poklase u ratu zene i djecu ti koji su se nekad ranije kleli u tog titu
- dr_Evil
#104 Re: Alija-Tito?
Svi mu zamjeramo sto je cetnike obrijao i pustio u partizane, to kasnije je posljedica toga. Zasto, zbog cega, kako, vece od mene. Da nije bilo tite i partizana ne vjerujem da bi puno i bosnjaka prezivilo drugi svjetski ikako, koliko su cetnici bilo poceli da nas kolju, pa tako da..Moras i na to pazitRodzer Mur wrote:Jeb'o vas tito, da je radio posao kako treba i da je sve bilo tako divno u njegovo vrijeme, ne bi se nakotilo toliko onih koji su bili spremni pociniti genocid, poklase u ratu zene i djecu ti koji su se nekad ranije kleli u tog titu
Kako je meni mocno kad Vulin optuzuje hrvatsku da pokusava ispravit historiju tako sto opravdava NDH i ustase, a oni u Srbiji izjednacili cetnike i partizane, komplet historiju podzonili. Nasi se toliko peru od partizana da srbima niko nije prigovorio, kostat ce nas i ta historijska greska
- Ramzess Veliki
#105 Re: Alija-Tito?
Grohotom se sm... ma neeee - povracam od muke …mistek wrote: Za Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu je vrijednost Izetbegovića nemjerljiva.
Jos mi se vise gade nepismeni seljoooci koji ga i sad obozavaju jer ih je izvukao sa sela u grad i njima nikad nije bilo bolje. Zato je raselio sve skolovano I strucno po bijelom svijetu, popisao se na prave borce I sistemski ih uklanjao I osiromasivao, I omogucio kupovanje diploma za te iste seljooooke bez trunke truda.
-
takojegovorio
#106 Re: Alija-Tito?
Za genocid,odnosno oni koji su idejni tvorci genocida pročitaj Njegoša,koji se tako revnosno izučava na sarajevskom univerzitetu...Zahvali Titu i otiđi na njegov mezar i prouči Fatihu,za svoj opstanak na ovim prostorima!
- Ramzess Veliki
#107 Re: Alija-Tito?
Dr Evil je u pravu, Tito jeste pustio u partizane cetnicke koljace ali ih je u partizanima kontrolirao, da su ostali u cetnicima poklali bi vise.dr_Evil wrote:Svi mu zamjeramo sto je cetnike obrijao i pustio u partizane, to kasnije je posljedica toga. Zasto, zbog cega, kako, vece od mene. Da nije bilo tite i partizana ne vjerujem da bi puno i bosnjaka prezivilo drugi svjetski ikako, koliko su cetnici bilo poceli da nas kolju, pa tako da..Moras i na to pazitRodzer Mur wrote:Jeb'o vas tito, da je radio posao kako treba i da je sve bilo tako divno u njegovo vrijeme, ne bi se nakotilo toliko onih koji su bili spremni pociniti genocid, poklase u ratu zene i djecu ti koji su se nekad ranije kleli u tog titu
Kako je meni mocno kad Vulin optuzuje hrvatsku da pokusava ispravit historiju tako sto opravdava NDH i ustase, a oni u Srbiji izjednacili cetnike i partizane, komplet historiju podzonili. Nasi se toliko peru od partizana da srbima niko nije prigovorio, kostat ce nas i ta historijska greska
Ipak je na kraju Tito omogucio vraca nje BiH na istorijske mape, I to je prije svega bilo njegovom voljom, a morao je da se izbori protiv hrvata I prije svega srba koji su nijekali Bosnu.
- Ramzess Veliki
#108 Re: Alija-Tito?
A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
- bunk
#109 Re: Alija-Tito?
..cetnicka gamad se pocela masovno prikljucivati partizanskom pokretu vec kad je sve bilo gotovo i kad se znalo da je fasizam pobijedjen.
A onda su dobijali penzije i sta sve ne kao da su cijeli rat bili u partizanima.
A onda su dobijali penzije i sta sve ne kao da su cijeli rat bili u partizanima.
- MaksprotivMarksa
#110 Re: Alija-Tito?
Fasista i krvnik sto jesu sve druge kljucne licnosti iz devedesetih, on ne moze sa njima u istu recenicu, sa Karadzicem, Tudjmanom i Milosevicem, ali da je mogao biti jos bolji i da je imao gresaka jeste, ali se ne moze reci da je fasista i krvnik, mozda je samo uspostavio preduslove za razvoj klerofasisticke ideje medju Bosnjacima, ali to je nista naspram njegovih kolega.palermo wrote:kakav bi tek bio opis da nije bio najpozitivnija ličnostMaksprotivMarksa wrote: bio je od svih negativaca iz devedesetih daleko najpozitivnija licnost, svoj narod je unistio kulturno, ekonomski i eticki.
Last edited by MaksprotivMarksa on 28/08/2019 16:29, edited 1 time in total.
- dr_Evil
#111 Re: Alija-Tito?
Jesu ali vidis bosnjacka politika se toliko ogradjuje od partizana i od tita da smo dopustili da cetnicki pokret bude proglasen antifastickim, kao toboze se oni borili protiv svaba, i da drazo mihajlovic bude oslobodjen svih optuzbi, pa i sliku mu u kucu cvijeca stavise. Bosnje sute.. ko je kriv.. Alijabunk wrote:..cetnicka gamad se pocela masovno prikljucivati partizanskom pokretu vec kad je sve bilo gotovo i kad se znalo da je fasizam pobijedjen.
Ispadosmo mi fasisti, oni antifasisti
-
Rodzer Mur
#112 Re: Alija-Tito?
Opet da nije bilo njega ne bi imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
Neko fakat konta kad bi Tito sad uskrsnuo da bi uspio ujediniti narode u BiH i napraviti od ovog nesto sto lici na pravu drzavu? Ne mozes pitu od govana praviti, stavi Bakira da bude predsjednik Hrvatske, Slovenije, Srbije i tesko da ce sjebati te drzave kad ima 99% naroda iza sebe i svi u drzavi rade za dobrobit iste...
U BiH svako vuce na svoju stranu, ne postoji covjek koji bi ovo doveo u red... ovo samo novi rat moze rijesiti, ali ovaj put do kraja, pobjednik sve uzima, do tada ces imati ovu trenutnu situaciju, a vi i dalje krivite Aliju za to...
Jebe mi se za njega i njegove sinove, unuke, ali mi je pun kurac price o tome kako je u Titino doba sve bilo divno krasno, kad ocigledno nije jer su samo cekali da on krepa pa da pokazu pravo lice, a on je to smece drzao u drzavi
-
Salih1984
#113 Re: Alija-Tito?
Cuj da nije bilo alije nebi bilo Bosne hahahahahah.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi ni imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
Neko fakat konta kad bi Tito sad uskrsnuo da bi uspio ujediniti narode u BiH i napraviti od ovog nesto sto lici na pravu drzavu? Ne mozes pitu od govana praviti, stavi Bakira da bude predsjednik Hrvatske, Slovenije, Srbije i tesko da ce sjebati te drzave kad ima 99% naroda iza sebe i svi u drzavi rade za dobrobit iste...
U BiH svako vuce na svoju stranu, ne postoji covjek koji bi ovo doveo u red... ovo samo novi rat moze rijesiti, ali ovaj put do kraja, pobjednik sve uzima, do tada ces imati ovu trenutnu situaciju, a vi i dalje krivite Aliju za to...
Jebe mi se za njega i njegove sinove, unuke, ali mi je pun kurac price o tome kako je u Titino doba sve bilo divno krasno, kad ocigledno nije jer su samo cekali da on krepa pa da pokazu pravo lice, a on je to smece drzao u drzavi
Da nije bilo ljudi koji su bili spremni dati svoj zivot za Bosnu e onda nebi bilo Bosne.
A alija politicar ko politicar obogatio se preko ledja jadnog naroda,Bog zna koliko je para od donacija je uzeo sebi.ko i tudjman
-
takojegovorio
#114 Re: Alija-Tito?
Da su Bošnjaci masovno učestvovali u drugom svetskom ratu,sve bi drgačije bilo!Tadašnje verske vođe su govorile da to nije naš rat i da se ne treba mešati.Poznata je peticija muslimanskog vođstva koja je upućena NDH da se zaustave gotovo fizička istrebljenja i Srba i Hrvata,mada više SRba.Srećom,ili nesrećom,Bosna je opstala u svojim granicama,a ko je tome doprineo može se raspravljati...
- MaksprotivMarksa
#115 Re: Alija-Tito?
Pa Tito ie vecu gamad i u delikatnijoj situaciji napravio drzavu po mjeri covjeka, opisemenio ljude i od jedne nazadne drzave napravio pristojnu drzavu, sacuvai Jugoslaviju od Staljina, porediti njega i danasnje analgabete je zaista presmijesno, a nracito reci da on ne bi mogao nesto uraditi jer to ne mogu Bake, Mile i Dragan.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
- dr_Evil
#116 Re: Alija-Tito?
Pa na stranu sve oko politike i podjele BiH, mogao/nije mogao, ko zna sta bi mi u toj situaciji. Ja ga krivim za sav kriminal poslije rata, sve je SDA radila za njegovog zivota i zivota njegovog sina, kriv je. Sve fabrike koje su pokradene u mjestima sa vecinskim bosnjackim stanovnistvom, svu raju sta se iza rata iselila, prljave i smrdljive gradove, kriv je.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
- spreca
#117 Re: Alija-Tito?
takojegovorio wrote:Za genocid,odnosno oni koji su idejni tvorci genocida pročitaj Njegoša,koji se tako revnosno izučava na sarajevskom univerzitetu...Zahvali Titu i otiđi na njegov mezar i prouči Fatihu,za svoj opstanak na ovim prostorima!
- dr_Evil
#118 Re: Alija-Tito?
Ma de ne pricaj svasta, tadasnji rejs bio ustasa teski ko fol peticije pisao, nemojte ga pravdati ko sto srbi i hrvati rade, onda cemo biti isti.takojegovorio wrote:Da su Bošnjaci masovno učestvovali u drugom svetskom ratu,sve bi drgačije bilo!Tadašnje verske vođe su govorile da to nije naš rat i da se ne treba mešati.Poznata je peticija muslimanskog vođstva koja je upućena NDH da se zaustave gotovo fizička istrebljenja i Srba i Hrvata,mada više SRba.Srećom,ili nesrećom,Bosna je opstala u svojim granicama,a ko je tome doprineo može se raspravljati...
Moji svi bili u partizanima, kada su ginili hodze nisu dali da se sahrane u hareme jer su govorili da su komunisticka govna.
- Ramzess Veliki
#119 Re: Alija-Tito?
Ne da nije bilo njega nego da nije bilo mene I meni istih. Mi smo odbranili teritorij I slomili cetnike na kraju, ne neki starkonja.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi ni imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
Alija je izgubio ono sto smo mi zauzimali I spasao cetnike potpisivanjem Dejtona.
Ne pripisuj Aliji zasluge nijaza Durakovica rahmetli, Harisa Silajdzica, cak I Lagumdzije, nije Alija bio glavni, samo je bio isturen. Vraga bi ista uradio pravilno iz svoje glave da se pametniji nisu izdirali na njega da ne cini gluposti, a cinio ih je uprkos tome. Poslije se razracunao sa svima njima koristeci mafijasku mrezu koju je ispleo oko sebe tokom I nakon rata koju I danas uziva njegov sinak cuvan u trezoru.
Znas li ti koliko je zasluznijih ljudi u tom vremenu bilo od Alije?
- MaksprotivMarksa
#120 Re: Alija-Tito?
Koliko majke ti i koji ljudi,bas me interesuje, ispade Alika na kraju mafijas koji je okupirao institucije za mafijanje, a glup kao kurac mu sve drugi zavrsili, koji su to ljudi bili vazniji od Alije koji je idejni tvorac ovakve BiH i vodece lice Bosnjaka u historiji, bas me zanima, molim te da mi odgovoris.Ramzess Veliki wrote:Ne da nije bilo njega nego da nije bilo mene I meni istih. Mi smo odbranili teritorij I slomili cetnike na kraju, ne neki starkonja.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi ni imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
Alija je izgubio ono sto smo mi zauzimali I spasao cetnike potpisivanjem Dejtona.
Ne pripisuj Aliji zasluge nijaza Durakovica rahmetli, Harisa Silajdzica, cak I Lagumdzije, nije Alija bio glavni, samo je bio isturen. Vraga bi ista uradio pravilno iz svoje glave da se pametniji nisu izdirali na njega da ne cini gluposti, a cinio ih je uprkos tome. Poslije se razracunao sa svima njima koristeci mafijasku mrezu koju je ispleo oko sebe tokom I nakon rata koju I danas uziva njegov sinak cuvan u trezoru.
- spreca
#121 Re: Alija-Tito?
Pa nije Tito kriv za to....sam sebe demantirasRodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
- MarshalDodik
#122 Re: Alija-Tito?
Obicno nagadjanje.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
Prije referenduma za samostalnost (92 godine), BiH je bila ravnopravna republika i imala vise nego solidne predispozicije za drzavnost/samostalnost.
Prije 2 sv rata imao si BiH podijeljenu u banovine sa ni blizu istim predispozicijama za drzavnost/ samostalnost koju nam je na kraju tog rata svejedno dao/obnovio Tito
-
Rodzer Mur
#123 Re: Alija-Tito?
Znaci u istoj recenici ti Alija marioneta, sve drugi radili za njega, a usput i glavni mozak operacije koji je okupio mafiju oko sebe i eto svi slusali sta im marioneta govori bez ikakvih pitanja, odluci se za jednoRamzess Veliki wrote:Ne da nije bilo njega nego da nije bilo mene I meni istih. Mi smo odbranili teritorij I slomili cetnike na kraju, ne neki starkonja.Rodzer Mur wrote:Opet da nije bilo njega ne bi ni imao ni to pola BiH, zivio bi u SrbijiRamzess Veliki wrote:A Alija je izgubio pola Bosne … poklonio cetnicima nakon sto smo ih pobijedili vojnicki.
- Ramzess Veliki
#124 Re: Alija-Tito?
Kakve to BiH ??? Ovo ti nazivas necim ???MaksprotivMarksa wrote: Koliko majke ti i koji ljudi,bas me interesuje, ispade Alika na kraju mafijas koji je okupirao institucije za mafijanje, a glup kao kurac mu sve drugi zavrsili, koji su to ljudi bili vazniji od Alije koji je idejni tvorac ovakve BiH i vodece lice Bosnjaka u historiji, bas me zanima, molim te da mi odgovoris.
Vodece lice je samo kod SDA dupelizaca a kod svih drugih je matori ishlapitis.
-
takojegovorio
#125 Re: Alija-Tito?
I moji su svi učestvovali u oba balkanska rata i u bitci na Galipolju,kao đurumlije...i nikom ništa! Kada smo tražili od Turske,bar neku nadoknadu,oni nisu hteli ni da čuju..kažu idite u Srbiju---a sećam se i "moralne" podrške te iste Turske za vreme rata u Bosni,naročito u Sarajevu,jer sam tada bio tamo.